Şimdi Ara

Age of Empires 2 HD The Conquerors Tüm Irkların Genel Özellikleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
4
Favori
59.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Age of Empires 2 HD The Conquerors Tüm Irkların Genel Özellikleri

    Geçtiğim sefer sizlere Age of Empires 2 Nasıl gelişilir başlığı altında birkaç tüyo vermiştim. Bahsettiğim konuda sizlere bir başka konumuzda ırkların özellikleri hakkında bilgiler verebileceğimi söylemiştim. Bu konumuzda size bu bilgileri paylaşacağım. Age of Empires 2 Nasıl gelişilir konulu metni bu linkten okuyabilirsiniz;
    https://forum.donanimhaber.com/age-of-empires-2-nasil-gelisilir--123977872
    Vakit kaybetmeden ırklarımızın özelliklerine , avantajlarına ve dezavantajlarına bir göz atalım.
    The Conqueror pack’imizde 18 ırkımız mevcuttur. Bunlar sırasıyla;


    1. Aztecs
    2. Britons
    3. Byzantines
    4. Celts
    5. Chinese
    6. Franks
    7. Goths
    8. Huns
    9. Japanese
    10. Koreans
    11. Mayans
    12. Mongols
    13. Persians
    14. Saracens
    15. Spanish
    16. Tuetons
    17. Turks
    18. Vikings

    Hızlıca göz atalım.

    1. Aztecs
    Aztecs dediğimiz Aztekler, oyunda piyade bakımından stratejinize uygun olabilecek bir ırk olarak göze çarpmaktadır. Uniqie Unit dediğimiz kaleden çıkarabildiğiniz birimleri Jaguar Warriorlar size piyade olarak oldukça avantaj kazandırmakla beraber altın bakımından ucuz birliklerdir. Piyade birlikleri arasında çıkarabileceğiniz güçlü savaşçılar olan Şampiyonlarla nispeten aynı parada ve armor bakımından daha iyidirler. Azteklerin gözle görülebilir en belirgin özelliği +4 Atack damage fazladan vermeleridir. Sıradan bir şampiyonu 13 +4 damage geliştirebilirken Azteklerde kaleden geliştirerek bunu 13 +8’e çıkarabilmekteyiz. Bu bizim avantajımızken, Azteklerin Stable kuramayışı atlı birliklerinin olmayışı olarak bize dezavantaj sağlar. Buna karşın Barracktan çıkarabileceğimiz Elite Eagle Warrior ile atlı birliklerin açığı kapatılmaya çalışılmıştır. Eagle warriorlar atlılar gibi hızlı birlikler olması sebebi bir yana okçulara karşı yüksek ok savunmasıyla göze çarpmaktadır. Bunun dışında başka bir dez avantajımız Azteklerde barut kullanımı olayışıdır. Bu da bizim topçu kulesi ve Bombard Cannon’ı gözlerimizin aramısına neden olmaktadır.
    Ayrıca normal bir işçi üzerine 10 hammadde alabiliyorken, Azteklerde 1 işçi 15 kaynak taşıyabilir. Bir başka özellikse Azteklerde birim üretimi %15 daha hızlıdır. İlk çağda işçilerimizin savunmasını arttırmak için geliştirdiğimiz Loom ise Azteklerde bedavadır. Ayrıca bir başka güzel özelliğimiz ise Aztekler topladığı reliclerden normale göre %33 daha fazla altın kazanacaktır.

    2. Britons
    Oyunda Britons olarak geçen İngilizler, oyunun en uzun menzilli okçularına sahip ırkımızdır. Uniqie Unit olarak geçen Longbowmanler , uzak menzilli düşük savunmalı ve düşük Hp’ye sahip birimlerdir. Çok pahalı olmayışları bize avantaj sağlamaktadır. Maalesef ki İngilizler de karşımıza barut kullanmayan bir ırk olarak çıktığı için Britons’ta da elimizde topçu kulemiz ve Bombard Cannon bulunmayışı sebebiyle barutlu yıkımdan mahrumuz.
    Genel olarak İngiliz işçileri %25 daha hızlı koyunlardan faydalabiliyor. Bu da bize ilk çağda avantaj kazandırıyor. Ayrıca Town Center kurmak için harcadığımız masraf %50 daha azdır. Ayrıca menzil bakımından yalnızca okçularımız değil , ok atabilecek her binamız diğer ırklara nazaran daha menzillidir.
    Ancak maalesef şunu da belirtmeliyim ki , tarla konusunda İmperial Age’de İngilizler geri kalmaktadır. Ancak genel olarak okçuya dayalı ırkımız ete diğer ırklar kadar ihtiyaç duymadığı için bu açık kolayca kapanmaktadır.

    3. Byzantines
    İsminden de anlaşıldığı üzere Bizanslar oyunda teknoloji bakımından en gelişmiş ırktır. Bina Hp’leri diğer ırklara nazaran sırasıyla çağlara göre %10, %20, %30, %40 daha fazladır. Ayrıca Develer, skirmishers ve Pikemanlar %25 daha ucuz olduğu için hem rush bakımından daha üstün hem de atlılara karşı daha ucuz bir savunma birimlerine sahiptirler. Bunun yanı sıra atlıları kolaylıkları savuşturabiliyorken oyunun en güçlü atlı birimi olan Cataphract birimlerine sahiptirler. Ayrıca azteklerin +4 damage sahip olması gibi Bizansın da Cataphractlara özgü bir avantajı vardır. Gelişim gerçekleştiğinde atlı birliklerimiz olan Cataphractlar daha fazla damage vuracaklardır. Ayrıca diğer ırklara nazaran son çağa atlamak %33 daha ucuzdur. Monklar konusunda ise %50 daha hızlı heal yapmalarıyla ünlü Bizans monkları da karşımıza bir avantaj olarak gelmektedir.
    Bizansın Ateş gemilerinin +20% atack ile saldırmaları da onları denizlerde Vikinglerden sonra avantajlı bir hale dönüştürüyor.
    Bizansın bu avantajlarının yanında tek dezavantajı pahalı bir ırk olması. Bir çok güzel avantaj saymamıza rağmen iyi bir ekonomiye sahip değilseniz ya da rush yediyseniz Bizans ile çok fazla dayanabileceğiniz söylenemez. Örnek vericek olursak 60 et ve 30 altın isteyen Aztek Unique Unitleri ile karşılaştırdığımızda Bizans atlıları 70 et ve 75 altın istemektedir.

    4. Celts
    Keltler, siege workshop açısından avantajlı ırkımız olarak karşımıza çıkar. Siege Workshop’tan üretebildiğiniz koç başı , mancınık ya da Scorpionlar diğer ırklara nazaran daha hızlı üretilecek, daha hızlı saldırı yapabilecek ve %50 daha fazla Hp’ye sahip olacaktır. Barut bakımından gelişim göstermeyen bu ırkımızda da İngilizler ve aztekler gibi topçu kuleleri , topçular ve tüfekli birlikler maalesef eksik kalmaktadır. Eğer iyi bir scorpion birliğine ve Paladin ordusuna sahipseniz Celts çok iyi bir orduya sahip ırk olarak karşımızda dimdik ayakta durabilecektir. Ayrıca piyadelerimiz %15 fazla hareket hızına sahip olduğu için Scorpionlarınızı ve Mancınıklarınızı atlı birimlerden daha kolay koruyabilirsiniz.
    5. Chinese
    Çinliler karşımıza İngilizler gibi okçu bir ırk olarak çıkmaktadır. Başlangıçta bizlere 3 işçi fazla vermekte ancak bu 3 işçinin parasını da söke söke almaktadır. Başlangıçta 3 işçi fazla vermesine rağmen bize 50 odun , 200 et eksik başlamamıza sebep verir. Tabiki bu bir açık değil avantajdır çünkü bu sayede popülasyon 10 ile başlar ve daha hızlı gelişim sağlayabiliriz. Ayrıca çinliler , dünyayla doğru orantılı olarak, teknoloji bakımından çağ atladıkça sırasıyla %10, %15, %20 daha ucuz teknoloji gelişimine sahip ırk olarak karşımızda. Ayrıca çinlilerden bahsetmişken popülasyondan bahsetmek imkansızdır. Şöyle ki her ev 5 , Castle bize 20 popülasyon kazandırır. Bunun dışında çinlilerde her bir Town Center +10 popülasyon kazandırmaktadır. Ayrıca takım halindeyken çin tarlaları +45 daha fazla et üretebilir ancak imperial age’de tarla geliştirmesi olmayışı bunu daha çok takımına destek olarak önümüze sunar. Unique units olarak Chu Ko Nu üretebilen çinlilerin bu okçuları tek seferde 4-5 ok birden göndermektedirler. Bu nedenle çin okçuları en yüksek atack damage’ine sahip okçulardır. Ucuz okçulara sahip olması da bizlere avantaj olarak gözükmekte. Ayrıca Scorpionlar +4 daha fazla ok hasarı bizlere sağlayacaktır. Denize gelecek olursak patlayıcı gemiler %50 daha fazla Hp sahibi olması bakımından diğer ırkların patlayıcılarına karşı avantajlıdır.
    6. Franks
    Fransızlar , oyunda tarla ve Knight bakımından en gelişmiş ırktır. Karşınızda bir Paladin ordusuna sahip bir Fransız gördüyseniz , karşılarına aynı sayıda paladinle çıkmak çok anlamsız olacaktır. Bunun sebebi oyunda %20 daha fazla hp’ye sahip paladinler yalnızca Franks’larda mevcuttur. Tarla konusuna gelirsek , Franks Mill geliştirmeleri her çağ atlandığında otomatik olarak gelişmektedir. Bu da size ekonomi olarak büyük bir destek sağlayacaktır. Ayrıca Kale çağına geçmek diğer ırklara nazaran %20 daha ucuzdur. Bu özelliği Bizansa benzemektedir. Unique Units olarak Throwing Akeman üretebilen Fransızlar , baltalı askerleriyle oldukça etkilidir. Ayrıca Baltalı askerlerimize +1 Range fazladan verilmiş olması Fransız birimlerini etkili kılmaktadır. Ancak yine de bir Fransız seçtiyseniz atlılara öncelik ve çoğunluk vermeniz sizi daha avantajlı kılacaktır. Handcannonneer dışında Bombard Cannon kullanabilirken , topçu kulemiz ve gemimiz maalesef bizlerden çok uzaklarda. Ayrıca odun konusunda son çağa gelindiğinde bir geliştirmemiz bulunmamaktadır. Genel olarak denizde normal derece kuvvetli bu ırkımızla deniz savaşında ne üstünlük sağlayabiliyoruz ne de yerlerdeyiz.
    7. Goths
    Bana kalırsa en güçlü ırklardan biri olarak karşımıza çıkan bu ırk , okçulara karşı oldukça avantajlı , hızlıdır. Ayrıca piyadeleri diğer ırklara nazaran daha ucuz bu ırkımız özellikle Unique Units’leri olan Huskarlarla korku salmaktadır. Piyadeleri binalara +1 daha fazla zarar verebilirler. Ayrıca ok defanslarının yüksek olması , sadece Huskarllarla bile kale yıkabileceğimizin habercisidir. Gothların en güzel özelliği ise geliştirmeyle birlikte Huskarllarımızı Barracktan üretebiliyoruz. Ayrıca üretimimiz %50 daha hızlıdır. Yani yanyana 8 Barrack kurarak 2 Saniyede aynı anda 8 Huskarl çıkarabiliyoruz.Ayrıca takım bonusu olarak %20 üretim hızı da ekstra olarak bizimle beraber. Son çağa geldiğimizde , çağ atladığımız an popülasyonumuz +10 artacaktır. Ayrıca işçilerimiz ilk çağdan itibaren av hayvanlarına +5 fazla vurmakta ve her bir işçi 15 et taşıyabilmektedir.
    Goth hakkında en büyük dezavantajımız ise taş sura sahip olmayışımız. Ayrıca okçu kulelerimiz de en düşük seviyededir. Kalemizde iste Hp arttıracak geliştirmemiz bulunmamaktadır. Bu nedenle taş bakımından goth biraz geri kalmıştır. İlk çağda piyadelerimiz %25 daha ucuz üretilir. Bu da bizim için bir avantajdır.

    8. Huns
    Hunlar oyuna ilk başladığımızda -100 odunla başlamaktadır. Ancak sanılmasın ki bu bir dezavantajdır. Hunların -100 odun ile başlar başlamasına ancak oyun boyunca popülasyonu en yüksek seviyededir. Bu da onlara ev kurmadan devam etme şansı sağlar. 300 popülasyonluk bir oyundaysanız 300 popülasyon ile , 500 popülasyonluk bir oyunda iseniz 500 popülasyon ile başlarsınız. Takım bonusu olarak Goths ile benzer bir bonusa sahip olan Hunlar , takım halindeyken Stable’dan %20 daha hızlı üretim yaparlar. Hun mancınıkları ıskalama konusunda %30 daha avantajlı olmasıyla bilinir. Bu da sizin mancınıkları daha verimli kullanabilmenize işarettir. Açıkça söylemek gerekirse Unique Units olarak çıkarabildiğimiz Tarkanlar bizlere çok fayda sağlamayacaktır. Yakın bir altınla Paladin basmak bizlere daha fazla avantaj sağlayacaktır. Bu sebeple Unique Units olarak Hunlar biraz pasif bir ırktır.
    Ayrıca atlı okçularımız diğer ırklara nazaran daha ucuzdur. Bunun dışında Hunlar Wonder konusunda avantajlıdır ki rakip wonder ya da relic kurduğunda +100 yıl daha eklemektedir. Ancak Wonder oyunları dışında online oyunlarda wonder çok fazla tercih edilmez , bu nedenle Hunların bu özelliğini de es geçmek istiyorum. Sizlere surları konusunda iyi birşeyler sunmak istesem de Huns ırkında surlarımız maalesef en gelişmiş halinde karşımıza gelemiyor. Ayrıca mancınıklarımızın isabet oranı yüksek olsa da en basit mancınıklar dışında mancınıklarımız da gelişmemektedir. Eğer iyi bir rush oyuncusuyum derseniz hunlar iyi bir tercih olarak karşımızdadır. Aksi taktirde çok fazla şansınız bulunmamaktadır.

    9. Japanese
    Karşımızda ekonomi bakımından avantajlı bir ırk bulunmakta. Japonlar İnfantry (yayan) birlikleriyle karşımıza çıkan bir ırktır. Unique Units olarak samuray üretebilir. Tüm infantry birimleri 2. Çağdan itibaren %25 daha hızlı saldırı yapabilmektedir. Oldukça ucuz birliğimiz olan samuraylar japon birimlerinin olmazsa olmazlarıdır. Ekonomi konusundaki avantajına bir ek olarak , Mill ve Lumbercamp geliştirmeleri %50 daha ucuzdur. Balıkçı gemileri ise daha yüksek savunmalı ve hpli birimlerdir. Japonların bunlar dışında her türlü okçu ve piyade birimleri üretebilmesi de avantajıyken atlı birimleri zayıftır. Ayrıca topçuları ve topçu kulelerinin olmayışı da birer dezavantaj olarak sunulmakta. Her ne kadar ekonomi konusunda iyi desek de altın ve taş üretimi diğer ırklara nazaran daha yavaştır. Sanırım Japonlar bizlere ne pek fazla avantaj ne de dezavantaj katacaktır.
    10. Koreans
    Koreliler , daha çok kuleleri ve gemileriyle ünlü bir ırk olarak karşımızdadır. Denizde üstünlüklerinden bahsedecek olursak ; 150 atack damage’li Turtle ship’e sahip Koreliler oldukça başarılı işler yapabilmekte. Ayrıca uzun menzilli kale mancınıkları diğer ırklara göre daha uzun menzillidir. Kale menzili de diğer ırklara göre kale çağında +1, imperialde ise +2 daha uzun menzile sahiptir. Kulelerine gelecek olursak Topçu kuleleri gelişimi bedava olan Koreans ırkı , %20 daha hızlı taş çıkarabilmekte. Bu da onları kule bakımından üstün kılmaktadır. Ayrıca scorpion sevenlere bir müjde daha vereyim. Kore Unique Units’i olan War Wagonlar , Scorpionlardan daha hızlı , daha fazla ok savunmasına sahip, daha yüksek Hp’ye sahip ve scorpiondan daha ucuz birliklerdir. Tabiki Celts ve Kore arasında bu konuda bir tercih yapılmak istenirse savunma bakımından Kore , saldırı bakımından Keltler daha avantajlı olacaktır. Ufak ancak faydalı bir özelliğimiz de işçilerimizin etrafı diğer ırklara göre daha uzun menzilli olarak aydınlatmalarıdır. Sağlam ve geçilmez bir şehir kurmak adına ilk sırada Bizans , hemen arkasından ufak bir farkla Korenin geldiğini sizlere gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.
    11. Mayans
    Oyunda okçu birlikleriyle gündeme gelen bir diğer ırk olsa da Çinliler ve İngilizler kadar göz aldığını söyleyemeyiz. Size başlangıçta 1 işçi fazla veren mayalar , sizin 50 et eksik başlamanıza neden olur. Bu bir dezavantaj olarak görülmese de gözle görülür bir avantaj sağlamadığı da kesindir. Azteklerin kullanabildiği Eagle Warriorlar burda da karşımıza çıkmaktadır. Aztekler Eagle Warrior gibi birliklere +4 attack verirken , Mayalar bu birimlere fazladan +40 hp vermektedir. Okçular çağlara göre sırasıyla %10, %20, %30 daha ucuz üretilmektedir. Mayalar aztekler gibi stable kuramadıkları için atlı birliklere sahip değildirler. Ayrıca Barut kullanamadıkları için topçu , tüfekçi Mayalarda mevcut değildir. Sizlere Unique Units olarak sundukları Plumed Archerlar hakkında faydalı bilgiler vermek isterdim ancak ne yazık kı hun Unique Unitsleri Tarkanlar gibi bu okçuların da avantaj sağlayamadıklarını söylemek isterim. Ancak şunu söyleyebilirim ki Maya Plumed Archerler’ı normal okçulara ve diğer ırklara göre daha hızlı ok atma yeteneğine sahiptirler. Ayrıca diğer okçulara karşı yüksek attack kabiliyetlerine sahiptirler. Bunun dışında farklı bişi ne yazık ki söyleyemiyorum.
    12. Mongols
    Moğollar , okçularıyla göze çarpan bir diğer ırkımız. Diğer okçu ırklardan avantajı Moğol okçularının atlı olması. Unique unitsleri Mangudailer bir yana , sıradan Cavalary archerları da diğer ırklara göre %20 daha hızlı ok atma özelliğine sahiptirler. Ayrıca Light Cavalary ve Hussarları da %30 daha fazla Hp’ye sahip ırkımız Moğollardır. Moğollar Siege Workshop’dan %50 daha hızlı üretim yapabilmeleriyle avantajlı bir ırk olarak göründüğü gibi Workshop’un tüm gelişmeleri de acıktır. Topçuları bu gelişmeler dışında bırakmak zorundayız ki Moğollar Topçu gemileri dışında baruta uzak bir ırk olarak karşımızda. Maalesef barut kullanan tek birim topçu gemileri. Unique Units olarak Mangudaiye gelirsek , bu birimlerin en iyi özelliği arkası dönükken ok atabiliyor olması. Bu da sizin kaçarak dövüşebilmenizi sağlar. Ayrıca yanınıza piyade birimlerinin yaklaşmasına izin vermeyerek iyi bir savunma stratejisi oluştururlar. Karşınızda Keltler gibi scorpion mancınık gibi birimler kullanan bir ırk geldiğinde Moğolların üstünlüğü söz konusu olacaktır. Çünkü Mangudailer bu birimlere daha fazla attack yapma özelliğine sahiptir. Bu özelliklere bakıldığında Moğollar takım halinde olduğunuz bir oyunda destek ekibi olarak tam olarak tavsiye edilebilecek bir ırktır.
    13. Persians
    Gelelim Pers fillerimize. Persler oyunda fillere sahip tek ırktır. Ayrıca geliştirdiğimiz teknolojisi ile filleri %30 daha da hızlı hareket ederek bizleri mestetmekte. Takım bonusu olarak Persler , takımındaki kişilerin atlılarına, okçulara +2 daha fazla vurma olanağı sağlar. Karşınızda okçu birimleri kullanan bir rakip varsa şayet , Perslerle galibiyetin tadını çıkarın. Ayrıca Pers Town Center’ı ve Gemi çıkarmak için kullandığımız Dock , iki katı hpye sahip ve sırasıyla çağlara göre %10 , %15 , %20 daha fazla hıza sahiptir. Ayrıca eğer Pers iseniz başlangıçta size fazladan 50 odun ve et verilecektir. Barut konusunda tek eksik yanı topçu kulesi olan Perslerin bahsettiğimiz fillerinin pahalı olması sanırım en büyük dezavantajı. Şayet eğer bir Pers ırkıyla yola çıktıysanız etinizi dinç tutmanızı tavsiye ederim.
    14. Saracens
    Karşımızda araplar boy göstermekte. Araplar dediğimizde aklımıza ilk gelen şey nedir? Evet. Develer. Oyunda en yüksek Hp’ye sahip develer tabi ki de Araplardadır. Diğer ırklara göre develer %30 daha fazla Hp’ye sahip Araplarda atlı okçularımız da bina yıkmak konusunda gözle görülür üstünlük sağlamakta. Bunun sebebi ise Cavalry Archerlar , eğer arap iseniz binalara +3 fazla damage vuracaklardır. Ayrıca Galleys dediğimiz okçu gemilerimiz de , Arap ırkında %20 daha hızlı atış yapmaktadır. Arapların en belirgin özelliği tabi ki develer olsa da en sevilen özelliği trade yaparken yalnızca %5 vergi alması. Bu sebeple daha marketinizi kurduğunuz gibi et ve odun satma lüksüne sahipsiniz. Ayrıca çıkartma yapabileceğiniz bir haritada iseniz, Arap Transport gemileri daha yüksek Hp’ye sahip olması ve daha yüksek kapasiteyle çıkartma yapabilmesi açısından size avantaj sağlayacaktır. Unique Unit olarak Memluke’lar atlılara karşı sizi amansız bir rakip haline getirme özelliğine sahiptirler. Ancak altın bakımından en pahalı birim olması da tabiki bir dezavantaj. Maalesef Knight birliğinin evoları olan Cavalier ve Paladinin eksikliği de bizleri üzmekte. Yok arkadaş benim Paladin gibi atlı birliklerle işim olmaz , Scorpionlara da ihtiyacım yok , ben develerle devam diyorsanız eğer buyrun Araplar sizlerle. Ancak Spearman ve evolarına dikkat etmenizi tavsiye ederim..
    15. Spanish
    Gelelim ispanyollara. Bizans mı? İspanyollar mı ? Tabiki Bizans. Ama eğer Bizans iseniz ve karşınızda İspanyollar var ise? Oyunda Barut dediğimizde aklımıza iki ırk gelmekte. Bunlardan biri İspanyollar diğeri ise Türklerdir. İspanyollar oyunun en hızlı top atışı yapabilen topçularına sahip ırktır. Ayrıca Unique Units olarak karşımıza çıkan Conquistadorlar 18 attack damage’i ile korku sarmakta. Ayrıca bu birimler atlı olmasıyla gayet yüksek bir hıza sahipler. Tek dezavantajları hızlı hareket etmelerine rağmen yavaş atış yapmaları. Atış yaptıktan sonra diğer atışa geçmeden önce bir süre beklerler. Bu yüzden bu atlılarımızın yanına paladin ya da şampiyon çıkarmak bizi amansız bir düşmana çevirecektir. Scorpion ve mancınık konusunda biraz geri kalmış olsak da , İspanyollar tüfekleri ile çok rahat ilerleyebileceğimizi söylemek zorundayım. Ayrıca bina konusunda bizlere yardımcı olan işçilerimiz , İspanyol ırkında binaları %30 daha hızlı inşa etmektedir. Bir güzel özellik daha söyleyeceğim ki bu ekonomik olarak en sevilen özellik ; İspanyol Blacksmithi hiçbir upgrade’te altın istememektedir. Ancak tabiki Conqiustadorlar , bir Bizans atlısı kadar altın istemekte o da ayrı bir mesele. Altınınızı dinç tutsanız iyi olabilir. Çünkü İspanyol farkı yaratacak bir ordu kurmak ucuz olmayacaktır. Ayrıca bir ispanyolsanız, rush yediğinizde işçilerinizi town’a kaçırmaya yeltenmeyin. İspanyol işçileri savaşta çok iyidirler.
    16. Teutons
    Karşınızda Alman tankları.. Alman din adamları.. Alman sığınakları..
    Alman tarlalarından başlayalım. Eğer Alman ırkıyla oynuyorsanız size bir müjde, tarlalar %33 daha ucuz.
    Almanlar tank diye nitelendirdiğimiz Unique Unitsleri olan Tuetonic Knight’ları ile korku salan bir ırktır. Tuetonic Knightlar okçulara karşı en dirençli birimler olarak Almanlara oldukça avantaj sağlamaktadır. Şöyle ki en güçlü okçular olan çin okçuları, Tuetoin Knightlara 1 vurmaktadır. Ayrıca Tuetonic Knight’ların attack damage’inin 17 olması onları birer tanka dönüştürmektedir. Tek dezavantajı hızlarının aşırı yavaş olması bizleri biraz üzmekte tabiki.
    Ayrıca Alman din adamları , monklar , savaş alanına girmeden heal basmasıyla oyunda en uzun menzilli monklar olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer bir Teutons seçtiyseniz , yavaş ilerleyen Teutonic Knight’larınızın arkasına monkları almayı ihmal etmeyiniz.
    Şimdi gelelim sığınaklarımıza. Oyunda 3 adet sığınağımız bulunmakta. Town Center , Tower ve Castle. Towna , kuleye ya da kaleye soktuğunuz her bir işçi , eğer alman ırkını seçtiyseniz sığınaktan ateşli ok atacaktır. Ayrıca bunun yanı sıra Town Center , diğer ırklardan daha üstün olarak +2 damage fazla vurmaktadır. Ayrıca topçu kulelerimiz ve topçularımız da Alman ırkı olarak bizimle birliktedir. Bir güzel haber de Teutonic Knightlar aşırı pahalı birimler değildir. Eğer taktik maktik yok Bam Bam Bam diyen bir oyuncuysanız , Almanları seçebilirsiniz. Sizin için biçilmez kaftan.

    17. Turks
    Ve Türkler. Zamanında Bizans’a diz çöktüren , toplarıyla dillere destan olan Türklerin bu oyunda hakkını vermiş olmaları gerçekten bizi çok sevindiriyor. Türkler oyunda en uzun menzilli topçularına sahip , en yıkıcı ırklardan gelmektedir. Unique Units olarak Janissary , İspanyol tüfekli atlılarına benzeyen birimlerdir. Atlı olmayışları sizi aldatmasın, 22 attack damage ile en yüksek damage’e sahip birimlerdir. Tabii ki düşük Hp’ye sahip olmaları bizim dezavantajımız. Ayrıca İspanyol atlıları gibi yavaş saldırmaları da bize dezavantaj olarak gelse de Şampiyonlar ile desteklendiğinde gayet tercih edilebilir bir ordu sunuyor bize Türkler. Ayrıca Türk topçuları %25 daha fazla Hp’ye sahiptirler ve bunun yanı sıra en uzun menzilli topçular olması bizlere çok ama çok güçlü barut silahları kazandırıyor.. Bir diğer güzel özellik ise altın çıkarmada Türkler, diğer ırklardan %25 daha hızlıdırlar. Oyunun en dandik atlıları olan Scout Cavalry ve evoları Türklerde bedava ve otomatik olarak gelişmektedir. Karşınızda Teutons gibi yavaş ve monkları açısından kuvvetli bir ırk var ise Türkler tercih edilebilmektedir. Barutları konusunda hiçbir eksiği olmayan türklerin mancınık konusunda eksik olması da bizleri üzmektedir tabi ki. Ayrıca Türklerin barutla ilgili tüm geliştirmeleri diğer ırklara nazaran %50 daha ucuzdur. Takım bonusu olarak ise Barutlu her birim %20 daha hızlı üretilmekte. Fatih o topları boşuna dökmemiş anlaşılan.
    18. Vikings
    Gelelim son ırkımız olana Vikinglere. Açıkçası Vikingler Barrack ve bilumum binaların hepsinde eksiklerle dolu bir ırktır. Ayrıca elimizde baruta dair hiç bişi bulunmamaktadır. Ancak deniz konusunda üstünlük sağlayabildiğimiz Vikinglerde savaş gemileri %20 daha ucuzdur. Ayrıca sırasıyla çağlara göre %10,%15,%20 daha fazla hp’ye sahip piyadelere sahibiz. Takım bonusu olarak da bizlere yine denizcilik konusunda fayda sağlayan Vikingler, %25 daha ucuza dock yapabilmektedir. Town Center’dan çağ atladıkça geliştirebildiğimiz işçi hızını arttıracak geliştirmeler de Vikinglerde ücretsizdir. Unique Units olarak bize sunduğu Berserk piyadeleri , kalkanıyla karşı piyadelere ve süvarilere karşı bize avantaj sağlamaktadır. Ayrıca okçulara karşı da direnç gösteren bu piyadeler , geliştirme ile kaleden hızlı çıkabilmektedir. Yine de size tavsiyemiz deniz olmayan bir haritada Vikinglerden uzak durmanız.


    Çeşitli ırklar hakkında çeşitli bilgiler vermeye çalıştım. Umarım faydalı olmuşumdur. Yorumlarınızı bekliyorum.
    Age of Empires 2 HD hakkında bildiğim bazı şeyleri sizinle paylaştığım Age of Empires 2 Nasıl Gelişilir konulu metni okumak isterseniz ;


    https://forum.donanimhaber.com/age-of-empires-2-nasil-gelisilir--123977872

    Eğer Age Of Empire 2 Tüm Araştırmaları ve Geliştirmeleri öğrenmek İsterseniz her araştırmanın ne işe yaradığını https://forum.donanimhaber.com/age-of-empires-2-hd-tum-arastirmalar-ve-gelistirmelerin-anlamlari--124107227#124107227
    linlinden bulabilirsiniz.

    adresini takip etmenizi tavsiye ederim. Herkese iyi oyunlar.




    SKymclr




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skymclr -- 17 Şubat 2017; 18:30:34 >







  • Oyun ile ilgili sorularınızı yanıtlamay çalışabilirim.
  • Her irkin artilarini, eksileirini gayet iyi anlatmisin. Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Puitu

    Her irkin artilarini, eksileirini gayet iyi anlatmisin. Tesekkurler.

    Değerli yorumun için ben teşekkür ederim.
  • Eyvallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha açıklayıcı Türkçe bir rehber yoktur herhalde eline sağlık hocam
  • tesekkurler hocam eline emeğine saglık
  • kardeş birşey sorabilirmiyim

    ben age of empires 2 conquerors ve HD edition oynadım ama hunlarda popülasyon sıfırdan başlıyor nedeni nedir acaba

    200 veya 500 değil

    cevaplarsan sevinirim
  • Baştan sona okudum çok açiklayici ve faydali bir yazi olmus tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir yazı ancak tablo şeklinde ve daha göze güzel gözüken bir şekilde düzenlersen harika olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.