Şimdi Ara

AFT (AĞIZ YARASI) HASTALIĞINA İLAÇ NE ÖNERİRSİNİZ??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
7
Favori
390.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: errgin

    4 gündür hayatımı mahvetti yine. Bir de dudağımda iki tane çıktı ikisi birleşti, su içerken bile ızdırap oluyor. Çıktım bugün Oralmedic aradım, birkaç eczaneye sordum yokmuş. Aklıma yukarda arkadaşların bahsettiği bant geldi ondan aldım. Birazdan uygulayacağım inşallah yarar işe. Yoksa Oralmedic yolları görünüyor yine

    Alıntıları Göster
    yukarida ciddi iddialar var .insallah dogrudur.suan yaralardan peltek konusmaya basladim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ewci

    yukarida ciddi iddialar var .insallah dogrudur.suan yaralardan peltek konusmaya basladim

    Alıntıları Göster
    Aynı şekilde ben de peltek konuşuyorum kardeşim. Nerdeyse 5 gün oldu hala böyle. Benim sana tavsiyem Oral Medic olacaktır. Aftı yakıyorsun, biraz acıyor ama anında aftın o iğrenç sancısı geçiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: errgin

    Aynı şekilde ben de peltek konuşuyorum kardeşim. Nerdeyse 5 gün oldu hala böyle. Benim sana tavsiyem Oral Medic olacaktır. Aftı yakıyorsun, biraz acıyor ama anında aftın o iğrenç sancısı geçiyor.

    Alıntıları Göster
    kenacort.. aft başlangıcında sürün.. acısız sancısız son noktasına ulaşmadan kurtulursunuz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zoltan83

    kenacort.. aft başlangıcında sürün.. acısız sancısız son noktasına ulaşmadan kurtulursunuz..

    Alıntıları Göster
    Şimdi bir arkadaş iddia etmiş ya benim kadar çok çeken yoktur bu yaradan diye :D Şu yazdıklarımı bir okuyun ondan sonra karar verin derim ben size :D
    Öncelikle bu yara ben kendimi bildim bileli var ağzımda. Ben daha bebekken de çıkarmış ve annem ne yapacağını bilemezmiş bu durum karşısında. Bir arkadaş bebeğinin çektiği çileyi yazmış okudukça çok üzüldüm Allah şifalar versin diyorum. Fakat aynı sorun şu anda benim 2 yavrumda da var. Birisi daha 4 yaşındayken başladı şu an 8 yaşında ve halen çekiyor. Diğeri 2 yaşında başladı ve şu an 4 yaşında. Abisinde çıkan kadar çok çıkmıyor ama ikisinde de görüyorum. Eşimde ve onun sülalesinde böyle bir rahatsızlık yok. Benim anne ve babamda yok ama amcalarım, yengelerim ve onların çocuklarında ayrıca kardeşlerimde var. Ben bu sorunun kesinlikle kalıtsal olduğu kanaatindeyim. Yani o kadar çabalamaya gerek yok neden çıktığını düşünmek için. Ancak zamanında çok uğraşmıştım sebebini öğrenmek için şimdi onu anlatacağım size.

    Bende çıkan aft tamı tamına 7. günün gecesi geçiyor. Yani 7. günün gecesi yattığımda sabah kesinlikle gitmiş oluyor öncelikle bunu belirtmek isterim. Yalnız bu 7 gün süren aft eğer dil, dilaltı, yanak, dudak gibi yerlerde çıkarsa. Eğer diş eti ve küçük dilde çıkarsa tam 15 gün sürüyor. Bu bilgileri vermek istedim olayın vahametini anlatmak için. Küçük dilimde çıktığı zaman zaten bittim diyorum kendi kendime. İnanın kendi tükürüğümü yutarken istifra edesim geliyor her seferde. Düşünün gün içerisinde uyanıkken kaç kez tükürük yuttuğunuzu. Küçük dilde çıktığında boyutu büyüyor ve normal dile değmeye başlıyor. Haliyle yerinde durmayan ve kendi kendine hareket eden organlardan biri olan büyük dil devamlı küçük dile dokunuyor. Tükürük yutmasanız bile bu istifra etme hissi devamlı oluyor. Sanırım anlamışsınızdır durumun ne kadar vahim olduğunu.

    İlkokul çağlarında iken kendi kendime bir yöntem bulmuştum. Uzun süre böyle idare ettim. Yanmamış kibrit çöpünün ucundaki maddeyi yaraya basıyordum 30 saniye kadar. Onun verdiği yüksek derecedeki acıdan sonra ne yersem ne içersem sorun olmuyordu yarım saat kadar. Fakat aftlar büyüdükçe ve resmen mutasyona uğrayıp değişik noktalarda çıkmaya başlayınca bu işe yaramamaya başladı. Amcam Kenacort ilacını verdi. Kendisi uzun süredir kullanıyormuş. Fakat bende bir işe yaramadı. Sonra karadut pekmezi, keçiboynuzu pekmezi, kavrulmuş un, ısıtılmış tahta kaşığı yaraya değdirme, yaraya tuz basma gibi bir çok kocakarı ilacını defalarca kullandım. Hepsi o an yaşanılan acıdan daha ileriye götürmedi. Ne bir iyileşme nede bir ağrıda azalma oluyordu. Kolonya bastım defalarca ama onun verdiği acı diğerlerinden daha kötü kesinlikle tavsiye etmiyorum zaten iyileştirmiyor da.

    Velhasıl kelam askerlik çağına kadar bu şekilde idare ettim. Asker ocağına adım attığım anda bu sorundan kurtuldum. Sebebini çok araştırdım bunun. Yani 22 yaşına kadar (evet tecilli gittim askere :D ) bu meretle uğraş sonra sihirli bir kapıdan geçercesine askeriyeye adım attığın andan itibaren bir daha çıkmasın. Ben şaştım kaldım ilk zamanlar bu işe. Önceleri hava değişimi dedim kendi kendime :D Ama acemi birliğim evime 10 dakikalık uzaklıktaydı. Yani bir hava değişimi olamazdı. Daha sonra usta birliğine evimden çok uzak olan Tekirdağ'a gittim. Evim Ankara'da bu arada. Yine bir sorun çıkmadı. Askerliğim süresince hiç izin kullanmadım ve 1 ay önce evime geldim. Yaklaşık olarak 1 ay sonra da yaralar tekrar çıkmaya fakat yukarıda da bahsettiğim şekilde mutasyona uğramış gibi dev boyutlarda çıkmaya başladı. Kısaca şöyle söyleyeyim alt dudağım da çıkan yara alt çenemde bulunan 2 adet köpek dişi arasındaki boşluğu düşünün tam o kadar büyüklükte çıkıyordu her seferinde. Yaklaşık olarak 2 ila 3 santim arası oluyor bu mesafe. Bunun dil altında ve diş etlerinde çıkması bir yana küçük dilde çıkması durumunda tamamen iptal oluyorum. Konuşamadığım gibi konuşmaya çalışınca gözlerimden yaş geliyor 2 kelimede bir çenemi göğsüme dayayarak ellerimle boğazıma masaj yapıp bir yandan da konuşmaya çalışıyorum. Çalıştığım iş yerimde telefon ile teknik hizmet verilen bir bölümde görevdeydim. Askerden önce küçük dilimde ve diş etimde çıkmadığı için konuşmamı pek zorlamıyordu. Fakat askerden sonra bu sorunların artması sebebi ile aynı işi yapamaz yani telefon ile konuşamaz oldum. Başka bir bölüme geçtim sırf bu sorundan dolayı.

    Artık gına geldiği için Ankara'da yeni açılan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim. Doktorum behçetten şüphelendi ve göz muayenesine gönderdi. Normal doktorlara değilde hastanenin profesörüne muayene olmak istedim. Israrlarıma fazla dayanamayıp çağırdılar. Kendisi sağolsun tam yarım saat boyunca muayene etti herhangi biri sorun göremedi. Sonra sırasıyla, mide, ciğer, kulak burun boğaz, kalp gibi organların muayenelerine gönderdiler beni. Hiçibirinde sorun olmadığı görününce alerji testine tabi tuttular. İki koluma 3 er tane delik açıp etrafını tükenmez kalemle çizdiler. Üzerlerine sıvılar damlatıp hergün kontrale gelmemi söylediler. 2 günde bir bu sıvıları değiştirdiler. Tam 6 gün boyunca bu teste tabii tutuldum. Fakat bundan da sorun çıkmadı. Sonra B12 eksik diye vitamin yazdılar. Fakat eksik olmadığını kan tahlillerinden biliyorlardı. Yinede deneyelim diye bana verdikleri B12 haplarından 1 tanesini yuttuktan 10 dakika sonra başım dönmeye başlıyordu. 2 gün kullandım fakat sonuç değişmeyince doktor vitamini kesti. Aşırı yükleme yaptığı için B12 nin ters etki yapabileceğini söyledi. Bütün tetkikler sona erdikten sonra (bakın dikkat edin bütün işler bittikten sonra) doktor hanım beni karşısına oturttu ve şunu sordu: "Stresli bir işte mi çalışıyorsunuz?" Bende güldüm ve şöyle cevap verdim : "Doktor hanım eğer stressiz bir işte çalışıyorum, hiçbir sorunum yok ailemle gül gibi geçinip gidiyorum dersem ne diyeceksiniz çok merak ediyorum" dedim. Tabii baya hiddetlendi kendisi fakat ben ona fırsat vermeden "içiniz rahat olsun evet stresli bir işyerinde çalışıyorum, oldum olası sinirli ve haksızlığa tahammül edemeyen, herşeye karışan bir yapım var merak etmeyin" dedim. "Tamam işte sorununuz bu biraz sinirlerinize hakim olun az stres yapın" dediğinde ben zaten çıkmak üzere kapının yolunu tutmuştum.

    Kısacası bunun neden kaynaklandığını bilmiyorlar malesef. Benim aile geçmişimi sormadı. Hiç çıkmadığı zaman oluyormu diye sormadı ki sorsa 17 ay askerlik yaptım çıkmadı diyecem fakat yeri gelmişken onuda açıklayayım. Askerde çıkmama sebebini işyeri doktorumuz açıkladı. Düzenli olarak karavanadan yemek yersen bağışıklık sistemin kuvvetlenir. Askeriyede günlük çıkan yemekler belirli bir kalori hesaplarından geçerler. Yani günde yiyeceğiniz 3 öğün karavanada sizin vücudunuzun ihtiyacı olan tüm maddeleri almış olursunuz o sebeple kuvvetlenen bağışıklık sistemi aft çıkmasına engel olur. Askerden geldikten sonra elbette bu kadar kontrollü bir öğün yemediğiniz için bağışıklık sistemini sekteye uğratıyorsunuz dedi. İşte bu dedim kendi kendime. Adam ne kadar mantıklı cevap verdi ki bence kesinlikle doğru bir cevap. 6 gün boyunca beni oradan araya sürükleyen bütün testler boyunca ilgisiz davranan doktorumdan da bunu beklerdim.

    Şimdi son teknoloji olarak aft bantları çıkmış. Bayağı bir inceleme yaptım netten. Fakat çok şaşırdım. 25 TL gibi bir fiyatı olan üründen sadece 4 tane bant çıkıyormuş. Tabiri caizse benim dişimin kovuğuna yetmez ki :D Ağzımda çıkan tek bir afta hepsini birden kullansam bile tam olarak kapatamayacağından korkuyorum :D Şaka bir yana kullanıp memnun olanları görünce bende kesinlikle kullanmak isterim. Akşam bir eczaneye uğrayıp alacağım. İşe yararsa yavrularıma da kullandıracağım.

    Herkese geçmiş olsun. Umarım benim yaralar gibi mutasyona uğramaz sizinkiler de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orion1907 -- 20 Temmuz 2011; 9:45:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orion1907

    Şimdi bir arkadaş iddia etmiş ya benim kadar çok çeken yoktur bu yaradan diye :D Şu yazdıklarımı bir okuyun ondan sonra karar verin derim ben size :D
    Öncelikle bu yara ben kendimi bildim bileli var ağzımda. Ben daha bebekken de çıkarmış ve annem ne yapacağını bilemezmiş bu durum karşısında. Bir arkadaş bebeğinin çektiği çileyi yazmış okudukça çok üzüldüm Allah şifalar versin diyorum. Fakat aynı sorun şu anda benim 2 yavrumda da var. Birisi daha 4 yaşındayken başladı şu an 8 yaşında ve halen çekiyor. Diğeri 2 yaşında başladı ve şu an 4 yaşında. Abisinde çıkan kadar çok çıkmıyor ama ikisinde de görüyorum. Eşimde ve onun sülalesinde böyle bir rahatsızlık yok. Benim anne ve babamda yok ama amcalarım, yengelerim ve onların çocuklarında ayrıca kardeşlerimde var. Ben bu sorunun kesinlikle kalıtsal olduğu kanaatindeyim. Yani o kadar çabalamaya gerek yok neden çıktığını düşünmek için. Ancak zamanında çok uğraşmıştım sebebini öğrenmek için şimdi onu anlatacağım size.

    Bende çıkan aft tamı tamına 7. günün gecesi geçiyor. Yani 7. günün gecesi yattığımda sabah kesinlikle gitmiş oluyor öncelikle bunu belirtmek isterim. Yalnız bu 7 gün süren aft eğer dil, dilaltı, yanak, dudak gibi yerlerde çıkarsa. Eğer diş eti ve küçük dilde çıkarsa tam 15 gün sürüyor. Bu bilgileri vermek istedim olayın vahametini anlatmak için. Küçük dilimde çıktığı zaman zaten bittim diyorum kendi kendime. İnanın kendi tükürüğümü yutarken istifra edesim geliyor her seferde. Düşünün gün içerisinde uyanıkken kaç kez tükürük yuttuğunuzu. Küçük dilde çıktığında boyutu büyüyor ve normal dile değmeye başlıyor. Haliyle yerinde durmayan ve kendi kendine hareket eden organlardan biri olan büyük dil devamlı küçük dile dokunuyor. Tükürük yutmasanız bile bu istifra etme hissi devamlı oluyor. Sanırım anlamışsınızdır durumun ne kadar vahim olduğunu.

    İlkokul çağlarında iken kendi kendime bir yöntem bulmuştum. Uzun süre böyle idare ettim. Yanmamış kibrit çöpünün ucundaki maddeyi yaraya basıyordum 30 saniye kadar. Onun verdiği yüksek derecedeki acıdan sonra ne yersem ne içersem sorun olmuyordu yarım saat kadar. Fakat aftlar büyüdükçe ve resmen mutasyona uğrayıp değişik noktalarda çıkmaya başlayınca bu işe yaramamaya başladı. Amcam Kenacort ilacını verdi. Kendisi uzun süredir kullanıyormuş. Fakat bende bir işe yaramadı. Sonra karadut pekmezi, keçiboynuzu pekmezi, kavrulmuş un, ısıtılmış tahta kaşığı yaraya değdirme, yaraya tuz basma gibi bir çok kocakarı ilacını defalarca kullandım. Hepsi o an yaşanılan acıdan daha ileriye götürmedi. Ne bir iyileşme nede bir ağrıda azalma oluyordu. Kolonya bastım defalarca ama onun verdiği acı diğerlerinden daha kötü kesinlikle tavsiye etmiyorum zaten iyileştirmiyor da.

    Velhasıl kelam askerlik çağına kadar bu şekilde idare ettim. Asker ocağına adım attığım anda bu sorundan kurtuldum. Sebebini çok araştırdım bunun. Yani 22 yaşına kadar (evet tecilli gittim askere :D ) bu meretle uğraş sonra sihirli bir kapıdan geçercesine askeriyeye adım attığın andan itibaren bir daha çıkmasın. Ben şaştım kaldım ilk zamanlar bu işe. Önceleri hava değişimi dedim kendi kendime :D Ama acemi birliğim evime 10 dakikalık uzaklıktaydı. Yani bir hava değişimi olamazdı. Daha sonra usta birliğine evimden çok uzak olan Tekirdağ'a gittim. Evim Ankara'da bu arada. Yine bir sorun çıkmadı. Askerliğim süresince hiç izin kullanmadım ve 1 ay önce evime geldim. Yaklaşık olarak 1 ay sonra da yaralar tekrar çıkmaya fakat yukarıda da bahsettiğim şekilde mutasyona uğramış gibi dev boyutlarda çıkmaya başladı. Kısaca şöyle söyleyeyim alt dudağım da çıkan yara alt çenemde bulunan 2 adet köpek dişi arasındaki boşluğu düşünün tam o kadar büyüklükte çıkıyordu her seferinde. Yaklaşık olarak 2 ila 3 santim arası oluyor bu mesafe. Bunun dil altında ve diş etlerinde çıkması bir yana küçük dilde çıkması durumunda tamamen iptal oluyorum. Konuşamadığım gibi konuşmaya çalışınca gözlerimden yaş geliyor 2 kelimede bir çenemi göğsüme dayayarak ellerimle boğazıma masaj yapıp bir yandan da konuşmaya çalışıyorum. Çalıştığım iş yerimde telefon ile teknik hizmet verilen bir bölümde görevdeydim. Askerden önce küçük dilimde ve diş etimde çıkmadığı için konuşmamı pek zorlamıyordu. Fakat askerden sonra bu sorunların artması sebebi ile aynı işi yapamaz yani telefon ile konuşamaz oldum. Başka bir bölüme geçtim sırf bu sorundan dolayı.

    Artık gına geldiği için Ankara'da yeni açılan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim. Doktorum behçetten şüphelendi ve göz muayenesine gönderdi. Normal doktorlara değilde hastanenin profesörüne muayene olmak istedim. Israrlarıma fazla dayanamayıp çağırdılar. Kendisi sağolsun tam yarım saat boyunca muayene etti herhangi biri sorun göremedi. Sonra sırasıyla, mide, ciğer, kulak burun boğaz, kalp gibi organların muayenelerine gönderdiler beni. Hiçibirinde sorun olmadığı görününce alerji testine tabi tuttular. İki koluma 3 er tane delik açıp etrafını tükenmez kalemle çizdiler. Üzerlerine sıvılar damlatıp hergün kontrale gelmemi söylediler. 2 günde bir bu sıvıları değiştirdiler. Tam 6 gün boyunca bu teste tabii tutuldum. Fakat bundan da sorun çıkmadı. Sonra B12 eksik diye vitamin yazdılar. Fakat eksik olmadığını kan tahlillerinden biliyorlardı. Yinede deneyelim diye bana verdikleri B12 haplarından 1 tanesini yuttuktan 10 dakika sonra başım dönmeye başlıyordu. 2 gün kullandım fakat sonuç değişmeyince doktor vitamini kesti. Aşırı yükleme yaptığı için B12 nin ters etki yapabileceğini söyledi. Bütün tetkikler sona erdikten sonra (bakın dikkat edin bütün işler bittikten sonra) doktor hanım beni karşısına oturttu ve şunu sordu: "Stresli bir işte mi çalışıyorsunuz?" Bende güldüm ve şöyle cevap verdim : "Doktor hanım eğer stressiz bir işte çalışıyorum, hiçbir sorunum yok ailemle gül gibi geçinip gidiyorum dersem ne diyeceksiniz çok merak ediyorum" dedim. Tabii baya hiddetlendi kendisi fakat ben ona fırsat vermeden "içiniz rahat olsun evet stresli bir işyerinde çalışıyorum, oldum olası sinirli ve haksızlığa tahammül edemeyen, herşeye karışan bir yapım var merak etmeyin" dedim. "Tamam işte sorununuz bu biraz sinirlerinize hakim olun az stres yapın" dediğinde ben zaten çıkmak üzere kapının yolunu tutmuştum.

    Kısacası bunun neden kaynaklandığını bilmiyorlar malesef. Benim aile geçmişimi sormadı. Hiç çıkmadığı zaman oluyormu diye sormadı ki sorsa 17 ay askerlik yaptım çıkmadı diyecem fakat yeri gelmişken onuda açıklayayım. Askerde çıkmama sebebini işyeri doktorumuz açıkladı. Düzenli olarak karavanadan yemek yersen bağışıklık sistemin kuvvetlenir. Askeriyede günlük çıkan yemekler belirli bir kalori hesaplarından geçerler. Yani günde yiyeceğiniz 3 öğün karavanada sizin vücudunuzun ihtiyacı olan tüm maddeleri almış olursunuz o sebeple kuvvetlenen bağışıklık sistemi aft çıkmasına engel olur. Askerden geldikten sonra elbette bu kadar kontrollü bir öğün yemediğiniz için bağışıklık sistemini sekteye uğratıyorsunuz dedi. İşte bu dedim kendi kendime. Adam ne kadar mantıklı cevap verdi ki bence kesinlikle doğru bir cevap. 6 gün boyunca beni oradan araya sürükleyen bütün testler boyunca ilgisiz davranan doktorumdan da bunu beklerdim.

    Şimdi son teknoloji olarak aft bantları çıkmış. Bayağı bir inceleme yaptım netten. Fakat çok şaşırdım. 25 TL gibi bir fiyatı olan üründen sadece 4 tane bant çıkıyormuş. Tabiri caizse benim dişimin kovuğuna yetmez ki :D Ağzımda çıkan tek bir afta hepsini birden kullansam bile tam olarak kapatamayacağından korkuyorum :D Şaka bir yana kullanıp memnun olanları görünce bende kesinlikle kullanmak isterim. Akşam bir eczaneye uğrayıp alacağım. İşe yararsa yavrularıma da kullandıracağım.

    Herkese geçmiş olsun. Umarım benim yaralar gibi mutasyona uğramaz sizinkiler de.

    Alıntıları Göster
    Aft konusunda bir numarada olduğunu iddaa eden arkadaş da geldi :)

    Yok hocam sizinki benimkinden bir kademe daha fazla, en azından küçük dilimde çıkmıyor benim :) Bir sefer boğazımda çıktı, hayatım tersine döndü, onun haricinde anlattığınız belirtiler genel olarak aynı sayılır. En çok da ufaklıklara üzüldüm, umarım çok uzun sürmez onlarda.

    Yalnız son 1 senedir aklımdan geçirdiğim şeyi yazmışsınız, iflah olmayan bir aft sıkıntım var. Bazı dönemlerde kayboluyor ama bazen sizinkinden iyi olmasın mutasyonlu haliyle tekrar çıkıyor :) Bahsettiğiniz gibi bunun çaresini doktorlar bulamıyor stres deyip geçiştiriyor. Ama sanırım ben de sizin gibi düşünüyorum. En azından kendi sorunum için. Bendeki problem sanırım tek tip beslenmeyle alakalı, son zamanlarda bunu farkettim. Yani uzun süre boyunca sadece sandviçte yesem aftlar oluşuyor, sadece brokoli de yesem oluşuyor. Onun haricinde strese bağlı durumlarda ufak tefek oluyor ama sanırım olay tek tip beslenmeyle alakalı.

    Bunun haricinde, mavi mürekkep gibi bir ilaçla başlayan "aft ilaçları ihtisasıma" dayanarak ilaç konusunda bantları pek tavsiye etmiyorum sizin için. Ufaklıklara iyi gelir belki ama geçtiğimiz günlerde alıp denemiştim kar etmedi pek. Zaten aft dudak kıvrımı gibi bir yerdeyse bant kayıp düşüyor. Bu arada 4 adet bant çıkan kutunun fiyatı 15 tl gibi bir şeydi, alıp denenebilir. Benim için aft konusunda en başarılı ilaç Oralmedic'tir. Özellikle de bizim gibi ileri derece muzdarip kişiler için (aft kardeşliği:) ) kesinlikle bu ilacı tavsiye ederim. Bu daha pahalı ben aldığımda 20 tl idi. içinden 3 çubuk çıkıyor, 1 tanesiyle 4-5 aftı yakabiliyorsunuz. Ama kullanacak olursanız uyarayım, o kibritin verdiği acıyı aratacaktır :) Amma velakin benim için tıbbın en büyük mucizelerindendir bu ilaç. Hakkında çeşitli yorumlara buradan da ulaşabilirsiniz.http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=oralmedic

    Geçmiş olsun diyorum, stresten uzak durup, yemeğe dikkat edin :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: errgin

    Aft konusunda bir numarada olduğunu iddaa eden arkadaş da geldi :)

    Yok hocam sizinki benimkinden bir kademe daha fazla, en azından küçük dilimde çıkmıyor benim :) Bir sefer boğazımda çıktı, hayatım tersine döndü, onun haricinde anlattığınız belirtiler genel olarak aynı sayılır. En çok da ufaklıklara üzüldüm, umarım çok uzun sürmez onlarda.

    Yalnız son 1 senedir aklımdan geçirdiğim şeyi yazmışsınız, iflah olmayan bir aft sıkıntım var. Bazı dönemlerde kayboluyor ama bazen sizinkinden iyi olmasın mutasyonlu haliyle tekrar çıkıyor :) Bahsettiğiniz gibi bunun çaresini doktorlar bulamıyor stres deyip geçiştiriyor. Ama sanırım ben de sizin gibi düşünüyorum. En azından kendi sorunum için. Bendeki problem sanırım tek tip beslenmeyle alakalı, son zamanlarda bunu farkettim. Yani uzun süre boyunca sadece sandviçte yesem aftlar oluşuyor, sadece brokoli de yesem oluşuyor. Onun haricinde strese bağlı durumlarda ufak tefek oluyor ama sanırım olay tek tip beslenmeyle alakalı.

    Bunun haricinde, mavi mürekkep gibi bir ilaçla başlayan "aft ilaçları ihtisasıma" dayanarak ilaç konusunda bantları pek tavsiye etmiyorum sizin için. Ufaklıklara iyi gelir belki ama geçtiğimiz günlerde alıp denemiştim kar etmedi pek. Zaten aft dudak kıvrımı gibi bir yerdeyse bant kayıp düşüyor. Bu arada 4 adet bant çıkan kutunun fiyatı 15 tl gibi bir şeydi, alıp denenebilir. Benim için aft konusunda en başarılı ilaç Oralmedic'tir. Özellikle de bizim gibi ileri derece muzdarip kişiler için (aft kardeşliği:) ) kesinlikle bu ilacı tavsiye ederim. Bu daha pahalı ben aldığımda 20 tl idi. içinden 3 çubuk çıkıyor, 1 tanesiyle 4-5 aftı yakabiliyorsunuz. Ama kullanacak olursanız uyarayım, o kibritin verdiği acıyı aratacaktır :) Amma velakin benim için tıbbın en büyük mucizelerindendir bu ilaç. Hakkında çeşitli yorumlara buradan da ulaşabilirsiniz.http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=oralmedic

    Geçmiş olsun diyorum, stresten uzak durup, yemeğe dikkat edin :)

    Alıntıları Göster
    @errgin
    Kardeşim (aft kardeşim ) yazdığın her cümlede haklısın. Bant olayını denedim bana kar etmiyor. Çünkü felaket boyutlarda olan aftlarımı kapatamıyor bile Yani 4 tanesini aynı anda sadece alt dudağıma harcasam bile mutlaka 1 veya 2 sinde düşme oluyor. Hele hele dil, dişeti ve küçük dilde çıkanlara zaten hiç ulaşamadığınız için pas geçiyorsunuz. Bu after denen aft bandı sadece basit şekilde alt veya üst dudakta çıkan küçük boyutlar için geçerli. Sizin bahsettiğiniz oralmedic i çok araştırdım. Şu an ağzımdaki aftlar iyileşme sürecinde. Yakın zamanda bir daha çıkar (engeç 7 gün içinde demek istedim) o zaman arayıp bulacam bu ilacı ve köküne kibrit suyu dökecem namussuzların

    Yavrularımda çıkanlara gerçekten çok üzülüyorum. Yol yakın daha küçükler belki bir çaresi vardır diye götürdüm doktorlara bulamadılar bir çözüm. Daha 4 yaşındaki bebeye stres diyemeyeceği için direkt sağlıklı beslenmiyordur dikkat edin, bol bol sebze yedirin felan deyip geçiştirdi. Ben kendimi o doktorun yerine koyuyorum da sanırım bir şey diyemezdim

    Ekşi sözlüğü okudum iş yerimde. Kendi kendime güldüğümü görenin dikkatini çekti herkes toplandı başıma hep beraber okuduk ve yarıldık
    Ne müthiş yazılar vardı halen aklıma geldikçe gülüyorum.

    Bu AFT KARDEŞLİĞİ olayı çok hoşuma gitti. Bundan sonra bu sayfayı sık kullanılanlara ekleyip devamlı güncel olarak takip edeceğim. Benimle aynı sorunlarla uğraşan kişilere belki bir yardımım olur diye düşünüyorum. 33 senedir çektiğim bu acıları ve başetme yöntemlerimi dönem dönem anlatırım bir uzman olarak Aft Uzmanı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orion1907 -- 22 Temmuz 2011; 17:19:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orion1907

    @errgin
    Kardeşim (aft kardeşim ) yazdığın her cümlede haklısın. Bant olayını denedim bana kar etmiyor. Çünkü felaket boyutlarda olan aftlarımı kapatamıyor bile Yani 4 tanesini aynı anda sadece alt dudağıma harcasam bile mutlaka 1 veya 2 sinde düşme oluyor. Hele hele dil, dişeti ve küçük dilde çıkanlara zaten hiç ulaşamadığınız için pas geçiyorsunuz. Bu after denen aft bandı sadece basit şekilde alt veya üst dudakta çıkan küçük boyutlar için geçerli. Sizin bahsettiğiniz oralmedic i çok araştırdım. Şu an ağzımdaki aftlar iyileşme sürecinde. Yakın zamanda bir daha çıkar (engeç 7 gün içinde demek istedim) o zaman arayıp bulacam bu ilacı ve köküne kibrit suyu dökecem namussuzların

    Yavrularımda çıkanlara gerçekten çok üzülüyorum. Yol yakın daha küçükler belki bir çaresi vardır diye götürdüm doktorlara bulamadılar bir çözüm. Daha 4 yaşındaki bebeye stres diyemeyeceği için direkt sağlıklı beslenmiyordur dikkat edin, bol bol sebze yedirin felan deyip geçiştirdi. Ben kendimi o doktorun yerine koyuyorum da sanırım bir şey diyemezdim

    Ekşi sözlüğü okudum iş yerimde. Kendi kendime güldüğümü görenin dikkatini çekti herkes toplandı başıma hep beraber okuduk ve yarıldık
    Ne müthiş yazılar vardı halen aklıma geldikçe gülüyorum.

    Bu AFT KARDEŞLİĞİ olayı çok hoşuma gitti. Bundan sonra bu sayfayı sık kullanılanlara ekleyip devamlı güncel olarak takip edeceğim. Benimle aynı sorunlarla uğraşan kişilere belki bir yardımım olur diye düşünüyorum. 33 senedir çektiğim bu acıları ve başetme yöntemlerimi dönem dönem anlatırım bir uzman olarak Aft Uzmanı

    Alıntıları Göster
    Yok ben daha aft uzmanı olamamışım o zaman, 4 senem var uzmanlığa demek :)

    Şu an dudağımın alt kısmında bir aftcık var, yemek yerken sorun çıkarmadıkça ben de ona bulaşmıyorum böyle geçiniyoruz bakalım :) Dediğim gibi afttan çok acı çektim, sırf o acıyı duymamak için gün boyu konuşmadığımı bilirim. Ama buna rağmen küçük dilde çıkan aftın acısını tahayyül bile edemiyorum. Öldürür adamı o acı yav.

    Benim hep bir düşüncem vardı, bir gün evlenirsem de düzenli bir hayata geçiş yaparsam aftlardan kurtulurum diye umut ediyordum. Seni görünce anladım ki demek ki boşaymış bu düşüncem, sağlık olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi errgin -- 22 Temmuz 2011; 22:54:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: errgin

    Yok ben daha aft uzmanı olamamışım o zaman, 4 senem var uzmanlığa demek :)

    Şu an dudağımın alt kısmında bir aftcık var, yemek yerken sorun çıkarmadıkça ben de ona bulaşmıyorum böyle geçiniyoruz bakalım :) Dediğim gibi afttan çok acı çektim, sırf o acıyı duymamak için gün boyu konuşmadığımı bilirim. Ama buna rağmen küçük dilde çıkan aftın acısını tahayyül bile edemiyorum. Öldürür adamı o acı yav.

    Benim hep bir düşüncem vardı, bir gün evlenirsem de düzenli bir hayata geçiş yaparsam aftlardan kurtulurum diye umut ediyordum. Seni görünce anladım ki demek ki boşaymış bu düşüncem, sağlık olsun

    Alıntıları Göster
    Evliliğin vereceği artıları zamanlar eksiler yok ediyor
    Bütün eksiler artıları yok edince sen yine sen oluyorsun değişen bir şey yok




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orion1907

    Evliliğin vereceği artıları zamanlar eksiler yok ediyor
    Bütün eksiler artıları yok edince sen yine sen oluyorsun değişen bir şey yok

    Alıntıları Göster
    Senelerce bu illeti çeken biri olarak gitmediğim dr yaptırmadığım test kalmamıştı en son gittiğim bir cildiyecinin tavsiyesine uyarak reçete ettiği trental 400 mg tabletlerden akşamları birer adet olmak üzere 3 aydır düzenli almaya başladım ve Allah'ıma şükürler olsun ki son 2 aydır ağzıma aft uğramaz oldu bu derdi çeken arkadaşlar dr tavsiyesi altında trental kullanmaları tavsiye ediyorum ama hapın nasıl bir etki yarattığı hakkında bir bilgi yok aslında bu konuda kullanımı da yaygın değil ama bana çare oldu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: errgin

    4 gündür hayatımı mahvetti yine. Bir de dudağımda iki tane çıktı ikisi birleşti, su içerken bile ızdırap oluyor. Çıktım bugün Oralmedic aradım, birkaç eczaneye sordum yokmuş. Aklıma yukarda arkadaşların bahsettiği bant geldi ondan aldım. Birazdan uygulayacağım inşallah yarar işe. Yoksa Oralmedic yolları görünüyor yine

    Alıntıları Göster
    bir diş hekimine de sor eger digert doktorlardan çare bulamadıysan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dt_Mustafa -- 25 Temmuz 2011; 0:27:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dt_Mustafa

    bir diş hekimine de sor eger digert doktorlardan çare bulamadıysan

    Alıntıları Göster
    @espiral kardeşim bu ilaç kahrengi veya ona benzer renkteki bir ilaçmıdır? Kullanalı bayağı zaman oldu rengini tam hatırlamıyorum ama ismi çok tanıdık geldi. 2 ay kullandım malesef sonuç alamamıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orion1907 -- 25 Temmuz 2011; 9:57:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orion1907

    @espiral kardeşim bu ilaç kahrengi veya ona benzer renkteki bir ilaçmıdır? Kullanalı bayağı zaman oldu rengini tam hatırlamıyorum ama ismi çok tanıdık geldi. 2 ay kullandım malesef sonuç alamamıştım.

    İlacin rengi pembemsi bir kirmizilikta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: espial

    quote:

    Orijinalden alıntı: orion1907

    @espiral kardeşim bu ilaç kahrengi veya ona benzer renkteki bir ilaçmıdır? Kullanalı bayağı zaman oldu rengini tam hatırlamıyorum ama ismi çok tanıdık geldi. 2 ay kullandım malesef sonuç alamamıştım.

    İlacin rengi pembemsi bir kirmizilikta

    Alıntıları Göster
    O zaman benim dediğim ilaç değil.
    Bir doktora denk gelirsem sorarım.
    Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orion1907

    O zaman benim dediğim ilaç değil.
    Bir doktora denk gelirsem sorarım.
    Teşekkürler.

    Alıntıları Göster
    tekrarlayan aft altta yatan neden olmasa dahi medikal tedavi ile tedavi ediliebilir. nadir olmayan sıklıkta altta romatolojik hastalıklar ve başka immun sistem hastalıkları çıkabilir. romatoloji-ftr-iç hastalıkları-dermatoloji kliniklerine başvurarak başlayabilirsiniz. klinikte kullandığım fayda edeceğini düşündüğüm ilaçlar var ancak muayene-tetkik ve değerlendirme yapmadan tedavi önermem çok etik olmayacağı için ilaç ismi yazmadım. geçmiş olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyaz-siyah

    tekrarlayan aft altta yatan neden olmasa dahi medikal tedavi ile tedavi ediliebilir. nadir olmayan sıklıkta altta romatolojik hastalıklar ve başka immun sistem hastalıkları çıkabilir. romatoloji-ftr-iç hastalıkları-dermatoloji kliniklerine başvurarak başlayabilirsiniz. klinikte kullandığım fayda edeceğini düşündüğüm ilaçlar var ancak muayene-tetkik ve değerlendirme yapmadan tedavi önermem çok etik olmayacağı için ilaç ismi yazmadım. geçmiş olsun

    Alıntıları Göster
    @beyaz-siyah
    Yazılarınızdan bir hekim olduğunuzu anladım. Geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ediyorum. Sayfanın başlarında uzun uzadıya yazdığım mesajımda da belirttiğim üzere 6 gün süren hastane maceramın bile bir sonucu olmadı. Bahsettiğim olay bundan 3-5 sene önce olmuştu. Derseniz ki o zamandan bu zaman tıp ilerledi tekrar bi gidin kontrol ettirin kendinizi diye o zaman tamam derim. Fakat bu kadarlık bir sürede bir gelişme olmadıysa kendi kendimi yıpratmanın da bir anlamı yok diye düşünüyorum. Konuştuğum görüştüğüm tüm ama tüm doktorlar işinizdeki ve aile içerisindeki stres kaynaklı diyorlar. Afedersiniz de şu memlekette benim işim stresli değil, işimi yaparsam yaparım yapmazsam yapmam karışanım danışanım yok oohhhh gel keyfim gel diyecek birileri varmı gerçekten merak ediyorum. Elbette ekmek peşinde koşan insanların stresi olacaktır. Bunun önüne geçilemeyeceği için karşıma çıkan her doktorun "işinizdeki stresi yenin" diyecek kadar çocuk beyinli olması gerçekten beni düşündürüyor. Bu nedir şimdi. Allah korusun ben sakatlansam ve malülen emekli olsam. Yani iş güç olmadan evimde oturup devletin aylık vereceği maaşla karnımı doyursam buna istinaden halen aft belası çıkmaya devam ederse ne diyecekler? İş yok güç yok, patron yok müdür yok, o zaman ne diyecekler? Evde oturduğun için sıkıntıdan çıkıyor diyeceklerine eminim. Sizin gibi "fayda edeceğini düşündüğüm ilaçlar var fakat muayene ve tetkikler yapılmadan öneremem" diyen başka doktorlar ile karşılaşmadım inanın ki. Bu sebeple gerçekten teşekkür ediyorum. Yakın zamanda bir ameliyat geçirmem gerekiyor. Daha kendimi bıçak altına yatmaya hazır hissetmiyorum. Eğer kendi kendimi ikna eder ve hastaneye gidersem sizin söylediğiniz kliniklere de bir uğramayı son bir kez daha muayene olmayı düşünüyorum. İlginiz için tekrar teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orion1907

    Şimdi bir arkadaş iddia etmiş ya benim kadar çok çeken yoktur bu yaradan diye :D Şu yazdıklarımı bir okuyun ondan sonra karar verin derim ben size :D
    Öncelikle bu yara ben kendimi bildim bileli var ağzımda. Ben daha bebekken de çıkarmış ve annem ne yapacağını bilemezmiş bu durum karşısında. Bir arkadaş bebeğinin çektiği çileyi yazmış okudukça çok üzüldüm Allah şifalar versin diyorum. Fakat aynı sorun şu anda benim 2 yavrumda da var. Birisi daha 4 yaşındayken başladı şu an 8 yaşında ve halen çekiyor. Diğeri 2 yaşında başladı ve şu an 4 yaşında. Abisinde çıkan kadar çok çıkmıyor ama ikisinde de görüyorum. Eşimde ve onun sülalesinde böyle bir rahatsızlık yok. Benim anne ve babamda yok ama amcalarım, yengelerim ve onların çocuklarında ayrıca kardeşlerimde var. Ben bu sorunun kesinlikle kalıtsal olduğu kanaatindeyim. Yani o kadar çabalamaya gerek yok neden çıktığını düşünmek için. Ancak zamanında çok uğraşmıştım sebebini öğrenmek için şimdi onu anlatacağım size.

    Bende çıkan aft tamı tamına 7. günün gecesi geçiyor. Yani 7. günün gecesi yattığımda sabah kesinlikle gitmiş oluyor öncelikle bunu belirtmek isterim. Yalnız bu 7 gün süren aft eğer dil, dilaltı, yanak, dudak gibi yerlerde çıkarsa. Eğer diş eti ve küçük dilde çıkarsa tam 15 gün sürüyor. Bu bilgileri vermek istedim olayın vahametini anlatmak için. Küçük dilimde çıktığı zaman zaten bittim diyorum kendi kendime. İnanın kendi tükürüğümü yutarken istifra edesim geliyor her seferde. Düşünün gün içerisinde uyanıkken kaç kez tükürük yuttuğunuzu. Küçük dilde çıktığında boyutu büyüyor ve normal dile değmeye başlıyor. Haliyle yerinde durmayan ve kendi kendine hareket eden organlardan biri olan büyük dil devamlı küçük dile dokunuyor. Tükürük yutmasanız bile bu istifra etme hissi devamlı oluyor. Sanırım anlamışsınızdır durumun ne kadar vahim olduğunu.

    İlkokul çağlarında iken kendi kendime bir yöntem bulmuştum. Uzun süre böyle idare ettim. Yanmamış kibrit çöpünün ucundaki maddeyi yaraya basıyordum 30 saniye kadar. Onun verdiği yüksek derecedeki acıdan sonra ne yersem ne içersem sorun olmuyordu yarım saat kadar. Fakat aftlar büyüdükçe ve resmen mutasyona uğrayıp değişik noktalarda çıkmaya başlayınca bu işe yaramamaya başladı. Amcam Kenacort ilacını verdi. Kendisi uzun süredir kullanıyormuş. Fakat bende bir işe yaramadı. Sonra karadut pekmezi, keçiboynuzu pekmezi, kavrulmuş un, ısıtılmış tahta kaşığı yaraya değdirme, yaraya tuz basma gibi bir çok kocakarı ilacını defalarca kullandım. Hepsi o an yaşanılan acıdan daha ileriye götürmedi. Ne bir iyileşme nede bir ağrıda azalma oluyordu. Kolonya bastım defalarca ama onun verdiği acı diğerlerinden daha kötü kesinlikle tavsiye etmiyorum zaten iyileştirmiyor da.

    Velhasıl kelam askerlik çağına kadar bu şekilde idare ettim. Asker ocağına adım attığım anda bu sorundan kurtuldum. Sebebini çok araştırdım bunun. Yani 22 yaşına kadar (evet tecilli gittim askere :D ) bu meretle uğraş sonra sihirli bir kapıdan geçercesine askeriyeye adım attığın andan itibaren bir daha çıkmasın. Ben şaştım kaldım ilk zamanlar bu işe. Önceleri hava değişimi dedim kendi kendime :D Ama acemi birliğim evime 10 dakikalık uzaklıktaydı. Yani bir hava değişimi olamazdı. Daha sonra usta birliğine evimden çok uzak olan Tekirdağ'a gittim. Evim Ankara'da bu arada. Yine bir sorun çıkmadı. Askerliğim süresince hiç izin kullanmadım ve 1 ay önce evime geldim. Yaklaşık olarak 1 ay sonra da yaralar tekrar çıkmaya fakat yukarıda da bahsettiğim şekilde mutasyona uğramış gibi dev boyutlarda çıkmaya başladı. Kısaca şöyle söyleyeyim alt dudağım da çıkan yara alt çenemde bulunan 2 adet köpek dişi arasındaki boşluğu düşünün tam o kadar büyüklükte çıkıyordu her seferinde. Yaklaşık olarak 2 ila 3 santim arası oluyor bu mesafe. Bunun dil altında ve diş etlerinde çıkması bir yana küçük dilde çıkması durumunda tamamen iptal oluyorum. Konuşamadığım gibi konuşmaya çalışınca gözlerimden yaş geliyor 2 kelimede bir çenemi göğsüme dayayarak ellerimle boğazıma masaj yapıp bir yandan da konuşmaya çalışıyorum. Çalıştığım iş yerimde telefon ile teknik hizmet verilen bir bölümde görevdeydim. Askerden önce küçük dilimde ve diş etimde çıkmadığı için konuşmamı pek zorlamıyordu. Fakat askerden sonra bu sorunların artması sebebi ile aynı işi yapamaz yani telefon ile konuşamaz oldum. Başka bir bölüme geçtim sırf bu sorundan dolayı.

    Artık gına geldiği için Ankara'da yeni açılan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim. Doktorum behçetten şüphelendi ve göz muayenesine gönderdi. Normal doktorlara değilde hastanenin profesörüne muayene olmak istedim. Israrlarıma fazla dayanamayıp çağırdılar. Kendisi sağolsun tam yarım saat boyunca muayene etti herhangi biri sorun göremedi. Sonra sırasıyla, mide, ciğer, kulak burun boğaz, kalp gibi organların muayenelerine gönderdiler beni. Hiçibirinde sorun olmadığı görününce alerji testine tabi tuttular. İki koluma 3 er tane delik açıp etrafını tükenmez kalemle çizdiler. Üzerlerine sıvılar damlatıp hergün kontrale gelmemi söylediler. 2 günde bir bu sıvıları değiştirdiler. Tam 6 gün boyunca bu teste tabii tutuldum. Fakat bundan da sorun çıkmadı. Sonra B12 eksik diye vitamin yazdılar. Fakat eksik olmadığını kan tahlillerinden biliyorlardı. Yinede deneyelim diye bana verdikleri B12 haplarından 1 tanesini yuttuktan 10 dakika sonra başım dönmeye başlıyordu. 2 gün kullandım fakat sonuç değişmeyince doktor vitamini kesti. Aşırı yükleme yaptığı için B12 nin ters etki yapabileceğini söyledi. Bütün tetkikler sona erdikten sonra (bakın dikkat edin bütün işler bittikten sonra) doktor hanım beni karşısına oturttu ve şunu sordu: "Stresli bir işte mi çalışıyorsunuz?" Bende güldüm ve şöyle cevap verdim : "Doktor hanım eğer stressiz bir işte çalışıyorum, hiçbir sorunum yok ailemle gül gibi geçinip gidiyorum dersem ne diyeceksiniz çok merak ediyorum" dedim. Tabii baya hiddetlendi kendisi fakat ben ona fırsat vermeden "içiniz rahat olsun evet stresli bir işyerinde çalışıyorum, oldum olası sinirli ve haksızlığa tahammül edemeyen, herşeye karışan bir yapım var merak etmeyin" dedim. "Tamam işte sorununuz bu biraz sinirlerinize hakim olun az stres yapın" dediğinde ben zaten çıkmak üzere kapının yolunu tutmuştum.

    Kısacası bunun neden kaynaklandığını bilmiyorlar malesef. Benim aile geçmişimi sormadı. Hiç çıkmadığı zaman oluyormu diye sormadı ki sorsa 17 ay askerlik yaptım çıkmadı diyecem fakat yeri gelmişken onuda açıklayayım. Askerde çıkmama sebebini işyeri doktorumuz açıkladı. Düzenli olarak karavanadan yemek yersen bağışıklık sistemin kuvvetlenir. Askeriyede günlük çıkan yemekler belirli bir kalori hesaplarından geçerler. Yani günde yiyeceğiniz 3 öğün karavanada sizin vücudunuzun ihtiyacı olan tüm maddeleri almış olursunuz o sebeple kuvvetlenen bağışıklık sistemi aft çıkmasına engel olur. Askerden geldikten sonra elbette bu kadar kontrollü bir öğün yemediğiniz için bağışıklık sistemini sekteye uğratıyorsunuz dedi. İşte bu dedim kendi kendime. Adam ne kadar mantıklı cevap verdi ki bence kesinlikle doğru bir cevap. 6 gün boyunca beni oradan araya sürükleyen bütün testler boyunca ilgisiz davranan doktorumdan da bunu beklerdim.

    Şimdi son teknoloji olarak aft bantları çıkmış. Bayağı bir inceleme yaptım netten. Fakat çok şaşırdım. 25 TL gibi bir fiyatı olan üründen sadece 4 tane bant çıkıyormuş. Tabiri caizse benim dişimin kovuğuna yetmez ki :D Ağzımda çıkan tek bir afta hepsini birden kullansam bile tam olarak kapatamayacağından korkuyorum :D Şaka bir yana kullanıp memnun olanları görünce bende kesinlikle kullanmak isterim. Akşam bir eczaneye uğrayıp alacağım. İşe yararsa yavrularıma da kullandıracağım.

    Herkese geçmiş olsun. Umarım benim yaralar gibi mutasyona uğramaz sizinkiler de.

    Alıntıları Göster
    kardeş aft bandını kim 25 TL'ye satıyorsa iyi kazanıyor walla, ben eczaneden 14,90 TL ye aldım. Çok da faydasını gördüm. Sizede tavsiyem eczaneden başka bir yerden almayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tirbijon

    kardeş aft bandını kim 25 TL'ye satıyorsa iyi kazanıyor walla, ben eczaneden 14,90 TL ye aldım. Çok da faydasını gördüm. Sizede tavsiyem eczaneden başka bir yerden almayın.

    Alıntıları Göster
    Saygılar önce herkese.İnternette gezinirken öylece rastladım açıkçası çok da üzüldüm.Herkes bilip bilmeden bir yorum yapmış dayanamadım üye oldum en azından bildiğimi paylasıyım dedim.
    1.olarak aft oral mukozanın keratinize olmayan bölgelerinde mikrotravmalar sonucu vucudun ve ağız florasının vermiş olduğu tepkidir.Sebebi tam olarak tespit edilememiştir(vitamin eksikliği,alerji,stres vs.).Bunun yanında ekmek kabuğu,ceviz gibi sert yiyecekler patlıcan,portakal limon gibi asidik yiyeceklerin tüketimine bağlı olarak gelişebilir.Sigara kullanımı keratinizasyonu arttırdığından dolayı sigara içenler de aft görülmez.
    2.olarak zamanında denenmiş olan kortikosteroid kullanımı hem tam olarak etkili olamamış hem de masraflı bir tedavi olmuştur.Uzun vadeli tedaviler de chloramine-T içerikli ağız gargaraları düzenli kullanımda keratinizasyon sağlayarak kesin bir çözüm sunmaktadır.Bunun yanında minör aft dediğimiz dudak,yanak içi,dil altı bölgelerinde tetrasiklin içerikli ağız gargaraları kullanılabilir;fakat diş eti,dil gibi keratinize dokuda çıkan aftlar için bir diş hekimi tarafından aft kürü uygulaması yapılmalıdır.Bu aftlarda iyileşme yaşa göre haftalar hatta aylar sürebilir.Bazı arkadaşlar mavi ilaç diye metilen mavisinden bahsetmiş bu da iltihabi hücreleri parçalayarak yardımcı olabilir ama bir tedavi değildir.
    3.olarak sene içinde 3-4 defadan fazla tekrarlayan aftlar;genital bölgede oluşan zımba şeklinde iz bırakarak iyileşen yaralar,gözün renkli kısmında bulanıklık behçet hastalığının majör belirtileri olarak geçer diş hekimi,dermatolog ve göz doktorunun 3 ünede başvurulmalı ve istendiği takdirde paterji testi yapılmalıdır.minör belirtiler olaraksa vücüdda biriken kırmızı hafif agrılı lekeler,iç organlarda yaralar olusabilir.
    4.olarak küçük çoçuklarda görülen ateşle birlikte ortaya çıkan ağızda bir çok küçük yara tablosu yaratan hastalığın aftla bir alakası yoktur.Herpes simplex(uçuk virüsü) vüdümuza ilk girdiğinde bağışıklık sistemimize bağlı olarak herpetic gingivostomatit denilen hastalıkla kendini belli eder.Ateş,ağız içi kızarıklık,beyaz yaralar;lenfadenopati(çocugunuzun boyun bölgesini ellerseniz küçük toplar hissedeceksiniz),acıya bağlı yemek yiyememe,kilo kaybı,agızdan sürakli tükrük akısı ve buna bağlı agız kuruluğu olarak gözükür.Antibiyotiğin tedaviye hiçbir katkısı yoktur,ateş düşürücü suruplarla iyi bir istirahatle hastalık 7-10 gün arası kendiliğinden geçer.Virüs gasser ganglionu denen bir sinir düğümüne yerleşir ve hayatımızın sonuna kadar orda kalır.gerekli sartlar olustugun da her zaman aynı bölgede uçuk oluşturur.
    5.olarak arkadaşlar malesef bizim halkımızda oluşmayan bir bilinç diş helimliği.diş hekimi dolgu yapıp diş çekmez sadece yurt dışında olan ve bizde malesef hala yerleşememiş stomatolog(Ağız hekimliği)kavramı bulunmaktadır.Ağızda çıkan bir yara diş hekimine gösterilmelidir.Lütfen en yakın zamanda diş hekiminize gidiniz.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: errgin

    4 gündür hayatımı mahvetti yine. Bir de dudağımda iki tane çıktı ikisi birleşti, su içerken bile ızdırap oluyor. Çıktım bugün Oralmedic aradım, birkaç eczaneye sordum yokmuş. Aklıma yukarda arkadaşların bahsettiği bant geldi ondan aldım. Birazdan uygulayacağım inşallah yarar işe. Yoksa Oralmedic yolları görünüyor yine

    Alıntıları Göster
    Okudukça garibime gidiyor.Arkadaşlar kloroben gargara ağızda bakteri oluşumunu önleyen bir gargaradır aftta kullanılmaz.Sadce ağız hijyenini arttırır.1haftadan fazlada kullanılmaz eğer kullanırsanız ağzınızda geçmeyen renklenmeye sebep olacaktır..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutmsll

    Okudukça garibime gidiyor.Arkadaşlar kloroben gargara ağızda bakteri oluşumunu önleyen bir gargaradır aftta kullanılmaz.Sadce ağız hijyenini arttırır.1haftadan fazlada kullanılmaz eğer kullanırsanız ağzınızda geçmeyen renklenmeye sebep olacaktır..

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar, yazıların bi bölümünü okudum. çok yanlış bilgiler var. ancak ben sadece birinden bahsedeceğim kenakort aftı geçirecek bir ilaç değildir. sadece aftın bulunduğu bölgede kaygan bir tabaka oluşurur. rahat yemek yiyebilesiniz diye. geçirmeye etkisi yoktur. bir kaç arkadaşın dediği gibi ağızda tuzlu su gargarası yapmak etkili olabiliyor. normal iyileşme süresi bir haftayı bulurken bu yöntemle 1-2 gün daha erken iyileşebilir. Aftı tam olarak iyileştiren bir ilaç yok sanıyorum. Ancak bir süredir radyoda after (sanırım böyle yazılıyor) diye bir ilacın reklamı yapılıyordu..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: osgn

    arkadaşlar, yazıların bi bölümünü okudum. çok yanlış bilgiler var. ancak ben sadece birinden bahsedeceğim kenakort aftı geçirecek bir ilaç değildir. sadece aftın bulunduğu bölgede kaygan bir tabaka oluşurur. rahat yemek yiyebilesiniz diye. geçirmeye etkisi yoktur. bir kaç arkadaşın dediği gibi ağızda tuzlu su gargarası yapmak etkili olabiliyor. normal iyileşme süresi bir haftayı bulurken bu yöntemle 1-2 gün daha erken iyileşebilir. Aftı tam olarak iyileştiren bir ilaç yok sanıyorum. Ancak bir süredir radyoda after (sanırım böyle yazılıyor) diye bir ilacın reklamı yapılıyordu..

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar yara çıkalı 1 aydan fazla oldu kenakort aldım ilaç bitti ama en ufak bi düzelme olmadı
    doktora gidiyim dicem ama nereye gitmem gerek onu bilmiyorum yaranın ortası yarıldı değişik bişi oldu tuz bile acıtmıo artık




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.