Şimdi Ara

Ağ'da Ana Makinadan Diğer Bilgisayarlara Aynı Anda Program Kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bilginize yardımınıza ihtiyacım var.

    Okuldaki PC LAB'da deep freeze kullanıyorum ancak bir değişiklik yapmam gerekince hepsini tek tek deaktif edip işlemi yapıp tekrardan aktif etmem gerekiyor. Bu da haliyle baya vakit alıyor.

    Yanılmıyor isem biraz araştırdığıma göre Deep freeze Enterprise (Workstation) ile bunu daha kolay şekilde yapabiliyormuşuz. Yani 20 pc varsa 1 numaralı PC yi (ana PC varsayarak) baz alarak diğer 19 PC, 1 numaralı PCde yapılan değişiklikleri kendilerine uyarlayabiliyormuş.

    Bu program bu dediklerimi yapabiliyor mu?

    Deep freeze Enterprise sürümünde birşeyler buldum ama başarılı olamadım, bilgisi olan birisi bana yardımcı olabilir mi yapılacak adımları fotoğraflayarak? Ya da istediğim adımları anlatan bir link verebilir mi?

    https://www.youtube.com/watch?v=_1VYcXX5xKA

    Ek olarak biraz araştırıp yukarıdaki linkte arkadaşın yaptığı işlemleri barındıran videoyu buldum. Sanırım o ana(anlatım için sanal işletim sistemi üzerine) bilgisayara enterprisenin kendisini kurdu. Kurduğu programdan aldığı, oluşturduğu exe yi de diğer (değişiklikleri kendisine uyarlayacak olan) PC ye/lere kurun dedi, devamında ise kendi programı olan pancafe üzerinden anlattı. Burada anlamadığım şey hani o Enterpriseyi ilk ana PC ye kurdu ya orada ayarlar yapıp exe oluşturdu ya o exe yaptığı son ayarlarla çalışacak (farklı ayarlı yeni bir exe kurmadığın sürece daha sonra değiştirilemez) şekilde mi oluşturuldu, kurulum yapınca direk o ayarlara göre mi çalışacak o exe program.


    Eğer deep freze olmuyorsa burada belirteyim benim istediğim şey ana bilgisayar üzerinden ağımdaki ( deepfreze kurulu olacak ama deep freze aktif iken ya da deaktif iken) diğer pc'lere istediğim bir programı tek işlemde kurmaya yarayan bir program, ya da ana PC'deki değişiklikleri otomatik veya manuel diğer pc lere aynı anda kuran kuran bir program lazım.


    Birde konuyu okuyanlardan ricam konuya çözüm bulununcaya dek konu üstte durması için konuyu üste çıkarmak adına "üste çıkar" oy u verebilir mi? Eğer böyle bir talepte bulunmak yasak ise bu kısmı modlar ya da adminler silebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyuperol -- 2 Ocak 2018; 9:48:28 >







  • Arkadaşlar konu güncel, yok mu bil yol gösterecek yardımcı olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyuperol -- 3 Ocak 2018; 15:45:51 >
  • Konu güncel
  • Bir çözüm bulamadım konu hala güncel arkadaşlar önerilerinize açığım.
  • bir kez daha güncel olduğunu belirtmek isterim belki bir bilen çıkar yardım eder
  • konu güncel Hala bir çözüm bulamadım arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.