Şimdi Ara

Ağda birbirini görmeyen iki bilgisayar (işyeri programı çalışmıyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İş yerinde kullandığım iki bilgisayar var. Birisi kablosuz bağlanan windows 7 64 bit kurulu notebook. Diğeri masaüstü, onda da windows 7 64 bit kurulu ve ethernet üzerinden int. bağlı. Linksys modem var 4 portlu ethernet ve wireless açık.

Makinaları ve modemi açtığım zaman bir sorun yok, ağ üzerinden birbirlerini görüyorlar ama bir süre (genelde birkaç saat) sonra internete bağlı oldukları halde birbirlerini görmüyorlar. Win7 paylaşım ayarları açık, şifre kapalı.

Modemi kapatıp açtıktan sonra düzeliyor ama daha sonra tekrar paylaşım ortadan kalkıyor. Ağ olmadan da işyeri programı çalışmıyor. Laptopta AVG İnt. Sec. 2014 kurulu ve güvenilir ağ olarak ayarları yapılı ayrıca 1433 ve 1434 portları açık işyeri prg. çalışması için.

Sizce sorun modemde midir yoksa laptopu kablolu bağlasam faydası olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 9 Mayıs 2014; 20:47:39 >

• Hypericum kullanıcısına yanıt
    Sorun iş yerindeki bilgisayarlar veya modem olunca herşeyin olma ihtimali var.
    Modemin Firmware yazılımını güncel mi değil mi diye kontrol etmek, güncellemek
    Güvenlik duvarını kontrol etmek
    Wifi kullanan bilgisayarın wifi sürücüsünü kontrol etmek veya wifi kartını kontrol etmek (bozulmak üzere mi, değil mi?)
    Kolay gelsin :)
  • İş ağı olarak bilgisayarları networke bağlayıp deneyebilir misiniz?
  • zaten iki bilgisayar varmış bunlara modem üzerinden statik ıp verin
    tabi aynı ıpleri ağ özelliklerinden de vermeniz lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

İş ağı olarak bilgisayarları networke bağlayıp deneyebilir misiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: low

Wifi kullanan bilgisayarın wifi sürücüsünü kontrol etmek veya wifi kartını kontrol etmek (bozulmak üzere mi, değil mi?)

Bunların hepsini tek tek deneyeceğim

quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

zaten iki bilgisayar varmış bunlara modem üzerinden statik ıp verin

Statik ip verince ağda birbirlerini görmeleri daha kolay olur mu, olursa bunu nasıl yapabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 9 Mayıs 2014; 20:50:49 >

• Benim esas sorunum bilgisayarlar ağda birbirlerini görmedikleri için terminal programın kurulduğu masaüstü bilgisayardan ana makina prg. kurulu olduğu laptopa bağlanamamam.

Bu durumdayken ağı kontrol ettiğimde iki türlü sorun görüyorum, bazen terminalde windows 'tan ağa girdiğim zaman ana makinayı hiç göremiyorum, bazen de ana makinayı gördüğüm halde içine girmek istediğimde yetkiniz yok diyor ve şifre istiyor. Halbuki ana makina ağ özelliklerinden şifreyi kapatmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypericum

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

İş ağı olarak bilgisayarları networke bağlayıp deneyebilir misiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: low

Bunların hepsini tek tek deneyeceğim

quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

zaten iki bilgisayar varmış bunlara modem üzerinden statik ıp verin

Statik ip verince ağda birbirlerini görmeleri daha kolay olur mu, olursa bunu nasıl yapabilirim ?

senin sorunun büyük ihtimalle benim dediğim yöntemle çözülür

bunu nasıl yapacağın olayına gelincede modemin arayüzüne gür her iki bilgisayarıda aç modeme bağlansınlar daha sonra genellikle lan menüsü altında bu bilgisayarları tıklatıp statik ıp ata gibi bişey olması lazım.
    atıyorum bilgisayarın birisine 192.168.1.4 diğerine 192.168 1.5 gibi bi ıp dağılımı yap.

daha sonra bu ıpleri de bilgisayarlara ver ağ özelliklerindenıpv4 altından

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.