Şimdi Ara

ADSL ABONMAN SÖZLEŞMESİ madde 7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ...
    7-Abone ADSL hizmetini kendi ihtiyaçları için kullanır, başkalarına kullandıramaz. Aksi takdirde TÜRK TELEKOM sözleşmeyi fesh etmeye eyetkilidir. Abonenin ADSL hizmetini başkalarına kullandırması borç ile ilgili yükümlülüklerini ortadan kaldırmaz.
    ...
    Pek çoğumuz ADSLi apartmanda hatta mahallede paylaşıyoruz.. Çoğunun da kar etmek için yaptığına eminim.. Örneğin 4 kişi paylaştırdığında, diğer 3 kişi modem almıyor, ki bu kafadan 300 milyon kar, ve 4 kişinin ayrı ayrı alsa en az 128K alacağı yerde 4 kişi 512K alıyor.. 49*4=196 milyon nerde 109 milyon nerde? Herkes eşit öderse fiyat neredeyse yarıya iniyor , üstelik 4 kişinin aynı anda sık rastlamadığı varsayılırsa alacağı hız da 128K dan fazla oluyor.. Yarı fiyatına daha fazla hız!! Böyle olunca herkes paylaşıyor tabiii..

    Peki ya TÜRK TELEKOM açısından?? Hadi modemlerden o zarar etmiyor diyelim.. Ama verdiği her iki ADSL hattından birinden %50 zarar etse (Az önce bahsi geçen 512K ve 4*128K hesabına göre) %25 zararda Telekom... Sizce bu 7. Maddede alenen belirtilmesede Telekom tespit ettiği paylaşımlarda yargı yoluna başvurur mu?
    Sakata gelmeyelim sonra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malinux -- 9 Ekim 2004, 12:05:36 >







  • telekomun isi yok bina bina dolasip network varmı diye bakıcak hic sanmam=) ayrıca baskalarına kullandırma dediği direkt olarak hattı baskasına veya sirkete kullandirmasidir(sirketler yapabilir kurumsal fiyatlar pahalı cunku) onun disinda senin kurduğun networkten istersen 350 kisiye dağıtırsın ona bisey diyemez
    ayrica telekom hicbir şekilde zarara uğramaz 49 milyona sattıkları adsl nin maliyeti aylık 5 milyon bile değil
  • ihbar olmadığı sürece ya da tesadüfen farkeilmediği sürece araştırılmaz ama yakalanırsanız sonunuz felaket olur onu da söyliyim.
  • ihbar olmazsa sorun olmaz
  • Arkadaşlar ev içinde paralel hat çekmek bile yasaktı bi aralar hiç uyanı görmedim :).Ama ben tedbirimi alırım derseniz o ayrı :).
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sinerfru

    Arkadaşlar ev içinde paralel hat çekmek bile yasaktı bi aralar hiç uyanı görmedim :).Ama ben tedbirimi alırım derseniz o ayrı :).


    paralel çekmek yasak mıydı. ilk defa senden duyuyorum bunu..
  • mutlaka TELEKOMDANDIR BU ARKADAŞ senin anlattığın la telekom nasıl zarar ediyor anlamadım bu dediğin kardan zarar etmektit bizim tabirimizle ise kazık atama olayınızı düşürmesidir kaç kişi paylaşıyormuş adama bak ya milleti düşündükleri kadar söğüşleyemiyolar diye ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİYOR SOPA DİKKAT ET KAFANA YAPIŞMASIN SN TELEKOM ÖZELLERE NEDEN DEVRETMİYORSUNUZ O ZAMAN BUNU NEDEN BAZI ŞİRKETLERE NERDEYSE ANKA KUŞUNUN YUMURTASINI GETİR VERELİM DİYORSUNUZ AMA DOYUMSUZSUNUZ DOYAMIYORSUNUZ MİLLETİN KANINI EMMEKTEN
  • önce gidip net cafelere baksınlar bence.512 k olsa ztn paylaşmam ötekilerin kablosunu çekerim
  • TT ye ne kardesim ben arkadsımla armada veri transferi yapıorum banane bu benim sagladıgım bi hizmettir
    bu kanun cok sacma zaten yakalanmak da imkansız yukarıda dedigim sekilde gayet rahatca kullanlıabilir...
  • Ben sonucta hızın düştüğü icin onu paylaştırabilirsin sanıyordum demekki paylaştıramazmışsın...

    Yargıya başvuramaz ama adsl yi iptal eder bir daha da o telefon nosu ile bağlantı yapamazsın veya ekstra port ücreti ödeyip actırabilirsin + kontrol e alabilir bağlantını... diye düşünüyorum. Zaten yargı gibi bir cümle gecmiyor orada dikkat ederseniz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erhane

    quote:

    Orjinalden alıntı: Sinerfru

    Arkadaşlar ev içinde paralel hat çekmek bile yasaktı bi aralar hiç uyanı görmedim :).Ama ben tedbirimi alırım derseniz o ayrı :).


    paralel çekmek yasak mıydı. ilk defa senden duyuyorum bunu..



    evet yasak halende yasak ama uyan yok
  • arkadaşlar beni telekomdan sananlar olmuş.. yanılmışlar... bana bu durumu bir avukat tanıdığım söyledi.. onun üzerine "ilk defa" sözleşmeyi okudum.. babama sordum o da dedi:" Eve paralel hat çekmek de yasak. Çekersen bi telefon parsı daha alıyorlar." Bunun üzerine ben de foruma taşıdım belki bilen vardır diye... sonra "kar" kediye yüklemeyelim...
  • Birde o sözleşmenin 21. maddesinin okuyun ne kadar akıllı bir tekel olduğunu ortaya koymuş telekom..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aLLyC

    TT ye ne kardesim ben arkadsımla armada veri transferi yapıorum banane bu benim sagladıgım bi hizmettir
    bu kanun cok sacma zaten yakalanmak da imkansız yukarıda dedigim sekilde gayet rahatca kullanlıabilir...



    ya tek soun ihbar........

    ihbar olmassa no problem
  • TT hiç bi halt edemez ne karışır, benim imkanım olsa konu komşu falan alırım 2mb 3-5 kişi paylaşırız ne güzel.
    TT verdiği port karşılığı aldığı üçrete hak iddia edebilir bunun hariçi kendi uydurduğu maddeler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sefer6600

    quote:

    Orjinalden alıntı: aLLyC

    TT ye ne kardesim ben arkadsımla armada veri transferi yapıorum banane bu benim sagladıgım bi hizmettir
    bu kanun cok sacma zaten yakalanmak da imkansız yukarıda dedigim sekilde gayet rahatca kullanlıabilir...



    ya tek soun ihbar........

    ihbar olmassa no problem



    nasıl ihbar edecekler ben arkadasımla oyun pynuyorum ethernet uzerinden ozmn telsiz kullanmakta yasak yerel sesli iletişim yapıorsunuz aranızda bizde data transferi yapıoruz biri gelsede anlayamaz zaten bunun mahkemesi fln da olmaz yane...
  • ihbar duyum durumunda kontrol ederler varsa ona göre hattı kapatırlar bir daha bağlantı alamassın bunu bende telekomda ki birisinden duydum. Amma uygularlar amma uygulamazlar ama böle bi durum ve getirdiği bir risk var.
  • Bence bu maddeler büyük ihtimalle kar amacı güdenler için koyulmuştur. Yani hani telekom ve internet TT'nin tekelinde ya. O yüzden satış yapmak filan dolayısı ile yasak.

    Ama aynı apartmanda diğer akrabalar ile filan (yada akraba de paylaş) büyük ihtimal bişi demezler. İhbarıda bence değerlendirmezler tamire gelemiyorlar ne ihbarı

    Eğer çok korkan varsa alırsınız wireless olarak paylaştırırsınız ne kablo var ne bişi var nerden anlayacak gelen adam. Hem wireless'a şifre koyarsınız (zaten koymalısınız) girip login olup ağdakilerede bakamaz.

    Eğer ağın dar alanından şikayetçiyseniz booster'lar (güçlendirici) alırsınız yada tekrar ediciler koyarsınız. Olmadı yeni standar 802.11n formatını koyarsınız ki bu format %800'e kadar alanı genişletiyoruz diyebiliyor.




  • eğer böyle bir şey varsa addede bilmiyorum bkmadım ma o zman Erenköy telekomdaki görevli niye yasal sakıncası yok dedi bana ben hiç bir şey anlamadım.
  • bu arada haber editörümüzde üçkağıtçı oldu bizim yüzümüzden körle yatan şaşı kalkar abicim.forumda bizim gibi bilişmcilerin yüzünden editörüde bozduk hadi hayırlısı.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.