Bildirim
Adsl ve Slipter Sorunu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
benim evde 2 telefon var. Birine splinter taktım. diğerine takmadım.
Takmadığım cızırtılı taktığım normal çalışıyor. Yavaşlama olmaz. Ama splinter takılı olmayan telefonundan biyeri aramaya kalktığımda internetten düşüyor. En iyisi splinter tak. -
Yawaşlama olur mu bilmem ama splitter takmadığın için telefonun çaldığında netten koparsın!!!Paralel de bağlasan splitter tak... -
Filitre aparatı splitter e girmeden öncemi yoka splitherden cıkıp modeme giden hatta mı takılacak ben bunu tam anlayamadım
selamlar -
quote:
Orjinalden alıntı: yetonyali
arkadaşlar ben adsl mi telefon tattını paralel bağladım ama telefondan cızırtı geliyor slipter da paralel bağladığım için takmadım acaba paralel bağlanan telefon hattı cızırtı yapıyor diye internet de yavaşlama olur mu?
yardımlarınızı bekliyorum.
Dostum genellikle evdeki paralel bağlantılarda olur bu.İnternetinde herhangi bir yavaşlama olmaz elbette.Bu arada belirtiyim 'slipter veya ninja kaplumbağadaki 'splinter' usta değil adı splitter
Son olarak arkadaş bağlantının şeklini sormuş.şebekeden gelen hat telfon hattı yani onu splitter üzerindeki adsl yazan yere takıcaksın.Phone yazan yerede kullandığın telefonun çıkışını takcan.Modem yazan yerede zati modemin çıkışını takcan.
-
quote:
Orjinalden alıntı: didim
Filitre aparatı splitter e girmeden öncemi yoka splitherden cıkıp modeme giden hatta mı takılacak ben bunu tam anlayamadım
selamlar
"Filtre aparatı" da neymiş??? Bu arada hangi modem'den bahsediyoruz? -
Bakın sevgili arkadaşlar, bunu defalarca yazdım -- en az 100 belki 150 postum oldu bu splitter mevzuu üzerine (ancak konuyu açanlar genelde Arama yapma zahmetine girmeden işe giriştikleri için...) :
Splitter kullanılsa dahi T.Telekom bu splitter üzerinden takılacak sadece bir tek tetelonun var olması halinde o Port'un düzgün çalışcağına garanti veriyor. Paralel iki telefon (veya bir telefon+bir faks) varsa bu iş garanti değil, paralel üç cihaz varsa ve hele ki abone Santral'e 2-2.5 km'den (tabi kablo mesafesi olarak bu uzaklık!) uzaksa, hiç garanti değildir!....
Bilginiz ola!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 30 Ekim 2005, 22:50:28 >
-
paralel olayını kaldırın...adsl teknolojisi ile paralel bağlar birbirine ters olay ..biz adsl kurduğumuz tüm müşterilerin paralel olayını kaldırıyoruz...tavsiyem adsl için ayrı bir hat almanız.. -
quote:
Orjinalden alıntı: teknikservisim
paralel olayını kaldırın...adsl teknolojisi ile paralel bağlar birbirine ters olay ..biz adsl kurduğumuz tüm müşterilerin paralel olayını kaldırıyoruz...tavsiyem adsl için ayrı bir hat almanız..
Bu kadar da "paranoyak olmaya" gerek yok. Yukarıda yazdıklarıma bakınız; bu bilgiyi ben kafamdan uydurmuyorum; bizzat Istanbul Gayrettepe Telekom Bilişim Ağları Bölümündeki yüksek düzeyde v sorumlulukta olan teknik birisi verdi!
Sizin bu teknik tavsiyenizin maddi yönünü düşündünüz mü?
Abone diyelim ki ayda 29 YTL verip 512/128 3 GB tarifeden kaydoldu. Bir de yeni telefon hattı aldı, en ucuzundan Ekonomik Tarife'den ama hiç konuşma için kullanmadı. Ayda otomatikman ona da 7.5 YTL yazar. Hele ki Standart Hat aldı, o zaman ayda 11 YTL yazacak hiç konuşmasa bile...
Eee, bu iş bayağı bir ucuza geldi....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 30 Ekim 2005, 13:55:31 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: mafaky
quote:
paralel olayını kaldırın...adsl teknolojisi ile paralel bağlar birbirine ters olay ..biz adsl kurduğumuz tüm müşterilerin paralel olayını kaldırıyoruz...tavsiyem adsl için ayrı bir hat almanız..
Bu kadar da "paranoyak olmaya" gerek yok. Yukarıda yazdıklarıma bakınız; bu bilgiyi ben kafamdan uydurmuyorum; bizzat Istanbul Gayrettepe Telekom Bilişim Ağları Bölümündeki yüksek düzeyde v sorumlulukta olan teknik birisi verdi!
Sizin bu teknik tavsiyenizin maddi yönünü düşündünüz mü?
Abone diyelim ki ayda 29 YTL verip 512/128 3 GB tarifeden kaydoldu. Bir de yeni telefon hattı aldı, en ucuzundan Ekonomik Tarife'den ama hiç konuşma için kullanmadı. Ayda otomatikman ona da 7.5 YTL yazar. Hele ki Standart Hat aldı, o zaman ayda 11 YTL yazacak hiç konuşmasa bile...
Eee, bu iş bayağı bir ucuza geldi....
o da doğru tabi..ev kullanıcıları için uygun bir tarife olmuyor
paralel olupta splitter la ayırsanız bile yine performansta düşüklük kesinlikle oluyor..
direk hat tabiki hiç sorunsuz ..o halde...ne yapacak ev kullanıcıları paralel e mahkummu kalacak..
-
quote:
Orjinalden alıntı: mafaky
quote:
selamlar
"Filtre aparatı" da neymiş??? Bu arada hangi modem'den bahsediyoruz?
Sevgili mafaky
US Robotics 9106 içerisinden iki ucu da dişi rj 11 olan (tek giriş ve tek cıkış)ve broşüründede filtre diye adı gectiğini zannettiğim aparattan bahsediyorum.Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılarımla -
quote:
o da doğru tabi..ev kullanıcıları için uygun bir tarife olmuyor
paralel olupta splitter la ayırsanız bile yine performansta düşüklük kesinlikle oluyor..
direk hat tabiki hiç sorunsuz ..o halde...ne yapacak ev kullanıcıları paralel e mahkummu kalacak..
Herhalde şu anda mevcut 1.5 milyona yakın olduğu söylenen adsl kullanıcısının en az 1 milyonunda tek hat telefon vardır. Kazara, sizin tavsiyenize uyup, bunlar 2. bir hat isteseler Telekom'un böyle bir talebi kısa dönemde karşılayabileceğine dahi pek ihtimal veremiyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 30 Ekim 2005, 22:54:32 >
-
quote:
Sevgili mafaky
US Robotics 9106 içerisinden iki ucu da dişi rj 11 olan (tek giriş ve tek cıkış)ve broşüründede filtre diye adı gectiğini zannettiğim aparattan bahsediyorum.Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılarımla
Ha, tamam şimdi anladım. O bahsettiğiniz "line filter" denilen donanım. Aslında "line filter" ve "splitter" neredeyse aynı iç donanıma sahiptir. Yani her ikisi de aslında aynı "alt geçiren filtre devresini" barındırırlar ancak splitterde fazladan bir "adsl/modem" çıkışı vardır. Bu fazladan çıkış da gerçekte splitterin hat girişi ("line") ile doğrudan bağlantılıdıor. Zira splitter'de yapılan, alçak frekanslı normal telefon (POTS veya PSTN) işaretini daha yüksek frekanslı adsl işaretinden süzüp ayırmaktır.
Şimdi, splitter kullandığınızı düşünürsek, buna Telekom'un hattını girecekseniz ("line" soketini kullanarak) ve buradan da adsl modeminize ("modem/adsl" soketini kullanarak) bir de telefonunuza veya paralel kullanacağınız ençok 2 telefonunuza ("tel/phone" soketini kullanarak)
çıkış yapacaksınız.
Ancak evinizdeki tesisat herzaman buna uygun olmayabilir, özellikle de sıva altında çekilmiş bir tesisat bulunuyorsa. Bir örnekle pekiştireyim:
Diyelim ki evinizde sadece bir tek telefon hattınız var. Bu hattı kullanmak için salonunuzda, oturma odanızda ve yatak odanızda da birer tane telefon duvar prizi bulunuyor. Yine varsayalım ki her üç telefon prizine de birer telefon bağlı... Siz bu hat için adsl aboneliği aldınız ve PC'niz de oturma odasında durmakta. O zaman, adsl kullanımınızın telefon çaldığında, kopmaması ve hışırtı/parazit oluşmaması için şunları yapmanız gerekecek:
1) Oturma odasındaki telefon prizinin çıkışını modemle birlikte gelen splitterin "line" girişine vereceksiniz. Splitter'in "adsl/modem" çıkışından adsl modeminizin girişine bir kablo (ki bu kablo 1.5-2 metrelik olarak modemle birlikte zaten geliyor...) ile bağlanacaksınız. Keza Splitter'in
"tel/phone" çıkışından da oturma odanızdaki telefona bir hat çekeceksiniz...
2) Splitter'in haricinde gelen 2. "line filter"ı ise salonda bulunan telefon prizi ve oradaki telefon arasına yerleştireceksiniz. Böylece salondaki telefona adsl işaretleri ulaşamayacak...
3) Yatak odasındaki telefon için de piyasadan fazladan bir "line filter" alıp salondaki uygulamanın aynısını yapacaksınız.
Notlar:
1) Piyasada "line filter" pek bulunmuyor ama splitter bolcana var. O zaman line filter yerine splitter alıp bunun adsl/modem çıkışını hiç kullanmadan (hatta buraya kablo takılmasını önlemek için o soketi bantla falan kapatarak), o niyete kullanabilirsiniz...
2) Bu örnekte verdiğim gibi adsl'li bir hatta 3 paralel telefon kullanmanız da tavsiye edilmez, hele ki eviniz-telekom santral arasındaki kablo mesafesi (kuşuçuşu mesafe demiyorum!...) 1.5-2 km'den fazlaysa. 2,5-3 km'ye kadar muhtemelen 2 paralel telefon "idare edecektir" ancak biliniz ki T.Telekom splitter kullanımıyla dahi aslında sadece bir telefon kullanılırsa portunuzun tan sağlıklı çalışacağının garantisini veriyor...
Bilginiz olsun.
-
@mafaky
Bu formu yeni keşfetmiş olmak ve sizin yazılarınıza da takip etmek bana zevk veriyor. Yazdıklarınızın hemen hepsi okulda ki ders notları gibi faydalanıyorum iyiki varsınız.Aletin fonk. anlaşılmıştır. Acıklamalarınız için tşk ederim.
Saygılarımla
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- modemin internet ışığı yanıp sönüyor ama internet yok
- los ışığı kırmızı yanıyor
- dns önbelleği ile ilgili sorun var
- migros internet
- docsis 3.0 modem
- türk telekom ev internet paketleri
- türk telekom emekli tarifeleri faturalı
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
- türk telekom upload hızı
- cep magnet nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X