Şimdi Ara

Ağdaki Otomatik DNS Sunucusu değişmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bilgisayarımda bazen dns değiştiririm, en bilinen google dns, comodo dns gibi dns sistemlerini kullanırım. Şu an büyük ihtimalle yüklediğim bir yazılım nedeniyle dns leri otomatik yapmama rağmen yandex dns kullanmakta olduğumu fark ettim. Bunu da şundan dolayı anladım. Hiçbir karşılığı olmayan bir web adresini tarayıcıdan girdiğimde aynı ağdaki otomatik diğer pc lerin internet tarayıcılarında klasik sayfa bulanamadı ekranı gelirken ben de tüm tarayıcılarda yandex in sayfa bulunamadı ekranı geliyor.
    örneğin tarayıcımahttp://yapssskkllll.net/ adresini girdiğimde aşağıdaki sorunla karlıkaşıyorum
     Ağdaki Otomatik DNS Sunucusu değişmiş

    dns leri otomatik yapmama rağmen halen yandex dns kullanıyorum. Kısaca bir virüs otomatik dns adreslerini içeriden bir yerden yandex e yönlendirmiş ben de otomatik dns kullanıyorum diye oturuyorum.Ben elimle google dns yada comodo dns kullandığım zaman bu sorunla karşılaşmıyorum. Sadece dns yi otomatik alırken bu sorun oluyor.
    Şimdi sorum şu olacak. Benim otomatik olan DNS'leri regedit vb. yerlere girerek veya başka bir yoldan nasıl gerçekten otomatik hale getirebilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Braweheart01 -- 26 Temmuz 2014; 18:36:38 >







  • Bayram bayram canım sıkılmış evde oturuyorum ve patlamak üzereyim veee karşıma siz çıkıyorsunuz ve beni gülümsetiyorsunuz, teşekkür ederim..

    Sonrasında çok fazla Hollywood filmi izlemişsiniz kanımca, yazıyı biraz daha uzatsanız bilinmeyen güçler tarafından dns numaralarınızın ele geçirildiğini yazacağınızı düşünmeye başlamıştım ki yazınızı sonlandırmışsınız. Bende bu korkunç vede bir o kadar ürkütücü gerçekten kurtulmuş oldum. Yandex brpwser kullanıyorsunuz, google chrome kullanırsanız chrom bilgilendirme sayfası, mozilla firefox ullanırsanızda mozilla firefox bilgilendirme sayfası sizi karşılar (şu tuhaf karşılığı olmayan web adresini yazarsanız yani). Bütün bu işlerden dns numararınızın nasıl değiştiğini anladığınızı hakikaten merak ettim şimdi (şaka yapmıyorum yahu ciddiyim, bilmek istiyorum. Hem bilmemek değil öğrenmemek ayıptır).

    başlat/ara/cmd/"nslookup" komutunu yazın yakışıklı bir resim çekip gönderin bakalım kimin dns numarasını kullanıyormuşsunuz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 28 Temmuz 2014; 22:27:00 >




  • öncelikle teşekkür ederim bayram tatilinde benim sorunumla ilgilendiğiniz için
    nslookup komutuyla aşağıdaki resim çıktı
     Ağdaki Otomatik DNS Sunucusu değişmiş


    kablosuz ağ ve yerel ağ ile 3 farklı modemden bağlandığımda sürekli yandexin sayfa bulunamadı sayfası geliyor fakat turkcell wın ile bağlandığımda yandex sayfa bulunamadı sayfası gelmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Braweheart01 -- 30 Temmuz 2014; 17:18:20 >




  • sorun çözüldü. otomatik dns ler gerçekten otomatikmiş.
    otomatik dns girildiğinde çıkan adresler ttnet in dns sunucusuymuş.
    ttnet dns sunucusunda yandex in reklamını yapıyor
    http://www.sayfabulunamadi.com/
    Name Servers
    ns1.ttnetdns.com.tr 93.155.104.41
    ns2.ttnetdns.com.tr 93.155.104.42
    böylelikle sorun çözüldü bendne kaynaklı olmadığı anlaşıldı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.