Şimdi Ara

Adres Satırından Bilgi alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar PHP de adres satrından bilgi alma konusuna geldim fakat bı sorunum var asağıya kodu yazıyorum şimdiden yardımınız için teşekkürler.

php
    print "adınız : $ad ";
    ?>

adres satırı ==http://localhost/deneme.php?ad=Güçhan

bu adresı gırdıımde brovserın bana adınız güçhan ekranda yazdrması lazm fakat olmadıı bu bilgiyi postlada get lede almadımm]

• echo $_GET['ad'];
  • Adres satırındaki değişkenler $_GET[] dizisinde tutulur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: powerhan

arkadaslar PHP de adres satrından bilgi alma konusuna geldim fakat bı sorunum var asağıya kodu yazıyorum şimdiden yardımınız için teşekkürler.

php
    print "adınız : $ad ";
    ?>

adres satırı ==http://localhost/deneme.php?ad=Güçhan

bu adresı gırdıımde brovserın bana adınız güçhan ekranda yazdrması lazm fakat olmadıı bu bilgiyi postlada get lede almadımm]

eger sen boyle yapabilmen icin daha once bir fonksiyon yazmis olman lazım.. ornek

function moduller(){
    if(isset($_GET['op'])){
    $op = $_GET['op'];

if (is_file("moduller/".$op.".php")) {
    include("moduller/".$op.".php");

} else {
    require("ayar.php");
    Echo ("<br> Modul Bulunamadı !<br><br>");
    }
    }
    }

bu fonksiyonu uste tanımlar isen yada ayrıc bir php uzantılı dosyada tanımlayıp include ile aldırabilirsin..
    moduller die bir klasor icindeki php uzantılı baska bir dosyaya erismeni saglar .. Ve tabi index sayfasinda bu sayfanin acilmasini istedigin yerde soyle bir ifade kullanman gerekli. if(isset($_GET['op'])){moduller();} sonra bir link acip <a href = "index.php?op=phpdosyasininadi"> seklinde acarsan o linke tiklayinca moduller icindeki php uzantılı dosyaya erisrsin ve eger o dosyaya para metre yollamak istiyorsan mesela

$ad = "hakki";

die degisken yolladin bu degiskeni diger php dosyasina yollamak istiyorsan yukaridaki linki su sekilde yapmalısın..
    <a href = index.php?op=phpdosyasininadi&ad= <?php echo $ad; ?> >burayada tiklanacak link</a>

bu sekilde yaparsan veriyi alicak php dosyasina soyle bir kodlama yapmalisin..

$ad = "$_GET[ad]";
    $ad = str_replace(";","",$ad);
    $ad = str_replace("'","",$ad);

yaparsan bu php dosyasinda $ad degiskenin degerini kullanabilirsin.. Tabi bende yeniyim ama bildigim kadarıyla yardımcı olmaya calistim.. İnsallah dedigini anlamısımdır yada bu dedigine bir cevap olmustur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magic_Lord -- 17 Temmuz 2007; 13:33:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.