arkadaşlar datron rta1320 adsl modemim 1 sene geçtikten sonra son bir aydır "ağ kablosu takılı değil" diyip sürekli bağlantı koparmaya başladı... ağ kablosunu değiştirdim geçmedi ağ geçidi şifremle dsl ana sayfasından istenen ayarları yaptım düzelttim o da olmadı...bazen bağlıykende kopup 3 -5 defa aynı hatayı weriyo bazende bağlandımı 5 saat kopmuyo ne iş çözemedim... ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
aynı sorun bende de vardı.belli saatler arası gıdıyo ve ag baglantı kablosu takılı degıl dıye uyarı verıyodu.bunun needenını cok arastırdım.yıne burda acılmıs bı konuda elektrık ten kaynaklanabılecegını soyleyen bı arkads olmustu. elektrıgın yogun kullanıldıgı saatlerde voltaj dusmesı nedenıyle baglanamıyo.evımde kombı ıcın kullandıgımız guc dengeleyıcısını modeme taktım ve baglantı saglandı.cıkardım denedım yıne baglanmadı.yanı bu sorunlar ıcın bı UPS almak sorunu kokten cozecektir.
ben yinede aceba aldığım yere bi götürsemde değiştirmeyimi denesem diye düşünüyorum:)hazır garantiside warken:):)))iyi ama woltaj düşünce bi çok pc reset atar böyle bi sorunla da karşılaşmıyom ama ne biliyim kış gelince yaptı elektriğr yüklenen yüklenene sanırım haklı olabilirsin...ups dediğin nedir???
powerdan, elektrikten kaynaklanan o kadar çeşitli sorunlar olur ki insanın aklına en son burası geleceği için çok uğraştırır; ama neredeyse bir çok sorun elektrikten kaynaklanır, sorun bu olabilir. Bunun dışında modemde olabilir ve çok daha yüksek bir ihtimalle ethernet kartından kaynaklanıyor olabilir onu da bir test etmenizde fayda var
ethernet kartı nasıl test edilir?
valla bendede buna benzer bi sorun war görev çubugunda saatin yanında ag kablosu takılı degil iconu görünüyor ama problem yaratmıyor bende
quote:
Orjinalden alıntı: BlackF!Re
valla bendede buna benzer bi sorun war görev çubugunda saatin yanında ag kablosu takılı degil iconu görünüyor ama problem yaratmıyor bende
sorun yaratmaz çünkü zaten siz o bağlantıyı kullanmıyorsunuz 2 sebebi olabilir ya usb modem kullanıyorsnuzdur ve boşta kalan ethernet ağı için o uyarı vardır, ya da hem on borad ethernet kartınız hem de pci ethernet kartınız vardır biri boşta olduğundandır işaretin üzerine tıklayıp ayarlara girip simgeyi gösterme dediğinizde sürekli trayde görünmez