Şimdi Ara

ADSL Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Telefon hattına elektrik kablosu döşeyen müteahhit'e "saygılarımı" göndererek bugün ana kutudan daireme CAT5 kablo ile yeni bir hat çektim. Daha önce 4mbit civarında olan bağlantım 8mbit'lere çıktı. Bu bile sevindirici olsa da aslında benim almam gereken 16mbit (Öyle değil mi?) Sonuçta bana bu şekilde satılıyor.

Son iki aydır Turk.net kullanıyorum, bina içi hattın düzelmesinden sonra hız arttırmayı Turk.net ile iki kez denedik ama modem 8mbit üstüne pek çıkmak istemedi, biz de öyle bıraktık.

Aklımda hala bir sorular ve şüpheler var; Memlekette hala 16mit olmayan santraller var mı? Acaba ben de bunlardan birisine mi denk gelmişim?
    Deneyimli arkadaşların fikrini almak isterim. Modemimin değerleri aşağıdaki gibi, sizce 16mbit hıza hiç çıkamaz mıyım?:

ADSL Sorunsalı

• bu değerlerle çıkamassın hocam
  • etrafınızda TürkTelekom saha dolabı var mı hiç gördünüz mü

bir de buradan hattınız kaç mbps alt yapı desteklediğine bakabilirsiniz

https://siparis.vodafone.net.tr/Query/FiberAvailable
  • Zayıflama çok yüksek bu değerler ile 16 kurtarmaz hocam. Bölgenizde eski tip saha dolabı mevcut sanırım ana santral uzaklığına bakılıyor ise alt yapının yenilenmesi lazım ki bu malum Telekom yatırımı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler;

Vodafone sitesinden sorgulattığımda desteklenen hız ADSL/16mbit görünüyor. Emin olmak için başka bina numarası da girdim, onda da ADSL/16mbit görünüyor.

ADSL Sorunsalı

Açıkçası Turk.net'e bunu anlatmaya kalksam pek ilerleme sağlayacağımı sanmıyorum, sizin orası 8mbit diyip geçerler gibime geliyor. Burada altyapı destekliyorsa nasıl bir çözüm bulmalıyım? Kesin 16mbit olduğunu nasıl ispat edebilirim sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: sertdemiry

Cevaplar için teşekkürler;

Vodafone sitesinden sorgulattığımda desteklenen hız ADSL/16mbit görünüyor. Emin olmak için başka bina numarası da girdim, onda da ADSL/16mbit görünüyor.

ADSL Sorunsalı

Açıkçası Turk.net'e bunu anlatmaya kalksam pek ilerleme sağlayacağımı sanmıyorum, sizin orası 8mbit diyip geçerler gibime geliyor. Burada altyapı destekliyorsa nasıl bir çözüm bulmalıyım? Kesin 16mbit olduğunu nasıl ispat edebilirim sizce?

Hocam komşularda nasıl hız durumları bi onlara bakın önce 16 alabilen varsa destekliyordur kablonun yenilenmesi gerekebilir.

Vodafone ile 22 mb kaldıran hat Turk.net geçince 18 kaldırıyor görünüyor dikkatinize.

• quote:

Orijinalden alıntı: sawgiray

quote:

Orijinalden alıntı: sertdemiry

Cevaplar için teşekkürler;

ADSL Sorunsalı

Hocam komşularda nasıl hız durumları bi onlara bakın önce 16 alabilen varsa destekliyordur kablonun yenilenmesi gerekebilir.

Vodafone ile 22 mb kaldıran hat Turk.net geçince 18 kaldırıyor görünüyor dikkatinize.

Geç cevap için kusura bakmayın. Komşular da pek internet kullanıcısı değiller malesef, apartman altyapısı zaten kötü olduğu için benden daha iyi durumda olduklarını sanmıyorum.
    Bu durumu telekoma sorgulatamaz mıyız? Direk altyapıyı sağlayan Telekom binasına gidip sormayı düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.