Şimdi Ara

Şirket için com.tr uzantılı web adresi ve mail hesapları nasıl alınıyor? Yardım, lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
10.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli dostlar, kendi adıma bir şirket kurma arifesindeyim. Limited şirket formunda olacak. Web sitesi çok önemli. Kendim de, web sitesinde gerekli gördüğüm değişiklikleri ve ilaveleri yapabilmeliyim. şirket-faaliyetkonusu.com.tr şeklinde bir web adresim olsun istiyorum. Aynı şekilde çalışanlar için; isim.soyisim@şirket-faaliyetkonusu.com.tr biçimli mail adresleri olsun istiyorum. Çeşitli bölümler için de, (örneğin satış bölümü için, satıs@şirket-faaliyetkonusu.com.tr gibi) özel mail adresleri olmalı.

    Bir de tam bilmiyorum ama, arama motorlarında bir konu aratınca, ilk arama sayfasına web adresimin çıkmasını istiyorum. bir takım ayarlar ve kodlarla bu sağlanabiliyor diye biliyorum.

    Bununla beraber, reklam ile de ilk arama sayfasına çıkmak mümkün.

    Bu işlerin nasıl yapıldığı, hangi kurum, aracı firmalarla çalışmam gerektiği hakkında bilgisi olan arkadaşlardan, yardım rica eder, şimdiden çok teşekkür ederim.

    Öğrediğim bazı bilgiler ışığında, bazı notlarımı buraya aktarmak istiyorum;

    *) com.tr için nic.tr' ye başvurmak gerekiyor. Tabii, öncesinde resmi olarak faaliyet gösteren bir firma olmak lazım, ki istenen belgeleri ibraz edebilesiniz.

    *) Google başta olamak üzere, çeşitli arama motorlarına kayıt olamak şart. Bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı. Örneğin; en az dört yıllık domain süresi, SSL ve diğer sertifikalar.

    *) Müşterilerin aklında yer edecek ritimli bir müzik yayını.

    *) Web sayfamın üst sıralarda yer alabilmesi için, SOE çalışması yani; arama motoru optimizasyonu yaptırmak gerekiyor.

    *) Arama yapanlara yönelik çeşitli tags kullanmak lazım. Fakat ben bunları, gelişi güzel kullanamam. Faaliyetler, referanslar vb. başlık altında cümle içinde geçmeli. Öyle bazı basit sitelerdeki gibi, altta kelime öbekleri şeklinde olamaz!

    *) Faydalı teknik döküman, cetvel vb. kaynaklara yer vermek. Hem sitenin sık ziyaret edilmesini sağlar hem de zengin içeriğiyle müşterinin gözünü doyurur, iyi bir kanaat oluşmasını sağlar.

    *) BOt kullanılarak, sahte tıklamalarla, Alexa denilen değerin yükseltilmesi. Bu işlemin bazı dezavantajlarının olabileceği söyleniyor, araştırılacak.

    *) Reklam vermek.

    *) Faaliyet konusunda yayın yapan yayın kuruluşlarıyla, ortak makaleler yayınlamak.

    *) Devam edecek...

    Saygılarımla.

    NOT: Konu doğru yerde değilse, yönetici arkadaşların, doğru yere taşımasını rica ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesut4.bahtiyar -- 16 Şubat 2014; 9:51:32 >







  • Merhaba; Öncelike domain adresinizi alabilmek içinhttps://www.nic.tr/ adresinden üyelik açın ve domain başvurunuzu yapın. Ardından adresi alınca hosting panelinizden gerekli mail tanımlamalarını yapabilirsiniz.

    Sitenizin arama motorlarında üst sıralarda gelmesi için SEO çalışması yaptırmanız gerek. (Eğer isterseniz o konuda da size yardımcı olabilirim.)

    Fakat ürün satışı yapıyorsanız Google Adwords, Facebook veya büyük haber sitelerine reklam verebilirsiniz. Ama bu konuda fazla bilginiz yoksa mutlaka bir uzmanla görüşmenizde yarar var.

    Çalışma hakkında ekstra bilgi istersenizde özelden benimle iletişime geçebilirsiniz.

    İyi çalışmalar.




  • https://www.nic.tr/index.php?USRACTN=ALLCON

    burdan bilgi edinebilirsiniz. mail için web adresini almanız yeterli. daha sonra size verilecek panelden mail adresi açabilirsiniz.
  • Sayın @astroritim ve @BLG#,

    Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Nic.tr den haberim var. Fakat, önce resmi olarak faaliyete başlamış olmak ve bunu kanıtlamak gerektiğine dair bilgim var.

    Ben henüz şirketi kurmadım. Yer, personel, makina vb. konuları çözmeye çalışıyorum.

    Sayın @astroritim,

    Bazen, google' da birşeyler ararken, arama satırına ben ne yazdıysam, aynısını kendine kopyalayan üçkâğıtçı sitelerle karşılaşıyorum. Bu bildiğim fakat, tercih etmediğim bir yöntem.

    Bir de, tam nasıl oldugunu bilmediğim, çeşitli kod vs. yardımıyla aranan kelime ne olursa olsun, ilk sonuç sayfasına çıkarma yöntemi var. Bu yöntemi kullanmak, ilk tercihim. Sonrasında, ücretinden haberim yok ama, reklam geliyor.

    Bir de çok sık ziyaret edilen sitelerin ön bellekte tutmasından ötürü, ilk sonuçlara çıkmasıyla ilgili ufak bir bilgim var. Nasıl oldugunu ve bu durumun amacım için nasıl kullanılabileceği hakkında bilgim yok.

    Bahsettiğiniz, SOE çalışmasını araştıraçağım.

    Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.

    Sizlere zahmet vermezsem Ö.M. ile de ulaşmak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesut4.bahtiyar -- 15 Şubat 2014; 18:07:27 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • mesut4.bahtiyar kullanıcısına yanıt
    Google da ön sırada çıkmak çişitli etkenlere bağlıdır. Her zaman iyi hak eden ön sırada çıkmaz. Bazıları google aılan alakalı ya da alakasız konularda çıkmalarının nedenlerinden en önemlisi GEREKLİ GEREKSİZ ETİKET girmeleridir. Örneğin sadece online müzik sitesi olan site oyun,full oyun, crack, serial, x indir yazdığında bu siteler googleda çıkıyor ve haksız yere HİT alıyorlar.

    BU googleda ön plana çıkma işine seo derler. Türkçesi arama motoru optimizasyonudur. Bir başka örnekte ; mesala siz gidin internetten demosu olan tam sürüm olmuyan programları sitenin içine FULL program indirin diye yazarsanız vatandaşta gerçek sanıp indirecektir. Yine microsoft windowsun önizleme,deneme sürümlerini internetten indirilmesine izin veriyor siz gidip ORJİNAL windows, full windows vs. yazdığınızda karşınıza bu siteler çıkıyor. Bu ve bunun gibi sitelerle başedebilmenin yolu İYİ BİR SİTE içerik yönetim sistemi kullanmak,organik hit almak, sürekli özgün kısa ve net yazı yazmak. Firmanın ilgi alanı içerisnde olan etiketleri girmek ile olur. Örneğin x KARTUŞ, x toner dolumu ,x yazıcı, kartuş dolumu,satılık kartuş,kartuş fiyatları gibi abartmadan ilgili etiketler girilmesi + katkı sağlayacaktır.+ yol ise reklam vererek googledada önde olabilirsiniz.




  • Sayın @imperium,

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Şu SOE konusuna biraz bakma fırsatı buldum. Tam bir profesyonellik gerektiren bir çalışmanın yapılması gerektiğinin farkına vardım.

    Şimdi, böyle bir çalışmanın ne kadara malolacağını düşünmeye başladım.

    Bu işler üzerinde profesyonel olarak faaliyet gösteren bir kaç firma buldum. Çalışmalarını inceledim. Web sayfalarını tam benim istediğim gibi, verilmesi istenen bilgiyi net ve sade vermişler. Gereken yerlerde detay içerik ve resim ile konuyu desteklemişler.

    Müşterilerim kurumsal firmalar olacak, çoğu da A.Ş. Bu nedenle web sayfamın hitap ettiği insanlar çoğunlukla mühendis olacak. Faaliyetim konusunda, gerektiği yerlerde teknik ayrıntıya girip teknik doküman paylaşımında bulunmam gerekecek.

    Tüm bunları düşününce, web sitesi faturası epey kabarık olacak gibi gözüküyor.

    Maliyeti aşağı çekebilmek için neler yapabilirim? Böylesine profesyonelce hazırlanmasını istediğim bir web sayfasını kendim düzenlemeye kalksam, yapabilir miyim?

    Önce, bir iki fiyat teklifi alayım, bakalım ne çıkacak?

    Yardımlarınız için tekrar teşekkür eder, paylaşımlarınızın devamını dilerim.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesut4.bahtiyar -- 15 Şubat 2014; 22:59:13 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Araştırdıkça bir şeyler öğreniyorum;

    Google’ a kayıt; Google güvenini sağlamak için, en az dört yıllık domain süresi ve SSL sertifikası gerekeceğini bir kaynakta gördüm.

    Kullanılacak görsellerin isimlendirilmelerinin kısa, görsel boyutunun da 50 kb’ ı geçmemesi, sayfa yüklenme hızının yüksek olmasını sağlıyormuş.

    İyi bir ritme sahip akılda kalıcı bir müzik yayınına yer verilmesi tavsiye ediliyor, ses çok olamamalı. Tabii, telif hakkı konusunda sıkıntı yaşanmaması için, anonim bir parça ve enstrümantal müzik.

    Ve daha başka bir sürü şey gördükten sonra bu işin profesyonel ellere bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Öyle üç-beş kuruşa yapanlarla olacak iş değil!

    Bu aşamada tavsiye edebileceğiniz firmalar var mı? Sizce, bu iş kaç TL' ye yapılabilir?

    Herkese çok teşekkür ederim. Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesut4.bahtiyar -- 16 Şubat 2014; 0:15:13 >




  • Merhaba mesut4.bahtiyar;

    Yukarıdaki yazılarınızı okuduğumda anlıyorumki güzel bir proje oluşturmaya çalışıyorsunuz fakat buradan yapılan yönlendirmelerle rasgele aramalar yapıp öğrendiklerinizi direk uygulamayı heves ediniyor olabililirsiniz. Fakat benim size tavsiyem bu konuda uzman biriyle yüzyüze görüşüp projenizi anlatmak ve ona göre çalışmaya başlamanızdır. Yoksa bu ses ekleme, güvenlik sertifikasının tipi, site kb değeri vb. ufak ayrıntılara takılırsanız projenin asıl önemli kısımları niteliksiz olabilir. Bence mutlaka bilen birine danışarak hangi noktadan başlamanız gerektiğine karar verip çalışmalarınızı o yönde ilerletin.

    Herkese iyi geceler.
  • mesut4.bahtiyar kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki yazımda da belirttiğim gibi piyasada seo- yani bu işle ilgilenenler genellikle kurumsal bir firma olmayıp bir kaç kişinin yöneminde yönetilir. Bu kişilerin SEO konusunda yaptıkları çalışma genelde bot diye adlandırılan ve sürekli gerçek kişi dışında olan binlerce sahte tıklamalar sonrasında sitenin Alexa denilen değerinin yükselmesini sağlarlar, google da kısa bir süreliğine de olsa o sitede bir ilerleme gelişme olduğunu varsayarak aramalarda ön sıralarda yer aldıracaktır. Yine backlink- etiketler yoluyla da sıralamada üst sırada yer almanızı sağlayabilirler. Ancak burada seo yaptırmada; siteye gelen ziyaretçilerden reklam yoluyla faydalanarak gelir elde etmeyi amaçlayan kişiler daha çok buna başvurur. İşini iyi yapanları bularsanız çok daha az maliyetle çok daha etkili iş yapmış olursunuz.

    Siz ciddi bir firma olup kuramlararası iş yapacağınızdan dolayı bunlarla kafa meşgul etmek doğru değildir. Bir sitenin hızlı açılması müşteri içinde faydalıdır. Burada direkt olarak 50 kb ymiş vs.Yukarıdaki mesajınızdaki gibi yapmak zorunda değilsiniz. siz burada herkesin yaptığını yaparak değil daha özgün farklı şeyler ortaya oyarak ön plana çıkabilirsiniz.

    Mesela şu siteyie bakabilirsinizhttp://www.seohocasi.com/seo-nedir/ bu sitehttp://www.webtures.com/ a ait. Kendilerine ait forumdaki üyelikleri vasıtasıyla görmüştüm.


    ÖNERİLER;
    * Siteyi eğer yeterince vakit ayıramayacaksanız tek başınıza yapıp yönetmeye kalışmayın. Ortada kalabilir.
    * İnternette İLAN- dizin sitelerine Firma Bilgilerini ve iş sahasını eklemeyi ihmal etmeyin. İnternette ŞEHİR REHBERLERİ, yani FİRMA REHBERLERİ hangi sektörde şirket nerede faaliyet gösterdiğine dair bilgiler veren sitelere kayıt olabilirsiniz. Mesala şu sitelere kayıt olabilirsiniz. Örnek veriyorum bunlar şart olmayıp daha iyilerini de bulabilirsinizhttp://www.firmaekle.com/http://www.yakeo.com/tr/ http://siteciyiz.com/ http://www.sektorelfirmarehberi.com/ http://www.e-sirket.com/http://www.firmarehberi.com/ http://www.firmasec.com/

    Yukarıdaki yöntem oldukça etkilidir.

    * Google dışında kalan Yahoo,bing vs. gibi arama motorlarına muhakkak sitenizi ekleyiniz.
    * Firma faaliyetleriyle aynı sektörde içeriğe sahip olan sitelere sponsor olarak reklam verebilirsiniz.

    imla hataları olablir

    İllaki yüksek ücretler vermeniz gerekmez güvendiğiniz bilgili bir iki kişiyi haftada - ayda belli bir saat bu işle uğraşması için görvlendirebilirsiniz zaten basittir genel olarak abartılacak kadar zor değildir .

    http://wmaraci.com/ burda önemli araçlar var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperium -- 16 Şubat 2014; 2:25:39 >




  • Sayın @astroritim ve @imperium,

    Çok teşekkür ederim. Sanırım yapmam gereken bu işte uzman birilerini bulup, tüm istek ve beklentilerimi kendilerine aktarıp, ortaya çıkan ürünü kontrol edip, gerekli değişikliklerin yapılmasının sağlanması yönünde arkadaşları tekrar yönlendirmek.

    Sayın @imperium, bazı sitelere kayıt olma konusundaki öneriniz için çok teşekkür ederim. Geçen yıl bir oteli devralmayı ciddi olarak düşünmüş, otel hakkında araştırma yaparken, otelin yurt içinde ve yurt dışında pek çok siteye üye olarak, müşteri çekmeye çalıştığını fark etmiştim.

    İlk mesajımı, edindiğim tüm bilgiler ışığında tekrar düzenleyeceğim, hem bana bir not defteri hem de başkalarına referans noktası olsun.

    Bu pazartesi sabah saatlerinde, YMM arkadaşımın ofisine gidip şirket kuruluşu hakkında bir yol haritası belirlemeye çalışacağım. Bu işlemlere paralel olarak, web sayfası konusunu da yürütürsem, şirket resmiyet kazanır kazanmaz, web sitesi de faaliyete geçer.

    Bilgi paylaşımında bulunan herkese tekrar teşekkür ederim.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesut4.bahtiyar -- 16 Şubat 2014; 9:01:35 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • İlk mesajı düzenledim. Buraya da aktarayım;

    Öğrediğim bazı bilgiler ışığında, bazı notlarımı buraya aktarmak istiyorum;

    *) com.tr için nic.tr' ye başvurmak gerekiyor. Tabii, öncesinde resmi olarak faaliyet gösteren bir firma olmak lazım, ki istenen belgeleri ibraz edebilesiniz.

    *) Google başta olamak üzere, çeşitli arama motorlarına kayıt olamak şart. Bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı. Örneğin; en az dört yıllık domain süresi, SSL ve diğer sertifikalar.

    *) Müşterilerin aklında yer edecek ritimli bir müzik yayını.

    *) Web sayfamın üst sıralarda yer alabilmesi için, SOE çalışması yani; arama motoru optimizasyonu yaptırmak gerekiyor.

    *) Arama yapanlara yönelik çeşitli tags kullanmak lazım. Fakat ben bunları, gelişi güzel kullanamam. Faaliyetler, referanslar vb. başlık altında cümle içinde geçmeli. Öyle bazı basit sitelerdeki gibi, altta kelime öbekleri şeklinde olamaz!

    *) Faydalı teknik döküman, cetvel vb. kaynaklara yer vermek. Hem sitenin sık ziyaret edilmesini sağlar hem de zengin içeriğiyle müşterinin gözünü doyurur, iyi bir kanaat oluşmasını sağlar.

    *) BOt kullanılarak, sahte tıklamalarla, Alexa denilen değerin yükseltilmesi. Bu işlemin bazı dezavantajlarının olabileceği söyleniyor, araştırılacak.

    *) Reklam vermek.

    *) Faaliyet konusunda yayın yapan yayın kuruluşlarıyla, ortak makaleler yayınlamak.

    Saygılarımla.




  • Değerli dostlar tekrar merhaba,

    Edindiğim bilgiler ışığında, bulunduğum yerde faaliyet gösteren bazı web tasarım firmalarından fiyat teklifi istemek için temasa geçmeye karar verdim. Bu itibarla hazırladığım yazıyı öncelikle sizlerle paylaşmak, sizden gelecek eleştirilere göre son şeklini verdikten sonra, teklif istemek üzere ilgili firmalara göndermeyi düşünüyorum.

    Bu itibarla sizlere Ö.M. ile hazırladığım yazıyı sizlere göndererek, yardımlarınızı rica ediyorum.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesut4.bahtiyar -- 18 Şubat 2014; 1:02:05 >
  • Merhabalar ;
    com.tr uzantılı domain adresi almak gerekli belgelerin (vergi levhası , ticari sicil gazetesi vb. gibi ) nic.tr alan adı yönetimine gönderilerek alınabildiği gibi marka tescili yaptırılarak da com.tr alan adı alınabilir. SEO konusuna gelecek olursak bu konu çok detaylı bir konudur.Sitenin tasarımı dahil SEO 'ya etkendir :)
    İnanın vaktim olsaydı burada bu konu hakkında uzun uzadıya bir yazı yazabilirdim ancak malesef ki vaktim kısıtlı . Fakat dilerseniz tam olarak istediklerinizi iletin bana anlaşılır bir şekilde size bir teklifte ben vereyim size. Dilerseniz Burdur 'da faal olarak çalışan firmamızda sizi misafir de edebiliriz . Saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarkLord15

    Merhabalar ;
    com.tr uzantılı domain adresi almak gerekli belgelerin (vergi levhası , ticari sicil gazetesi vb. gibi ) nic.tr alan adı yönetimine gönderilerek alınabildiği gibi marka tescili yaptırılarak da com.tr alan adı alınabilir. SEO konusuna gelecek olursak bu konu çok detaylı bir konudur.Sitenin tasarımı dahil SEO 'ya etkendir :)
    İnanın vaktim olsaydı burada bu konu hakkında uzun uzadıya bir yazı yazabilirdim ancak malesef ki vaktim kısıtlı . Fakat dilerseniz tam olarak istediklerinizi iletin bana anlaşılır bir şekilde size bir teklifte ben vereyim size. Dilerseniz Burdur 'da faal olarak çalışan firmamızda sizi misafir de edebiliriz . Saygılarımla

    Özel mesaj gönderilmiştir. İncelemenizi rica ederim.

    Saygılarımla.
  • Firma eklemeyi de dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.