Şimdi Ara

Ağzımın laf yapması için ne yapabilirim? Çok suskunum, fazla utangacım. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
7
Favori
10.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu video olayı falan gündeme geldi de, acaba seni benimle mi karıştırdılar? Neyse, bende sosyal fobi var, başka bir deyiş ile sosyal anksiyete. Asosyalliğimin temel sebebi belki de bu ama başka etkenler de olabilir. Ben de insanlarla daha sık iletişime girmeye çalışıyorum ama konuştuğum kız sayısı çok kısıtlı. Gerçi bölümüm de bunda etkili ama kızlarla daha sık konuşmaya çalışacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amma abartmışınız ha iyi insan kötü insan olayını. Kadınlar öyle tipleri tercih etme sebepleri eğlence olması. 2 laf edemeyen insanla eğlenemezsinki napsın öyle biriyle çıkıp Ayrıca sırf ortamlarda atak, ağzı iyi laf yapıyor diyede kötü insan olunmuyor
  • TechR T kullanıcısına yanıt
    sosyal pizza ya yazıyorum size sabah akşam aç karnına alınacak
  • Up

• ufak bir gözlem demokrat parti(amerikada) fazla demokrat olmak sebebi ile alay konusudur. sebebi karşı tarafı saygı içinde dinlemesi değer vermesi hatta fazla empati yapıp kendisini değiştirmesidir.

yani burdan çıkarman gereken karşı tarafı hiç bir yerine takmaman gerekir. "ama o haklı" diye kesinlikle cevap yok. eğer karşı tarafı bu sefer önemsiz pozisyonuna getirirsen ve ikinci sınıf onaylayan insan rolünden üreten insan rolüne bürünürsen bu sefer önemli insan rolüne bürünürsün. tarih her zaman dogruya değil güçlü olana rol vermiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 15 Mart 2015; 3:20:08 >
  • bak dostum hemen sprora başla boks kick boks muay thai olur başla bi 3 ay yap gücün kuvettin sınırlarını bi gör, sonra bi vücut geliştirmeye git.

Kendine bi mp3 al veya telefonuna kulaklık içine müzikler at ben mesela rock rap özgün müzikler atıyorum, ama içine seni tribe sokucak tarzda müzikler at ki yürürken için güven dolsun

connetme2 diye bi site var orda kız erkek birilerine selam yaz anonim olarak erkeklere kız gibi yaz, burda amaç millet nasıl yürüyor onu gör nasıl konuşuyor ona uyan, daha sonra bi kız facesi aç bi resim koy ama gerçekci olsun güzel olsun çevrende varsa biri böyle 18 yaşlarında falan profil resmi yap onu sonra bu sitede facebook ile login ol profil resmin o olacak sana millet yazar bi bak bakalım nasıl muhabbet dönüyor daha sonra kendi profil resmini güzel oalrak koy ve sitede tekrar login ol bakalım millet sana yazıyor mu bi kaç gün takıl. facebook profilinin resmine dikkat et diyorum çünkü bu sitede profil resmi koymak paralı face ile login olursan resmi otomatik ordan alıyor ve değiştirmek yine paralı

daha sonra arkadaş edinmen kolaylaşıcak

• kız konusunda da abinden bi taktik benim lisede işler hep kessattı ama sonrasında kaç kızdan teklif aldım saymadım, hatda 9 10 gibi sokağa çıkıp sırf bi kızla kesişip geleyim diye antrenman yaptım tek eksiğim yolda yürür iken bi kızla kesişememekti onuda bu şekilde yenicem. neyse zamanlar hatun olayları olur kızlar çok konuşan değil doğru zaman da dolu konuşan adamı sever. kitap okuman, filim izlemen gerek imbd filim listesi var bak ilk 250 tane filim var onları bi izle bakalım, rock 80 ler rock bi araştır bakalım, bilgin olsun, haber izle bakalım, gazete oku bakalım, bi sözcü oku bi git sabah oku mesela gör ülkeyi ne hale gelmiş siyaset bil akp li olma, ufkun açılsın bırak zihnine beynine oksijen gitsin, ezbere konuşacaksan bile bunu belli etmememn gerek. incide bi takıl espirilere falan bak gerçi şuan çöplükm olmuşda en azından bi kaç espiri laf görürüsün vardır eski kan, penguen var daha bi çok karikatür sayfası var facebook da takip et bakalım mizahına renk gelsin git al bir kaç tane.

Şimdi benim zamanında okuduğum bi kitap vardı *DORUK PERFORMANS - DAHA FAZLASINI İSTEYENLERE bahri durabay karınca resmi var üzerinde elma taşıyor bu kitabı bi al oku kişisel gelişim bi bunu okumuştum faydalı olur bu tarz kitaplar okuman gerek zamanla gelişimini fark edersin uyumam gerekiyordu fakat es geçmim dedim bir kaç şey daha not düştüm içindeki potansiyeli ortaya çıkarman dileği ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhamet62 -- 15 Mart 2015; 4:25:47 >

• Aynı Sorunu atlatmış birisi olarak yazıyorum beni dikkate al derim. Reçeten bende!
    Bnede sürekli ailemi sorumlu tutardım çekingen utangaç olamın sebeini onlara bağlardım.
    Ama benim sosyofobik olmamın sebebi online oyundu hayatım tam baharında liseye başladığımda online bi oyuna başladım günde 12 saat o yunu oynardım buda 4 yıl boyunca zorunlu olmdıkca dışarı çıkmayan bi insanı utangaç sosyofobik yapıyor.Kendimi zayıf hissetmeye başladım.Bakkala bile gitmeye utanıyordum odereceye gelmişti iş artık aynı sendeki piskoloji bendede vardı kendime şu soruyu sorardım ''insanlar nasıl bukadar rahat''??Emimim sende bu soruyu soruyorsundur.Zamanla anlıyacaksın.Sana en çok şunu söylemek isterim senin böyle olmanın sebebi annen ve baban değil onlar bir evlat nasıl yetişrilmesi gerekiyorsa öyle yetiştiriyorlar hırsızın anneside aynıkatilin anneside,olay insanda bitiyor düşüncelerinin şeytanilik derecesinde gelişirgidiyor.
    1.Olarak spora başla direk vicut geliştimeye başla şimdi onada tek başlayamassın yanına bi arkadaşını bul onuda kafala onunla beraber gidin. 2 gün sonra oram buram açıyor diye bırakma sporuda geçer hepsi bir hafta da düzenli sporunu yap 1 aya toparlarsın 2 3 aya taş olursun buda sana diğer insanlara karşı özgüven verir çünkü artık giydiğin şeyler sana daha çok yakışır ve daha kaslı güçlü olursun kendi kendine ulan ben bu adama bi tane kosam yere devririmim özgüve ni gelir ve bu çok önemlidir.
    2. olarak Spor yaparken de aynı zamanda kitap oku bak bu çok çok önemlidir çünkü kitap okudukca beynin okudugun kadar kelime ezberler okudugun kadar cümle kurma kapasitesi sağlar sana.
    3.Olarak kendine yakın hissetiğin arkadaşarınla takıl ,yanlarında dolaş muhappetin koyu olsun.Kızlardan çekinme:kızların çogu için düşüncen (hepsi için demiyorum yanlış anlaşılmasın) çekil önümden et parçası olsun kızların peşinde koşma Muhappet et ama nazik olma bak keyfine rahat ol unutma nazik olmayacksın sesini inceltmeyeceksin ! Kendini aştıktan sonra kızına göre muhamele çekersin ozaman nazik olursun .
    4.Olarak iyi giyineceksin kardeşim alışveriş yapacaksın sürekli modaya uyacaksın 70 li 80 li yıllardaki gibi ispanyol paça boru paça pantolon giymeyeceksik zamanın modası neyse onu giyineceksin.Dolabında az eşya olmasın çok eşyan olsun çok ayakkabın olsun öyle dede ayakkabıları değil ha adam akkıllı yaşına uygun genç aykkabıları giyeceksin sana tavsiyem nike airmax moda busene sende al sende giy daralt pantolonun paçasını giy aykkabını fit bi şekilde çık .Bi tavisey daha vereyim sana eğer giyim zevkine güvenmiyorsan çevrendeki okulundaki ne biliyim otobüse bindiğinde çok iyi giyinmiş birindeki kıyafetlere bak o nasıl giyinmişşşe onun gibi giyin kopya çek çal çırp :) (Tabi bunları kesene göre yap benim durum biraz zayıftı nerede güzel uygunu var bulur alırdım millet inanamazdı aldığım fiyatlara gerçi halada öyle neyse.:) )
    Giyinmen çok çok önemli ne kadar iyi giyinirsen okadar özgüven derecen artar ve bu çok önemlidir hatta nasrettin hocanın bir hikayesi vardır ''ye kürküm ye''diye bilmiyorsan hemen google dan arat oku nedemek istediğimi daha iyi anlarsın.
    5.kimsenin senden daha iyi olduğunu ,düşünme yarı egoist ol ,millet abi abla çekmeyi bırak sevimli görünmeye çalışma sert ol sninirli ol hoşuna gitmeyen herşeye ters tepki ver.Kimseden lafını esirgeme.
    6.Siyasi tartışmalara gir tuttugun partiyi savunmaya başla ufaktan ufaktan,daha sonra zaten içinde karşı tarafın yanlışını öldürmek kendince doğru olana ona kanıtlamak onada benimsetmek için bir uğraş bir ateş başlayacak daha çok münakaşaya gireceksin.Şahsen ben ak partiliyim heryerdede savunurum böyle böyle çirkef olursun yüzün yırlıtır (iyi manada söylüyorum )
    6.cı ve son madde!! Bilgisayar oyunlarından uzak dur hatta kaç! İnteretten uzak dur demiyorum bilgisayar oyunlarından uzak duracaksın interntten gene alışverişini yap sosyalmedya falan takıl ama oyun oynamak yok kardeşim telefonunda bile oynamayacaksın o oyun ayıracağın zamanı git başka bişeye harca önümüz yaz 2 3 arkadaşınla çık parka kola çekirdek takıl geleni geçeni kes muahabbet et sıporunuda yapmış olursan yazın kaslar falan özgüven derecene tavan yapar ilği çekersin .Çarşılarda dolaş sinemalara git(Maddi gücün yettikçe tabi)

Ve şu iki filmi izle
    1-Dövüş kulübü (Bu filimde brad pitt i örnek al rahat olmayı benimse )
    2-yeşil sokak holiganları(Bu film için bişey dmeye gerek yok zaten seni anlatıyor sana mesaj veriyor )
    Bu iki filmi kesin kesin izle ilk olarak bunları izlosun kardeşim dediklerimi yap hiç bişey kaybetmezsin seni kendi yerime koydum uzun uzun yazdım iyişelmeni isterim çok kötü bir dudmda olduğunu senden daha iyi biliyorum.
    Umarım bi faydam olur.
    En kısa sürede iyileşmen dileğiyle..
    Hadi eyvallah...

• Hocam ağzının laf yapması karşındaki kişiye ilgi alanına göre değişir.Muhabbet açmak için karşındakini tanıman lazım.Bazıları siyaset sever bazıları spor sever.bazıları dedikodu yapar arkadaşını çekiştirir.dedikodu yapana siyasetle ilgili iki cümle söylesen hıı der mal mal bakabilir.Önce kendini bi konuda geliştir.Neye ilgin varsa ona yoğunlaş kitap oku haberleri seyret gündemden haberdar ol.Sonra fikirlerine uygun arkadaş edinirsin.Herkesle her muhabbeti yapıcaksın diye bişey yok.Özgüven sorununun en kolayı arkadaş olarak bi kız arkadaş edinmen.sevgili değil.hani herkesin vardır lafladığı arkadaşı.onunla takılıcaksın onun bahanesiyle başka kızlarla da tanışabilirsin.kız konuşurken bu da arkadaşım diycek bilmemne.gülümse merhaba de yeter.sonra karşılaşınca her türlü selam vericekler zaten.Şimdilik benden bu kadar

• Bayılıyorsunuz her seferinde asosyallik ile efendiliği bir tutmayı.

• Beynini kullanmayip,ağzına laf yaptıracaksan hiç değişme...
  • lan geçen mc donaldsa gittim sıra vardı kızlar vardı ben ise kafamda şapka yağlı kafam gözükmesin diye 3 yıllık kabanım kolaarı kısa kalmış dedim neden böyleyim lan yavaş yavaş uzaklaştım ağlayacak gibi oldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: CA18DET

lan geçen mc donaldsa gittim sıra vardı kızlar vardı ben ise kafamda şapka yağlı kafam gözükmesin diye 3 yıllık kabanım kolaarı kısa kalmış dedim neden böyleyim lan yavaş yavaş uzaklaştım ağlayacak gibi oldum

kapitalizme alet olma böyle daha iyi
  • Tüm tavsiye edilenlere kulak veriyorum liste yaptım kendime.

1-Kitap okumak.Psikologun önerdiği ve kişisel gelişim kitapları alıp okuyacağım.

2-Tiyatro eğitimi alıcam.

3-Fitnessa başlıyorum pazartesi.

4-Önerilen filmleri izlemeye başlıyorum şuan.Kitapta okuyacağım bugün.

Bu arada psikologa devam ediyorum.Birde sevgili yapmaya çalışıcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: legen wait for it dary

Biliyorum, çoğunuz iyi insanlarsınız. Bu yüzden hep kötüler kazanıyor zaten Birçok kötü, hatta alçak tanıdım. Çoğu neşeli insanlardı. Hiçbirinde çekingen bir ruh haline rastlamadım.
    Kötüler atak, iyiler pısırıktır.
    Etrafınıza bakın, en heyecan verici, en eğlenceli insanlar hep sahtekarlardır. Hepsi paldır küldür konuşan, ağız dolusu gülen insanlardır. Çünkü sahtekar, sempatik olmak zorundadır. İyinin böyle bir mecburiyeti yoktur. İyi, sıkıcıdır.
    Kadınlar “iyiler”e değil, güvenilmez erkeklere aşık olur bu yüzden. Zaten aşk denen altüst oluşla ancak bir üçkağıtçı başa çıkabilir. Aşkın tadını çıkaramaz iyiler. Onlar sarılıp sessiz bir uzanmayı aşk zanneder. Tekdüzedirler. Yavaştırlar. Kadınlar da dertlerini onlarla paylaşır ama gidip bir güvenilmezle sevişirler.
    Tutku kötülerin işidir.
    “Sessiz ve efendi bir insan” cümlesiyle tanımlanan bir iyilik kolaydır.
    Sahtekarlık daha zordur, maharet ister. Zeki, hızlı ve atak olmalıdır. Enerjiktir.
    (Tabii “kötü’ kötüler konumuz dışındadır. Yani hem salak hem kötü olmaya çalışanlar için düşünmeye, yazmaya değmez.)
    Üçkağıtçı... Sahtekarın en sempatik, en başarılı şekli. İyi bir hatiptir o. İnandırıcıdır. Konuştuğu zaman etrafındaki tüm “iyi ve dürüst” insanlar ağzının içinde kaybolur. Hem çok iyi fıkra anlatır hem hüznün tüm renklerinden haberdardır. Kahkahasında pirzola tadı, hüznünde bazen ölümün sesi vardır. Adam başarılıdır. Yeteneklidir.
    İyilik kolaydır Kötülük maharet ister.
    İyi olmak için kimseye kötülük yapmamak yeterlidir. Ama kötü olmak için daha çok çalışmalısınız!
    İyi, kötü karşısında güvensiz, enerjisiz, çaresizdir. Filmlerde bile iyi, kötüleşmeden kötünün hakkından gelemez. “Yeminini bozar ve kavgaya girer. Oysa kavga kötünün mesleğidir asıl. Biz “iyi” seyirciler perdedeki iyi adamımız kan döktükçe rahatlarız. Ve iyi kötüyü yendi diye seviniriz. Oysa artık hepimiz kötüyüzdür filmin sonunda. Hatta biz ”kötü”den daha çok insan öldürmüşüzdür.
    Bir iyi için en zor olan, kötüye “sen kötüsün” demektir. Çünkü iyi, utangaçtır. Hırsıza “hırsız” diyemez. Kötünün yerine utanır, sahtekarın yerine yüzü kızarır, hırsızın yerine yerin dibine geçer... Bu sırada kötüler, sahtekarlar, hırsızlar deli gibi eğlenmektedir. Çünkü onların yerine utanan, sıkılan, yerin dibine geçen birçok “iyi” insan vardır.
    Kötünün en büyük avantajı iyideki kahrolası utanma duygusudur.
    Bu duygu iyiyi öylesine zayıf düşürür ki ağzını açıp bir kelime söyleyemez. Halbuki öylesine kararlı çıkmıştır ki kötünün karşısına. Her şeyi açık açık söyleyecektir. Başına gelecekleri göze almıştır! Ama olmaz. Yapamaz.
    Çünkü iyiler korkaktır.
    Çünkü iyiler herkese acır, en çok da kendilerine.
    Susmak, anmak, utanmak, korkmak... Farkında mısınız, ey iyi insanlar, ne kadar sıkıcı şeylerle uğraşıyorsunuz! Kötüler kazanınca da şaşırıyorsunuz!
    Babalarımız iyi insanlardı ve bize de iyi olmamızı öğütlediler.
    Biz de iyi insanlarız.
    Ve çocuklarımıza aynı şeyi öğütlüyoruz.
    Hepimiz kötülerin yanında çalışıyoruz.
    Haydi iyi insanlar!
    Haydi sessiz, efendi, sıkıcı, korkak, utangaç ve iyi insanlar! Çalışın!
    Kötülerin size ihtiyacı var!

Hocam burada ozguveni dusuk insalarin iyi oldugunu belirterek bir tur savunma mekanizmasi gelistirmis yazar bnce bu fikirlere kapilmayin sizinde kisilik gelisiminiz olumsuz etkilenir..

Bakiniz:Kişilik Gelişimi/Başlica Savunma Mekanizmalari

Ben kimseyle konusamiyorum kendimi ifade edemiyorum cok utangacim cunku cok iyi birisiyim.. Caresiz bir egonun cirpinislari bunlar yapmayin lutfen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

•  Ağzımın laf yapması için ne yapabilirim? Çok suskunum, fazla utangacım.
  • Eksiklik değil.Takıl kafana göre kendini bil kendin ol yeter sen bu isen kendine güven yolunda git.
    Önemli olan yolunun olup olmaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhenoMachinal -- 15 Mart 2015; 12:24:38 >
  • Up

• Up

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.