Şimdi Ara

ağustos ayında italya turu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
3
Favori
19.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,
    ağustos ayında, 7günlük italya turlarından birine çıkmayı düşünüyorum.
    atatürk hl çıkışlı turlara bakıyorum, şu an ideal gözüken, 499€ 3-4 yıldızlı otel konaklamalarıyla Kappatur gibi gözüküyor.
    bu dönemlerde aynı yeri düşünen, tur almış/alacak arkadaşların tavsiyelerine açığım.

    14.09.2014 düzenlemesi: tatili tamamladık geldik, daha sonra gidecek arkadaşlara rehber olması açısından tatil notlarımı ekliyorum;

    1.gün: 31.08.2014 pazar
    (Napoli) Napoli-Pompei turu:45€ SATIN ALDIK
    (Napoli) Amalfi sahilleri incisi Sorrento Gece Turu: 30€ BU TUR YAPILMADI
    Yerel saat ile 9gibi Napoli havaalanına indik. İlk önce Napoli'ye giriş yaptık. Şehre girmeden hemen önce, şehir manzarası olan bir noktada durup fotoğraf çekmek için 15dk serbest zaman bırakıldı. Bu noktada birçok tur otobüsü burup fotoğraf çekmek için yolcularını indiriyor.
    Ardından Napoli'ye yakın olan Pompei'ye gittik. Ekstra tur olarak veriliyor, almanızı tavisye ederim. Napoli küçük bir şehir, gezilip görülecek çok bir yeri yok. Ayrıca Pompei'nin kesinlikle görülmesi taraftarıyım. Bizim Efes harabeleri gibi bir yer fakat daha geniş bir alan. Tur rehberi olmadan, hikayelerini dinlemeden gezmek sıkıcı olur, bu yüzden bu ekstra turu satın alın derim.

    Diğer ekstra tur olan Sorrento turu yapılmadı nedense.

    Pompei gezimizin ardından, Pompei'nin hemen çıkışındaki Ristorante Vesuvio'da yemek molası verdik. Pizza söyledik, fakat beklentimizin altında bir tat ile karşılaştık. Kötü değildi, fakat ilk pizza olunca insan beklentisini yüksek tutuyor :) Pizza + kola kişi başı 15€ verdik.
    Yemeğin ardından saat 4 gibi Napoli şehir merkezine geri döndük. 18.30da toplanmak üzere serbest zaman bırakıldık. Bu sürede bolbol limoncello içtik, limon şekeri aldık. Değişik peynirlerin tadına baktık. Tur olarak uğradığımız yerin adı Pandorino E Torromacco idi. Ücretsiz limoncellordan en az 10shot yapmadan çıkmayın :)
    Serbest zamanın ardından otelimize geçtik. Araçlardan bavulları aldık ve hemen lobby de dağıtılan anahtarları alıp odalarımıza yerleştik. Kaldığımız otelin adı American Hotel, Napoli merkezden uzak, kısmen ıssız bir bölgede kalıyor. Gerçi turdaki herkes, ilk günün yorgunluğu nedeniyle otel etrafında ne var diye keşfe çıkamadan otel odalarında dinlenmeye çekildi. O yüzden otelin konumunun pek önemi kalmadı.


    2.gün: 01.09.2014 ptesi
    (Roma) Roma şaheserleri turu: 25€ ALMADIK
    (Roma) Grande Romantica Gece Turu: 25€ ALDIK
    Napolideki otelimizde saat 6gibi uyandırma servisi ile uyandırıldık (tüm otellerde uyandırma servisi veriyorlar bu yüzden bunu tekrar yazmayacağım). Kahvaltımızı yapıp 7 gibi otelden çıktık. Roma'ya olan yolculuğumuz yaklaşık 3 saat sürdü.

    Roma'ya varınca, otobüs ile ilk önce panaromik şehir turu yapıldı. Sonra, kişi başı 25€ olan Roma şaheserleri turu yapıldı. Eşimle beraber gezilecek noktaları çalıştığımız için bu tura katılmadık. Tur otobüsünden, saat 13 gibi ayrıldık. Bizi bıraktıkları nokta, şehrin merkezi noktalarından biri olan Venedik Meydanı (piazza di venezia) idi.
    Tura gitmeden önceki son hafta sonu, tüm tur için çalışmıştık. Tüm şehirlerin haritaları ve önemli noktalarının tarihi bilgilerini çıktısı yanımızdaydı. Bu yüzden rehbersiz gezimiz rahat oldu.

    Roma'da inince ilk iş, bir simcard almak oldu. Google maps gezerken çok işe yarıyor, bu ve yazıda anlatacağım birkaç işlem için internete ihtiyacınız olacaktır, bir TIM yada Vodafone bayisine uğrayıp bir kontorlü hat alabilirsiniz. Biz tel için TIM den, 500dk, 500sms ve 1gb interneti, aktivasyon dahil 30€ aldık. Eğer tabletiniz var ise 1GB internet 10€ oluyor. Daha önceden çalıştığımız rotadaki noktaları sırayla googlemaps ten bulup gezdik.

    Yemek molaları için daha önceden bulduğumuz makarnacıyı googlemaps ten bulup kendimizi yönlendirdik. Pastaficcio aldı bu makarnacıyı kesnlikle görün.(1 tabak makarna 4€)
    ardından da, Pompi adlı tiramisu dükkanına uğradık. buranın da tiramisusu çok başarılı, tavsiye ederim (4$)

    Roma'daki kendi gezimizin ardından, tur ile saat 18.30'da buluştuk. Ardından Roma'nın dışında sayılabilecek otelimiz Capital Inn Hotel'e vardık. Yolculuk yaklaşık 45dk sürdü. Araçtan bavul indirip lobide anahtarlarımızı alıp odaya çıktık.

    Akşam yemeği için Grande Romantica Gece Turu turuna katılalım dedik. Aslında çok gerek yokmuş. Otobüs içerisinden, gündüz gezdiğimiz yapıların önünden geçtik. Gece aydınlatması ile binalar güzel görünüyor fakat otobüs içerisinden fotoğraf çekmek güzel sonuçlar vermiyor.
    Otobüsle panaromik turun ardından, Tevere nehrinin güneyinde kalan St Maria in Trastevere Basilica civarında rehber eşliğinde 10dk gezdik. Bizi yemek için Caffe Di Marzio ya bıraktı. kişi başı 12,5€ makarna ve kola aldık. makarnası güzeldi.
    yemek ardından rehber, 1,5 saat serbest zaman verdi. etrafta birçok cafe var, birine oturup bir expresso deneyebilirsiniz. ben irish coffe almıştım, güzeldi.
    serbest zaman ardından, otobüse dönüp, otelimizin yolunu tuttuk.


    3.gün: 02.09.2014 salı
    (Roma) Castel Romano Outlet Center ve Castel Gondolfo Turu: 50€ ALMADIK
    Turun bugünkü programı, outlet ve castel gondolfo turu idi. bu turu almadık. kendimiz, bugünü detaylı vatikan gezisi ve lezzet turumuza adadık :)
    bir not, önceki gün bir büfeden, 24saat geçerli, otobüs, metro vs tüm ulaşım araçlarına sınırsız biletimizi almıştık. siz de serbest gezecekseniz, günlük sınırsız bu bileti edinebilirsiniz (6€)

    sabah kahvaltımızı yapıp, saat 8 otobüsü ile vatikana doğru yola çıktık.
    otobüsten Roma termini de indik. Metroya bindik. Ottaviano durağından inince 15dk yürüme mesafemiz vardı. bu yol üzerinde, birçok rehberlik firmasının görevlisi yer alıyor, vatikan ve müzeler için rehberlik hizmeti sunuyorlar. eğer biletiniz var ise kişi başı 20€ olan rehberlik ücretini, biz biraz pazarlıkla 15€ anlaştık.
    vatikana girmek ücretsiz, ama uzun bir sıra beklemeniz gerekiyor, ayrıca müzeleri gezemiyorsunuz.
    sırayı beklemeden geçiş için + müzeleri de ziyaret edebilmek için online bilet almanız gerekiyor (kişi başı 20€). bir önceki gün tlfndan girerek <bu linkten> online biletimizi aldık. bilet çıktısına ihtiyacınız olmuyor, emailinize gelen voucher dosyasındaki kare barkodu müze girişindeki görevliye göstermeniz yeterli.

    önümüzde italyan tur rehberimiz, arkasında biz 15kişilik grubumuz vatikana girdik. tur rehberinde yaka mikrofonu, bizlerde de kulaklık olduğu için rahatça dinleyip gezebildik. rehberimiz italyandı, grup içi ingilizce anlatımı sağladı.
    vatikana girdiğimizde saat 10.30 civarıydı, müzeleri gezdik, meşhur sistine şapelinde o olağanüstü michalangelo nun tablosunu gördük, vatikanın tepesine çıktık(kişibaşı +7€), tüm gezimiz bittiğinde saat 14.30 idi.

    gezimizin hemen ardından, vatikanın kuzeyinde bulunan, vedat milör abimizin önerdiği Pizzarium'a gittik. Vatikan a hemen 1 metro durağı uzaklıkta. Çok lezzetli ve değişik tatlarda pizzaları afiyetle yedik :) (kişi başı 7€, içecek dahil)

    Dünden kalan gezmediğimiz yerleri de gezip, akşam dinlenmek için campo di fiori meydanına geçtik. çevresi restoran/cafelerle dolu bir meydan, orasında da serbest oturmak için bir heykel var. dileyen, ara sokaklardaki marketlerden içkisini alıp, rahatça oturabiliyor. restoranlardaki müziği de ücretsiz dinlemiş oluyorsunuz bu arada :) gece ambiyansı çok güzel, kesinlikle gece uğramanızı tavsiye ederim.
    buradan saat 10 gibi ayrılıp, son otobüs olan 10.10 otobüsü ile otelimize geri döndük.


    4.gün: 03.09.2014 çarşamba
    (Floransa) Orvieto Turu: 25€ YOL ÜSTÜ TURU, MECBUR ALDIK
    kahvaltı ile birlikte otelimizden ayrılmamız 8i buldu. floransaya olan yolcuğumuz toplam 3saat sürecekti. yolun tam yarı noktasında bulunan Orvieto turuna katılmak durumunda kaldık. katılmayan arkadaşları, şehirler arası bir nokta olduğu için mecburen benzin istasyonunda bıraktık.
    Orvieto, ortaçağları andıran, geçmişten günümüze gelmiş bir kasaba. fotoğraf çekmek için güzel bir kilisesi, birkaç da güzel manzarası vardı.
    bu tur olmasa da olurdu aslına bakarsanız, sanki 3saat yol uzun gelecek, bunu rahatlatmak için araya atılmış bir ekstra tur gibiydi.

    benzinlikte bekleyen arkadaşları alıp Orvietoya bizi almaya gelen otobüsümüze binip tekrar yola koyulduğumuzda saat 12idi. floransaya girdiğimizde saat 13ü geçiyordu.
    önce otobüsten inip, tur rehberimiz eşliğinde panaromik şehir turu attık. romaya göre küçük bir şehir olduğundan ve gezilecek yerlerin birbirine yakın olmasından, turumuzu 45dk içerisinde tamamladık. ardından rehberimiz, saat 19da buluşmak üzere bizleri serbest bıraktı.
    biz yine açtık googlemaps imizi ve aldık çıktılarımızı, şehri gezmeye başladık :) meydana yakın bir yerde, tiramisu ile meşhur Cafe Gilli'ye kesinlikle uğrayın, tiramisu bir harika! paket olarak alırsanız 2€, otorup yemek isterseniz 5€. biz paket olarak alıp, keyfini çıkardık. bir not, akşam 4gibi paket tiramusu bitiyor, paket yemek istiyorsanız bu saatlere bırakmayın.

    akşam yemeğini de yiyip, montecatini bölgesindeki otelimiz Innocenti Hotel' e giriş yaptık. bu bölge şehirden 1 saat uzaklıkta, ama çok güzel bir bölge. montecatini, bizim ülkemizdeki sahil kasabalarına benziyor, tek eksiği sahili olmaması. diğer otellere giriş yaptığımızda, akşam dışarı çıkıp gezecek yer bulamıyorduk, bu bölgede ise gece güzellik yarışmaları mı dersiniz, dans gösterileri mi dersiniz, bir çok sosyal etkinlik vardı, bolbol gezdik gece olmasına rağmen. tüm tur boyunca en güzel otel bölgesinin burası olduğunu söyleyebilirim.


    5.gün: 04.09.2014 perşembe
    (Floransa) Pisa-Siena turu: 75€ KATILMADIK
    (Floransa) San Gimignano turu: 25€ KATILMADIK

    otele hemen 7dk mesafede, Montecatini centro tren istasyonu var. buradaki bilet gişesinden, pisa ya gidiş biletimizi aldık (kişi başı 5.90€).
    trene binmeden önce, almış olduğunuz bileti, bilet onaylatma bankosuna işletin.
    bu istasyondan pisa s.rossore durağına 45dkda vardık. duraktan indikten sonra 15dk yürüyerek pisa kulesine ulaşabiliyorsunuz.
    bir hatırlatma, inmeden önce, dönüş treninizin saatini kontrol edin. bazen sienaya 2 saatlik aralıklarla tren kalkıyor.
    pisa kulesinda o klişe fotoğraflarımızı da çektikten sonra, birkaç hediyelik eşyayı da satın alarak, tren istasyonumuzun yolunu tuttuk. 11.38 treni ile sienaya yolculuğumuza başladık (kişibaşı 10.90€)

    siena tren istasyonuna vardığımızda saat 13ü geçiyordu. tren istasyonunun içinde bir büfe var. buradan gidiş ve dönüş biletimizi aldık. tren istasyonunun yukarı çıkan yürüyen merdivenler var(yaklaşık 200m sürüyor), bu merdivenlerle yukarı çıktıktan sonra otobüs ile siena merkezine ulaşabiliyorsunuz.
    siena da küçük bir yerleşim fakat çok turistik. ortaçağlardan kalma yapılar ve meydan, çok etkileyici bir ambiyansla sizi büyülüyor. sienanın içerisinde ünlü dondurmacı Grom'un da bir şubesi var, uğramadan buradan ayrılmayın derim.

    sienadaki gezimizi de bitirdikten sonra, 17.20 trenine yetişmek için saat 16.40gibi yine bir otobüsle tren istasyonuna doğru yola çıktık. buradan sonraki rotamız, dün yiyemediğimiz pizzayı yiyebilmek için tekrar floransa idi. (siena-floransa arası tren kişibaşı 8,50€).
    floransa tren istasyonuna saat 18.30gibi vardık, meşhur pizzacı Gusta Pizza'ya gittik hemen. pizzaları şahane, bir margarita bu kadar güzel olur :) kesinlikle deneyin. (pizza + kola 7€)

    pizzamızı yedikten sonra biraz daha gezip, saat 21.00 treniyle otelimizin bulunduğu montecatini bölgesine doğru tekrar yola koyulduk. 1saat süren yolculuğumuzun ardından otelimize vardık. önceki gün de anlattığım gibi, burası yaşayan bir kasaba, odamıza uğramadan önce biraz daha gezip dışarıda oturduk.



    6.gün: 05.09.2014 cuma
    (Venedik) Murano & Burano turu: 40€ KATILMADIK
    (Venedik) Gondol turu: 25€ KATILMADIK
    otelimizden 8gibi ayrılıp, Venedik bölgesine doğru yola koyulduk. 3saate yakın süren yolculuğumuz ardından, venedik e ulaştık. rehberimiz eşliğinde kısa bir panaromik turun ardından, rehberimiz, gondola katılacak arkadaşları da alıp ayrıldık.
    bir gondola maksimum 6kişi binilebiliyor, kaç kişi binerseniz binin 80€ ücreti ödemek zorundasınız. gondol sırasında bulduğumuz 4 kişilik alman aileyle masrafı bölüştük, böylece 25€ tura ödemek yerine 13€ ya işi bitirmiş olduk.

    gondol gezimizin ardından tur, Murano Burano adaları gezisine katılacak arkadaşları alıp ayrıldı. biz özgür gezmeye devam ettik :) burada maskeler ve kol saatleri meşhur, hediyelik olarak alabilirsiniz.

    Venedik'in balığı meşhur dediler, Gislon adlı balıkçıya gittik. Bilmeden söylediğimiz dil balığıı, "sole" olarak geçiyor, pek sevmedik. fakat adını bilmediğimiz diğer balık güzeldi :)
    yemeğimizin ardından, venedik in dar sokaklarında bolbol gezdik. ana kanallardan birinde bulunan Bar Foscarini'de, Venedik'in meşhur içkisi Spritz'in tadına baktık. Bunu da tatmadan geçmeyin.

    saat 19.00 gibi, adalarda gelen turdaki arkadaşlarla buluşup, otelimiz Rafaello otel'e doğru yola koyulduk. Turu alan arkadaşlar ''tekne gezisi yaptık. Keşke tura katılmasaydık'' dediler. Otel bölgesi, bir önceki otelimiz kadar aktif bir yer olmasa da güzel bir yerdeydi.


    7.gün: 06.09.2014 ctesi
    (Venedik( Verona & Garda Gölü turu: 40€ KATILDIK
    sabah saat 8gibi otobüslere atlayıp, Sirmione kasabasına gittik. saat 10.30 gibi rehberimiz eşliğinde panaromik turumuzu yaptıktan sonra saat 14.00e kadar serbest zaman bırakıldı. tura çıkmadan önce yanımıza aldığımız mayolarımız sayesinde, Garda gölünde yüzme şansı yakaladık. Gölün hemen kenarında üstünüzü değişebileceğiniz kabinler var, 1,5€ karşılığında hem üstünüzü değişip, hem de çantanızı emanet bırakabiliyorsunuz. Bir gölde yüzdüğünüzü düşünün, yanınızda kuğular yüzüyor(evet kuğu, yanlış okumadınız:) ), arkanızda ise alp dağları yer alıyor. muhteşem bir tecrübeydi bizim için.

    saat 14.00te toplanıp, Verona şehir merkezine ulaştık. Sakin bir şehirdi, burasıyla ilgili aktarabileceğim önemli bir detay yok. zaten yeterince uzun bir yazı oldu :)



    8.gün: 07.09.2014 pazar
    sabah 7de otelimizden ayrılıp, 10.30 thy uçağımızla istanbula dönüş yaptık.


    turla ilgili genel notlar:
    kaldığımız otel vergileri + venedik vapuretto ücretleri toplamı kişi başı 44€ idi.
    italyanların kahvaltı kültürü yok denecek kadar zayıf, bu yüzden gitmeden önce karper peynirlerden yanınıza alın.
    garda gölünde yüzebilirsiniz(mevsime bağlı olarak), yanınızda mayonuzu almayı unutmayın.
    gezerken atıştırabilieceğiniz, bisküvi tarzı atıştırmalıklardan alın türkiyeden ayrılmadan önce.
    gezerken sürekli bir sırt çantası bulundurun, her an yağmur yağabiliyor özellikle bahar aylarında, yağmurluğunuz ve şemsiyeniz yanınızda olur.
    italyada musluklardan su içilebiliyor, aldığınız su şişesini atmayın, musluklarda doldurun (bir şişe 1€dan başlıyor)
    venedikte yemek pahalı ama hediyelik eşyalar çok pahalı değil.
    tur masrafları hariç yanınızda kişibaşı minimum 500€ bulundurun.


    bunlar haricinde sormak istediklerinizi çekinmeden sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazan84 -- 14 Eylül 2014; 20:55:07 >







  • Geçtiğimiz Temmuz ayında gittim bi tur firması ile. İtalya pahalı bir şehirdir öncelikle. Tur şirketleride ekstra turlarla sizi sömürürler. Bazı extralara katılmak da zorunludur. Bana toplam maliyeti 4500Tl olmuştu. Euro 2.5 tl idi. Bu konuya dikkat edin önce.

    İtalya turu büyük ve küçük olarak ikiye ayrılır genelde. Ben büyük olana katıldım ve çok yorucuydu. Ayrıca güneyde bir ülke olduğu için yaz ayında gitmenizi kesinlikle tavsiye etmem. Hava çok sıcak oluyor ve saatlerce yürüyorsun. Konu hakkında sormak istediklerini alıntılayarak sorabilirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtalya'da ağustos ayında genel tatil var. Çoğu işyeri kapalı herkes tatilde oluyor. Oteller yılın en pahalı ücretlerine ağustosta ulaşıyor. İmkanınız varsa eylül ya da haziranda gitmeye çalışın. Turlar için birşey diyemiycem hiç turla gitmedim.
  • merhaba
    bir kaç bilgide benden
    1- Uçuş saatlerine dikkat edin. bazı turlar yola öğleden sonra akşam çıkıyor otele vardığınızda gün birinci gün bitmiş oluyor. Sabahtan yola çıkış şansı lehinize olur dönüş içinde son gün sabah yerine akşam olması size ciddi gezme zamanı kazandırır. ayrıca venedik başlagıçlı turlarda havaalanı vergisini azaltmak için milano yada slevonyaya inen şirketler bile var.

    2- tur otellerini genelde son dakikaya kadar açıklamıyorlar. şehir merkezinde olması büyük avantaj fakat böyle olanlar biraz daha pahalıdır. kent merkezinden 8-10 km otel seçimi oldukça yaygım adamların maliyetini düşürüyor. eğer bip bir otelse en azından ulaşım için metro hatttına yakın olduğuna emin olun. venedikte bu durum çok daha dehşet mesafelere çıkabiliyor.

    3- Agustos İtalyanlar için genelde tatil ayıdır ve üstte belirtildiği gibi oldukça sıcak ve pahalıdır.

    4- Ekstra turlar için talep edilen rakamları karşılaştırmayı ihmal etmeyin. Küçük euro farkları bir süre sonra ciddi rakamlara ulaşabiliyor.

    5-her nasıl olursa olsun güzel bir tecrübe yaşayacaksınız önceden bir parça teorik şehir hazırlığı size dehşet ötesi zaman kazandıracaktır. turla görülen bilgi adamlar herşeyi hazırlayıp önünüze getirdiği için unutulmaya eğilimlidir. kendi çalşıtığını bilgiyi kolay kolay unutmassınız şimdiden iyi yolculuklar :)




  • Merhaba arkadaşlar,
    Tüm cevaplar için teşekkürler. 2 hafta önce Kappatur dan, 31ağustos-07eylül tarihleri arası napoli(1)-roma(2)-floransa(2)-venedik(1) şeklindeki turu aldık.
    Yavaş yavaş gezilecek yerleri araştırmaya başladım. Sizlere sorum,aşağıdaki ekstra turlardan "bunu mutlaka almalısınız" diyebileceğiniz turlar var mı?

    (Napoli) Napoli-Pompei turu:45€
    (Napoli) Amalfi sahilleri incisi Sorrento Gece Turu: 30€
    (Roma) Roma şaheserleri turu: 25€
    (Roma) Castel Romano Outlet Center ve Castel Gondolfo Turu: 50€
    (Roma) Grande Romantica Gece Turu: 25€
    (Floransa) Orvieto Turu: 25€
    (FLoransa) Pisa-Siena turu: 75€
    (Floransa) San Gimignano turu: 25€
    (Venedik) Murano & Burano turu: 40€
    (Venedik) Gondol turu: 25€
    (Venedik( Verona & Garda Gölü turu: 40€
  • Hepsini :) Pisa çok abartılan biryer ama Siena güzel. tercih sizin.. Venedik gondol ve garda verona turuna katılın. Roma içi turları kendiniz de yapabilirsiniz. Grande Romantica'ya katılmasanız bile Romada gece çıkın gündüz gezdiğiniz tarihi yerlere tekrar gidin...Napolinin içinde pek birşey olmasa da çevresi güzel. Orvieto ve murano hakkında bilgim yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sazan84

    Merhaba arkadaşlar,
    Tüm cevaplar için teşekkürler. 2 hafta önce Kappatur dan, 31ağustos-07eylül tarihleri arası napoli(1)-roma(2)-floransa(2)-venedik(1) şeklindeki turu aldık.
    Yavaş yavaş gezilecek yerleri araştırmaya başladım. Sizlere sorum,aşağıdaki ekstra turlardan "bunu mutlaka almalısınız" diyebileceğiniz turlar var mı?

    (Napoli) Napoli-Pompei turu:45€
    (Napoli) Amalfi sahilleri incisi Sorrento Gece Turu: 30€
    (Roma) Roma şaheserleri turu: 25€
    (Roma) Castel Romano Outlet Center ve Castel Gondolfo Turu: 50€
    (Roma) Grande Romantica Gece Turu: 25€
    (Floransa) Orvieto Turu: 25€
    (FLoransa) Pisa-Siena turu: 75€
    (Floransa) San Gimignano turu: 25€
    (Venedik) Murano & Burano turu: 40€
    (Venedik) Gondol turu: 25€
    (Venedik( Verona & Garda Gölü turu: 40€

    Nette onlarca İtalya turu yazısı var. Onları inceleyerek en azından kişi başı 100 150 Euro kar edeceğinizi sanıyorum.

    Mesela daha önceki turlarımda 50 Euro ya satılan ekstra turu kendim otobüsle giderek 10 Euroya halletmiştim. Belirttiğiniz turlar içerisinde toplu taşıma kullanarak çok daha ucuza getirebileceğiniz turlar vardır.

    Mesela Pompei gezisi için Napoli Pompei tren ulaşımı fiyatları 2-3 Euro imiş

    "" On the Circumvesuviana Napoli-Sorrento line it takes 30 to 40 minutes to get to Pompeii from either Naples or Sorrento. Click on the station where you want to get the train in this timetable [3]. It should cost €1,80 to €3,20. "" ( wikitravel sitesinden alıntıdır. )

    3 olsa gidiş dönüş 6 euro. 11 Euro kişi başı giriş ücretiymiş. Etti 17 Euro. Yani kişibaşı 28 Euro kar ettiniz bile. Rehberin size anlatacaklarını ve hatta fazlasını netten bulabilirsiniz zaten.

    Şimdiden iyi tatiller dilerim.

    NOT: Ben fiyat odaklı fikir belirttim. Kendiniz giderseniz çok daha ucuza ama rehbersiz ve bir ihtimal tur şirketine göre daha az konforla seyahat edersiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sazan84

    Merhaba arkadaşlar,
    Tüm cevaplar için teşekkürler. 2 hafta önce Kappatur dan, 31ağustos-07eylül tarihleri arası napoli(1)-roma(2)-floransa(2)-venedik(1) şeklindeki turu aldık.
    Yavaş yavaş gezilecek yerleri araştırmaya başladım. Sizlere sorum,aşağıdaki ekstra turlardan "bunu mutlaka almalısınız" diyebileceğiniz turlar var mı?



    (Napoli) Napoli-Pompei turu:45€ :Kesinlikle alın. Pompei çok önemli.
    (Napoli) Amalfi sahilleri incisi Sorrento Gece Turu: 30€ fikrim yok. Eminim kendi kendinize yapabilirsiniz.
    (Roma) Roma şaheserleri turu: 25€ Hiç gerek yok, kendi kendinize yapın hepsi yürüme mesafesinde.
    (Roma) Castel Romano Outlet Center ve Castel Gondolfo Turu: 50€ Çok pahalı. Gerek yok.
    (Roma) Grande Romantica Gece Turu: 25€ Kendi kendinize gidin. Anlaşmalı yer yerine canınızın istediğinde takılırsınız.
    (Floransa) Orvieto Turu: 25€ Fikrim yok Küçük bir yer.
    (FLoransa) Pisa-Siena turu: 75€ Pisa'ya 3,5 Euro'ya trenle gidersiniz kendi kendinize. Hiç gerek yok.
    (Floransa) San Gimignano turu: 25€ Güzel bir yer, ancak çok küçük. Ulaşım kendi kendinize daha uygun oluyordur kendinizin gitmesini öneririm.
    (Venedik) Murano & Burano turu: 40€ (bilmiyorum)
    (Venedik) Gondol turu: 25€ (Gondola binmek istiyorsanız alın, çünkü tek başına gondol çok pahalı, böyle ortak güzel olmuş. Yok bu da pahalı derseniz şehir hatları vapuru gibi vapuretti var. Ara kanallara girmiyor ama ana kanalları geziyor. Birkaç Euro bileti.
    (Venedik( Verona & Garda Gölü turu: 40€ (Bilmiyorum)

    Ekstra notlar:
    Roma için 2 gün çok az, sadece Vatikan bir güne yakın vaktinizi alır zaten, kalanı da şehir içine anca yeter. Ekstra turlarla bir yerlere gittiğinizde ana şehri atlayacaksınız
    Floransa'da Uffizi Müzesi en az yarım gününüzü alacak. (Detaylı gezilse üç dört gün bile sürer) üzerine yarım gün Pisa'ya git gel yapacaksınız dersek, ekstra turlar buradaki süreyi de kısıtlıyor.




  • cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar, her satırı ayrı ayrı dikkate alıyorum
  • Keşke Napoli yerine Milano olsaymış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sazan84

    Merhaba arkadaşlar,
    Tüm cevaplar için teşekkürler. 2 hafta önce Kappatur dan, 31ağustos-07eylül tarihleri arası napoli(1)-roma(2)-floransa(2)-venedik(1) şeklindeki turu aldık.
    Yavaş yavaş gezilecek yerleri araştırmaya başladım. Sizlere sorum,aşağıdaki ekstra turlardan "bunu mutlaka almalısınız" diyebileceğiniz turlar var mı?

    (Napoli) Napoli-Pompei turu:45€
    (Napoli) Amalfi sahilleri incisi Sorrento Gece Turu: 30€
    (Roma) Roma şaheserleri turu: 25€
    (Roma) Castel Romano Outlet Center ve Castel Gondolfo Turu: 50€
    (Roma) Grande Romantica Gece Turu: 25€
    (Floransa) Orvieto Turu: 25€
    (FLoransa) Pisa-Siena turu: 75€
    (Floransa) San Gimignano turu: 25€
    (Venedik) Murano & Burano turu: 40€
    (Venedik) Gondol turu: 25€
    (Venedik( Verona & Garda Gölü turu: 40€
    Pompeii çok önemli mutlaka satın al. Kendi başına gezebileceğin yer kesinlikle değil. Rehberin anlatması lazım.
    Sorrento: Çok önemli değil bu. Katıldım buna ama pek bişey yoktu.
    Roma: Hiçbir ekstraya katılma. Roma'yı kendin gez. En beğendiğin şehir olacak. Gecesi ayrı, gündüzü ayrı hoşuma gitmişti. Outlet center'da falan vakit kaybedersin.
    Pisa-Siena-San Gimignano: Bunlara kesinlikle ama kesinlikle katılma. Aralarında tek önemli yer Pisa. Buraya trenle gidebilirsin. Gidiş-dönüş 20 euro para vermiştim. Rahatça da gidip gezmiştim. Sadece foto çekeceğini unutma burada. Hiçbirşey yok çünkü eğik kule dışında :)
    Gondol Turu: Katılma, 6 kişilik gondollar 80 Euro. Boş bir gondol bulup adam başı 12.5 euro'ya katılabilirsiniz.

    Bildiklerim bunlar. Gondol ve pisa örneğinden anlarsın ekstraların ne kadar pahalı olduğunu. Yerine olsam Pompeii hariç hiçbirine katılmam :)




  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    Biz arkadaslarla ucaga atlayip ordan arac kiralayalim diyoruz 4 kişiyi z. Internetten baktim arac kirasi trenden daha uygun. Bu konuda tavsiyeniz var mi. Dikkat etmemiz gereken hususlar felan. Simdi thy nin pisa ya kampanyasi var gidis donus 495 tl felan. Yoksa milanoya inecektik. Pompei den vazgeçmek istemiyoruz ama orayı da gormeden olmaz . Pisadan floransa bologna milano como venedik roma pompei yapalim diyoruz. . Uçak bileti adios ve world card puanla alacagiz ama en pahalı donemde gidecegimizin de farkindayjz. Avisi aradim arac kiralamada uluslararası ehliyete felan çevirin dedi ama arkadaşlar turist vizesinde gerek yok dediled.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herdemasivemavi

    Biz arkadaslarla ucaga atlayip ordan arac kiralayalim diyoruz 4 kişiyi z. Internetten baktim arac kirasi trenden daha uygun. Bu konuda tavsiyeniz var mi. Dikkat etmemiz gereken hususlar felan. Simdi thy nin pisa ya kampanyasi var gidis donus 495 tl felan. Yoksa milanoya inecektik. Pompei den vazgeçmek istemiyoruz ama orayı da gormeden olmaz . Pisadan floransa bologna milano como venedik roma pompei yapalim diyoruz. . Uçak bileti adios ve world card puanla alacagiz ama en pahalı donemde gidecegimizin de farkindayjz. Avisi aradim arac kiralamada uluslararası ehliyete felan çevirin dedi ama arkadaşlar turist vizesinde gerek yok dediled.

    Uluslararası ehliyete çevirme olayı 6 ay orada yerleşik kalanlar için zorunlu bir işlem. Türk ehliyetleri AB'ye girdikten sonra 6 ay geçerli. 6 ayın sonunda Türkiye'ye dönüp tekrar AB'ye giderseniz 6 ay hakkınız tekrar başlıyor. Yani sizin ehliyet konusunda birşey yapmanıza gerek yok. Ehliyetiniz geçerli... (Kurallar son 1senede değişmediyse)

    Araçla gezmek her zaman daha eğlenceli, rahat, konforlu ve 3-4-5 kişiyseniz daha ucuz oluyor. Ama biraz stresli ve risklidir. Sonuçta bilmediğiniz ülkeler, yollar, kurallar var. Eğer araç kiralayacağınız kesinleşirse o konuda uzun uzun önerilerimi yazarım. Daha önce forumda çok fazla yazdım. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmayım onları toparlayıp bi özet geçerim. Yalnız şunu söyleyim araç için Avis, Budget, Sixt, Hertz gibi pahalı firmalara pek bakmayın. Yarı fiyatına diğer firmalardan araç bulabilirsiniz. Erkenden rezervasyon yaptırmak da avantajlı oluyor.

    495 TL THY için güzel fiyat ama çok da ucuz sayılmaz. Puanlarla alacaksanız çok araştırmaya uğraşmaya gerek yok.




  • 16 si ile 25 i arasi kesin italya dayiz
    Forum da ki linki de gonderebilirsiniz. Ya da bilal e anlatır gibi anlatirsaniz sevinirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herdemasivemavi

    16 si ile 25 i arasi kesin italya dayiz
    Forum da ki linki de gonderebilirsiniz. Ya da bilal e anlatır gibi anlatirsaniz sevinirim..

    Hangi ayın 16'sı?

    Şu an işteyim çalışıyorum. Öğleden sonra boş vaktim olursa eski mesajları toparlarım. Güzergah konusunda mutlaka görelim dediğiniz ve kararsız kaldığınız yerleri yazarsanız o konuda da yardımcı olmaya çalışırım.
  • Pardonnnn ağustos 16 si. Bilete tam karar veremedik ama milonaya incez thy ile como bologna venedik floransa roma pompei gibi düşünüyoruz. Como golu cok güzel diyorlar . Ünlü müze ören yerlerine önceden bilet alabiliriz sanırım. bazı yerlerde cok sira oluyormus, inşallah cok sira beklemeden içeri girmenin yollarını buluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdemasivemavi -- 21 Nisan 2014; 0:55:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

    quote:

    Orijinalden alıntı: herdemasivemavi

    16 si ile 25 i arasi kesin italya dayiz
    Forum da ki linki de gonderebilirsiniz. Ya da bilal e anlatır gibi anlatirsaniz sevinirim..

    Hangi ayın 16'sı?

    Şu an işteyim çalışıyorum. Öğleden sonra boş vaktim olursa eski mesajları toparlarım. Güzergah konusunda mutlaka görelim dediğiniz ve kararsız kaldığınız yerleri yazarsanız o konuda da yardımcı olmaya çalışırım.

    19 29 ağustos arasi yolculuk planladik. 4 kisiyiz sanki tren daha pahali olur ve zaman kaybi olabilir. milano thy ile inceZ araba kiralayayip como venedik bolonya floransa pisa roma pompei roma gibi yapmayı düşünüyoruz.. şehiriçi yaptigimiz yolu saymazsak 1600 km yol yapar. Milano como arasi 50km ve thy milanoya iniyor. Roma dan da 29 agustosda pegasus la dönmeyi planliyoruz. 10 gunluk bir program roma ve vatikani ozellikle merak ediyoruz. Bszi muzeler için onceden bilet alınıyor mus heralde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdemasivemavi -- 20 Nisan 2014; 23:12:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: herdemasivemavi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

    quote:

    Orijinalden alıntı: herdemasivemavi

    16 si ile 25 i arasi kesin italya dayiz
    Forum da ki linki de gonderebilirsiniz. Ya da bilal e anlatır gibi anlatirsaniz sevinirim..

    Hangi ayın 16'sı?

    Şu an işteyim çalışıyorum. Öğleden sonra boş vaktim olursa eski mesajları toparlarım. Güzergah konusunda mutlaka görelim dediğiniz ve kararsız kaldığınız yerleri yazarsanız o konuda da yardımcı olmaya çalışırım.

    19 29 ağustos arasi yolculuk planladik. 4 kisiyiz sanki tren daha pahali olur ve zaman kaybi olabilir. milano thy ile inceZ araba kiralayayip como venedik bolonya floransa pisa roma pompei roma gibi yapmayı düşünüyoruz.. şehiriçi yaptigimiz yolu saymazsak 1600 km yol yapar. Milano como arasi 50km ve thy milanoya iniyor. Roma dan da 29 agustosda pegasus la dönmeyi planliyoruz. 10 gunluk bir program roma ve vatikani ozellikle merak ediyoruz. Bszi muzeler için onceden bilet alınıyor mus heralde..

    Anladım. Zaten 4 kişi olduktan sonra araba kullanmayı da iyi biliyorsanız tren tavsiye etmem... Yol, araba kirası, güzergahlar ve diğer detaylar konusunda yardımcı olucam. Şu aralar çok yoğunum birkaç gün içinde cevap veremezsem tekrar hatırlatırsanız sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

    quote:

    Orijinalden alıntı: herdemasivemavi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

    quote:

    Orijinalden alıntı: herdemasivemavi

    16 si ile 25 i arasi kesin italya dayiz
    Forum da ki linki de gonderebilirsiniz. Ya da bilal e anlatır gibi anlatirsaniz sevinirim..

    Hangi ayın 16'sı?

    Şu an işteyim çalışıyorum. Öğleden sonra boş vaktim olursa eski mesajları toparlarım. Güzergah konusunda mutlaka görelim dediğiniz ve kararsız kaldığınız yerleri yazarsanız o konuda da yardımcı olmaya çalışırım.

    19 29 ağustos arasi yolculuk planladik. 4 kisiyiz sanki tren daha pahali olur ve zaman kaybi olabilir. milano thy ile inceZ araba kiralayayip como venedik bolonya floransa pisa roma pompei roma gibi yapmayı düşünüyoruz.. şehiriçi yaptigimiz yolu saymazsak 1600 km yol yapar. Milano como arasi 50km ve thy milanoya iniyor. Roma dan da 29 agustosda pegasus la dönmeyi planliyoruz. 10 gunluk bir program roma ve vatikani ozellikle merak ediyoruz. Bszi muzeler için onceden bilet alınıyor mus heralde..

    Anladım. Zaten 4 kişi olduktan sonra araba kullanmayı da iyi biliyorsanız tren tavsiye etmem... Yol, araba kirası, güzergahlar ve diğer detaylar konusunda yardımcı olucam. Şu aralar çok yoğunum birkaç gün içinde cevap veremezsem tekrar hatırlatırsanız sevinirim.

    Ben de temmuzda ailemle italya'dayım ve birçok yeri arabayla gezeceğiz. tavsiyelerinizi bekliyorum. tşk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arabayla İtalya'yı gezecekler için dikkat edilmesi gerekenler, öneriler;
    1- Eğer kendi aracınızla gitmiyorsanız, Hertz, Sixt, Europcar, Avis gibi büyük firmalardan kiralamanızı tavsiye etmem. Fiyatları çok yüksek...www.arguscarhire.comwww.autoeurope.comwww.autoeuropa.it www.maggiore.it/ucuz araç bulunabilecek siteler. Dollar, Thrifty, Sicily by Car nispeten ucuz firmalar. Ayrıca turizm acentelerinin sitelerinde de ucuz araç kampanyaları olabiliyor. Bir keresinde o sitelerden birinden aracı günlük 28 euro'ya kiraladım teslim almak için Europcar'a gittim "size bu arabayı bu fiyattan kim verdi. Bu dönemde 60 euroya veriyoruz biz" dedi adam şok oldu Ayrıca seyahat tarihiniz kesinleştikten sonra aracı 3-4 ay önceden kiralamak fiyat konusunda çok avantajlı oluyor.

    2-Oraya aracı teslim almaya gittiğinizde en azından 500 Euro limitli bir kredi kartınız olmalı. Ayrıca ne kadar yakıt olduğunu, araçtaki vuruk, çizik, göçükleri kontrol edin. Bana hiç sorun çıkartmadılar ama olur mu olur.

    3- Bazı firmaların bazı araçlarında günlük ve toplam km sınırı var. Örneğin bir araç kiraladığınızda günde 100'den fazla ya da toplam kira süresinde 500'den fazla km yapamazsınız gibi sınırlamalar var. Bunlara dikkat etmelisiniz. Pek denkgelmez ama yine de dikkatli olmakta fayda var.

    4- Aracı kiralarken zorumlu olarak basit bir kasko yaptırıyorsunuz. Miktarı tam hatırlamıyorum ama 1000 Euro-2000Euro civarına kadar olan hasarları karşılıyor. Eğer full sigorta yaptırmak isterseniz yüksek bedel ödemeniz gerekiyor. Bunun seçimi size kalmış. Parası neyse öderim kafam rahat olur da diyebilirsiniz, riske girmeyi de seçebilirsiniz. Tamamen kişisel bir tercih.

    5- Bazı firmalar aracın yanında Gps de veriyor. Bazıları bunu ücretsiz yapıyor bazıları gps için günlük 15-20 Euro gibi uçuk ücretler istiyor. Benim önerim Türkiye'den giderken eş dost akrabadan bir Gps ödünç alıp gitmeniz ya da satın almanız. Gezeceğiniz ülkelerin haritasını barındırdığını kontrol edin... Gps'i ister araçla birlikle kiralayın, ister satın alın, ister ödünç alın farketmez ama mutlaka ve mutlaka bir Gps'iniz olsun. Ben haritayla yönümü bulurum diye düşünmeyin.

    6- Avrupa'da trafik kuralları Türkiye'ye göre çok sert. Türkiye'deki ortalama bir sürücü aynı sürüş tarzıyla Avrupa'da 1 hafta araç kullansın 10.000 euro ceza öder. Otobanlarda çok sık konumlandırılmış kameralı radar sistemleri, şehir merkezlerinde her yere dağılmış sivil-resmi trafik polisleri, park ihlali yapan araçlara normal halkın ceza yazma yetkisi, park ya da trafik kuralı ihlalinde anında polisi arayan insanlar var. Trafik kurallarına çok dikkat etmelisiniz. Oradayken cezalardan haberiniz olmuyor. Genellikle cezalar arkanızdan geliyor. Kiralama şirketi kredi kartınızdan tahsil ediyor. 2-3 ay sonra cezadan haberiniz oluyor.

    7- İtalya'da bazı otobanlar mesafe + zaman şeklinde ücretlendiriliyor. Örneğin 300 km'lik otobana girdiniz yaklaşık 3 saatte yolu tamamlamanız öngörülür. 3 saatten sonra geçen her dakika için ekstra ücret ödersiniz. Otobanlarda fazla oyalanmak, petrole çekip uyumak gibi hatalar yapmayın.

    8- Şehir merkezlerinde trafik çok sıkıntılı. Mümkün olduğu sürece şehrin ana merkezlerine araçla girmemeye çalışın. Biraz uzağa parkedip 1-2 km yürümek daha iyi bir tercih... Örneğin Milano'da mesai saatleri içerisinde şehrin göbeğindeki birkaç cadde ve sokağa girmek ücretli. Taksim'e arabayla gitmek isterseniz ücret ödediğinizi düşünün...

    9- Avrupa'da parkederken çok dikkatli olmak gerekiyor. Öyle her istediğiniz yere park edemiyorsunuz. Ediyorsunuz da arkanızdan park cezası geliyor.
    İtalya'da sokaklardaki parklara dikkat edin. mavi, sarı, beyaz çizgilerle belirlenmiş park yerleri var.

    Mavi çizgili park yerleri: gündüzleri paralı haftasonları ve geceleri ücretsiz. (Genellikle sabah 8 akşam 8arası paralı) Arabayı bırakırken ne kadar kalacağınıza göre parkmatiğe para atıp bilet almanız ve onu ön cama koymanız gerekli. Belirtilen süreyi geçerseniz ceza yersiniz...

    Beyaz çizgili park yerleri: sürekli ücretsiz ama bazıları saat limitli. Mesela ücretsiz fakat sadece 1 saat-2saat park edebilme limiti olanlar var. Buralara park ettiğinizde, araçta bulunan park diskini (Disco orario) parkettiğiniz saate ayarlamanız gerekiyor. Kiralık araçlarda genellikle bulunur ama yoksa benzinliklerden cüzi bir rakama alabilirsiniz. Bu bedava parklar genellikle şehir merkezine yakın olmayan tenha, sakin semtlerde bulunuyor. Eğer bedava park yeri görürseniz fotoğrafınız çekip hatıra olarak saklayın. Bulunmaz hint kumaşı gibi birşey.

    Sarı çizgili park yerleri: ise korkmanız gereken yerler. Buralardan uzak durun. Kişilere özel (Apartman, dükkan sakinleri kira ödeyip bu yerlere sahip olabilir) Taksi, otobüs için ayrılmış olabilir, sadece engelliler için ayrılmış olabiliyorlar.
    Bir de pembe park yerleri var onları da hamileler için yapmışlar. Pek sık göremezsiniz ama olur da denkgelir "bu ne diye" merak etmemeniz için söylemiş olalım.
    Bu bahsettiklerim sokak arası parkları. Bir de bildiğimiz paralı otoparklar var. Paranız varsa en garantisi bunları kullanmak.

    10- Şehir merkezlerinde taksi ve otobüsler için ayrılmış olan şeritlere girmemeye dikkat edin.

    11- Benzinliklerin hemen hemen hiçbirinde pompacı yok. Herkes kendi akaryakıtını kendi alıyor. Geceleri kasalar bile kapalı. Önce para atıyorsunuz sonra o kadarlık yakıt alıyorsunuz. Dikkatli olun aracın alacağından fazla para atmayın. Genellikle para iadesi yok.
    İtalya Norveç'ten sonra Avrupa'nın en pahalı akaryakıtını kullanıyor. Eğer geziniz sadece İtalya'yla sınırlı değilse çevre ülkelerde mümkün olabildiğince deponuzu doldurmaya çalışın. Ayrıca İtalya içerisinde yakıt almanız gerekirse otobanlardan ve şehir dışındaki istasyonlardan almaya çalışın. Şehiriçine göre daha ucuz oluyor.

    12- İtalya'da araç kiralama sözleşmeleri genelde full depo teslimat şartıyla yapılıyor. Full depo verip boş depo isterlerse kabul etmeyin. O 1 depo benzin parasını normalden %20-30 daha pahalı satıyorlar size. Genelde depoyu size full verirler full isterler. Eğer götürdüğünüzde depo full değilse depoyu kendi istasyonlarından doldurup yine %20-30 daha fazla alırlar. Aracı teslim etmeden mutlaka yakıtı fulleyin.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sormak istedikleriniz ya da aklıma sonradan gelen şeyler olursa ekleme yaparız. Sadece benim söylediklerimle sınırlı kalmayın zamanınız olursa internetten de araştırma yaparsanız işinize yarayacaktır... İyi Tatiller. Rica etsem Tourist information ofislerinde ve otellerde bedava verilen haritalardan getirir misiniz bana? Koleksiyon yapıyorum da...




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.