Şimdi Ara

age of empires 2 nasıl gelişilir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
3
Favori
13.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Age of Empires 2 Nasıl Gelişilir

    Herkese merhaba arkadaşlar. Sizinle bu gün AoE 2 HD hakkında bildiğim tüm şeyleri paylaşmak istiyorum. Ve bunu başlıklar halinde inceliycez. Bu başlıklar;

    1. Age of Empires 2 HD genel gelişim.
    2. Normal Map’i Explored’a çevirme.
    3. Hızlı çağ atlamak ne avantaj sağlar?
    4. Rush nedir?
    5. Rush'tan nasıl korunur?
    6. Hangi birlikler kime karşı güçlüdür?
    7. Hangi ırk daha üstündür?
    8. Oyunda olmazsa olmaz kullanmanız gereken birlikler.
    9. Relicler ne işe yarar?
    10. Nasıl nüfus artar?
    11. Hammaddeler bittiğinde ne olacak?


    Kısaca hepsinden bahsetmeye başlayalım.

    1. Age of Empires 2 HD genel gelişim.

    Age of Empires 2 gibi oyunlarda hızlı gelişmek her şeyden önce gelir. Oyuna başladığınızda seçtiğiniz ırkı tanımak çok önemlidir. Örnek vermek gerekirse ; Celtler hızlı odun kesme özelliğine sahipken , çin 3 işçi fazla kişiyle başlarlar , franklar tarla yaptığında mill’den geliştirme gereği kalmıyorken , Hunlar full popülasyonla başlayarak ev yapmadan devam ederler. Bunları farklı bir konuda farklı bir zamanda sizlere tüm ırkların özellikleri başlığında anlatacağım.
    Tüm bunları göz ardı edecek olursak, genel bir anlatım olarak oyuna başladığınızda 5 kişilik bir popülasyon bizi karşılıyor. Oyuna ilk başladığımız gibi elimizde olan tüm işçileri seçerek 1 adet ev kurmalıyız. Bir binayı yaparken ne kadar fazla işçi o bina yapımında çalışırsa bina o kadar hızlı yapılır. Bu sebeple tüm işçilerle 1 evi anında yaptığımız gibi elimizdeki tüm işçileri alıp 1 adet Mill kurmalıyız. Mill’i kuruduğumuz gibi elimizdeki tüm eti harcayarak işçi çıkarmalıyız. Mill bize ne fayda sağlar. Öncelikle mill ve Barrack kurmadan 2. Çağa atlamak mümkün değildir. Ayrıca her işçi 1 kerede 10 adet et toplayabilmektedir. Bu desteyi topladıktan sonra en yakın Mill ya da Town Center’a o etleri götürmesi gerekmektedir. Artık bunları bildiğimize göre Mill’i nereye kurmalıyız bunu düşünebiliriz. İlk çağda bizim en büyük et kaynağımız sırasıyla koyun<domuz<çalışar olarak söyleyebiliriz. Bu yüzden Mill çalı kenarına , ancak domuzların olduğu yöne doğru kurulmalıdır. Öncelikle koyunlar kesilmelidir. Yeni çıkardığımız işçilerden ilk çağda yalnızca 6’sı odun, 17 tanesi et’e çalıştığında 2. Çağa çok rahat atlayabilirsiniz. Oynadığınız haritada kurt leopar gibi vahşi hayvanlar olabilir. İşçi çıkarmaya etinizin olmadığı ve etin olmasını beklediğiniz ilk boşlukta TownCenter’dan Loom geliştirilmelidir. Loom sizin işçilerinize HP ve defans verecektir. İlk çağda bu çok önemlidir çünkü kurt ya da leopar 1 işçiyi öldürebilecekken Loom gelişmiş bir işçi 2 kurdu öldürebilir.
    Odun 175 olduğunda ilk olarak Barrack kurulmalı ve çağ atlanıldığı sırada odunların yoğun olduğu bir bölgede ağaçlık kenarına Lumbercamp inşa edilmelidir. Lumber Camp işçilerin odunları taşıyabilecekleri yapıdır. 2. Çağa atlanıldığı gibi Mill Lumber camp gibi binaların geliştirmeleri yapılmalıdır. Bu geliştirmeleri unutmak ekonominizi kökünden sarsabilir. 2. Çağ bize Rush imkanı sağlamaktadır. Rush ve hızlı çağ atlamanın faydalarını sizlere aşağıda detaylı olarak anlatacağım.
    2. çağ bize farklı birimler çıkarma ve bu birimleri geliştirme şansı tanır. Stable ve Archery Range gibi atlı ve okçu üniteleri çıkarabileceğimiz binaları bu çağda yapabilmekteyiz. Ayrıca odun sur yerine bu çağda taş sur kurabilir ve savunmamızı güçlendirebiliriz. Sur kurma tekniklerini sizlere aşağıdaki Rush’tan nasıl korunur alt başlığında anlatacağım. Her çağda işçilerinizin daha hızlı çalışması gerekmektedir. Bu yüzden Lumbercamp ve mill geliştirmesinden sonra işçi basmalıyız ve bastığımız işçilerden 5 tanesini altın , tanesini taş ve kalanlarını Et ağırlıklı olmak üzere oduna ve ete dağıtmalıyız. TownCenter’dan wheelbarrow geliştirmesi , işçilerinizin hızlı çalışmasını sağlayacaktır.
    2. çağda karşımıza çıkan en önemli bina Markettir. Eğer takım halinde oynuyorsanız oyunu size kazandıracak yegane bina Markettir. Size bunu hammaddeler bittiğinde ne olacak alt başlığında detaylı olarak anlatacağım. Eğer takım halindeyseniz marketi kurduğunuz gibi Cartography geliştirmesini geliştirmelisiniz. Bu size takım halinde olduğunuz kişilerin tüm binalarının ve birliklerinin görünmesine olanak sağlar.
    Eğer 3. Çağa geçmeye hazırsanız artık elimizde Castle ve Univercity var demektir.
    Her ırk kendine ait özel birliklere sahiptir. Örneğin oyunun en çok vuran okçuları Chu Ko Nu çin’in kalesinden, oyunun en iyi atlısı olarak nitelendirilen Cataphract Bizans kalesinden , oyunun en uzun menzilli okçusu Longbowman Britons kalesinden , oyunun en hızlı üretilen birliği Huskarl Goth kalesinden , oyunun tankı diyebileceğimiz filler Persians kalesinden çıkmaktadır. Bunları size farklı bir konuda Tüm ırkların özellikleri başlığında anlatacağım.
    Kale ile üniversite arka arkaya kurulmalıdır. Çünkü kale ilk kurulduğunda dibine gelerek vuran askerlere ok atamayacak ve kendini koruyamayacaktır. Korunması için üniversiteden Murder Holes geliştirilmelidir. Ayrıca 3. Çağ bize Mancınık Scorpion gibi birlikleri çıkarabileceğimiz Siege Workshop kurmamıza olanak sağlar. Bu birliklerin faydasını sizlere “Oyunda olmazsa olmaz kullanmanız gereken birlikler.” alt başlığından anlatacağım.
    3. çağa atladığımız gibi yapmamız gerek başka bir şey ise Manastery kurmaktır. Manastery’den monk çıkararak çevremizdeki Relicleri toplayabiliriz.
    Ayrıca 2. Çağdan itibaren sürekli işçi basmalı ve tarla kurmalıyız. Tarlaları kurarken Her Mill çevresine en fazla 12 tarla olacak şekilde bir teknik uygulamalıyız. Aksi taktirde her işçi en yakın mille et taşırken zaman kaybedecektir. Bu nedenle tarlalar millere yakın olmalıdır. Bunu da söylediğimle teknikle sağlayabiliriz.
    3. çağda blacksmit’ten askeri geliştirmelere başlamalı ve 4. Çağda tamamen gelişmiş birimler kullanmalıyız.


    2. Normal Map’i Explored’a çevirme.

    Bu başlık çağ atlamanızla kesinlikle ilgisi olmayan bir başlıktır. Oyuna ilk başladığımızda her ırka işçi ve 1 adet map gezgini birim verir. Aztecs’ler atlı birim kullanamadıkları için onlara 1 adet Eagle scout, diğer ırklarda ise 1 adet Scout Cavalry verilir. Normal map oynuyorsanız haritanız karanlık , açtığınız yerler gölgeli birimlerinizin ya da binalarınızın çevresi aydınlık olur.
    -Öncelikle size verilen gezgine tıklayınız.
    -Sonrasında klavyenizde shift tuşuna basılı tutunuz.
    -Gezginin harita üzerinde açmasını istediğiniz bölgelere sırayla gitmesini sağlamak için shift tuşu basılı şekilde haritadaki istediğiniz bölgelere Mouse ile sağ tıklayınız.
    -Sağ tıkladıkça ekranda gideceği yerlerde bayrak işareti çıkacaktır. Ancak gezgin bu bölgelere henüz gitmek için hareketlenmiycektir.
    -Son olarak shifti bırakıp gezginin gezdikten sonra en son gelmesini istediğiniz yere sağ tıklayınız.
    -Sırayla söylenenler yapıldığında gezgin tıkladığınız her bölgeye sırayla gidecek ve son noktaya gelecektir.
    Bu siz gelişirken gezginin haritayı açmasını ve rakibinizin yerini bulmanızı sağlacaktır.


    3. Hızlı çağ atlamak ne avantaj sağlar?

    Hızlı çağ atlamak size Rush avantajı sağlayacaktır. Rush yaptığınız birimlerin karşı birimlerden güçlü olması çok önemlidir. Bu nedenle sizin üst çağlarda olmanız daha güçlü birimler çıkarmanıza olanak sağlayacaktır.
    Ayrıca her çağda işçileriniz daha hızlı çalışacağı için, ekonomi olarak önde olmanız çağ atlamanızla doğru orantılıdır.



    4. Rush nedir?

    [size=2]Rush , sizin rakibinize gelişme olanağı vermeden onu alaşağı etmenizin genel adıdır. Rush yapmak için hızlı çağ atlamak çok önemlidir. 5-6 kişilik ufak asker gruplarıyla Town Center menzili dışında kalan rakip işçileri kesmek en önemli rush biçimidir. Bu şekilde rakip işçiler çalışmak için yeterli bölgeyi bulamayacak ve ekonomi olarak rakip geride kalacaktır. Ayrıca rakibiniz henüz 2. Çağa atlarken siz rush sayesinde 3. Çağa geçip rakip menziline yakın kale kurabileceksiniz.
    Eğer rush doğru şekilde yapılırsa , ilk kale rakibe yakın bir yere kurulmalıdır. Oyunda çağ atlandıkça unutulmaması gereken en önemli şey , birlik çıkarmak için kullanacağınız binalar 6-7 grup halinde bir ya da birkaç bölgeye kurulmalıdır. Oyunda rush için Skirmisher ve Spearman kullanılabilecek en iyi 2 askeri birliktir. 3. Çağdan sonra ise Knight atlı birliği ve mancınık ile yıkma işlemine geçilebilir. Bir farklı teknik ise oyuna başlar başlamaz rakibinizin yerini bularak sahip olduğu koyunları çalabilir ya da kesebilirsiniz. Örneğin 3 koyun kestiğinizi varsayarsak rakip 300 et eksik başlayacaktır.



    5. Rush'tan nasıl korunur?

    Rush’tan korunmak için henüz ilk çağda sur kurmak çok önemlidir. İlk çağda size dayanıklı taş surlar verilmediği için elimizdeki tahta surları kullanmamız gerekicektir. Rush’tan korunmak için bu tahta surları ağaçlık bölgelerin arasına karşı birimlerin geçemeyeceği şekilde kurulmalıdır. Tahta surlar 2 ya da 3 sıra halinde kurulabilir. Bu surlar rakibinizi durdurmasa da , rakibiniz size gelirken onu yavaşlatarak sizin savunma moduna geçmenize sinyal verir.
    2. çağdan itibaren taş sur ve okçu kuleleri yapabilirsiniz. Okçu kulesi yaparken en önemli detay , kuleler çalışan işçilerinize yakın olmalıdır. Town Centerde bulunan zili çaldığınızda işçileriniz en yakın Town Center’a kaleye ya da Okçu kulesine girecektir. Okçu kulesi 1 ok atar. İçerisinde işçi bulunan bir okçu kulesi kale gibi savunma yapacak ve çok fazla ok atacaktır. Bu nedenle Town Center’dan uzak çalışan oduncu madenci ya da tarımla uğraşan işçilerinizin yanında okçu kulesi bulunması Rush’a olanak tanımayacaktır.



    6. Hangi birlikler kime karşı güçlüdür?

    Oyunda 5 adet birlik çıkarabileceğiniz bina bulunmaktadır.
    -Barrack // Size yayan birimler çıkarma olanağı sağlar.
    -Archery Range // Size okçu birimler çıkarma olanağı sağlar.
    -Stable // Size atlı birimler çıkarma olanağı sağlar.
    -Castle // Size ırkınıza özgü özel birimler çıkarma olanağı sağlar.
    -Siege workshop // Size mancınık, scorpion ve ram gibi birimler çıkarma olanağı sağlar.

    Oyun birimler konusunda çok dengelidir. Okçu birimlerini atlı birimler ile talan edebilirken , oyunun en ucuz birimi olan Spearman yayan birimi ile atlıları çok rahat durdurabilirsiniz. Ancak spearman ile okçulara saldırmaya çalıştığınızda , spearman okçulara yaklaşana kadar okçular onu indirecektir.
    Oyunda filleri durdurmak için spearman ve onun evolarını kullanabilirsiniz. Oyunun en güçlü okçularıyla filleri deviremezken , en ucuz birimi olan spearmanlerle filleri indirebiliyor olmanız oyunun dengesini göstermektedir.


    7. Hangi ırk daha üstündür?

    Bahsetmiş olduğumuz bu denge dolayısıyla oyunda üstün ırk bulunmamaktadır. Ancak sizin oyun tarzınız eğer oynamış olduğunuz ırka uygunsa , en güçlü ırk oynamış olduğunuz ırk olacaktır.
    Ancak yine de bu soruyu bu şekilde askıda bırakmamak istiyorum. Bu nedenle size yardımı olabilecek birkaç şey söyleme gereği duyuyorum. Okçu ağırlıklı olarak en güçlü ırklar Britons ve Çin’dir diyebiliriz. Nedeni Britons özel birlikleri çok uzun menzillidir. O kadar uzun menzillidir ki , okçular kaleye vurduğunda kalenin menzili okçulara vurmaya yetmez. Çinliler ise 5 ok birden atmaktadır. Örneğin okçunuz 4 vuruyor. Çinli özel birlik bir ok attığında 20 vuracaktır.
    Karşınızda atlı bir birlik varsa Saracens develeri memeluke’lar size kesinlikle galibiyeti getirecektir.
    Bunun dışında oyunda 4. Çağa geldiğinde durdurulamaz dediğimiz birlikler Goth’lara aittir. Gothlar kaledeki birliklerini Barracktan da çıkarabilirler ve her 2 saniyede bir bu birliklerden çıkabilir. Bu nedenle 8 Barrack’lı bir üsten 2 saniyede bir 8 adet Huskarl çıkarttırılabilir. Bu da sizi oldukça tehlikeli bir rakip yapar. Ayrıca bu birlikler okçulara karşı çok dayanıklıdır. Oyunun en güçlü okçulara sahip ırkları dahi Goth’lara dayanamaz. Ancak Gothlar sur yapamaz. Bu da onlara dez avantaj sağlar. İşte oyunun dengesinden bu şekilde bahsedebiliyoruz.
    Bir başka örnek vermemiz gerekirse ; Türkler oyunda ateşli aletler kullanma bakımından ispanya ile birlikte açık ara farkla öndedir. Örneğin Türkler oyunun en uzak menzilli topçularına sahiptir. Ayrıca Castle’dan çıkardığı tabancalı birlikler uzun menzilli ve 22 Attack damage’e sahip çok güçlü birliklerdir. Bununla beraber İspanyollar oyunun en hızlı top atan ırkıdır ve kaleden çıkardığı birlikler Türklerin yayan birliklerinin ata binmiş halidir. Ancak bu birlikle çok vurmasının yanı sıra çok yavaş vururlar. Vurduktan sonra beklerler ve bu bekleme anında savunmasızdırlar. Bu nedenle Bizans atlıları kendini türklere karşı savunabilecektir. Ayrıca en uzun menzilli ya da en hızlı vuran topçulara karşı Bizans en yüksek defans ve Hp’ye sahip kaleleri ile İspanyol ve Türklere karşı kendini savunabilecektir.
    Bu şekilde düşündüğümüzde her ırk birbirine karşı güçlüdür.
    Farklı bir konuda Age of Empires 2 HD ırkların özellikleri konusu altında sizlere bu ırkların tüm özelliklerinden bahsedeceğim.



    8. Oyunda olmazsa olmaz kullanmanız gereken birlikler.

    Bu alt başlığı sizlere örneklerle anlatmayı düşünüyorum. Dar alanda savaş halinde iseniz Mancınıklar size üstünlük sağlayacaktır. 1 mancınık ile bile dar alandaki bir düzine birliği tek seferde tek atışta yok edebilirsiniz. Ayrıca scorpionlar geniş alanda size aynı avantajı verecektir. Scorpion biriminin özelliği , vurduğu birimi delip geçerek onun arkasındaki birliklere de aynı anda vurur. Ayrıca kara savunmasında denizden gelebilecek saldırılara karşı scorpionlar yine çok başarılıdır.
    Bir diğer birlikse Spearman ve türevleridir. Ucuz olmasının yanı sıra atlı birliklere geçit vermez. Her ırk Spearman üretebilir.
    Bir başka birlik ise Stable’dan çıkarabileceğiniz Knight atlıları ve türevleridir. Knight atlısının en gelişmişi olan Paladinler , oyunun en güçlü atlı birliğidir. Tabiki bu konuda Bizansın özel birliği olan kaleden çıkartabildiği atlı birlikleri konu dışı bırakıyoruz. Mancınıklara karşı en iyi birim Knight ve türevleri , Knight türevlerine karşı Spearman , spearman’e karşı okçu ya da mancınık ya da scorpion kullanımı şarttır.
    Ayrıca oyunda bulunan develer , atlı birliklere karşı olmazsa olmazdır. Hem hızlı hem de atlılara karşı çok kuvvetli olmaları onları önemli kılmaktadır.
    Bir diğer birlikse Skirmisher’lardır. Skirmisherlar kalkanlı ve mızrak fırlatan birliklerdir. Okçulara karşı savunmalı yüksek ve saldırıları fazladır. Bu birliği Archery Range’dan çıkartabilmekteyiz.
    Monklar (din adamları) bizlere savaş alanında destek verebilecek bir diğer birimdir. Yakındaki birliklerinizin canını yükseltmeye olanak tanırlar. Ancak monklar daha çok defansif olarak kullanılmalıdır ki en dandik atlı birimler ya da okçu birimler ya da hızlı yayan birimler , monkları çok rahat kesebilirler.



    9. Relicler ne işe yarar?

    Relicler oyunda size altın kazandıran en önemli fırsatlardandır. Relicleri Monklar sayesinde alıp kendi Manastery’mize koyabiliyoruz. Koyduğumuz relicler bizlere saniye altın kazandırırlar. Daha fazla relic toplamak altın miktarını değil , gelen altının süresini kısaltıcaktır. 10dk’da 1 relicle örneğin 1000 gold kazanacakken 2 relic ile 1500 kazanabileceksiniz. Bu değerler tamamen örnek amaçlıdır. Gözle görülür altın artışı kaçınılmazdır o kesin. Relicler elde edilmesi önemli malzemelerdir.


    10. Nasıl nüfus artar?

    Nüfus artışı oyun kurulamdan önce ayarlardan seçilmelidir. Popülasyon AoE2 HD ’de en fazla 500 olarak ayarlanmıştır. Bunu seçtiğimizi varsayarsak;
    Oyun içinde Hun ırkı popülasyonu 500 ile başlar. Ev ya da Kale yapması gerekmemektedir. Bunun dışında diğer ırklar ev ile popülasyon arttırabilir. Her ev 5 popülasyon kazandırır. Her kale ise 20 popülasyon kazandırmaktadır. Toplam popülasyonunuz 500’e ulaştığında bir ev ya da kale daha yapmanız , popülasyonunuzu 505 ya da 520’ye çıkarmayacaktır. Ancak bir eviniz yıkıldığında ev sayısının yeterli olması nedeniyle popülasyonunuz 495e düşmeyecektir. Bu yüzden oyunda fazladan evler yapmak size fayda sağlayacaktır.


    11. Hammaddeler bittiğinde ne olacak?

    Hammadelerden taş ve odun bittiğinde elimizde üç seçenek kalmaktadır. Bunlardan ilki Relic ile altınınızın artışının devam etmesini sağlayabilirsiniz. Bir diğeri ise markette Et ya da odununuzu satarak bunları altın kazanabilir , altın verip taş alarak taşı arttırabilirsiniz. Ancak bunları yaptığınızda market sizden vergi kesecektir. Bu nedenle markette bu tarz bir tributes yapmadan önce geliştirmenizi tavsiye ettiğim iki geliştirme vardır. 2. Çağda markette coinage geliştirmesi yaparak bu vergiyi düşürebilir , 3. Çağda banking geliştirmesi ile bu vergiyi kaldırabilirsiniz.
    Bir diğer seçenek ise , ki bundan seçenek olarak değil kesinlikle yapılması gerek bir olay olarak bahsedeceğiz , Marketler arası TRADE.
    Trade , marketten çıkardığınız TradeCart’lar ile yapılır. Dostunuzun marketine göndereceğiniz Trade kartlar her gidiş gelişte size dostunuzun marketine tıkladığınızda gösterilen altın miktarı kadar altın getirecektir. TradeCartların koşma hızını marketten Caravan geliştirmesini yaparak arttırabilirsiniz. İki market arası uzaklık ne kadar fazla olursa , elde edilecek olan altın miktarı o kadar artacaktır. Yanyana iki dost market birbirine altın kazandırmaz. Bu nedenle dostunuzun marketi size uzak olmalıdır.
    Ayrıca bahsetmiş olduğumuz olayı deniz ticareti ile de yapabiliriz. Dostunuzun Dock’una gönderdiğiniz Trade Cog gemileri de TradeCart’lar ile aynı işlevi görecektir.



    Age of Empires 2 HD The Conquerors Tüm Irkların Genel Özellikleri hakkında konumu okumak isterseniz linki aşağıdadır.
    https://forum.donanimhaber.com/age-of-empires-2-hd-the-conquerors-tum-irklarin-genel-ozellikleri--124094915#124094915

    Eğer Age Of Empire 2 Tüm Araştırmaları ve Geliştirmeleri öğrenmek İsterseniz her araştırmanın ne işe yaradığını https://forum.donanimhaber.com/age-of-empires-2-hd-tum-arastirmalar-ve-gelistirmelerin-anlamlari--124107227#124107227
    linlinden bulabilirsiniz.


    Skymclr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skymclr -- 19 Mart 2017; 0:46:26 >







  • Çok güzel bir rehber hazırlamışssın,emeğine sağlık.
  • Fontu büyütür musun?
  • Rehber gayet iyi ve anlasilir. Eline saglik.
  • oyunu steamden almatı dusunuyorum onlıne ıle oynama şansım varmı ?
  • nicksizayı kullanıcısına yanıt
    Font büyütülmüştür. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axiuşak53

    oyunu steamden almatı dusunuyorum onlıne ıle oynama şansım varmı ?

    Steam'de şuan fiyatı 30 lira civarı olmalı. Sık sık indirime giriyor. Şahsen ben 5 lira gibi bir fiyata düşürdüm. Tavsiye ederim. Aldığınızda birlikte de oynayabiliriz. İyi eğlenceler:)
  • Nasıl lagsız oynanır bu oyunu yapanlar sene 2017 de 200 ping ile kimse oyun oynamak istemeyecektir diye düşünmemiş midir server sistemi getirmek bu kadar mı imkansızdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker484

    Nasıl lagsız oynanır bu oyunu yapanlar sene 2017 de 200 ping ile kimse oyun oynamak istemeyecektir diye düşünmemiş midir server sistemi getirmek bu kadar mı imkansızdır.

    Şöyle ki, eski sürümlerde Hamachi gibi programlar üzerinden oynadığımız için sık sık lag girerdi. Ancak steam üzerinden aldığımız Age of Empires 2 HD , %90 oranında lagsız oyun oynamamıza olanak sağlıyor. Bu yüzden steam üzerinden gönül rahatlığıyla bağlanabiliyoruz. İnternet hızınızın 8mb ve üzeri olması steam için yeterlidir.
  • Oyun ile ilgili sorularınızı yanıtlamay çalışabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axiuşak53

    oyunu steamden almatı dusunuyorum onlıne ıle oynama şansım varmı ?

    Hem steam üzerinden hemde Voobly üzerinden oynanabilir. Online oyuncu kitlesi çok geniş. Canın oynamak istediği anda rakip bulabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skymclr


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilker484

    Nasıl lagsız oynanır bu oyunu yapanlar sene 2017 de 200 ping ile kimse oyun oynamak istemeyecektir diye düşünmemiş midir server sistemi getirmek bu kadar mı imkansızdır.

    Şöyle ki, eski sürümlerde Hamachi gibi programlar üzerinden oynadığımız için sık sık lag girerdi. Ancak steam üzerinden aldığımız Age of Empires 2 HD , %90 oranında lagsız oyun oynamamıza olanak sağlıyor. Bu yüzden steam üzerinden gönül rahatlığıyla bağlanabiliyoruz. İnternet hızınızın 8mb ve üzeri olması steam için yeterlidir.

    Lagsız oynanmıyor hocam girdiğin adamlara göre pingin oluyor anca sadece interneti iyi olan Türklerle falan girersen iyi ping alıyorsun server mantığı yok.




  • Eline saglik, cok guzel olmus. Tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Puitu

    Eline saglik, cok guzel olmus. Tesekkurler.

    Umarım yardımcı olabilecek bir konu olmuştur. Ben teşekkür ederim.
  • Şu konularını tek konuda toplasan çok daha düzgün olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maggese

    Şu konularını tek konuda toplasan çok daha düzgün olacak

    Fuzuli bilgi kalabalığına gerek duymuyorum. Kim hangi konuda bilgi almak isterse sanırım ona girebilir.. Teşekkürler tavsiye için.
  • Hocam emeğine sağlık,senin konuları takip edip duruyorum steam üzerinden eklersen sevinirim(Steam ID'im forum ismimle aynı)
  • eline sağlık hocam favoriliyorum
  • kardeş birşey sorabilirmiyim
    ben age of empires 2 conquerors ve HD edition oynadım ama bende hunlarda popülasyon 5 ten başlıyor nedenini biliyormusun acaba

    200 veya 500 değil evyapa yapa çoğalıyor

    cevaplarsan sevinirim şimdiden teşekkürler
  • Çok guzel bir paylasim olmus eline saglik.



    Voobly uzerinden sorunsuz oyanayabilirsiniz arkadaslar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.