Arkadaşlar 1 kasımdaki hız arttırımından itibaren çoğumuzun yaşamış olduğu problemleri bende hat safhada yaşıyordum. İnternet yavaşlıyodu, sitelere bağlanamıyordu, takılma oluyo ve hatta sıksık kopmalar yaşıyordum. Herşeyi denedim denemedik bişi kalmadi ama sorun dewam ediyodu. Turk telekomu aradım herkes gibi bana sorun sizde bizde bişi yok dendi. Son olarak modemdemi (zoom) acaba sorun diye düşündüm, modemimi değiştirmeden önce sürücülerini güncellemek aklıma geldi. Sürücülerini ve yazılımını güncelledim ve sorunum neredeyse tamamen düzeldi:) hiçbi derdim kalmadi yaklaşık 3 gündür sorunsuz bi şekilde kullanıyorum.
Özellikle zoom modemi olupta bu tarz sorun yaşayanlar varsa yazılımlarını güncellemelerini öneriyorum.www.olusum.com.tr sitesinden güncel yazılımları indirebilirler.
Yalnız yeni yazılım oldukça farklı bi konsepte sahip. Eskisindeki gibi console falan yok bi kontrol paneli var ordanda sadece PPPoELLc veya PPPoAVCmux seçilebiliyo o kadar. diger hiçbir ayar yapilamiyo ve gerek yok. Daha da önemlisi bağlantı çevirmeli ağ şeklinde yapılıyor. modem otomatik olarak bağlanmıyor dial-up'taki gibi siz bağlan tuşuna basınca bağlanıyor:) ama bence bu bir dezavantaj değil, bağlanması 1 saniye sürüyor, zaten bilgisayar kendisi otomatik bağlanırken bu zamanı harcıyordu, ayrıca internetle işiniz yoksa bağlanmazsınız ve cpu.nuzdan herhangi bir kayıp olmaz. Aynı zamanda da yazılımla birlikte modeme firmware yükleniyor. zoom usb modellerinde bu özellik yoktu biliyorsunuz. Belkide internet sorunlarını bu yüzden yaşıyordum. Artık sorunsuzum:) (Otomatik DNS seçtiğim halde sorunsuz)