Şimdi Ara

AGU HAKKINDA SORULARI CEVAPLIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba okulun durumu hakkında yanıltıcı cok pozitifi bilgiler dolanıyor twitterda ve forumda. yardımcı olmak icin konuyu açtım. AGU hakkında soruları alabilirim.

    Sıralamalar Neden Düşüyor?

    Herkesin merak ettiği soru bu. İlk büyük kont artışı 2018'de oldu ama 2019'da da sıralaamlar düştü. Bunun belli başlı sıkıntıları var; okulun eğitim-öğretim müfredat gibi sıkıntıları, öğrencilerin cok sık başka okullara yatay geçiş yapması, okıulun imkanlarının eskisi gibi olmaması, dil okulu'nun kalitesinde belirgin bir düşüş olması, kayseri'de yaşamak ve iş dünyasında adı bilinmeyen bir okulda okumanın kimseye cekici gelmemesi gibi sebepler başlıcaları. Bana kalırsa en büyük sorun, ilk başlarda beklentinin cok yükseltilmesi, öyle bir anlatıldı ki ODTU seviyesi bir okul olacağını sandı millet ama kazın ayağı öyle değil.

    Sıralamanız 50k-60k altındaysa burayi yazmanız intihardır artık ama itü odtü boğaziçi marmara gebze estü aybu kazanamıyorsanız ve 70-110k arasındaysaanız agü'den iyi bir yere gitmek de zor.


    İŞ BULMA SORUNU

    BU TÜRKİYEDE HER GENCİN SORUNU .. PEKİ İŞSİZLİK NEDİR; SİZİN YARATTIĞINIZ YA DA ÜRETTİĞİNİZ DEĞERİN EMEK PİYASASINDA KARŞILIĞI VAR AMA ALICISI YOKTUR. ÜNİ HER SEYDEN ÖNCE ÖĞRENCİYE VİZYON, GÖRGÜ VE KÜLTÜR KATAR. ZATEN HER ÜNİDE DERSLER AYNI HEMEN HEMEN. SİZ BOĞAZİÇİ'NDE OKUMANASINZ BİLE ALIP ORADA PC ENG'DE OKUTULAN DERS KİTAPLARINI OKUYABİLİRSİNİZ AMA VİZYON BAMBAŞKA BİR SEY..ORTAM BAMBAŞKA BİR SEY..

    Büyüme sorunu yaşayan Türkiye ekonomisi ise ne yazık ki bu kadar mezuna iş yaratamıyor. Her yıl çok sayıda üniversite mezunu işsizler arasına katılıyor. Resmi verilere göre neredeyse her dört gençten biri işsiz. Bu demektir ki, iş bulmanın zor olduğu fakat fark yaratabilen mezunların iş bulma şansının daha fazla olduğu bir dönem var önünüzde. Nerede çalıştın, nerede okudun, bunun izlenimi önemli işverenler için. İnsan Kaynakları bir şirketin en önemli yeridir direkt işe alımı yapar cünkü. Oralarda güzel intiba bırakmak da tabii biraz CV istiyor:(

    Öğretim aşağı yukarı bütün üniversitelerde aynıdır. Müfredat çerçevesinde benzer kaynaklarla aynı konular öğretilir. Üniversiteler arasında asıl fark yaratan ise sundukları eğitimdir. Üniversite öğrenciye sadece müfredatı vermemeli, aynı zamanda ufuk, vizyon, dünyaya bakış, kültür ve renk kazandırmalıdır. İşte bu da eğitimdir. Ne yazık ki bazı üniversiteler ve bazı şehirler bu noktada çok zayıflar. Zaten mezunların temelde iş bulma sıkıntısı da burada başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A582340E0 -- 4 Ağustos 2020; 15:20:51 >







  • Hocam ben de AGÜ'deyim. Aynı okulda olduğumuza emin miyiz? İşsizlik sorununu nereden biliyorsun mezun olup hiç bir yerden kabul alamadın veya staja başvurdun bi yere kabul alamadın mı? Veya istatistiksel olarak AGÜ'den mezun olanların iş bulma oranını söyleyebilir misin? Yukarıda hazırlık ve taban puanlar hariç hiçbir değerlendirme göremedim. Bölüm özelinde şikayetlerin nelerdir? Veya daha önce estü, gtü gibi yerlerde daha önce derse girdin mi? Girdiysen bölüm olarak farklı gördüğün ve AGÜ'de bu eksik dediğin şeyler neler? Bölümünde en sevmediğin ve sıkıntın olan ders ne sence? Bu sorulara cevap vermezsen afedersin ama fikir beyan etmek için değil sadece AGÜ'yü kötülemek için bu başlığı açtığını düşüneceğim. Yoksa herkes fikrini özgürce söyleyebilir ona lafım yok fakat burada insanları yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum.
  • AGU HAZIRLIK

    Herkes cooook zor diyor ama bence öyle değil. Çok zor diyenler bir Özyeğin Üni, Sabancı'nın hazırlıgını ODTU'nunkini falan arastırsın.

    Hazırlık şöyle, önce size okul açılmadan 1 hafta önce bir sınav yapıyolar bu sınavın adı muafiyet ve düzey belirleme. sınava girdiniz eğer ilk aşamada temel ingilizce sınavını geçemezseniz siz direkt FOUNDATION(TEMEL) öğrencisi oluyorsunuz ve 2-3 gun sonra derse başlıyorsunuz. Sınavı gectiyseniz eğer, konuşma okuma yazma grammar ve dinleme levellerini belirlemek için birer sinava daha giriyorsunuz. sonrasunda atıyorum siz okumada (reading) 3. seviye olabilirsiniz ama yazma (writing) 1. seviyede kalabilirsiniz. bunları belirledikten sonra dersler başlar.

    8 -9 haftada bir sınav yapılır, sınavı geçersen üst seviyeye yerleşirsin. Writing Listening Speaking LA(Grammar) ve Reading derslerinin hepsi için sınava girersin. Ayrıca hazzırlıkta bu dersler toplam herpsinde 4 level vardır,W1,W2,W3,W4- gibi...bunlardan her birinde bir üst seviyeye gectiğinde 2 kredi alırsın. toplam 56 kredi oldugunda bölüme geçersin.. ha bir de bu derslere ek olarak hazırlıkta English For MAths, English for Biolohoy, english for busines gibi 8-10 tane daha ders var seçmeli..sen onlardan da seçip 56'ya ulaşmak zorundasın. English for Presentation var mesela sunum yapıyorsunn ingilizce.

    dersler genelde 8:10'da başlar ve 50dk sürer, cogunlukla herkes bilgisayarını açar ve ders dökümanlar üzerinden işlenir. ödevler olur quizler olur boş gününüz pek olmaz akşam 15-16 gibi okuldan çıkıp yemepini yer tekrardan yarının ödevlerini yapmanız gerekir. yoksa zorlanırsınız ve hocaların kalitesi de zaten düştüğü için ingilizceniz gelişmez. eski hocalar cooook iyiydi, şimdi sadece ödev verip ders anlatmadan giden hocalar var..:((

    hazırlığı genelde 1 yılda bitirmek cook zor değil ama temel seviye başlayan öğrenciler yaz okuluna kalmadan bitiremiyorlar. YAZ OKULU ÜCRETİ BU SENE 550-600 TL gibi bir seydi sanırım. En kötü 1.5 yılda bitirirsinz. AMA KYK BURSU FALAN ÇIKARSA SİZE HAZIRLIĞI 1 YILDA BİTİREMEZSENİZ KYK BURSUNUZ İPTAL OLUYOR VE KREDİYE DÖNÜŞÜYOR..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A582340E0 -- 4 Ağustos 2020; 14:58:33 >




  • haftada 5 gün 8-4 mü
  • hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    cuma günleri öğleden sonra ders olmuyor ama senin dersine giren hoca isterse öğleden sonra ders koyabiliyor ve bu biraz can sıkıcı olabiliyor. hazırlıkta geçen sene bundan cok sikayetci oldu öğrenciler.

    8'den 4'e hep ders yok.. atıyorum sen 8'den 11'e kadar görüyorsun sonraki derslerin 1'den 3'e,,2'den 5'e olabilir...tamamen derslerine bağlı.. ama illa ki o okulda ders saatini bekliyorsun 3-4-5 saat..cünkü yeterli derslik yok.. zaten hep
    tpou 3 bina var, e bölüm dersleri oluyor. zaten hazırlık var bir de üstüne 1 yılda bitiremeyenler de yeni gelenlerle beraber okuyor. o da biraz sıkıntılı oluyor. sınıflar kalabalıkşaşıyor. eskiden agü hazırlıkta 25 öğrenci falan olurdu sınıf simdi 40-45 kişi falan.... ha unutmadan sen atıyorum writing 1 dersini aldın geçemedin, bir daha okuyacaksın ya O DERSİ SINIFTA ALMIYORSUN ÇALIŞIYORSUN SINAVA GİRİYORSUN SADECE.. öyle geçmek zorundasın.

    DERSLERİ GEÇMEK İÇİN EN AZ 70 ALMANIZ LAZIM SİNAVLARINDAN




  • hazırlık için mi 70 bölüm dersleri için mi
  • hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    hazırlıkta kesin 70. bölümde de geçme notu aslında 70 ama 50 üstü alanlar şartlı geçmiş sayılıyor. 50 alan şartlı geçiyor 70 alan normal geçiyor.
  • yatay geçiş yapanların geçme sebepleri hazırlık mı yoksa başka bir şey mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ EE SORU CEVAP TANITIM
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam hazirligi okuduktan sonra bolume geçtiğimizde yatay gecis yapmak istiyorum fakat istedigim okulunda hazirligi var eger yatay gecisten kazanırsam gittiğimde tekrar hazirliktan mi başlıyorum sınava girip yoksa hazirligi zaten okuyup geldiğim için sınıfımdan devam mı ediyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 grup yatay geçiş tayfası var

    1) hazırlık okurken bir yandan okulun durumunu yerinde görüp 'burdan kurtulmam lazım, sıkıntılı durumlar olabilir ileride' diye düşünenler..zaten bu tayfa hazırlığı bırakıp gidiyor genelde mayıs gibi ya da direkt haziranda okul bitince yatay geçiş için okullara başvurmaya başlıyorlar.

    2) Bölüme geçip eğitimden derslerden sonra gitmek isteyen öğrenciler. Bu tayfa da var bunlar da tüm bölümlerde var. Zaten 2-3-4. sınıflara geçene kadar bölüm arkadaslarınızın yarısından kopıyorsunuz gidiyorlar asjhasdasd..benim hazırlık arkadaslarımın da cogu gitti mesela..

    iki grup da kendince haklı..gidenlerden de ulan niye gittim ameka diyip geri döneni görmedim..
  • BrosinAk kullanıcısına yanıt
    @brosinAK kardesim eğer agü'de okuyacaksan hazırlıgı ve gideceğin üni de agüye yakınsa boşuna okuma çok değmez..

    agü'de okusan bile her üni kendi hazırlık sınavını kendisi yapar ama agü'den sonra hazırlıkla alakali bir derdin kalmaz, gerci eskiden öyleydi simdi biraz riskli olabilir ama çalışırsın gene. TOEFL'a girersen ya da bazı üniler YÖKDİL de kabul ediyor, gideceğn ünide tekrar ing sınavına geek kalmaz..
  • ARKADAŞLAR DEDİĞİM GİBİ 20K 30K 40K İSENİZ YAZMAYIN BENCE AMA 60K 70K 110-120K KADARINA KADAR DA BAŞKA İYİ OKUL OLMADIGI İCİN YAZABİLİRSİNİZ..

    AYRICA BU SENE DE SIRALAMALAR DÜŞECEKTİR, ATIYORUM SİZ 70K İSENİZ 41K'LIK AGU PC GELMEZ DİYE DÜŞÜNMEYİN GELEBİLİR BELKİ.

    HEPİNİZE BAŞARILAR.

    DAHA BASKA SORUSU OLAN YAZABİLİR, MESAJ ATABİLİR...
  • bilgilendirme için up. son paragraf güzel olmuş ayrıca.
  • Hocam ben de AGÜ'deyim. Aynı okulda olduğumuza emin miyiz? İşsizlik sorununu nereden biliyorsun mezun olup hiç bir yerden kabul alamadın veya staja başvurdun bi yere kabul alamadın mı? Veya istatistiksel olarak AGÜ'den mezun olanların iş bulma oranını söyleyebilir misin? Yukarıda hazırlık ve taban puanlar hariç hiçbir değerlendirme göremedim. Bölüm özelinde şikayetlerin nelerdir? Veya daha önce estü, gtü gibi yerlerde daha önce derse girdin mi? Girdiysen bölüm olarak farklı gördüğün ve AGÜ'de bu eksik dediğin şeyler neler? Bölümünde en sevmediğin ve sıkıntın olan ders ne sence? Bu sorulara cevap vermezsen afedersin ama fikir beyan etmek için değil sadece AGÜ'yü kötülemek için bu başlığı açtığını düşüneceğim. Yoksa herkes fikrini özgürce söyleyebilir ona lafım yok fakat burada insanları yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum.




  • NoMoReKo kullanıcısına yanıt
    iş bulmayı agü özelinde söylemedim tüm türkiye böyle. iş bulmak çook zor, türk ekonomisi stagflasyonda...yavas yavas fakirleşiyoruz. üretim tamamen kamuda, en büyük işveren devlet, özelde en büyük işveren kim biliyor musun? BİM, evet BİM Birleşik Mağazalar 50 bin çalışana sahip.

    ayrıca ben agü’uü kötülemedim. 20k için kötü tercih 50-60k için çok iyi tercih.

    hacettepe kazanacak adama gidip agü yaz demek o adamın hakkına girmektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıralamalar en kötü düşüşü kontenjanların iki katına çıktığı sene yaşadı (25->50). Sonraki seneki düşüş ise kar topu etkisi bence. İnsanlar önceki seneki düşüşü görüp 'AGÜ bitmiş' dediler.
    Bir de, bu düşüş olan iki senede ilk binden gelenler ABD'ye gidebiliyordu. Önceden bu sınır ilk 20bin idi. O yüzden de düşmüş olabilir. Ama bu sene ilk 10bine yükseltmişler. Yine de bakıp teyit edin siz.

    Onun dışında, hazırlığın iyi hocalarının çoğu duruyor eğer sitedeki bilgi güncel ise. İngilizceniz biraz varsa yüksek kurlardan başlarsınız ve iyi hocalardan ders alırsınız diye tahmin ediyorum. Zaten bu pek önemli değil, aynı sıradaki AYBÜ'nün hazırlığında Oxfordlu hocalar mı var sanki :D

    AGÜ sürekli tanıtım yayınları vs. yapıyor onları takip edin bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalmavuz kullanıcısına yanıt
    oxfordlu yok ama ankaradaki top okulların hazırlık eğitimiyle yarışacak seviyede bi eğitim verilir hazırlıkta. isteyen araştırabilir.
  • Yalmavuz kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi agü’yü yazmak isteyen sıralamasına bakıp karar vermeli. Pc ve EE en iyi bölümü okulun zaten..
    basarılar herkese.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vioman

    oxfordlu yok ama ankaradaki top okulların hazırlık eğitimiyle yarışacak seviyede bi eğitim verilir hazırlıkta. isteyen araştırabilir.
    ankara ve istanbulda okumak başlı başına bi avantaj zaten. keske böyle olmasa ama ülkede tüm sektörler 2-3 şehire sıkışmış.. agü ve aybü ayni klasmanda belki ama işte aybü’nün ankara olayi bile başlı başına %50 avantaj.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum hocam. Girdiğim yıl YGS sıralamam 6.500 LYS sıralamam 11.000'di. Aradan 3 yıl geçti, bölümdeki hocalarda veya ders müfredatlarında bi eksiklik, düşüklük görmedim. Hatta geldiğim yıldan beri bölümdeki akademisyen sayısı iki kata yakın bi oranda yükseldi ve sistemin oturmasından kaynaklı eğitim daha kaliteli olmaya başladı(Bilgisayar Mühendisliği özelinde söylüyorum). Kontenjan artışından kaynaklı bi düşüş oldu ondan sonra kartopu etkisiyle düşmeye başladı. Ha ben demiyorum ki yine 5k sıralama yapıp AGÜ yazın ama Hacettepe Bilgisayar'ın geçen yıl 11k ile kapattığını göz önünde bulundurursak 15k ve üzerinde yazmak hala gayet mantıklıdır. 15-30k bandında hala en mantıklı 2-3 seçenekten birisi AGÜ Bilgisayar gibi geliyor bana tabi kişiden kişiye değişir. Bir de AGÜ'yü gezip görmüş olan bilir, en kalabalık sınıf 40 kişiliktir yani 70 kişinin girdiği bölüme bi derste tek section ders açılmaz 2'ye bölüştürülür. Çevremde olan arkadaşlarımdan ve internetten okuduğum kadarıyla çoğu Türkiye'deki en yenilikçi müfredatlardan birine sahip (Yine Bilgisayar Müh.) özelinde söylüyorum. Bu yıl öğrencilerin isteği dahilinde 2.sınıfta zorunlu olan Mobile Programming dersi javadan flutter'a geçirildi. Bilen bilir bazı üniler mobile programming'i seçmeli verir ya da hiç vermez. Kaldı ki flutter'ın anlatıldığı bir mobil programlama dersi yok sanırım Türkiye'de. Arkadaşın pc mühendisliği demesinden anladığım kadarıyla bilgisayar müh. veya AGÜ CMP ile ufaktan bi alakası yok. Yangına körükle gitmeye gerek yok, AGÜ 3-4 sene önce neyse hala aynı. İş konusunda da strese girmeye gerek yok, çoğu mezunu tanıyorum hepsi işe yerleşti, yarısı yurtdışında hatta. İstanbul'da, Ankara'da okuyanlar sektörde öne çıkıyor hikayesi de bitti artık devir remote çalışma devri. Ben İstanbul'daki bi şirkette belirli bir ücretle part-time çalışıyorum ekipteki arkadaşlardan biri Antalya'dan biri Ankara'dan biri İzmir'den çalışıyor. Sınıf arkadaşlarımın çoğu da bu şekilde Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli şirketlerinde uzaktan part-time çalışıyor




  • Hocam peki ilerleyen yıllarda sıralama yükselir mi ne düşünüyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.