ben evde kullanıyorum bant genişliğine ihtiyacım olduğu zaman eğer neti sömüren birisi varsa IP adresi, kullanıcı adı ve şifre bilgilerini bilmek yeterli oluyor 1.cmd yi açıyoruz 2.net use \\[kapatılacak makinenin IP adresi](parantez yok) 3.kullanıcı adı şifre isteyecek, önce kullanıcı adını giriyoruz, sonra şifre isteyecek şifreyi yazarken ekranda bir değişiklik olmuyor acaba yazmıyormu diye merak etmeyin doğru yazdığınızdan emin olun yeter 4.başarıyla bilmem ne oldu diye bi yazı yazacak ekranda bu o bilgisayarın kontrolünü aldığınızı gösterir 5.shutdown -s -f -t 60 -m \\[kapatılacak makinenin IP adresi](parantez yok) parametreler ise şöyle: -s:kapatmak için -f:zorlayarak kapama için, açık programları anında sonlandırıp kapatır -t 60: süreyi belirler(saniye cinsinden en az 60 saniye oluyor zaten) -m ise IP adresini yazmak için gerekli 6.altıncı adım yok 5. yi bitirdiğinizde ağdaki bilgisayar kapanmış olacak
quote:
...bant genişliğine ihtiyacım olduğu zaman eğer neti sömüren birisi varsa IP adresi, kullanıcı adı ve şifre bilgilerini bilmek yeterli oluyor...
siz kapatınca diğer kişi geri açamıyor sanırım bu komutu yazdınız diye ?
evdekiler çok bilgi sahibi olmadığı için bişeyler oldu sanıp bir daha açmayabiliyorlar hem bilgisayar kapanıp açılana kadar bile yettiği oluyor
mesajım bulunsun, işime yarar saol dostum
net use \\192.168.1.41 dedim komut başarıyla tamamlandı dedi, şifre istemedi.
aynen devam edip shutdown -s -f -t 60 -m \\192.168.1.41 dedim 192.168.1.41: erişim engellendi.(5) dedi.