Şimdi Ara

Ağzımın laf yapması için ne yapabilirim? Çok suskunum, fazla utangacım. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
7
Favori
10.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim öncelikle kendine güvenmen lazım bu çok önemli yani negatif yanlarını değilde pozitif yanlarını düşün ve bundan güç almaya çalış . Sessiz suskun bir yapın varsa konuşmanda iyi değildir muhtemelen evdeyken sesli kitap oku .hatta abartılı ağız hareketleriyle oku bu sayede dilde bir tembellik varsa bu düzelir ve kendinizi daha iyi ifade edersiniz . benim önerim vücut da çalışın ..hem konuşmanız hem de vucutdunuz iyi olsa bu sizde zaten belli bir öz güven yapıcaktır son olarak konuşcak bişi aklıma gelmiyor demişsiniz kendinize ilgi alanları bulun ve hayatı takip edin ki konuşacak bir şeyleriniz olsun .(Bulunduğunuz ortamda pasif olarak tanımlandıysanız ve basınan fln da oluyorsa saygınlık kazanmanız zor ortamınızı değiştirmeye çalışın çünkü insanların görüşleri kolay kolay değişmez .)

• quote:

Orijinalden alıntı: legen wait for it dary

Biliyorum, çoğunuz iyi insanlarsınız. Bu yüzden hep kötüler kazanıyor zaten Birçok kötü, hatta alçak tanıdım. Çoğu neşeli insanlardı. Hiçbirinde çekingen bir ruh haline rastlamadım.
    Kötüler atak, iyiler pısırıktır.
    Etrafınıza bakın, en heyecan verici, en eğlenceli insanlar hep sahtekarlardır. Hepsi paldır küldür konuşan, ağız dolusu gülen insanlardır. Çünkü sahtekar, sempatik olmak zorundadır. İyinin böyle bir mecburiyeti yoktur. İyi, sıkıcıdır.
    Kadınlar “iyiler”e değil, güvenilmez erkeklere aşık olur bu yüzden. Zaten aşk denen altüst oluşla ancak bir üçkağıtçı başa çıkabilir. Aşkın tadını çıkaramaz iyiler. Onlar sarılıp sessiz bir uzanmayı aşk zanneder. Tekdüzedirler. Yavaştırlar. Kadınlar da dertlerini onlarla paylaşır ama gidip bir güvenilmezle sevişirler.
    Tutku kötülerin işidir.
    “Sessiz ve efendi bir insan” cümlesiyle tanımlanan bir iyilik kolaydır.
    Sahtekarlık daha zordur, maharet ister. Zeki, hızlı ve atak olmalıdır. Enerjiktir.
    (Tabii “kötü’ kötüler konumuz dışındadır. Yani hem salak hem kötü olmaya çalışanlar için düşünmeye, yazmaya değmez.)
    Üçkağıtçı... Sahtekarın en sempatik, en başarılı şekli. İyi bir hatiptir o. İnandırıcıdır. Konuştuğu zaman etrafındaki tüm “iyi ve dürüst” insanlar ağzının içinde kaybolur. Hem çok iyi fıkra anlatır hem hüznün tüm renklerinden haberdardır. Kahkahasında pirzola tadı, hüznünde bazen ölümün sesi vardır. Adam başarılıdır. Yeteneklidir.
    İyilik kolaydır Kötülük maharet ister.
    İyi olmak için kimseye kötülük yapmamak yeterlidir. Ama kötü olmak için daha çok çalışmalısınız!
    İyi, kötü karşısında güvensiz, enerjisiz, çaresizdir. Filmlerde bile iyi, kötüleşmeden kötünün hakkından gelemez. “Yeminini bozar ve kavgaya girer. Oysa kavga kötünün mesleğidir asıl. Biz “iyi” seyirciler perdedeki iyi adamımız kan döktükçe rahatlarız. Ve iyi kötüyü yendi diye seviniriz. Oysa artık hepimiz kötüyüzdür filmin sonunda. Hatta biz ”kötü”den daha çok insan öldürmüşüzdür.
    Bir iyi için en zor olan, kötüye “sen kötüsün” demektir. Çünkü iyi, utangaçtır. Hırsıza “hırsız” diyemez. Kötünün yerine utanır, sahtekarın yerine yüzü kızarır, hırsızın yerine yerin dibine geçer... Bu sırada kötüler, sahtekarlar, hırsızlar deli gibi eğlenmektedir. Çünkü onların yerine utanan, sıkılan, yerin dibine geçen birçok “iyi” insan vardır.
    Kötünün en büyük avantajı iyideki kahrolası utanma duygusudur.
    Bu duygu iyiyi öylesine zayıf düşürür ki ağzını açıp bir kelime söyleyemez. Halbuki öylesine kararlı çıkmıştır ki kötünün karşısına. Her şeyi açık açık söyleyecektir. Başına gelecekleri göze almıştır! Ama olmaz. Yapamaz.
    Çünkü iyiler korkaktır.
    Çünkü iyiler herkese acır, en çok da kendilerine.
    Susmak, anmak, utanmak, korkmak... Farkında mısınız, ey iyi insanlar, ne kadar sıkıcı şeylerle uğraşıyorsunuz! Kötüler kazanınca da şaşırıyorsunuz!
    Babalarımız iyi insanlardı ve bize de iyi olmamızı öğütlediler.
    Biz de iyi insanlarız.
    Ve çocuklarımıza aynı şeyi öğütlüyoruz.
    Hepimiz kötülerin yanında çalışıyoruz.
    Haydi iyi insanlar!
    Haydi sessiz, efendi, sıkıcı, korkak, utangaç ve iyi insanlar! Çalışın!
    Kötülerin size ihtiyacı var!

Hocam sondaki mesaj dışında çok güzel bi metin. Alıntı falan mı herhangi bir yerden, öyleyse paylaşır mısın kaynağını?

@TechR Kardeş seni küçükken sindirmişler(belki yakın zaman önce, belki de şu an bilemem), yapın böyle olsa zaten bu içe kapanıklığını problem etmezsin. Mizacın buna yatkın olmadığı için şu an içinde bulunduğun duruma sığamıyorsun, daralıyorsun.

Beni ilkokul hocam sindirmişti mesela, hiperaktif teşhisi vardı bende. Hep teneffüste terledim diye, kavga ettim diye vb. her çocuğun yapacağı şeyler yüzünden döverdi, gün aşırı dayak yerdim sınıfın ortasında. Anamdan babamdan görmediğim eziyeti görürdüm. Hatta sınıfın ortasına çıkarıp saçımdan tutup tahtaya vururdu, iblis/şeytan falan derdi, beni herkese küstürüp sınıftan benle konuşanları bile azarlardı o derece. Bana sürekli yanlış olduğumu, diğer insanlar gibi olmamı yani "benliğimden taviz vermemi" aşıladı. Topluma zıt düşünce dışlanmak gibiydi. Beni de diğerleri gibi tek tip yapmak istiyordu. Ortaokula kadar devam etti böyle, haliyle o kadar insanın önünde ezilince özgüven sıfıra indi.

Sonra nasıl topladım bilmiyorum ama şu an bu sıkıntıları attım. Ortaokulda okul değiştirmiştim, insanlardan kopmadım ve utangaçlık duygusunu kenarı attım. Hocamın beni sindirmesi sonucu sürekli toplumdan onay bekleyen, yaptığımın doğru olup olmadığını öğrenmek için diğerlerini taklit etmeye çalışan halimden sıyrıldım. Bir süre sonra kimsenin benim mizacıma, karar mekanizmama karışmasına izin vermedim. Liseye kadar bu çevreden onay bekleme olayını neredeyse tamamen bastırdım. Korkularımın üstüne gittim, yeri geldi topluma zıt giden şeyleri bile isteye yaptım.

Gerçi senin kadar ağır vaka durumuna hiç düşmedim ama o zaman bana musallat olan bu sorunların hiçbiri kalmadı, her ortama girip çıkar yolda gördüğüm kızla rasyonel bir neden olmadan(saat, sigara, ateş istemek gibi) muhabbet kurabilirim. Korkuların üstüne git. Kısaca ben sana kendi örneğimi anlattım. Sen de sorununu kendin bulup kendi çözümünü kendin yarat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbek deliği pamukçuğu -- 15 Mart 2015; 0:07:29 >

• Techr aynısı bende de var hatta az önce konu açtım kimse yazmadı.Benimkisi senden daha kötü emin ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechR

Up

Birader ne yaptın sen yaa

yaşın kaç bilmiyorum ama ilerde büyük sıkıntı yaşarsın bir an önce hallet sorununu.... en basiti yakın arkadaşlarını topla 3-4 tane sınıfca(yaşına göre değişir) 3-4 kişi senle birlikte muhabbeti siz kurun, espiriler yapın (ne kadar kötü olursa olsun kankan yapıyorsa gülecen ağa kuraldır bu ) 10 dkya bak nasıl bülbül gibi şakıyn
    bide atak ol gardaş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reyizz42 -- 14 Mart 2015; 23:54:31 >

• quote:

Biliyorum, çoğunuz iyi insanlarsınız. Bu yüzden hep kötüler kazanıyor zaten Birçok kötü, hatta alçak tanıdım. Çoğu neşeli insanlardı. Hiçbirinde çekingen bir ruh haline rastlamadım.
    Etrafınıza bakın, en heyecan verici, en eğlenceli insanlar hep sahtekarlardır. Hepsi paldır küldür konuşan, ağız dolusu gülen insanlardır. Çünkü sahtekar, sempatik olmak zorundadır. İyinin böyle bir mecburiyeti yoktur. İyi, sıkıcıdır.
    Kadınlar “iyiler”e değil, güvenilmez erkeklere aşık olur bu yüzden. Zaten aşk denen altüst oluşla ancak bir üçkağıtçı başa çıkabilir. Aşkın tadını çıkaramaz iyiler. Onlar sarılıp sessiz bir uzanmayı aşk zanneder. Tekdüzedirler. Yavaştırlar. Kadınlar da dertlerini onlarla paylaşır ama gidip bir güvenilmezle sevişirler.
    Tutku kötülerin işidir.
    Sahtekarlık daha zordur, maharet ister. Zeki, hızlı ve atak olmalıdır. Enerjiktir.
    (Tabii “kötü’ kötüler konumuz dışındadır. Yani hem salak hem kötü olmaya çalışanlar için düşünmeye, yazmaya değmez.)
    Üçkağıtçı... Sahtekarın en sempatik, en başarılı şekli. İyi bir hatiptir o. İnandırıcıdır. Konuştuğu zaman etrafındaki tüm “iyi ve dürüst” insanlar ağzının içinde kaybolur. Hem çok iyi fıkra anlatır hem hüznün tüm renklerinden haberdardır. Kahkahasında pirzola tadı, hüznünde bazen ölümün sesi vardır. Adam başarılıdır. Yeteneklidir.
    İyi olmak için kimseye kötülük yapmamak yeterlidir. Ama kötü olmak için daha çok çalışmalısınız!
    İyi, kötü karşısında güvensiz, enerjisiz, çaresizdir. Filmlerde bile iyi, kötüleşmeden kötünün hakkından gelemez. “Yeminini bozar ve kavgaya girer. Oysa kavga kötünün mesleğidir asıl. Biz “iyi” seyirciler perdedeki iyi adamımız kan döktükçe rahatlarız. Ve iyi kötüyü yendi diye seviniriz. Oysa artık hepimiz kötüyüzdür filmin sonunda. Hatta biz ”kötü”den daha çok insan öldürmüşüzdür.
    Bir iyi için en zor olan, kötüye “sen kötüsün” demektir. Çünkü iyi, utangaçtır. Hırsıza “hırsız” diyemez. Kötünün yerine utanır, sahtekarın yerine yüzü kızarır, hırsızın yerine yerin dibine geçer... Bu sırada kötüler, sahtekarlar, hırsızlar deli gibi eğlenmektedir. Çünkü onların yerine utanan, sıkılan, yerin dibine geçen birçok “iyi” insan vardır.
    Bu duygu iyiyi öylesine zayıf düşürür ki ağzını açıp bir kelime söyleyemez. Halbuki öylesine kararlı çıkmıştır ki kötünün karşısına. Her şeyi açık açık söyleyecektir. Başına gelecekleri göze almıştır! Ama olmaz. Yapamaz.
    Çünkü iyiler korkaktır.
    Susmak, anmak, utanmak, korkmak... Farkında mısınız, ey iyi insanlar, ne kadar sıkıcı şeylerle uğraşıyorsunuz! Kötüler kazanınca da şaşırıyorsunuz!
    Biz de iyi insanlarız.
    Haydi iyi insanlar!

Adam çok iyi yazmış.
    Sosyal biriyim. Beni gerçekten tanıyanlar sahtekar derler, 5 saniyede 10 yalan söylerim.
    Ciddiyim..
    Kızlar ile konuşamayan ama erkeklerle konuşan arkadaşlar. Hemen güzel kızdan başlamayin çirkin kızlar ile konuşmaya başlayın. Oyun gibi, sonra seviye atlaya atlaya devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dideral 20 mg

• quote:

Tutku kötülerin işidir.
    Çünkü iyiler korkaktır.
    Biz de iyi insanlarız.
    Haydi iyi insanlar!

Alinti mi bilmiyorum ama mukemmel bir yazi. Aklimdan gecen ama cumlelestiremedigim her sey yazilmis.

• Aynı ben ama sadece utangacim eger konusursam susmam zaten cogu zaman konusmak istemedigim icin konusmam etraf samimiyetsizlerle dolu

• Pratik yap

• He kardeş he iyiler sessiz utangaçtır.Ulan atatürk gibi liderler nasıl geliyor ozaman ülkenin basına?adam gibi adam lider agzı laf yapan şerefli tek adamdı o nasıl geldi? Ya bırakın asosyallere bak hele.Kimseye bi kötülügüm olmadı fakat beni ezmeye calısanıda ezdirmedim.

Arkadasın sorusuna gelince.İnsanları kendinden büyük görme hayatını böyle geçirirsen kaybedersin hep.Hayat utanmak icin cok kısa sen bir insansın ve onlardan cekinmemelisin.

• tekir bir fotoğafını atar mısın
  • hep böyle kalacaksın malesef
  • Özgüven eksikliğinin altında kendini diğer insanlardan küçük görmek yatıyor. İlk önce neden küçük gördüğünü bulmalısın bir anda geçecek bir şey değil malesef farklı şeyler de deniyeyim deme kötü tecrübeler yaşarsan bu sefer toparlaman daha zor olur.

• kendimi bende çocukluk ve gençlik sıralarında pısırık olarak tanımlayabilirim.şuanda öyle olmadığımı düşünüyorum.pısırık veya utangaç olarak nitelendirilen insanların ortak yönünün bir şeyi çok fikir edip yapı çok düşünüp konuşmasından kaynaklandığını düşünüyorum.buna iten neden de kendini ikna edici bilgi ve veri istemesinden kaynaklanmaktadır.o zamn bunu yolu çok okumak ve değişik deneyimler elde etmekten geçiyor.buna ragmen konuşmalarınızda çekingenlik devam edebilir ama özgüven kazanırsınız.az konuşsanızda bilgili ve özgüvenle konuşursunuz.Siz hiç utangaç profesör gördünüz mü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelyus

hep böyle kalacaksın malesef

Hep böyle kalacaksam çabalamanın bi anlamı yok o zaman.Niçin böyle dediniz ?

• 4 sene once falan sutun tekiydim inektim bildigin 8 defa reddedildim. Liseye gecince cevrem genisledi hicbirseyi takmadim sosyallestim kizlar beni eve cagiriyor artik. Burdan cikarirsin artik dersini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knife Party -- 15 Mart 2015; 2:04:13 >
  • Önce tanışmalısın kardeşim hemen iltifat edemezsin sapıkça algılanır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Good Feeling

konu troll mu bilmiyorum ama okuyanlara faydam olsun.
    ben de eskiden utangac, cekingendim, bu bahsedilen kadar olmasa da konusqmazdim insanlarla, nasilsin diyene iyiyim derdim o kadar, siz nasilsiniz yok, siniftakilerle aram iyiydi ama hep bu seviyeye nasi geldigimi dusunurdum, kendim sohbete girmem imkansiz cunku, bundan bi iki yil once ne oldugunu anlamadigim bisey oldu ve cenem durmuyo su an, arkadaslar zorla susturmaya calisiyo bazen, durduk yere konusuyorum, yabancilarla ufacik konusamazken muhabbet edebiliyorum, yakisikli falan degilim hatta sismanim ayi gibi gobegim var, tiple falan alakasi yok yani bu olayin, lisedeyken cok yakin arkadas oldugum kizlar olmustu falan hatta, olay sizde bitiyo yani kendinize guveniniz olsun, zincrini kirdin mi gerisi geliyo, insanlardan korkmaman gerektigini, herkesin ayni oldugunu anliyosun, konusarak anlatsam daha guzel anlatabilirdim de yazarak zor oldu ya neyse, eyyorlamam bu kadar.

Seninki normal bir durum, önceden yaşadığın ve şimdi ise aştığını düşündüğün olgular aslında sende hiç olmadı, sen olduğunu sandın, Eskiden utangaç ve çekingen olduğunu düşündüğünün kaynağı yaş küçüklüğünden kaynaklıyor. Yaş ilerledikçe aşılan bazı olumsuzlukların aslında hiç olmadığı gerçeği vardır, sadece var olduğunun algısını beyinde örülmüştü. Yaş küçüldükçe insan kendini ispatlama çabasına girer, yaş ilerledikçe insan kendini kabullenme olgusuna ilerler. Örneğin insan yaş küçükken tipine çok takar, ve onun üzerinden hayatı olumlamaya veya olumsuzlamaya başlar, bu tüm eylemlerine etki eder. Ama yaş ilerledikçe tipini kabul eder, artık hayatı tip üzerinden olumlamaya veya olumsuzlamaya kakmaz. O yüzden çirkin olduğunu düşünen çocuklar, yaşı ilerledikçe çirkinliklerini kaybolduğunu görür!

• Up

• Up

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.