Şimdi Ara

Ağ Kurulumu İle İlgili Dökümanlar.. (KENDİ YAZIM) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
1
Favori
32.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok mudur çözümü? Ayrıca birçok bilgi eksik. Alt ağ maskesi nedir? Varsayılan ağ geçidi nedir. Ne yazmamız gerek. Yerel Ağ bağlantımı mı yoksa Asus_USB modem bağlantımı mı ağ internet paylaşımına açmalıyım. birini açınca diğeri kapanıyor. Hangisinin ipsini mipisini değiştirmeliyim. DNS yi ne yapmalıyım. neyler aynı neyler farklı olmak zorunda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 17 Ağustos 2008; 23:28:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

@Haplo aynı durum bende de mevcut yukarıda da yazdım zaten...
    Dizüstü masaüstüne bağlı görünüyor ama net yok....
    Çok uzun uğraşlar sonucunda ancak dosya paylaşımı yapabildim.

Dosya paylaşımı yaptın internet hala yok mu? İnterneti de paylaştırabildiysen anlat lütfen. Birde benim dosyalarda paylaşımda ama birbirini görmüyorlar. Daha önce interneti paylaştırdığımda da görmüyorlardı zaten. Ama MSN'den birşey yolladığımda 100mb/sn ile transfer ediyor. Yani ağdalar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

quote:

Dosya paylaşımı yaptın internet hala yok mu? İnterneti de paylaştırabildiysen anlat lütfen. Birde benim dosyalarda paylaşımda ama birbirini görmüyorlar. Daha önce interneti paylaştırdığımda da görmüyorlardı zaten. Ama MSN'den birşey yolladığımda 100mb/sn ile transfer ediyor. Yani ağdalar.

Sonunda başardım...
    Olaya tersten yaklaştım.
    Önceleri masaüstünü nete bağlayıp dizüstünü de masaüstüne bağlamaya çalışıyordum.
    Şimdi modemi dizüstüne takip masaüstüne aktarım yaptım.
    Öncelikle dizüstündeki bağlantılarım kısmında adsl modem'in özelliklerine girip diğer ağ kullanıcıları bu bilgisayarın internet bağantısı yoluyla nete bağlansını aktıfleştir.
    Sonra...
    Masaüstünde yine bağlantılarım kısmında ethernet kartının bağlı olduğu yerel ağ bağlantısının da paylaşımını aktf et...
    Devamında masaüstünde küçük ev bağlantısı kur sihirbazını çalıştır.
    Diğer bilgisayardan nete bağlanı seç...
    Sonrasında yönergeleri takip et...
    inşallah sen de başaracaksın...

• quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

quote:

Sonunda başardım...
    Olaya tersten yaklaştım.
    Önceleri masaüstünü nete bağlayıp dizüstünü de masaüstüne bağlamaya çalışıyordum.
    Şimdi modemi dizüstüne takip masaüstüne aktarım yaptım.
    Öncelikle dizüstündeki bağlantılarım kısmında adsl modem'in özelliklerine girip diğer ağ kullanıcıları bu bilgisayarın internet bağantısı yoluyla nete bağlansını aktıfleştir.
    Sonra...
    Masaüstünde yine bağlantılarım kısmında ethernet kartının bağlı olduğu yerel ağ bağlantısının da paylaşımını aktf et...
    Devamında masaüstünde küçük ev bağlantısı kur sihirbazını çalıştır.
    Diğer bilgisayardan nete bağlanı seç...
    Sonrasında yönergeleri takip et...
    inşallah sen de başaracaksın...

Bağlanmaz ise masaüstündeki yerelağ bağlantısını sağ tıkla onar de...

• Çok güzel paylaşım ellerine sağlık
  • Eline sağlık...
  • TEŞKKÜRLER ELİNE SAĞLIK
  • arkadaşlar şöle bi sorunum var..laptoptan kendi kablosuz ağımız görüyorum ama bağlanamıoyurm.şifre sormadan bağlanamıyor diye hata veriyor.Diğer bağlantılara tıkladığımda şifre sorgu ekranı geliyor hemen.sadece benimkinde böyle.ne yapabilirim??
  • eline sağlık yararlı bir bilgi vermişin benm sorunuma deva buldun
  • Arkadaşlar şimdi benim asus p5w dh deluxe wi-fi anakartım var.Ethernet kablolu modemim var tek portlu.Şimdi bu kablolu modem ethernet üzerinden pc ye bağlı.PS3 üde bu internetten kablosuz olarak kullandırtmak istiyorum.Acaba benim pc sanki modem gibi kullanılabilir mi?Anakartımın wifi anteni vardı kayboldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: omarr35

bir sorum olacak

bu aşağıda gösterdiğim gibi birşeyi nasıl yapabilirim acaba tüm denemelerime rağmen başaramadım

Ağ Kurulumu İle İlgili Dökümanlar.. (KENDİ YAZIM)

aynı sorun 2 gün önce bende başladı xp yüklü bilgisayara service pack3 yükledim ondan sonra vistayı görmemeye başladı. anlamadım gitti. ağ ayarları herşey normal vista > xp görüo xp > vistayı görmüo.

• Selam
    Okulda internet var ve bu internet benim yan sınıfımdaki öğretmen arkadaşıma kablo ile üst kattaki hub'dan geliyor. şimdi ben bir tane hub alsam o arkadaşıma gelen rc45 kabloyu 1 porta bağlasam oradan da 1 tane porttan ona, 1 tane bana çıkıs alsam interneti ben alabilr miyim acaba ?

• quote:

Orjinalden alıntı: muratziya

Selam
    Okulda internet var ve bu internet benim yan sınıfımdaki öğretmen arkadaşıma kablo ile üst kattaki hub'dan geliyor. şimdi ben bir tane hub alsam o arkadaşıma gelen rc45 kabloyu 1 porta bağlasam oradan da 1 tane porttan ona, 1 tane bana çıkıs alsam interneti ben alabilr miyim acaba ?

böyle bir sistem yapabilirsin ama 1.hub dan 2. hub a gelen kablo cross yani çapraz kablo olması lasım.

• Acaba bu şekilde ki bir bağlantı için cross kablo bağlantısı mı yoksa düz kablo bağlantısı mı gerekli _?

• quote:

Orjinalden alıntı: antechriste

quote:

Orjinalden alıntı: omarr35

bir sorum olacak

bu aşağıda gösterdiğim gibi birşeyi nasıl yapabilirim acaba tüm denemelerime rağmen başaramadım

aynı sorun 2 gün önce bende başladı xp yüklü bilgisayara service pack3 yükledim ondan sonra vistayı görmemeye başladı. anlamadım gitti. ağ ayarları herşey normal vista > xp görüo xp > vistayı görmüo.

bilgisyaraların birbirlerini görmeleri için öncelikle vista dan ağ ve paylaşım merkezini aç ve oradan ortak olan ayarları özel yap. büyük bir ihitmal çözülür :)

• Merhaba Arkadaslar.

Benım Bır sorunum var bu Swıch ve modem konusunda

Modem markası Airtes Rt102
    Swich Tenda 8 Port

Bılgısayarımı actıgım zmn 10-15 dakkıka yaklasık sureklı 3 sanıyede bır ag kablosu takılı degıl - takılı dıye sureklı yanıp sonuyor.

Modem ve Swich arasında Cross kablo baglantısı yok. bundan olabılırmı?

yoksa Tenda marka switch de problem warmıdır?

bana yardımcı olursanız sevınırım

Teşekkürler
  • pc de 2 ethernet çıkışı var.muhtemelen biri 10 biri 100 mb bağlantı sınırlı(bu bilgiden emin değilim yalnışsam düzeltin).ben modemden 10 mb lik olan girişi kullanaraktan bağlantı kurmak istiyorum..diğer 100 mb lik çıkışıda xp olan diğer pc ye bağlamak istiyorum.velhasıl ana pc vista ve vistanın üzerinden xp nete bağlansın istiyorum böyle birşeyi düz eth kablosuyla yapabilirmiyim? yani modem>vista>xp net bu şekilde gidecek?????
  • merhaba arkadaşlar. laptop un ekranında problemim var.laptop çalışıyo ama ekran siyah oldugu için bşey goremiyorum ve bişey yapamıyorum. laptop taki dosyalarımı masaustu bilgisayarıma aktarmak istiyorum. ethernet kablosu ile ağ oluşturdum ama laptop ekranını goremediğim için dosyaları paylaşıma açamıyorum. laptop ta bi işlem yapmadan nasıl alabilirim masaütü bilgisayarıma onları. kısacası masaustu bilgisayarımdan laptopumdaki dosyalara nasıl ulaşabilirim başka
  • Selamlar arkadaşlar. Dün internetten biraz bakınıp bir ağ bağlantısı yapmayı deneyim. iki bs workgroup ve birinin ip si .01 diğerini 02 yaptım. sonra bs ler birbirini gördü. fakat iş yeri sistemi gibi olmadı. yani ben sürücüleri göremiyorum sadece bir klasör görebiliyorum. workgroup a baktığımda iki bsninde adı gözüküyor. tıklayınca şifre soruyor. şifreleri girdikten sonra da sürücüleri göremiyorum. paylaşıma açmaya çalışıyorum klasörleri, açılmıyor.

sebebini bilen var mıdır acaba. bir de lütfen hiç bilmeyen birine göre yazarsanız eğer çok sevinirim.

tesekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: caen72

merhaba arkadaşlar. laptop un ekranında problemim var.laptop çalışıyo ama ekran siyah oldugu için bşey goremiyorum ve bişey yapamıyorum. laptop taki dosyalarımı masaustu bilgisayarıma aktarmak istiyorum. ethernet kablosu ile ağ oluşturdum ama laptop ekranını goremediğim için dosyaları paylaşıma açamıyorum. laptop ta bi işlem yapmadan nasıl alabilirim masaütü bilgisayarıma onları. kısacası masaustu bilgisayarımdan laptopumdaki dosyalara nasıl ulaşabilirim başka

arkadaşım laptopında büyük ihtimalle bir harici monitor yada s video çıkış vardır,harici bir monitor kullanarak laptopunu çalıştırıp istediğini yapabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.