Şimdi Ara

Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.457
Cevap
23
Favori
341.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam uygun fiyatlı ürünler var önerim; stihl 250c. Daha uygun olsun derseniz stihl ms 170. Ms 170 kullanıyorum kalın ağaçlarda kullanmıyacaksanız. Yeterince iyidir kendi klasmanında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GlaDiAaToR

Hocam uygun fiyatlı ürünler var önerim; stihl 250c. Daha uygun olsun derseniz stihl ms 170. Ms 170 kullanıyorum kalın ağaçlarda kullanmıyacaksanız. Yeterince iyidir kendi klasmanında.
    hocam stihl 250c bu pahal, gelir bana.. stihl 170 bunu dusunuyorum bakalım guzel bir fiyat alirsam tesekkurler
  • Stihl i hiç bir zaman hurdalıkda görmedim.
     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

• promil06 P kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında bu sınıf testerelerde bence stihl ms 250(250c değil) husqvarna 445 den ziyade dolmar 420 sc almak daha mantıklı. Çünkü 250 ve 445 çin üretimi. Dolmar 420sc alman üretimi. Forumda dolmar kullanıp memnun olan çok insan var. Marka iyi ve eğer yanılmıyorsam ilk testere üreten firma.

• Zomax ZM5020M-18 almayı düşünüyorum nereden almamı tavsiye edersiniz istanbuldayım. gidip elden alabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: GlaDiAaToR

Hocam aslında bu sınıf testerelerde bence stihl ms 250(250c değil) husqvarna 445 den ziyade dolmar 420 sc almak daha mantıklı. Çünkü 250 ve 445 çin üretimi. Dolmar 420sc alman üretimi. Forumda dolmar kullanıp memnun olan çok insan var. Marka iyi ve eğer yanılmıyorsam ilk testere üreten firma.
    hocam makına guzel olabilirde fiyat 1700 tl diyor ben okadar cıkamam en fazla 1000 tl civari olur
  • 1700 e Dolmar 420sc alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: promil06

hocam stihl 250c bu pahal, gelir bana.. stihl 170 bunu dusunuyorum bakalım guzel bir fiyat alirsam tesekkurler

Alıntıları Göster
    Geçen yıl ms170 aldım 1200 TL 12 taksit ile bahçe işlerinde yetiyor, ondan önce secho 4100 vardı Çin malı beş para etmez ama sthill öyle değil uzun süre çalışmada bile 2 bilemedin 3 çekmese çalışıyor, sthill ms170 tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

Geçen yıl ms170 aldım 1200 TL 12 taksit ile bahçe işlerinde yetiyor, ondan önce secho 4100 vardı Çin malı beş para etmez ama sthill öyle değil uzun süre çalışmada bile 2 bilemedin 3 çekmese çalışıyor, sthill ms170 tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    anladım hocam neredeyse gecen yıla gore yuzde 50 zamlanmis fiyatlari..bu fiyatlara almam zatenç
  • sonunda zomax 6010 u kurdum. zincir eksik geldigi icin bekledik . semak makine ilgilenip gonderdi saolsun.emektar stihl 0038 magnum dan sonra pek fark yok gibi.yagi iyi ayarlamak gerek. ayni 5 litre karisimi ot motorunda sorunsuz calistirirken bunda biraz nazlandi diyebilirim. 40/1 oran tavsiye edilmis.
    bosch buji ve walbro hd 59 kullanilmis.

• university U kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun

Takriben ilk 10 depo kullanim sonrasi kendine gelir, performansi oturur. Bu surecte fazla sıkıştırmayın; hem zinciri hem motoru

5 litreye kac ml yag eklemistiniz? Ilk depolari fazla yagla kullanmak, az yagla kullanmaktan iyidir ayrica. Alisana kadar. 40:1 oranda 5 litre benzine 125ml yag gider.
    Jaso fd yag istedigine gore piyasa malina(benzincilerde satilanlar) girmeyin fazla, yari sentetik uygundur oleomac prosint2, husqvarna hp, stihl ultra v.s

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Hayirli olsun

Takriben ilk 10 depo kullanim sonrasi kendine gelir, performansi oturur. Bu surecte fazla sıkıştırmayın; hem zinciri hem motoru

5 litreye kac ml yag eklemistiniz? Ilk depolari fazla yagla kullanmak, az yagla kullanmaktan iyidir ayrica. Alisana kadar. 40:1 oranda 5 litre benzine 125ml yag gider.
    Jaso fd yag istedigine gore piyasa malina(benzincilerde satilanlar) girmeyin fazla, yari sentetik uygundur oleomac prosint2, husqvarna hp, stihl ultra v.s
    tesekkurler. sanirim 180 ml ekledim tirpan da kullandigim icin ondan kaynaklandi. genelde po dan aldigim yagi kullaniyorum.

• Kolay gelsin cümleten, önceki mesajlarımda belirttiğim gibi yeni motor almayı düşünüyordum sonra @the_cantan üstadın tavsiyesi üzerine emektar ms290'ı adam etmeye karar verdim. Yaşadığım yer itibariyle buranın sözde en iyi ustasına götürdüm, 1000 tl masraf çıkacağını ama mesuliyet kabul etmediğini zira motorun öldüğünü söyledi. Karbüratör, piston vesair çoğu akşamı gitmiş.

Dedem kullanıyordu, yılda en az 30 ton kesim yapıyordu geçen yıla kadar. Benzin deposunu fulledikten sonra 1-2 kapak 30 numara yağ ya atar ya atmazdı. Çoğunlukla yanmış yağ kullanırdı. İşin en komik tarafı stihlde jigle ve rölanti butonu olduğundan bile bi haberdi. Bazen 1 saat kolu çeker en son karbüratörden benzini verip çalıştırdı. Nasıl bunca yıl bunca yoğun kullanım içinde çalıştı aklım almıyor hemde yağsız bir şekilde, bu açıklayacak bir babayiğit de bulacağımızı sanmıyorum.

Neyse elindeki Çin malı 360 ile devam edeyim dedim, oregon pala ve stihl zincir var üzerinde, geçen yılda karbüratör değişmişti. Hakkını yemeyeyim 2 yıl adam akıllı kullandık, güzelde parasını yedik, hala çalışıyor lakin benzin deposunun plastik olmasından mütevellit deponun yarısı boşa gidiyor, kapak yeri hep sıyırmış. Motoru hep doğru yağ oranı ve 2t ile kullanmıştım piston gömlek sağlam ama çin malı işte motorda eski gücünde değil. İlk çalıştırmada iki kolda çalışıyor ısındıktan sonra ikinci depoyu doldurduktan sonra soğumayana kadar çalışmıyor.

Yeni model güçlü sınıf alacaktık, pandemi sürecinden ötürü evdeki hesap çarşıya uymadı. Kastamonu orman işletmede çalışan bir arkadaş var. Babama buradaki ormancılardan biri ms361'ini satıyor demiş, babam bana geç söyledi. Hemen aradım meğer o arada adam satmış. Satan çıkarsa haber ederim dedi. 2. El motor kumar işi, motorlu testere doğru kullanıldığında yıllarca kullanılır ama birkaç hatada bedeli ağır olur. Adamın nasıl kullandığını tam bilemeyeceğim için almaya korkuyorum.

Yılda 3-3.5 ay adam akıllı çalışacak bir testere bakıyorum. @rallier_61 üstad sayesinde 420 sc ye çok ısındık. 5-10 ve 30 cm meşe ağacı ile 40 cm'e kadar söğüt ağacı kesiyoruz çoğunlukla 420 sc bizi üzer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlaDiAaToR -- 28 Temmuz 2020; 22:59:39 >

• 420 sc de karar kıldık, ziraishoptan alacaz. Firmanın dönüş yapmasını bekliyoruz. Üretim yılı ve menşei hakkında emin olmak için. Bakalım umarım firma üzmez bizi.

• GlaDiAaToR kullanıcısına yanıt
    Masajinizi gec gordum..
    Donus yapti mi firma? 2011 uretim ise germany yazar; bu parti yaygin ülkemizde. Bendeki de 2011 idi; 2015ten bu yana karburator ile ilgili sorun cikarmadi; ayrica atesleme bobini de sorunsuz cikti(ilk serilerde kronik problemdi)

Fiyati da doviz yuzunden bayagi artmis. Benim aldigimin 1000 fazlasi şu an. Gerci bu fiyatlara plastik ve dusuk seri baska avrupa marka almaktan iyidir.

30cm cap govdeli agaclarda sorun olmuyor pek; agaca gore degisir ayrica. 20cm akasya biraz zorlamisti mesela, cok sert agaçtı.

• rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Dönüş için teşekkür ederim üstadım. Evet akasya ağacını bilirim beton gibidir. İşimi göreceğini düşünüyorum üstad, stihl 170 ile bile son derece verimli iş yapıyordum ki o dolmardan çok daha düşük. Ziraishop'un bütün mercilerini denedim, wp, sabit hat, cep telefonu, Facebook vs. Şuan geri dönen olmadı, firma trendyolda murat tarım adı altında da satıyor 420scyi. 2011 ve sonrası ikinci parti üretim mi oluyor üstad?

• rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Evet bu devirde maalesef durum bu, fiyatlar uçmuş durumda. Bu fiyata 1880 tlye dolmardan iyisini bulamadım. Marka zaten tartışılmaz, 420sc modelide çoğu markaya göre sorunsuz bir model. Vereceğim parayı sonuna kadar hak edeceğini düşünüyorum. Üstad birkaç sorum olacak; benzin ve yağ deposu metal mi? Yağ ayarı ayarlanabiliyor mu? Stihl de ayarlamayan modellerinde yağlama konusunda çok sıkıntı çektik. Malzeme kalitesi nasıl özellikle palası güven veriyor mu? Makine ile ilgili başka tavsiyelerin var mı?

Teşekkür ederim üstad şimdiden.

• GlaDiAaToR kullanıcısına yanıt
    Zincir yagi deposu metal; magnezyum alasimli. Benzin deposunda da eski stihller haric metal kalmadi

Yag konusunda orta ve max. ayarda sorun yasamadim. Kor zincirle akasyaya dalmam sonucu palanin zincir kanalinin oldugu kisimda boya atmasi oldu. Hatta akasya devirirken palayi kıstırdım; birkac puntosu atti kanali duzeltirken, o halde gunluk islerde sorun olmadi.

Hava filtresinin karburator bogazina oturan kismina gres suruyorum; hem kacak olmasin hem de kolay takilsin diye.

Katalitik konvertorlu bir makinedir,nispeten cok isinir. O varken sesi gürdür, yokken patır patir yakit tuketimi ve zincir yaglamasindan memnundum özellikle. Bujisi de ince ngk lardan, her yerde bulunamayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Zincir yagi deposu metal; magnezyum alasimli. Benzin deposunda da eski stihller haric metal kalmadi

Yag konusunda orta ve max. ayarda sorun yasamadim. Kor zincirle akasyaya dalmam sonucu palanin zincir kanalinin oldugu kisimda boya atmasi oldu. Hatta akasya devirirken palayi kıstırdım; birkac puntosu atti kanali duzeltirken, o halde gunluk islerde sorun olmadi.

Hava filtresinin karburator bogazina oturan kismina gres suruyorum; hem kacak olmasin hem de kolay takilsin diye.

Katalitik konvertorlu bir makinedir,nispeten cok isinir. O varken sesi gürdür, yokken patır patir yakit tuketimi ve zincir yaglamasindan memnundum özellikle. Bujisi de ince ngk lardan, her yerde bulunamayabilir.
    Anladım üstat, bu arada siparişi verdim. Ziraishop ile görüşmemde üretim yılı ve tarihini sordum, yarım saat beklettiler kutuyu falan açtılar, 2019 model ve almanya üretimi olduğunu söylediler. Yeni modellerde Çin üretiminin yoğunlukta olduğunu ve emin olup olmadıklarını sordum. Israrla Alman üretimi olduğunu söylediler.

Kendi siteleri yerine ayrıca satıcı oldukları Trendyol üzerinden sipariş verdim, geldiği zaman görecez artık

Geldiği zaman bujisinden bir kaç tane bulup yedekliyecem. Facebook gruplarında olmadı reis makinadan temin etmeye çalışacam.

• Trendyol araciligiyla almaniz; guvence acisindan iyi olmus. N11 de iyi iade odeme v.s konularinda. Direkt firmayla cebelleşmekten iyidir en azindan.

Hayirli ugurlu olsun; utandirmayacagini dusunuyorum.

Dogru yakit karisimiyla bir yedek buji ile uzun sure goturur sizi. Ngk iyi markadir, ince tip olmasi da fazla secenek birakmiyor zaten, kılavuzda yazanin disina cikmayin yine de. Tirnak aralığı 0.5mmdir bizde ona dikkat edin yeter.

Motorla ilgili bir tavsiyem de; ikiye ayrilabilen hava filtresini, kullanima bagli olarak 5 veya 10 depoda bir, is bitiminde bulaşık deterjaniyla yikayarak, karburatorden geri gelen yag buharindan arindirmaniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 4 Ağustos 2020; 23:17:45 >
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.