arkadaşlar dişlerimi düzenli olarak fırçalamama rağmen ağızım kokuyo.insanlara yaklaşamıyorum fazla.nasıl geçirebilirim?
doktora gorunmenizde fayda var. migdeden kaynaklanan bi sorun olabilir.
Reflü olabilir. Hem annem hem kardeşim bu dertten müzdarip ve ikisinde de reflü var.
biraz araştırdım reflüyü.ama reflü için olan belirtilerden hiçbiri yok
diş doktoru en gerekli bilgiyi verecektir
Bendede vardı, kocaman kıırk ve çürük bir dişim vardı ondan dolayıydı. O çekildi diğer çürüklerime dolgu yapıldı plaklar temizlendi. Düzenli ağız çalkalama suyu,diş fırçası ve diş ipi kullanıyorum koku yok. Yani sabah fırçala gez toz ye iç 9-10 saat kötü kokulardan muhaf oluyorum bu çok güzel birşey.
Diş bakımı yaptırmanda fayda var en ummadığım dişlerimde dolgu yapıldı mesela.
kullandığın diş macununa kadar yolu var bu işin.ama asıl etken mide veyadiş etinden kaynaklanıyor.biş hekimine gitmende yarar var.
Agzınızın koktugunu nasıl anlıyorsunuz ki ? Yani çevrendekiler mi sana agzın kokuyor diyor yoksa kendin koktugunu anlıyor musun ? Fırçalamana ragmen agzın kokuyorsa , diş sorunları değil de miden de veyab aska bi yerinde sorun olabilir. Ama en iyisi doktora gitmek agzın söylediğin kadar kötü kokuyorsa mutlaka doktora git.Çözümü vardır illa ki.
"Freshies" adında bir ürün var, bitkisel. Hap şeklinde su ile alıyorsun, midede çözünüyor. Ağız kokusuna çözüm oldugunu söylüyor. Büyük marketlerde ve eczanelerde satılıyor.2-3 Tl falan. http://aftgida.com.tr/
Deneyebilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: LSG
"Freshies" adında bir ürün var, bitkisel. Hap şeklinde su ile alıyorsun, midede çözünüyor. Ağız kokusuna çözüm oldugunu söylüyor. Büyük marketlerde ve eczanelerde satılıyor.2-3 Tl falan. http://aftgida.com.tr/
Deneyebilirsin.
ahaha tesadüfe bak.bugün bundan aldım.2 tane attım.sanki geçirdi gibi.ama biraz daha kullanıyım.
quote:
Orjinalden alıntı: Niçer
diş eti , fırçalamama
dişlerinizin arkalarınıda fırçalıyormusunuz sadece görünen kısmını fırçalamamak lazım
@: Sağlık başlığı altında üyelere öneriler ve bilgiler verme amacı taşımayan iletiler atmayınız. Anlamsız gülücükler ve mesaj sayısını arttırma amaçlı her ileti tarafımdan silinmekte ve uyarı puanı verilmektedir.
Relusion.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
baharatçılarda karanfil otu satılıor at ağzına
Bence naneli diş macunları var onlardan kullan
Önce sorunun köküne inmek gerekmez mi arkadaşlar?
kesinlikle ama kesinlikle dis fircalama konusunda arkadaslar cok dogru soluyorlar.. disleri cok iyi fircalamak, arasinda kesinlikle besin artigi birakmamak lazim. o yuzden manuel dis fircalariyla iyi fircalayamiyorsaniz, kesinlikle su doner baslikli, elektrikli sarj edilebilir dis fircalarini oneririm.
benim kullandigim ve cok memnun kaldigim bi Braun urunu var, Oralb Professional Care 8500 die. fiyati biraz pahali ama omurluk urunler. bu tarz profesyonel urunlerle fircaladigin zaman inan farki anliosun, normalde hic fircalamadigin yerlere bu fircalar ulasio. dis doktoru degilim ama simdiye kadar gittigim tum disciler bana dislerimi cok guzel fircaladigim konusunda tebriklerini ilettiler. bence sende web'e bakip o urunden veya, daha dusuk modelleri, braun oralb vitality gibi veya daha profesyonel olan agiz bakim setlerinden kullanmalisin. sonucta agiz kokun dislerinden kaynaklanmasa bile bence her insan agiz bakimi konusunda ekstra ozen gostermesi lazim.