Şimdi Ara

Ağlamak üzereyim 2400tl yalan oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gigabayte h81 anakart
    7870 ekran kartı
    intel işlemci
    4 gb ram

2 yıl önce ekran kartım yandı ps5 i beklemek için surf amaçlı kullanıyordum 1 yıl idare etmek için

rx570 ekran kartı aldım
    darboğaz yapmaması içinde 2.el i5 4570 işlemci aldım.

sadece bunlara masraf yapıcaktım.

power ı temizlerken bozdum moralimde bozuldu gittim fsp 500 watt psu aldım.

ekran kartıyla işlemciyi test ettim işlemci ikinci el olmasın rağmen sıkıntı yok stres testlerde 65-70 üstüne çıkmadı.
    tekrar topladım bugün dayz i indirdim bide ne göreyim oyun lowda bile oynanmıyor ultraya alıyorum sabit 60fps hareket etmeye başladığım an inanılmaz bi drop 5 saniyede 3 sanilik donmalar 5 fps e kadar düşüyor ilk başta ram yetersiz geldi sandım ama 5 saniyede bir 3 saniyelik drop olması çok zor hdd kullanımına baktım sürekli 100 de interneteki bütün çözüm yollarını yaptım 3-4 saat uğrastım masaüstündede kasıyordı hdd yi %5 e kadar düşürdüm ama oyuna girince tekrar fırlıyor ve oyundan çıksam bile tekrar 100 de kalıyor.

format attım yine düzelmedi driverlar vs söylememe bile gerek yok zaten.

şimdi sinir krizi geçirip aynı ramden / hi level 1600mhz ddr3 4 gb takviye ram söyledim bide 240 gb ssd söyledim

2 parça değiştircektim para bosuna gitmesin diye şimdi bütün sistemi değiştirmek zorunda kaldım sizce problem ne olabilir.

ssd ve ram ı takınca düzelirse 2 gün sonrada anakart yanar onuda değiştirmek zorunda kalırsam hiç şaşırmak ağlamak üzereyim bilgisi olan bana yardım edebilecek var mı ?

EDİT: ram dayz e yetmiyor düşüncesiyle cs go indirdim eski sistemde sabit 100 fps aldığım oyun bu ekran kartıyla 300 fps almam gerekirken 100 fps ve yine aynı şekilde 5 saniyede bir 3 saniyelik droplarla 20 fps e kadar üşüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corona1996 -- 9 Nisan 2020; 2:21:41 >

• Edit : Arkadaşlar cs go da denedim 300-350 fps almam gereken oyunda 100fps alıyorum droplarla 20 lere kadar düşüyorum şaka gibi oyun özellikle mermilerde droba giriyor

Alt tab yapınca zaten pc kafayı yiyor ve oyundan çıkınca kendine gelmesi 5dk sürüyor
  • Anakart falan odun mu hocam öyle car diye yansın, virüs falan vardır sisteminde disk kullanımı falan düşmüyorsa
  • 4gb ram chroma’a bile yetmiyor artık hocam. Şaşırtıcı bir durum değil. Ram gelsin de öyle bak bir de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Decent

Anakart falan odun mu hocam öyle car diye yansın, virüs falan vardır sisteminde disk kullanımı falan düşmüyorsa
    format atılıp denendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F5C4619C1

4gb ram chroma’a bile yetmiyor artık hocam. Şaşırtıcı bir durum değil. Ram gelsin de öyle bak bir de.
    hocam ben 7870 takılı ikende 4gb ram kullanıyordum cs goda sabit 100 fps alıyordum şuan bu işlemci ve ekran kartıyla droptan oynayamıyorum dayz hadi neysede cs go bile olmuyor yani küçük droplardan bahsetmiyorum

ayrıca eskidende dayz oynuyordum o sistem bile daha iyi perfermans veriyodu
  • power bozuk olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F5C4619C1

4gb ram chroma’a bile yetmiyor artık hocam. Şaşırtıcı bir durum değil. Ram gelsin de öyle bak bir de.
    Hocam 4gb verdiğim rap siparişini iptal edip Kinkston hyper x 8gb 1600mhz aldım suan elimdeki ram 4gb hi level 1600mhz ikisini beraber kullansam problem olur mu sorun çıkartırsa 8x2 kingston yapıcam ?
  • Güç kaynağından kıllanmadım değil. Yakın çevrede bir arkadaş bulup onun sistemindeki parçalarla deneme/yanılma yaparak değişmesi veya yükseltilmesi gereken parçayı tespit edebilirsin.Diğer türlü gaza gelip tak tak tak parça sipariş etme.
  • power bozulduğunda anakarta zarar vermiş olabilirsin. Sistem birincil sürücüleri kullanamadığı için sonsuz döngüye girmiş olabilir. Anakartı ve psyi değiştirsen yeter.

• HDD sorunlu olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fps limitleme gibi birşey olma ihtimali var mıdır? sorunu donanımda aramayın. Belki basit birşey ama bazen çok saçma bulup kolay şeyleri uzun yoldan çözmeye çalışıyoruz.
    sabit 60 mı görüyorsunuz?
  • HDD sorunlu olamaz. HDD denetlemesi kriptoloji üzerine kuruludur. Kısa devre olsa bundan HDD etkilenmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Liquidly

power bozulduğunda anakarta zarar vermiş olabilirsin. Sistem birincil sürücüleri kullanamadığı için sonsuz döngüye girmiş olabilir. Anakartı ve psyi değiştirsen yeter.
    Power bozulduğunda anakarta bağlı değildiki powerı söktüm temizledim geri taktım elektirik vermedi ve anakartta problem olsa sistem bi şekilde gösterir diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ctauren

fps limitleme gibi birşey olma ihtimali var mıdır? sorunu donanımda aramayın. Belki basit birşey ama bazen çok saçma bulup kolay şeyleri uzun yoldan çözmeye çalışıyoruz.
    sabit 60 mı görüyorsunuz?
    Oyunda hareket yolken almam gereken fps yi alıyorum hareket ettiğim saniye ( yeni grafikler yüklendiği için sanırım ) oyun 3 saniye donuyo fps 5 lere kadar düşüyo cs go da bile oluyor bu

Ram 4gb kaldı acaba ondan mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: T Square

Güç kaynağından kıllanmadım değil. Yakın çevrede bir arkadaş bulup onun sistemindeki parçalarla deneme/yanılma yaparak değişmesi veya yükseltilmesi gereken parçayı tespit edebilirsin.Diğer türlü gaza gelip tak tak tak parça sipariş etme.
    Güç kaynağını yeni değiştirdim hocam fsp markasıda çok dandik bi marka değil

• Şaşırılacak bir şey yok. 4GB ram chrome açmak için bile yetersiz.

SSD'siz Windows 10 sistemde HDD'nin sürekli %100 çalışıp takılma yapması çok normal.

9900K 2080Ti da alsan dayz yi akıcı oynayamıcaksın boşa yorma kendini.

Ram + ssd takviyesi yap yola devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Şaşırılacak bir şey yok. 4GB ram chrome açmak için bile yetersiz.

SSD'siz Windows 10 sistemde HDD'nin sürekli %100 çalışıp takılma yapması çok normal.

9900K 2080Ti da alsan dayz yi akıcı oynayamıcaksın boşa yorma kendini.

Ram + ssd takviyesi yap yola devam.
    Aynı mhz de 8gb siparişi verdim 12gb yeterlş olur umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: corona1996

Hocam 4gb verdiğim rap siparişini iptal edip Kinkston hyper x 8gb 1600mhz aldım suan elimdeki ram 4gb hi level 1600mhz ikisini beraber kullansam problem olur mu sorun çıkartırsa 8x2 kingston yapıcam ?

Alıntıları Göster
    Olacağını sanmam

• quote:

Orijinalden alıntı: Liquidly

HDD sorunlu olamaz. HDD denetlemesi kriptoloji üzerine kuruludur. Kısa devre olsa bundan HDD etkilenmez.
    HDD yazma-okuma çok düşük ise işlemciyi çok meşgul eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.