aynı modemle 2 bilgisayar internete bağlı arkadaşlar biri ben diğeri komşu ancak ben komşunun bilgisayarının açık olup olmadığı görmek istiyorum.yani kapalıysa ona göre download yapacam ki onun bilgisayarında net yavaşlamasın.ping i denedim ama olmuyor.açıkken bile ping cevap vermiyor.herhangi bir programla bunu yapabilir miyim ? cevaplarsanız sevinirim. ?
Modemin üzerindeki port ışığından anlarsın. Açıksa yanar...
modem bende değil hocam onda
quote:
Orjinalden alıntı: emrecelik
Ağa bağlı bilgisayarların kontrolünü sağlayan programlar var. Netten araştırırsan bulabilirsin. Onlardan birini kullanarak diğer bilgisayarı kontrol edebilir ve download yapmadığı zaman sen yapabilirsin.
Ayrıca modemin web arayüzüne bağlanarak diğer bilgisayarın mac adresinden de kontrol ederek bağlı olup olmadığını anlayabilirsin.
Başka yolları da var ama şu an aklıma gelenler bunlar...
quote:
Orjinalden alıntı: Kuşçu Fero
quote:
Orjinalden alıntı: emrecelik
Ağa bağlı bilgisayarların kontrolünü sağlayan programlar var. Netten araştırırsan bulabilirsin. Onlardan birini kullanarak diğer bilgisayarı kontrol edebilir ve download yapmadığı zaman sen yapabilirsin.
Ayrıca modemin web arayüzüne bağlanarak diğer bilgisayarın mac adresinden de kontrol ederek bağlı olup olmadığını anlayabilirsin.
Başka yolları da var ama şu an aklıma gelenler bunlar...
hocam cevap için teşekürler ancak ben ağdaki pc yi kontrol etmek istemiyorum sadece açık mı değil mi ona bakmak istiyorum yani aradığım küçük boyutlu bir program
bulunduğun ağ geçidine bağlı az pc var ise dhcp nin dağıtımına göre ping çekersin. örneğin senin ağ geçidin 192.168.1.1 senin ipin 192.168.1.2 ise sen 192.168.1.x adreslerini pingleyerek görebilmen gerekir. veya bu işlemleri otomatik yapan wireshark tarzı programlarda işin görecektir.
"miskiab" arkadaşımız çözümü sunmuş..Biraz daha detaylı anlatayım istersen.. Başlat-çalıştır-"cmd" yazıyoruz.. Açılan pencereye ping 192.168.x.x yazıyoruz..Tabi ki x ler diğer pc nin ip numarası.. eğer veri kaybı olmadan paketler sana ulaşıyorsa pc acıktır..
Yani Demek istiyorsunki Ben Onun Haberi Olmadan Kullanıyorum Ağ Yavaşlarsa Başka Birinin Bağlandığını Anlayabilir Hattı koparabilir Veya Şifreyi Değiştirebilir :)))
Herneyse Senin Sorunun Klasik Cevabını Vereyim Network ağlarına Bağlı Olmayan Basit Usül Ev Kullanıcıları Yani ADSL ile internete Bağlanabilmeleri için DHCPyi Açık tutarlar Genelde Bu Böyledir Ve Bilgisayarını Açtığında IP Adresine Bak ADSL in IP Adresi Her Zaman DNS Adresi ile Aynıdır O Adresi Asla Alamazsın Ve ADSL Otomatik IP Dağıttığı için Ondan Sonrakinide Alamazsın Oda DHCP'nin Adresidir Örn: 192.168.2.1 DNS 192.168.2.2 DHCP Bu 2 Adresi Asla Alamazsın Şimdi Sen PCyi Açtığında DHCP Sana Otomatik Olarak Boş Olan ilk IP'yi 8 Gün 30 Saat 15 Dakika Süreliğine Sana Kiralar Yani Burdan Anlaman Gereken Şu Senin IP Adresin 192.168.10.4 Değilse O Karşıdaki PC Açık Demektir. 192.168.10.3 Adresinide O Almış Demektir.
Kolay Gelsin...
arkadaşlar bi sorum olacak buraya eklemek istedim. internete bağlı bir bilgisayarın açık olup olmadığını "ping" dışında o bilgisayara hangi programı yükleyerek anlayabilirim? karşıdaki pc'ye ve kendi pc'me her türlü programı yükleyebilirim bu sorun teşkil etmiyor. program ile bilgisayarın açık olup olmadığını takip etmem gerekiyor. bu öncelikli olan. hatta buna ek olarak karşıdaki bilgisayarda ne yapıldığını takip etmem de iyi olabilir. teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: justincredible
arkadaşlar bi sorum olacak buraya eklemek istedim. internete bağlı bir bilgisayarın açık olup olmadığını "ping" dışında o bilgisayara hangi programı yükleyerek anlayabilirim? karşıdaki pc'ye ve kendi pc'me her türlü programı yükleyebilirim bu sorun teşkil etmiyor. program ile bilgisayarın açık olup olmadığını takip etmem gerekiyor. bu öncelikli olan. hatta buna ek olarak karşıdaki bilgisayarda ne yapıldığını takip etmem de iyi olabilir. teşekkürler.
bir program var mı bilmiyorum ama ben sana benim tekniğimi söyleyeyim :) interneti 4 kişi kullanıyoruz.ağ bağlantılarına giriyorum haliyle 4 kişininde ağda paylaştığı dosyalar var kimin bilgisayarının açık olup olmadığını anlamak için o kişinin dosyasını açmaya çalısıyorum eğer bağlanamazsam demek ki bilgisayarı kapalı.
quote:
Orijinalden alıntı: M.K.A
quote:
bir program var mı bilmiyorum ama ben sana benim tekniğimi söyleyeyim :) interneti 4 kişi kullanıyoruz.ağ bağlantılarına giriyorum haliyle 4 kişininde ağda paylaştığı dosyalar var kimin bilgisayarının açık olup olmadığını anlamak için o kişinin dosyasını açmaya çalısıyorum eğer bağlanamazsam demek ki bilgisayarı kapalı.
teşekkür ederim cevabın için. ancak benim program yükleyeceğim bilgisayara ağ ile bağlı değilim, benle alakası olmayan, internete bağlı, ama içerisine program yükleyebileceğim bir bilgisayar. yardımlarınızı bekliyorum.
quote:
Radmin diğer adıyla Remote Administrator...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme