Şimdi Ara

Ağda Otomatik IP Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hemen soruna geçeğim. İşyerimizin bilgisayarları bir bir sırayla "sınırlı bağlantı yada ağ yok" mesajı vermeye başladı. Ağımızda 15 bilgisayar artı bir tane sunucu var. Bunlar hub ile birbirine bağlı. İstemci bilgisayarlarda WinXP, sunucu bilgisayarda ise Win Server 2003 yüklü.

Bu sorun yavaş yavaş tüm bilgisayarlara bulaşmaya başladı. Normalde otomatik IP varken birden bire "sınırlı bağlantı yada ağ yok" deyip ağdan düşüyor bilgisayarlar. Elle IP verdiğimizde ise düzeliyor, otomatik IP verdiğimde ise geri ağdan kopuyorlar. Neden böyle olduğunu bulamıyoruz.

Tahminimizce ağ üzerinde bir bilgisayar tekrar başlatıldığında, başka bilgisayara ait IP no'sunu kullanmaya kalkıyor, o bilgisayarı ağdan atıp kendisi bağlanıyor. Asıl sorun burda; ağdan düşen diğer bilgisayar neden otomatik IP almaya çalıştığında "sınırlı bağlantı yada ağ yok" uyarısı veriyor.

Bu durum yeni başladı, işleri duraksatıyor, zaten gıcık bir patronumuz var. Arkadaşlar kurtarın bizi bu durumdan.

Saygılarımla...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 12 Eylül 2007; 14:42:42 >

• arkadaşım en iyisi kendi yazacağınız ip numaraları otomatik verince çoğu zaman sorun çıkarıyor zaten.

192.168.1.2
    192.168.1.256 bu aralıklarda hepsine başka ip olacak şekilde ayarlayın.
  • Manuel İp vermeyi denedinizmi?
  • Evet elle IP'yi denedik normal çalışıyor. Fakat otomatik IP daha sağlıklı olur düşüncesiyle otomatik vermeyi düşünmüştük.

Sorunun nereden kaynaklandığını biliyorsanız, yardımcı olursanız bizi son derece mutlu edersiniz dostlar.

Çözüm değil, sorunun nereden kaynaklandığını söyleseniz dahi yeter, çözümü bilen arkadaşlar varsa o da fena olmaz

Saygılarımla...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 12 Eylül 2007; 15:06:17 >
  • Arkadaşlar biliyorum sorunum o kadar ağır değil ama ileride büyük sorunlara yol açarsa başımız ağrır

Daha ayrıntılı bilen arkadaşlar bilgilerini esirgemesinler, zor duruma düşer miyiz? Neler yapmalıyız?

Saygılarımla...!
  • Öncelikle Server da DHCP ye bakacaksınız neden ip dağıtmıyor diye event logları inceleyebilirsiniz.

ve 15 PC lik bir yapıda otomatik ip vermenize de pek gerek yok açıkcası...

Kolaygelsin....
  • Arkadaşlar 15pc için belki elle her pc ye ip verilebilir ancak benim ağımda 106 adet pc var, pc ler hemen hemen her gün değişiyor..
    Yani tek tek ip girmek benim için çok sıkıntılı bir durum :) DHCP ile ilgili olduğunu ben de düşünüyorum ama DHCP normal gibi duruyor...
    DHCP ayarlarım ekte..

Ağda Otomatik IP Sorunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • server 2003 kurulu ise DHCP server kur ip adreslerini o dağıtsın. yada mac adreslerinden hepsine ip adreslerini sabitle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.