Şimdi Ara

AFRIKA Neden Bu Kadar Fakir ve Geri Kalmis?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • karnini dahi doyurmaktan aciz koca bir kitadan bahsediyoruz ve hic duzelecek gibi de durmuyor, bence afrikalilarin fakir kalmasinda asiri nufus artisi, yetersiz kaynaklar, dusuk egitim, kapitalizme ayak uyduramamalari, yolsuzluklar, beyin gocu vs rol oynadi sizde neden bunlar fakir kaldi?
    Ornek vermek icin turkiyede kisi basi gelir yillik 10.500 dolar civarinda, kongoda ise 350 dolar.

• Avrupalı sömürgeciler yüzünden.
  • Sömürmüşler adamları daha ne olsun. Hala da sömürülüyorlar
  • Sömürgeci devletlerin etkisi büyük.
  • Zamanında fabrika devrimi ile hep sömürgeleştiler hocam onlarada birşey kalmadı işlenecek . Yaşamak içinde uygun değil aşırı sıcak yaşamaya uygun değil imkanı olan kaçıyor ülkeden hayatını kurtarıyo .
  • Misyonerler geldiginde Avrupalilarda incil, afrikalilarda toprak vardi.Misyonelerden donerken Avrupalilarda toprak, Afrikalilarda incil kaldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zenci Forvet

Avrupalı sömürgeciler yüzünden.

mesajın imzana yakışmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaynak yetersizliği yok, gayet de kaynak var. Çok zengin bir yer Afrika aslında. hayvani derecede elmas madenleri var, petrol var. Sorun sömürülmeleri.
  • yuh yıl olmuş 2012 hala afrika neden aç bilmeyenler var yuh
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgtujwdgk

quote:

Kanada ve sömürmek
  • Google neden hep ilk sırada
  • Afrikalılar çok keriz insanlar adamın kıçına giyecek donu yok hala çocuk yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhiteSword -- 2 Ağustos 2012; 22:02:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgtujwdgk

quote:

coğrafya kaç hani coğrafyan iyise genel kültürün yok

buarada şunu da söylim afrikayı sırf avrupalılar sömürgeştirmemiştir 500 lü yıllarda arap ülkeliride afriaaya girmişti adamlar 1300 yıl sonra yeni yeni toparlaırken bu kez avrupa da afrika girmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mercatroz -- 2 Ağustos 2012; 22:05:09 >

• afrikaya cok gittim hemen hemen kıyı şeridindeki tüm ülkelere. avrupalılar az bile yapıyor, öyle bir milletler.
  • Şöyle düşün, Age Of oynuyonuz, adam sana oyun başında saldırıyor bir tek işçi kalıyor sende. Onda ise bir sürü işçi ve diğer gelişmeler var. Sonra sen yine gelişecekken bir tane daha saldırı yapıyor ve yine azıcık bir adamını bırakıyor. Sonra bir bakıyon adam öküz gibi gelişmiş sen clübük kalmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marinerocyp

afrikaya cok gittim hemen hemen kıyı şeridindeki tüm ülkelere. avrupalılar az bile yapıyor, öyle bir milletler.

biraz anlatsana neler gorduklerini ben de hic iyi duymadim afrikalilari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marinerocyp

afrikaya cok gittim hemen hemen kıyı şeridindeki tüm ülkelere. avrupalılar az bile yapıyor, öyle bir milletler.

belki avrupalıların yaptıkları yüzünden öyledirler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes klasik avrupa sömürdü kartını oynamışta, peki bunun öncesi? tamam kuzey afrikada mısırlılar, yunanlılar, türkler vs. gelip gitmiş ama onun altında pek bir şey olmamış gibi var mı afrika tarihini bilen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 2 Ağustos 2012; 22:26:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

tamam avrupa sömürdü o yüzden şimdi bu halleder. peki ya sömürü devrinden öncesi?

somuru olayi zamanindao lmus bitmis, somuruden once de somuru varken de somuruden sonra da duzluge cikamadilar, ne somurusu en az 50 yildir hepsi bagimsiz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.