Şimdi Ara

Afrinli vatandaş 'ÖSO yağmaladı' dedi, Habertürk TV 'YPG' diye çevirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kurtce bilen bir arkadasima kontrol etmesini soyledim, onayladi.
    Halk 'ÖSO' diyor, yandas Habertürk TV 'YPG' diye veriyor.


    Haberde 34.10’uncu dakikadan itibaren yer verilen programın Türkçe ve orijinal dil olan Kürtçedeki çevrisinden bazı bölümler şöyle;
    quote:


    * Veyis Ateş: Afrinli burada yaşayan insanlara öncesi ve sonrasını, yani Türkiye Cumhuriyeti devletinin sağladığıyla iki hafta öncesinin mukayesesini soracağız. Neydi ne oldu?

    * Afrinli 1: Ehlê Efrîn em dixwazin hiro, mezahir muselliha (hêzên çekdar) di Efrîn da tine be. Innû Ceyşîl Hûrr ne Ceyşîl Hûrr e. Diz in. Mixerrebî nin, îrhab in. Malêt me birin. Jinêt me... Şeva çû, sê qîzik xera kirin. Emrê wê deh û pênc salî...

    [Türkçesi: Biz buraya ait olmayan silahlı güçleri burada istemiyoruz. Özgür [Suriye] Ordusu, özgür bir ordu değil. Onlar hırsız. Teröristtirler. Mallarımızı aldılar, kadınlarımızı... Dün gece üç kızımızın ırzına geçtiler. Yaşı 15 olan...]

    * Çevirmen: Biz burada Afrinli olmayan insanların Afrin içinde barınmasını istemiyoruz. YPG buraya ait bir örgüt değildi, buraya sonradan geldi. Malımızı mülkümüzü talan ettiler, namusumuza göz diktiler ve onları burada biz istemiyoruz. Onlar buranın gerçek sahipleri değillerdir.

    ÇEVİRİNİN BÖYLESİ!
    * Afrinli 2: Em dixwzin şirta tirkî were cem me. Ev mûsellihîne derên. Em tirkî hez dikin. Em dixwazin tirk werin cem me. Em naxwzin hero wer.. Eva malêt me xera kirin. Makîne birin. Tişt birin. Ne tiştek, ne tiştek, bes evna... Ne mal ne tiştek.

    [Türkçesi: Türk ordusunun buraya gelmesini istiyoruz. Bu silahlılar gitsinler. Biz Türkleri seviyoruz. Türklerin gelmesini istiyoruz. Biz bunların her gün gelip... Bunlar evimizi yıktılar. Araçları aldılar. Eşyaları aldılar. Hiç bir şeyi hiç bir şeyi bırakmadılar. (Elbiselerini göstererek) bir bunlar kaldı. Malımız, hiç bir şeyimiz...]

    * Çevirmen: Biz Türkiye’nin burada olmasını istiyoruz, biz Türkiye’yi seviyoruz. Biz Türkiye’nin gelip onları buradan defetmesini istiyoruz. Çünkü onlar, YPG buraya geldiğinde malımızı mülkümüzü talan etti, evlerimizi yıktı. Onun için biz Türkiye’nin burada kalıp onları defetmesini istiyoruz.

    * Veyis Ateş: Sorar mısın, çocuklarını ya da torunlarını, komşularını, gelip mallarını, hayvanlarını evlerinden çocuk askerler için çalıp götürdükleri olmuş mu?

    * Afrinli 3: Li Şêx Meqsûd... Sê çewal şelandine. Hem zêr birine, pereyê jinan... Bi qilakê jinan ketine... Dest kirine sîngê jinika zêra deraser kirine.

    [Türkçesi: Şêx Meqsut’ta... Üç çuval, soygun yapmışlar... Kadınların hem altın hem paralarını... Kadınların kulaklarına dadanmışlar. Ellerini kadınların koynuna sokup altın almışlar...]

    * Çevirmen: Kızlarımızı zorla aldılar, çocuklarımızı zorla aldılar, kadınlarımızın zorla mücevherlerini aldılar, küpelerini zorla aldılar. Saat 10.00’dan sonra özellikle evimize girip kadınların mücevherlerini aldılar. Kadınlar mücevherlerini takarken boyunlarından aldılar. İki üç gün bu böyle sürdü.


    Kaynak :https://www.evrensel.net/haber/348905/afrinli-vatandas-oso-yagmaladi-dedi-haberturk-tv-ypg-diye-cevirdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 29 Mart 2018; 19:6:21 >







  • burada bunu teyit edecek birisi var midir merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık yanlış. "Afrinli vatandaş değil," PYDli vatandaş" olacaktı. Afrinli vatandaş deyip malum insanları masumlaştırmayın. PYD-PKK orayı işgal ettiğinde PKKlı olmayayı ret eden tüm Afrinliler oradan çıkarıldı veya kaçmak zorunda kaldı.

    Koskoca Amerika Rusya İran gibi ülkeler Irak'ı, Suriye'yi yağmaladı. Koskoca terör örgütü PKK Suriye'nin Kuzey'ini baştan başa yağmaladı, yağmacı olmadılar da, Afrin'de bir kaç kişi bir kaç şey çaldı diye ÖSO yağmacı oldu. Bu kafa nasıl kafa yav?

    İşin en acısı ise Suriye iç savaşı çıktığında Afrin'den kaçan Kürtler Pkk gelince geri döndü. Tüm çalıştıklarını vergi adı altında PKKlı teröristler Kürt devleti adına aldı. Afrin'de Kürtler PKKlı teröristleri besledi, PKKlılara kahraman, Türk askerine düşman gözüyle baktı. Devir değişti, Türkiye PKKlıları temizledi, sözde Kürt askerlerini besleyen Afrinli Kürtlerini şimdi Türk askerleri besliyor. Oysa hepsi daha bir kaç ay öncesine kadar Afrin sokaklarında sözde Kürt askerlerinin (Pkk teröristleri) Türk askerlerini yok etmesi için gösteriler düzenliyordu.

    Sözün özü daha bir kaç haftaya kadar Afrin'de Kürtler sözde Kürt askerlerini besliyordu. Şimdi ise Türk askeri o Kürtleri besliyor. Şu anda Afrinli Kürt'ün Türk askerine şükran duymasından daha mantıklı ne olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 29 Mart 2018; 20:18:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne habersin ne Türk'sün

    Seni gören yollara dökülsün

    Kul oldun, köle oldun

    Kurşun geçirmez cam oldun



    Bütün dünya izler durur

    Afet-i Azam bekler durur

    Hedefini al, piyasanı al, her şeyi al



    Yandı dertler bitti tasa

    Ben kurbanım bu cambaza

    İki gözüm kadar eminim sen yoksun



    Kul oldun, köle oldun

    Kurşun geçirmez cam oldun

    Cin oldun adam çarptın

    Cellat oldun, kelle uçurdun



    Bütün dünya izler durur

    Afet-i Azam bekler durur

    Hedefini al, piyasanı al, her şeyi al



    Yandı dertler bitti tasa

    Ben kurbanım bu cambaza

    İki gözüm kadar eminim sen yoksun







    Günümüz yandaş medyasi ne isterse onu gercekmis gibi gosterir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 30 Mayıs 2021; 21:51:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öso'nun din inancına göre fethettikleri yerler onların ganimetleridir. Bu ganimetlere insanlar da dahil elbette. Orada Türk ordusu olmasa tümden azarlar zaten. O yüzden gizli saklı ve az oluyor bu tarz şeyler.

    Edit: İşte bu yüzden bizimkilerin Öso'yu kullanmasını destekledim hep. Bizim evlatlarımıza zeval geleceğine önden bu hayvanları gönderip kullandık işte. Hem de sayılarını azaltıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 29 Mart 2018; 20:0:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Troller ösoyu savunucam diye saçma sapan örnekler vermeye başlamış.Öso dediğiniz örgüt sütten çıkmış ak kaşık değil.İçinde el nusra gibi cihatçı bir sürü adam var.Şehirde milletin arabasını,eşyasını çalmayı savunmak adiliktir.Saçma sapan cihatçı kafalarla konuşmayın buralarda..Adam orada 3 kıza tecavüz edildi diyor.Şurada kaçınız çıkıp ösodan kimse bunu yapmamıştır diyebilir.Oraya bizim ordumuz olmadan öso girseydi orada tecavüze uğrayan,cariye olarak alınan kadınların haddi hesabı olmazdı..Öso bizim için savaşmadı..Onların çıkarları bize uyduğu için adamlar önden savaştı.Çünkü adamların arkasında düzenli bir ordu var.Alamıyacakları hiçbiryer yok ve nasıl olsa bizim ordumuz orada kalıcı olmayacak..Yine onlara kalacak o yerler..
  • Muhtemelen bu iddiada bulunanlar pydli sivillerdir, bizde nasıl hdpliler TSK doğuda katliam yapıyor yalanı atıyor ya aynısı.
    Ha doğruysa tsk gereğini yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drejtc -- 29 Mart 2018; 19:53:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drejtc

    Bu iddiada bulunanlar pydli sivillerdir, bizde nasıl hdpliler TSK doğuda katliam yapıyor yalanı atıyor ya aynısı.

    Adamların hükmünü verdin hemen



    Adam pyd olsa Türk ordusunu övmezdi sevmezdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EleSuDökenSuat


    quote:

    Orijinalden alıntı: drejtc

    Bu iddiada bulunanlar pydli sivillerdir, bizde nasıl hdpliler TSK doğuda katliam yapıyor yalanı atıyor ya aynısı.

    Adamların hükmünü verdin hemen



    Adam pyd olsa Türk ordusunu övmezdi sevmezdi

    Hdplilerin atmadığı yalan kalmadı o yüzden yazdım, varsa böyle bir şey sorumlular cezalandırılır merak etmeyin ösonun arkasında abd ordusu yok Türk ordusu var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize ne ? bırakın yağmalasınlar.
  • İnşallah gün gelecek Esad Afrinide İdlibide Darayı da bütün TERÖRİST unsurlardan temizleyecek bu namussuz ,yağmacı ,yamyam ,yobaz kitleyi oradan analarının yanlarına gönderecek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.