Şimdi Ara

ADSL EN FAZLA KAÇ KM KADAR HİZMET VERİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaslar ben 2 ay önce adsl baglattım ama halen internete baglanamadım. telekomcular baglanamamamın sebebi olarak evin santralden cok uzakta oldugunu söylediler. ev santralde 3-3.5 km uzakta. normalde kac km uzaga adsl verbiliyorlar benim sordugum telekomcular 2.5km diyor. ben baglanamamın sebebini su sekilde tahmin ediyorum santralden eve gelen kablo 0,4mm kutudan eve gelen kablodada 7 tane ek var sizce bunlar baglanmamı etkiler. bizim eve gelen birde 0.6mm kablo var ama ona ek yapmaya eriniyorlar galiba cesitli bahaneler uyduruyorlar eger hattı 0.6mm lik kabloya aktarırsalar baglana bilirmiyim bukonuda bilgisi olanlar cevap yazarsa cok sevinirim

• "ADSL mesafe hassasiyeti olan bir bağlantıdır. Bir bağlantının iki ucu arasındaki mesafe, alış ve gönderiş kanallarının bant genişliklerine, kullanılan kablonun çapına ve kablonun durumuna bağlıdır. Yani kısacası mesafe uzadıkça hız sınırı azalır. Genel olarak 128Kbps-2Mbps yaklaşık 5km, 2-8Mbps yaklaşık 3km 'dir."

Kaynak:http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=403&page=2
  • Ek yeri olmasi etkileyebilir.Ama uzaklik bir sorunsa bana gelen hatta 3-4 km geliyor.
    3 tanede ek yeri var (hattın hiç gelmemesi diye bir sorun yaşamadım hiç anca yağmur yağdımı v.s çok sık kesilebiliyor).Sen bence bastır ya hattı diğerinden versinler.Yada 0 dan kablo çeksinler.İşin peşini bırakma yoksa sallayıp dururlar.

Birde hiç bağlanaman saçma bizim bir arkadaş 5 km den daha uzaktan alıyordu akşamları hat ya çok gidip geliyormuş yada hiç olmuyormuş.Telekomdakiler iptal etmiş aboneliği 5 km den uzağa hizmet veremeyiz diye ki hat hiç gelmiyorsa tamamen ya ek yerlerinde çok büyük sorun vardır.yada direk portda bir sorun vardır.
    Netice itibarıyla eğer 5 km den yakınsan seve seve sana hizmet verecekler.Sen yeterki peşini bırakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 13 Eylül 2006; 0:02:49 >
  • üst konuları takip edelim lütfen...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.