Şimdi Ara

Ağırlık arttıramıyorum gücüm yetmiyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
36.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar herkese öncelikle boyum 1.88 kilom 78 özellikle dumbell ve z barda ağırlık kaldırırıken çok zorlanıyorum göğüs için dambıl kaldırırken göğsüm yanmaya başlamadan kollarım acıyor ve titremeye başlıyor ne yapmam gerekir herkese yorumları için şimdiden teşekkür ederim .

Ağırlık Arttıramıyor musunuz? Gücünüz Yetmiyor mu? İşte Çözümler

Ağırlık kaldırma girişimlerinizde gücünüzün yetmediğini mi düşünüyorsunuz? Endişelenmeyin, bu yaygın bir sorundur ve bunu aşmanıza yardımcı olacak çözümler vardır.

Neden Gücünüz Yetmeyebilir?

• Yetersiz beslenme
    • Uygun olmayan antrenman programı
    • Yeterli dinlenme
    • Stres
    • Bazı tıbbi durumlar

Daha Fazla Ağırlık Kaldırmak İçin Adımlar

• Beslenmenize Odaklanın: Kas büyümesi ve gücü için yeterli protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağlar tüketin.
    • Antrenman Programınızı Değiştirin: Progresif aşırı yüklenme prensibini uygulayarak, zamanla ağırlıklarınızı ve tekrar sayılarınızı kademeli olarak artırın.
    • Uygun Bir Dinlenme Programı Oluşturun: Antrenmanlar arasında yeterince dinlenmek, kasların toparlanması ve güç kazanması için çok önemlidir.
    • Stresten Kurtulun: Stres, kortizol hormonunun salınımına neden olarak kas büyümesini engelleyebilir. Stres yönetimi tekniklerini uygulayın.
    • Tıbbi Durumları Göz Ardı Etmeyin: Tiroid sorunları veya anemi gibi bazı tıbbi durumlar gücünüzü etkileyebilir. Gerekirse bir sağlık uzmanına danışın.

Ek İpuçları

• Hareketlere Odaklanın: Ağırlık kaldırırken doğru formu koruyun ve her hareketi kasıtlı bir şekilde gerçekleştirin.
    • Değişiklik Yapmaktan Çekinmeyin: Antrenman rutininizi zaman içinde değiştirin ve farklı egzersizler ekleyin.
    • Pes Etmeyin: Güç geliştirmek zaman ve tutarlılık gerektirir. Vazgeçmeyin ve uzun vadeli hedeflerinize bağlı kalın.

Bu çözümleri uygulayarak ağırlık kaldırma kapasitenizi artırabilir ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Unutmayın, herkes farklı bir hızda ilerler, bu nedenle sabırlı olun ve tutarlı çabalayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kolların titiriyorsa büyük ihtimal ya yenisin ya da bir ağırlığı normal yapamadan diğerine atlıyorsun.ağırlığı azalt ve çok tekrarla yapmayı dene

Orijinalden alıntı: kalpazan45

Kolların titiriyorsa büyük ihtimal ya yenisin ya da bir ağırlığı normal yapamadan diğerine atlıyorsun.ağırlığı azalt ve çok tekrarla yapmayı dene

tamam hocam sağol
    Çok tekrar buna bir çözüm olmayacaktır çok tekrarın amacı farklıdır çünkü ağırlık arttırmanın tek yolu kaldırabildiğin ağırlığın 2-3 kg üstünü kaldırmaktır. 10 kilo kaldırıyor iseniz 12 kg deneyebilirsiniz. Birkaç hafta içinde 14 kaldırıyor olacaksınız. Tabi doğru beslenme dinlenme ve doğru antreman yaptığınızı varsayarak. 3 set 10 tekrardan fazla yapmamak veya piramit sistem uygulamak kas gelişimi için en uygun yöntemlerdir. Son olarak ilk setinizi minimum ağırlıkla yapmaya özen gösterin ilk 2 set çalışılan kas grubuna kanın toplanması amacıyla yapılır son set girebildiğiniz kadar ağır girerek bitiriniz kas yeterince zorlanıcaktır. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostlovest -- 12 Nisan 2014; 2:00:06 >

"Kısa vadedeki hayallerimizi gerçekleştirdik. Uzun olanları biraz erteledik. Belki bir kez daha görev almak nasip olur."
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

Hocam bende mesela dumbell fly hareketi yapıyorum 8 KG Dumbell ile hiçbir zaman göğüsüm yanmıyor sırf kollarım acıyo göğüs gelişimi olurmu böyle illa yanacakmı o bölge ?

Kolların acıyorsa bu hareketle kollara vuruyorsun demektır. Nizamı bi şekilde yapmaya calıs dostum

Orijinalden alıntı: emere15

merhabalar herkese öncelikle boyum 1.88 kilom 78 özellikle dumbell ve z barda ağırlık kaldırırıken çok zorlanıyorum göğüs için dambıl kaldırırken göğsüm yanmaya başlamadan kollarım acıyor ve titremeye başlıyor ne yapmam gerekir herkese yorumları için şimdiden teşekkür ederim .

Kolların güçsüz dostum ondan. Arkadasın dedıgı gıbı mesela bench gırerken ılk setınde az agırlıkla gır ısıt vucudu 15-20 yap sonra agırlı her set 2-3 arttır. faydasını goreceksın emın ol.

Orijinalden alıntı: lostlovest

Çok tekrar buna bir çözüm olmayacaktır çok tekrarın amacı farklıdır çünkü ağırlık arttırmanın tek yolu kaldırabildiğin ağırlığın 2-3 kg üstünü kaldırmaktır. 10 kilo kaldırıyor iseniz 12 kg deneyebilirsiniz. Birkaç hafta içinde 14 kaldırıyor olacaksınız. Tabi doğru beslenme dinlenme ve doğru antreman yaptığınızı varsayarak. 3 set 10 tekrardan fazla yapmamak veya piramit sistem uygulamak kas gelişimi için en uygun yöntemlerdir. Son olarak ilk setinizi minimum ağırlıkla yapmaya özen gösterin ilk 2 set çalışılan kas grubuna kanın toplanması amacıyla yapılır son set girebildiğiniz kadar ağır girerek bitiriniz kas yeterince zorlanıcaktır. Kolay gelsin.

çok teşekkür ederim hocam yarından itibaren deneyeceğim

Orijinalden alıntı: onurow

quote:

Orijinalden alıntı: emere15

merhabalar herkese öncelikle boyum 1.88 kilom 78 özellikle dumbell ve z barda ağırlık kaldırırıken çok zorlanıyorum göğüs için dambıl kaldırırken göğsüm yanmaya başlamadan kollarım acıyor ve titremeye başlıyor ne yapmam gerekir herkese yorumları için şimdiden teşekkür ederim .

Kolların güçsüz dostum ondan. Arkadasın dedıgı gıbı mesela bench gırerken ılk setınde az agırlıkla gır ısıt vucudu 15-20 yap sonra agırlı her set 2-3 arttır. faydasını goreceksın emın ol.

teşekkür ederim hocam sağolun
    agırlık hamallıgı yapmaya gerek yok
    EVGA GTX 980 SC ACX 2.0 /i5 4670k / Msı Gaming z87 GD65 / Avexir Core Series CL9 1600 Mhz RAM / Haf X 942 Kasa / Cooler Master Silent PRO 720 WATT PSU / Corsair h100i sıvı soğutma(4 adet Corsair AF120 fan)/ Razer DEATHADDER CHROMA Gaming Mouse / Logitech g710 Mekanik Gaming klavye / ACER GD245HQ 120hz 2MS 3D MONİTÖR /Logitech g930 GAMİNG HEADSET/ Razer Goliathus Extended CONTROL Soft Gaming Mouse Pad.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exptouch

birden herkül olmayı beklemeyin hareketleri doğru yapmaya düzenli beslenme ve düzenli uykuya önem verin gerisi zaten kendisi gelecektir ;)

peki hocam teşekkür ederim yorumun için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    EVGA GTX 980 SC ACX 2.0 /i5 4670k / Msı Gaming z87 GD65 / Avexir Core Series CL9 1600 Mhz RAM / Haf X 942 Kasa / Cooler Master Silent PRO 720 WATT PSU / Corsair h100i sıvı soğutma(4 adet Corsair AF120 fan)/ Razer DEATHADDER CHROMA Gaming Mouse / Logitech g710 Mekanik Gaming klavye / ACER GD245HQ 120hz 2MS 3D MONİTÖR /Logitech g930 GAMİNG HEADSET/ Razer Goliathus Extended CONTROL Soft Gaming Mouse Pad.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exptouch

Endişe etme hergün aynaya bak ve kendine şunu söyle of kaslarıma bak moral çok önemli bir etkendir

peki hocam : )
    bu hesap artık ele geçirilmiştir.yıldız hack team
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

kılların varsa da kes

neden hocam titremeyle bir ilgisi var mı??
    bu hesap artık ele geçirilmiştir.yıldız hack team
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

moral açısından dedim.şekillenme daha belirgin görülüyo

Anladım hocam teşekkür ederim :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bencte eger kolların güçlü değilse geniş tutcan güçlüyse arka kollardan güç alıp daha dar tutabilirsin aynı zamnda arka kolarada güzel bir etkisi olur:) agır çalışma fazla güçlenene kadar ben sadece demirle benc preste 2 3 kez indirip kaldırıodum ilk başladımda düşün:)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.