Şimdi Ara

Adreslenebilir RGB led şerit hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, odamın tavanına 12 volt adreslenebilir ws2811b rgb led şerit döşedim.Uzunluğu yaklaşık 14 metre olması lazım. Şeridin enerji kaynağına bağlı kısmı gayet güzel parlak ışık çıkarırken şeridin sonlarında çok fazla renk bozulması ve parlaklık azalması oluyor. Benim sorum acaba enerji kaynağına bağlı olan uçtaki 12 volt ve GND pinlerinden şeridin sonundaki pinlere jumper kablo lehimlesem sorunum çözülür mü veya bir sıkıntı olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şerit led'lerde elektrik ince bakır yol üzerinden gider buda çok ince olduğu için akım taşıma kapasitesi çok düşüktür 5 MT şerit LED için anca yeterlidir. Şuanda yapmanız gereken şerit led'in büründüğünü bozmadan her köşeden birer enerji kablosu bağlayarak kusursuz çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Örnek;

Ayrıca adaptör yetersiz geldiği zaman komple kısık yanar ama sona doğru kısılmanın sebebi bakır yolun amperi taşıyamamasıdır.
    Sadece en sondan ekleyerek sorunu baya düzeltirsiniz. Başı ve sonu çok iyi yanar ama ortaya doğru yine kısıklık olabilir en iyi performans için her köşeye koymanız en iyisi
  • Şerit led'lerde elektrik ince bakır yol üzerinden gider buda çok ince olduğu için akım taşıma kapasitesi çok düşüktür 5 MT şerit LED için anca yeterlidir. Şuanda yapmanız gereken şerit led'in büründüğünü bozmadan her köşeden birer enerji kablosu bağlayarak kusursuz çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Örnek;

Ayrıca adaptör yetersiz geldiği zaman komple kısık yanar ama sona doğru kısılmanın sebebi bakır yolun amperi taşıyamamasıdır.
    Sadece en sondan ekleyerek sorunu baya düzeltirsiniz. Başı ve sonu çok iyi yanar ama ortaya doğru yine kısıklık olabilir en iyi performans için her köşeye koymanız en iyisi

• Teşekkür ederim :)

• bildiğim kadarıyla adreslenebilir şerit led'ler tek yönden beslenebiliyor. 2 taraftan besleme yaparsanız ne olur bilmiyorum. 5'er metre arayla hattı kesip ayrı ayrı besleme yapabilirsiniz.

Edit: şimdi proteusta denedim. Tek yönden beslenebiliyormuş. Aşağıdaki durumlar haricinde hepsini aynı renk yakacağım derseniz problem oluşturmaz

böyle yapınca rainbow gibi efektler uygulayacaksanız sıkıntı olmuyor.

ancak böyle yapınca rainbow gibi akan animasyonlarda her led kendi başına raibow yapıyor. Bu yüzden ayrı kontrolcü üzerinden yapılabilir.

böyle yapıncaysa hiç çalışmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 18 Aralık 2020; 19:1:31 >

• iCrush kullanıcısına yanıt

amperi taşıyamama olsa zaten yol erir.. metre arttıkça voltajda kablonun uzunluğu dirence yol açacaktır. çare zaten söylenmiş sondan aynı voltajı vermek lazım

• babus0606 B kullanıcısına yanıt

Hocam kablo uzunluğu arttıkça direnç artıyor bundan dolayı bu sorun oluyor demişsiniz doğru peki diyot ledlerde LED yanmasın diye akımı sınırlamak için direnç kullanmıyor muyuz ? 20 mA'e sınırlayacak şekilde 10 mA'e sınırlasak voltaj düşüşü olacak led'de akım yeterli olmadığı için

Bu şerit led'in kablosunda bir direnci ve akım taşıma kapasitesi var belli bir akım üstünü taşıyamadığı için voltaj düşüyor sonlarda ister istemez. Hatam varsa düzeltin.

• saasc S kullanıcısına yanıt

Hocam sinyal ucu sadece bir yerden verilip ara bölmelerde ise + ve - sadece elektrik vererek yapılırsa animasyon bozulmadan sorun çözülür diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şerit Led Bağlantı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

mesafae uzun akım çekildikçe voltaj çökmesi olacaktır mesefade önemli ilk uçtaki voltajda sondaki voltaj aynı değil kablo kesitide etken buna lakin kurduğunuz cümle ile durum yanlış anlaşılır.

Evet bu aklıma gelmedi nedense. Denenebilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bugün biraz araştırdım. Dediğiniz gibiymiş. Sinyali bir uçtan. Gerilimi baştan ve sondan veya ortadan da verebiliyormuşuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde bir sorum olacaktı. aliexpress'ten 5 metre argb led almıştım. sadece bir kısmı yandı.

Sonda ki yeşil yanan kısım o ledin bozuk olduğuna işaretmiş. Bende oradan kesip tekrar birleştirdim ama devamı yanmadı.. Acaba sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrth87 -- 2 Ocak 2021; 19:50:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.