Şimdi Ara

Affiliate Marketing [ Satış Ortaklığı ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Affiliate Nedir ?

    Affiliateye kısaca kazanç ortağı olarak tanımlayabiliriz. Yada uzun bir şekilde affiliate networklerden (affiliate siteleri) veya firmaların özel affiliate programlarından seçtiği ürünü kendi çabalarıyla tanıtan, reklamını yaparak satışını yaptığı üründen pay alan insanlar da diyebiliriz.

    Affiliate Marketing Nedir? Cpa Nedir?

    Bana göre affiliate marketing [ satış ortaklığı ] online komisyonculuk yada online iş ortağı adıyla tanımlayabilirim. Affiliate marketing sistemi, CPA [ Cost Per Action ] olarakta tanımlanır. Bunu da kazanım başına ödeme, dönüşüm başın ödeme olarak türkçeye çevirebiliriz. Yazının devamında affiliate marketing, Cpa Kazanç modellerinden de bahsedeceğim. Şimdilik devam edelim.

    Affiliate marketing sistemini, kazan kazan kazan şeklinde işlemektedir. Çünkü affiliate marketing sisteminin işleyişinde etkisi bulunan ( satıcı ,alıcı, affiliate sitesi ve satış ortağı) herkesin bir çıkarı bulunmaktadır. Satıcı, satış ortaklarının ürün tanıtımını üstlenmesiyle reklam ve pazarlama maliyetinden kurtulurken, satış ortağıda kendisinin olmayan bir ürünün satışından para kazanmaktadır. Müşteri ise satış ortakları sayesinde haberi olmadığı ürünleri, indirimleri, kampanyalardan haberdar olarak kazanır. Bu nedenler dahilinde affiliate marketing dünyada oldukça ilgi görmektedir. Ve şunu da eklemek isterim ki satış ortaklığı tüm dünyada kabul gören HELAL ve YASAL bir sistemdir.


    Affiliate Marketing Sistemindeki Kazanç Modelleri Nelerdir?

    Satış ortaklığı sistemi ile üç şekilde para kazanabilirsin. Bunlar;

    1-) Tıklama Başına Ödeme : Yurtdışında CPC yani Cost Per Click adıyla kullanılmaktadır. Bu satış ortaklığı modelinde tanıtımını yaptığın ürüne gelen ziyaretçi, yazdığın yazıdaki linke veya sitede referans linkin ile bulunan bannere tıklayarak ürün sahibinin sitesine gitmesi ile para kazanırsın. Bu kazanç modelinde tıklama başına kazanılan para türk affiliate networkleri için 4 kuruş ile 15 kuruş arasında değişmektedir. Yurtdışındaki firmalar daha çok vermektedir. Tabi düşük kazançlar Google’nin tıklama başına kazanç modellinde [Google Adsense] geçerli değildir. Çünkü Google tıklama başına Türkiye için 2-3 $ bile verdiği bile oluyor. Google diğer gelişmiş ülkelerde Türkiye’de verilen tıklama başına fiyattan kat kat fazla vermektedir. Şuan dünyada tıklama başına ödeme ile en çok kazandıran, güvenilir olan ve en yaygın olarak kullanılan sistem Google Adsense’dir. Ülkemizde tıklama başına ödeme yapan firmalar Google Adsense, Gittigidiyor, Hepsiburada.com, Adcash.com, Bitenekadar.com, Adhood gibi birçok firma bulunmaktadır. Benim tıklama başına ödeme sisteminde her zaman ilk tercihim Google Adsense’dir. Sanada tavsiyemdir. Örnek vermem gerekirse ortalama 200-300 hitli bir websiteden aylık 150-200 tl para kazanabilirsin. Tabi bu site ingilizce içerikli ise aynı hite 400-500 tl de kazanabilirsin. Ve sana sadece bir siteden bahsediyorum. Tıklama başına ödeme sisteminde ciddi para kazananların ya yüksek hitli siteleri vardır, yada onlarca sitesi bulunmaktdır. Ve bu tarz siteleri oluşturmakta göründüğü kadar zor değildir. Artık ücretsiz kaliteli hazır site scriptleri var. Hiçbir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan 15 dakikada profesyonel bir siteye sahip olabiliyorsun.


    2-) Üyelik Başına Ödeme : Yurtdışında CPL yani Cost Per Lead adıyla tanımlanmaktadır. Bu satış ortaklığı modelinde, adından da anlayabileceğin gibi reklam verenlerin sitesine yönlendirdiğin ziyaretçilerin, siteye kayıt olması ile işleyen bir sistemdir. Bu affiliate marketing modelinde Türkiye için ödenen para miktarı üyelik başına 25 kuruş ile 2 tl arasında değişmektedir. Yurtdışında ise bu oran 1$ ile 6$ arasındadır. Genel olarak ülkemizde bu sistemi kullanan firmalar Markafoni, Limango, Trendyol, Daybuyday, Grupanya gibi alışveriş siteleri ve s4 league, Travian, Locco gibi online oyun siteleridir. Belki sana üyelik başına ödenen ücretler az gibi görünebilir. Fakat günlük 15-20 kişiyi bu şekilde üye yaptığını düşürsek, aylık 600-700 tl gibi bir para kazanırsın. Bu durum da internet aleminde o kadar zor değil. 500 hitli bir site ile rahatlıkla hatta daha fazlası bile yapılabilirsin. Üyelik başına ödeme sisteminden para kazanmak istiyorsan BURAYA tıklayarak ulaşabilirsin.


    3-) Satış Başın Ödeme : Yurdışında CPS yani Cost Per Sale adıyla kullanılmaktadır. Bu satış ortaklığı programında kendi tanıtımın ile sattığın ürünlerden, ürün sahibinin belirlediği komisyonu kazanırsın. Satış başın verilen komisyon oranları %5 ile 80 arasında değişmektedir. Genellikle fiziksel ürünlerin komisyon oranları daha düşüktür. Fakat bu ürünlerden geri dönüş daha fazladır. Fiziksel ürünlerde komisyon oranı %5-25 arasındadır. Dijital ürünlerde komiyon oranları daha fazladır. Çünkü masrafı yoktur. Dijital ürünlerde komisyon %25 ile 80 arasında değişmektedir. Genelde satış başına ödeme miktar 15 tl ile 100 tl arasında oynamaktadır. Tabi daha azı ve çoğu da var. Ben genel oarak söylüyorum. Satış başına ödeme yapan her kategoriden site vardır. Bu siteleri BURAYA kayıt olarak görebilirsin.


    Affiliate Marketing Sisteminin Yapılış Yöntemleri

    Satış ortaklığında iki şekilde yapılmaktadır. Bu iki yöntemi aşağıda ele alalım.

    Çifti Yöntemi
    : Bu affiliate yöntemi ” Kendin Pişir Kendin Ye” tarzında çalışır. Çifti yönteminde biz müşteriyi değil, müşteri bizi bulur. Müşteri bizi bulurken Google, Yandex gibi arama motorlarından yararlanır. Bu yöntem ile para kazanmak için yapılması gerekenler ücretli veya ücretsiz bir site açarak satış ortaklığını yapmayı planladığımız ürünler hakkında yazılar yazarız. Tabi ücretli olarak açılan site profesyonel görünüp daha çok satışı da beraberinde getirecektir. Örneğin bir tıraş makinesinin satış ortaklığını yapmayı istedik. Bunun ile ilgili bir site açarak, satacağımız ürünün iyi yanlarını anlatan tanıtım yazıları yazıyoruz. Ve ürünün sayfasına yönlendiriyoruz. Ve ürünün sayfasına giden müşteri alışveriş yaptığında payımızı alıyoruz. Bu yöntem masrafsız ve risksizdir. Benim en sevdiğim satış ortaklığı yöntemidir.


    Avcı Yöntemi
    : Avcı yönteminde adından da anlayacağın gibi müşteri bizi değil, biz müşteriyi buluruz. Potansiyel müşteriyi bulmak için Facebook, Twitter, forum ve sitelerden yararlanırız. Gerek bu platformlara ücretli reklam vererek, gerekse ücretsiz olarak yorum ve tavsiye yazısı gibi tanıtım yollarına başvurulur. Genelde avcı yöntemini kullananlar ücretli reklam kısmını kullanır. Deneyimlerim sonucunda ücretli reklam verilecek en kaliteli platform Google Adwords olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Avcı yönteminde, meyveyi daha çabuk alırsın. Biraz maliyet gerektirir. Ama iyi bir optimizasyon ( ayar ) ile ödediğin paradan çok daha fazlaını rahatlıkla kazanabilirsin. Affiliatede iyi para kazananlar hem avcıyı hemde çitfiyi iyi kullanmasını bilenlerdir.


    Hangi Tür Ürünlere Satış Ortağı Olabilirim?


    Affiliate Marketing sisteminde satış ortağı olabileceğimiz ürünlere bakacak olursak ev aletlerinden tutun, ev dekorasyon ürünleri, uçak bileti, teknolojik aletler, yemek yapma tarifleri, anti virüs programları, bebek ürünleri, şehir fırsatlarından otel ve tatil rezervasyonuna, giyim, cep telefonları gibi A’dan Z’ye binlerce çeşit ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerin istediğine satış ortağı olarak satışlarından para kazanabilirsin.

    Kendi sattığım ürünlerden birkaçını örnek vermem gerekirse: uçak biletleri, ev dekorasyon aletleri, mutfak gereçleri, köpek maması, halı çeşitleri,etek çeşitleri, laptop, tablet bilgisayar, cep telefonu zayıflama ürünleri, elektrik süpürgesi, bitkisel sağlık ürünleri, spor aletleri, bebek beşikleri, genç odası takımı gibi 50 tane ürün bulunmaktadır. Ve her geçen gün kazancım arttıkça yeni ürünlere yöneliyorum. Anlayacağın bir alışveriş sitesinde satılan binlerce üründen istediğine satış ortağı olabilir ve para kazanabilirsin BURAYA üye olarak ne tür ürünlere satış ortağı olabileceğini görebilirsin.


    Sattığım Ürünler Marka Ürün Mü?


    Evet. Sattığın ürünler Markadır. Televizyonda, reklam tabelalarında hatta evimizde kullandığımız markalardır. Aşağıda Zanox affiliate sitesinde bulunan birkaç affiliate kampanyasının ve markanın resimleri mevcuttur. Eğer daha fazlasını görmek istersen BURAYAkayıt olabilir ve daha fazla affiliate kampanyası görebilirsin.

    Dünyada ve Türkiye’de En çok Tanımış Satış Ortaklığı Siteleri Hangilerdir?


    Aşağıda dünyada ve Türkiye’de tanınmış affiliate siteleri bulunmaktadır. İşine yarayabileceğini düşünüyorum.

    Türkiye’deki En Tanınmış Türk Affiliate Siteleri


    Netlio TIKLAgit [ Tavsiye Edilir ]

    Gelirortaklari.com

    Adtriplex.com

    Gönül rahatlığıyla sana da tavsiye edebilirim. Affiliate Marketing nedir hakkında yazdığım yazımın sonuna geldim.
    Okuduğunuz için teşekkür ederim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.