Şimdi Ara

Adolf Hitler, Tayyip Erdogan, KHK ve „Her aileden en az 3 cocuk“

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
1
Favori
4.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Vakit buldugumca ilgilenebildigim Alman 3. Imparatorlugu (Das 3. Reich) uyuglamalari icinde günümüz Türkiye`siyle bircok benzerlik görüyorum. Örnegin Tayyip Erdogan`in, Anayasa`nin ona sadece savas ve olaganüstü hallerde karar aliminin hizlanmasini amacla verdigi „Kanun Hükmünde Kararname“yi sanki savas varmiscasina kullanarak onlarca, memleketin gelecegiyle ilgili hayati öneme sahip kanunlari, meclisi by-pass ederek cikardigi ve kimsenin buna sesini cikaramadigi gibi.

1933 yilinda Hitler secimleri ezici cogunlukla kazandiktan sonra yaptigi ilk is, 24 Mart 1933`te kanun hükmünde kararname hakkini ele gecirmekti. (Ermächtigungsgesetz) Bu hakla cikardigi tüm yasalar meclis üstüydü ve tartisilamazdi. Bir süre sonra muhalif siyasetcilerin sahneden uzaklastirilmasi (günümüz Ergenekon davasiyla benzerlik gösterir) ve ülkeyi kendi tasarisina yönelik sekillendirerek büyük bir savasa sürüklemesi herkesce malum.

Kaynak:http://de.wikipedia.org/wiki/Erm%C3%A4chtigungsgesetz

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) daha önceki hükümetlerce de kullanilmistir, ancak böylesine düzen degisikligine götürür degisiklikler hicbir dönemde yasanmamistir. Ayni sekilde Hitler öncesi dönemde de bu türlü degisiklikler yasanmistir, ki Hitler`in yönetim sekli hakkinda konusmaya sanirim gerek yok.

Örnegin:

„KAMU GÖREVLİLERİNİN MALİ HAKLARININ DÜZENLENMESİ AMACIYLA BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME“ (Sayi 28103), kamu görevlilerinin haklarini düzenliyor adindan da anlasilacagi gibi. Oysa KHK`lar

Anayasa`nin 91. maddesinde söyle düzenlenmis:

Bu madde şöyledir:

« Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bakanlar Kuruluna kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi verebilir. Ancak sıkıyönetim ve olağanüstü haller saklı kalmak üzere, Anayasanın ikinci kısmının birinci ve ikinci bölümlerinde yer alan temel haklar, kişi hakları ve ödevleri ile dördüncü bölümünde yer alan siyasi haklar ve ödevler kanun hükmünde kararnamelerle düzenlenemez. »

Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Kanun_H%C3%BCkm%C3%BCnde_Kararname

Yani temel ve özlük haklari, buna benzer egitim hakki gibi degisiklikler, KHK`larla düzenlenemiyor; savas ve olaganüstü hallerde bu durum gözardi edilebiliyor. Peki soruyorum; savasta miyiz?

Bu manada, son günlerde cikarilan, özellestirme ihalelerine herhangi bir nedenle yargi yolunu kapatan KHK da Anayasa`nin 91. maddesine aykiridir, ki yargi yolunun yasama yoluyla kapatilmasi demek, kuvvetler ayriliginin da tirpanlanmasi demektir.

Adolf Hitler de demokratik secimlerle hükümet oldugunda savasta degildi. Ülke 1. Dünya Savasi`ndan yenik cikmis, buna müteakip agir tazminatlar altina girmistir. Halk bunlarla boguldugu ve Hitler halki bu durumdan kurtaracagi vaadiyle hükümet edilmistir. Onun yaptigi ise KHK ile diktatoryasini kurmak olmustur. Su an Türkiye Cumhuriyeti`nde yasanan ise farkli degildir. Yalnizca cag itibariyle isler daha „insani“ gibi yürüyor gösterilmektedir.

Kanun Hükmünde Kararnameleri su internet adresinden inceleyebilirsiniz. Cumhuriyet tarihi boyunca toplam yanilmiyorsam 92 KHK cikarilmiy, 33`ü Tayyip Erdogan hükümetine ait. Sitede aramayi 2002 tarihinden itibaren yaparsaniz cikarilan KHK`lari inceleyebilirsiniz de.

http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/KHK.aspx

3 Cocuk mevzuuna bir sonraki mesajda deginecegim.

• KHK`larla Almanya`daki gelismelerden bir ekleme daha yapayim. Hitler 1945 yilinda 2. Dünya savasini kaybedip Almanya Rusya, Fransa, Amerika ve Ingiltere arasinda bölüsüldükten, daha dogrusu isgal altina girdikten sonra bu devletler tarafindan (Rusya bunlarin disinda kalmistir) Alman Anayasasi hazirlanmis ve 1949 yilinda önlerine konmustur. (Das Grundgesetz) Isgal ülkeleri Fransa, Ingiltere ve ABD, 1949 yilinda Almanya`ya dikte ettikleri anayasadan da bu KHK verme hakkini cikarmislardir. Günümüz Alman Anayasasi ise 6 ayla sinirli olmak üzere, Almanya Baskani ve senatonun onayiyla gecerli olabilecek ve sadece „Yasa cikarilamayan özel durumlarda“ (Gesetzgebunsnotstand) bu hak kullanilabilir ve cikarilan yasalar gecerliligini bir süre sonra yitirir.

Kaynaklar:http://de.wikipedia.org/wiki/Grundgesetz_f%C3%BCr_die_Bundesrepublik_Deutschland
    http://de.wikipedia.org/wiki/Ermächtigungsgesetz

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

KHK`larla Almanya`daki gelismelerden bir ekleme daha yapayim. Hitler 1945 yilinda 2. Dünya savasini kaybedip Almanya Rusya, Fransa, Amerika ve Ingiltere arasinda bölüsüldükten, daha dogrusu isgal altina girdikten sonra bu devletler tarafindan (Rusya bunlarin disinda kalmistir) Alman Anayasasi hazirlanmis ve 1949 yilinda önlerine konmustur. (Das Grundgesetz) Isgal ülkeleri Fransa, Ingiltere ve ABD, 1949 yilinda Almanya`ya dikte ettikleri anayasadan da bu KHK verme hakkini cikarmislardir. Günümüz Alman Anayasasi ise 6 ayla sinirli olmak üzere, Almanya Baskani ve senatonun onayiyla gecerli olabilecek ve sadece „Yasa cikarilamayan özel durumlarda“ (Gesetzgebunsnotstand) bu hak kullanilabilir ve cikarilan yasalar gecerliligini bir süre sonra yitirir.

Kaynaklar:http://de.wikipedia.org/wiki/Grundgesetz_f%C3%BCr_die_Bundesrepublik_Deutschland
    http://de.wikipedia.org/wiki/Ermächtigungsgesetz
    En az 3 cocuk yapin!

Basbakan Tayyip Erdogan, hepimizin bildigi gibi bir nüfus artirma politikasi gütmektedir. Bu artisin programli olmasini pek önemsememekte, sadece artisi hedeflemektedir. Bu istegi, her toplantida yaptigi, her aileden en az 3 cocuk beklentisini gösterir konusmalarinin yanisira son günlerde tartismaya acilan, ülkemizde hamileligin sadece 10. haftasina kadar yasal olan kürtajin 4 haftayla sinirlanmasi, bir baska deyisle yasaklanmasi istegini aciklamasiyla da göstermistir. Hatta öyle ki, dogacak bebegin alinmasi tibbi ve psikolojik acidan en dogru karar olmasina ragmen, ki bununla tecavüz sonucu olusabilecek hamilelikleri kastediyorum, bunun dahi, cocugun devlet tarafindan bakilacagi taahhüdüyle yasaklanmasini savunmuslardir, tüm bakanlariyla birlikte.

Zaten yetersiz egitim ve bakim seviyesinde olan güzel ülkemiz, hayattaki insanina bakamazken ve bunlarla ilgilenilmezken, dogmamisin üstüne bu kadar gidilmesi, amacin her ne sekilde olursa olsun nüfus artisi oldugunun göstergesidir. Bu nüfus artisiyla edinilecek varlikla gerceklestirilmek istenen niyet baska bir tartisma konusu. O yüzden bunun sadece Hitler yönetimindeki Drittes Reich`daki benzerligini öne sürmek istiyorum.

16 Aralik 1938 yilinda Adolf Hitler, cok cocuk dünyaya getiren Alman annelerine ithafen bir „Onur Haci“ uygulamasi baslatmistir. Uzun adi „Das Ehrenkreuz der Deutschen Mutter“ (Alman annesinin onur haci) ya da kisaca „Mutterkreuz“ (Anne haci) olarak biliniyor. Bu düzenlemenin giris cümleleri ise söyle:
    quote:

Als sichtbares Zeichen des Dankes des Deutschen Volkes an kinderreiche Mütter stifte ich das Ehrenkreuz der Deutschen Mutter

Türkcesi: „Alman halkinin bol cocuklu annelere tesekkürünün görünür bir isareti olarak bu onur hacini Alman annelerine armagan ediyorum.“

Hitler`in Ulusal Sosyalizm (Nationalsozialismus) döneminde kadinin rolü farkli belirlenmis ve kadinin toplum icindeki yeri dogurganlik ve ev hanimligiyla sinirlandirilmistir. Ben bunu günümüz Türkiye`siyle benzestiriyorum.

1938 yilinda, kadinin toplumdaki yerinin sadece dogurganlikla sinirlanmasinin onur verici birsey oldugunu göstermek, bana göre kandirmak icin, yine Hitler`in agzindan „Cocuk dogurmak suretiyle Alman Imparatorlugu`na yaptiginiz katki ne kadar önemliydi“ (wie wichtig ihr Beitrag, den sie in Form von Kindern erbrachten, für das Reich war) sözleriyle, 2. Dünya Savasi hazirlik asamasinda bu yönetmeligi cikarmistir.

Bu haci ya da madalyayi diyelim, alabilmek icin bir takim sartlar ve bunlarin siniflandirmalari vardi. Hitler`in irkci ve asiri dindar bir katolik oldugunu da hesaba katarak düsünürsek eger sartlar daha da netlesir kafamizda:

1- Eger cocuklarin ebeveynleri Alman kanindan ve kalitsal özelliklerini sonraki nesillere aktarabilecek özellikteyseler
    2- Annenin ödülü alabilecek yetideyseler (Kalitsal olarak saglikli, terbiyeli ve ahlaki olarak hicbir sorunu olmayan)
    3- Cocuklari canli olarak dünyaya getirebildiyseler, bu ödülü almaya hak kazanabiliyorlardi.

Ödülün ise bir siniflandirmasi vardi, ki bu; her ne kadar ödül verilmese de „en az 3 cocuk yapilmasi“ isteginin niyetiyle örtüsüyor. Bu siniflandirma ise söyleydi:

1- 3. Asama, bronz madalya gibi: eger anne 4 ya da 5 cocuk dünyaya getirdiyse,
    2- 2. Asama, gümüs madalya gibi: eger anne 6 ya da 7 cocuk dünyaya getirdiyse,
    3- 1. Asama, altin madalya da diyebiliriz, eger anne 8 ya da daha fazla cocuk dogurduysa buna bagli madalyayi almaya hak kazaniyordu.

Resimler:
    Bronz madalya:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3a/Mutterkreuz1940.jpg
    Gümüs madalya:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/54/Mutterkreutz_silver.JPG/487px-Mutterkreutz_silver.JPG
    Altin madalya:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/36/Ehrenkreuz_der_deutschen_Mutter_mit_Spange_und_Schatulle.jpg

Kaynak:http://de.wikipedia.org/wiki/Mutterkreuz

Kisacasi, Adolf Hitler`in de, Tayyip Erdogan gibi asiri dogurganliga ne kadar önem verdigini, ve bu dogurganlikla önündeki savaslara asker hazirligini amacladigini düsünmek sanirim yanlis olmaz. Günümüzde de Türkiye`nin, herseyden once Suriye`yle savasa sürüklenmek icin sürekli bahaneler yaratilarak tehlikeye atilmasini da Hitler`in önündeki 2. Dünya Savasi`yla kiyaslayacak olursak, benzerlik sayisini daha da artirabiliriz.

Haksizca yapilan ve herseyden once Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi`na aykiri olarak cikarilan tüm KHK`larin iptal edilmesi, bunu iradeyi hükümete veren Türk Halki`nin faretmesini diliyorum, ki sonumuz da Almanya gibi olmasin.

Istendigi takdirde Almanya`nin Hitler döneminde ne kadar zenginlestigini ve cift seritli otoyollarin bu dönemde yapildigi; üstüne daha bircok benzesen konularda da konusulabilir.

Sabredip okudugunuz icin tesekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 24 Haziran 2012; 19:13:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Güzel tespitleriniz var, devamı gelecek mi?

Orijinalden alıntı: yımah

Güzel tespitleriniz var, devamı gelecek mi?

Tartismanin akisina bagli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Ali Kuşçu

Almanya şu anda iyi durumda olduğuna göre doğru yoldayız önümüz aydınlık demek. Böyle karşılaştırmaya böyle sonuç, nasıl :)
    Temel argümanlar her ülkede benzerlikler olduğunu gösterebilir.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: officer_

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Nedense benzerlikler çok!
    Bu yurtdışı görmüşlere bazı şeyleri anlatmak ne kadar zor oluyor.

Bende merak ettim, alttaki gibi şeyler yapılıyor mu Almanya'da? Diyelim kızınız var, sağlık Bakanlığından " Afferim, kızınız hamile, hemen Sağlık ocağına git kızın babası! " diyen bir cep telefonu mesajı alıyor mu Alman anne-babalar? Ne kadar nazik bir Bakanlığımız varmış!

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20837705.asp

Bu habere gelen tepkiler arasında en çok " oğlunuz hamile bıraktı mesajı da yollansın ana babalara " diyenini beğendim!

Peki ya alttaki gibi bir uygulama var mı Almanya'da? " Devlet sırrı " yasası ile örneğin tüm yetkiyi elinde tutan Başbakan neredeyse birilerine emirler verip Cumhurbaşkanını öldürtebilir ve tüm bu sürecin yasalar çerçevesinde kendisi ölünceye kadar 50 yıl saklanmasına karar verebilir!
    Burada iyi derlenmiş toparlanmış yasa, bu yüzden verdim linki;

http://www.etikhaber.com/content/view/117410/50/

Daha bugün PTT'den yurt dışına bir mektup yolladım, veznedeki kadın bana " içinde ne var? " diye sordu, " makinalı tüfek " dedim! ( yurtdışından aldığım bozulan cep. tel. piliydi ). Kadın bana bir beyan imzalatsa içinde şu vardır diye bir itirazım olmaz ama " sorması " bana çok tuhaf geldi!

Sinsi ve hilekarca yerleştirilen bir faşist düşüncenin parçaları bence yukardakiler. Herbirisi ağır şekilde insan hakları, bilgi edinme hakkı ihlalleri içeriyorlar, milletimizde takılmış peşine gidiyor!

• Takiptieyim.dana gibi okuyup gecmis olmayayim saol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Anarsizm

Takiptieyim.dana gibi okuyup gecmis olmayayim saol
    Günümüzdeki parlamento sistemi tamamen iş yapılamasın,karar alınamasın diye üretilmiş bir sistemdir.
    Danıştaya 2 adam yerleştir meclisi kilitle.
    Anayasa mahkemesine adamlarını yerleştir meclisi kilitle.
    Yargıtaya adam yerleştir meclisi kilitle vs vs....
    Ülkemizde akil adam kalmadı yönetim işi satranç oyununa benzer rakibin sonraki hamlesini tahmin edemezsen kaybetmeye mahkum olursun.
    Bundan önceki hükümetlerin hepsi erken seçime gitmek zorunda kaldı neden dersiniz?
    Küresel güçler dünyada güçlü liderler istemezler çünkü başlarına bela olacağını bilirler.
    Bu sefer boynumuzdaki prangadan kurtulursak ne ala yok eğer kurtulamazsak Türkiyeyi unutun beyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    iyi iyi yakında dünyaya kafa tutacağız demektir....

Orijinalden alıntı: kemomando

+1

hitler ve RTE yi aynı kefeye koymak cok sacma..eleştiriken de mantıklı olmaz lazım...

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

+1

hitler ve RTE yi aynı kefeye koymak cok sacma..eleştiriken de mantıklı olmaz lazım...

Mesela siz de farklı ülkelerin (mümkünse günümüz Avrupa ülkelerinin) yöneticilerinin / yönetimlerinin Hitler ile benzerliğini gösterebilir misiniz?

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

quote:

+1

Mesela siz de farklı ülkelerin (mümkünse günümüz Avrupa ülkelerinin) yöneticilerinin / yönetimlerinin Hitler ile benzerliğini gösterebilir misiniz?

gelecek neyi gösteriri bilinmez..lakin su an ki sartlar altında RTE hitlere benziyor diye bir iddia ortaya atmak sacmadır... acıkcası tek tek avrupa ülkelerini arastıramam..ama dünyada büyük olmak isteyen devletlerin nufusunu arttırmak için caba sarfettiğini unutmyaın..yani nufusu artısının istemek sadece hitlere ve RTE ye özgü birsey değil.hitlerde cok cocuk istiyormus RTE de.... sor bakayım avrupa istemiyormu..nufusu yaslanıyor diye sürekli göçmen alıyorlar..genç nufus için cocuk sahibi olan mali destek veriyorlar.. laf olsun diye değil..nufus artsın diye.. çin hindistan gibi asırı nufuslu ülkeler haric ekonomisi iyi giden ülkelr nufus artısıda isterler..hem iş gücü hem ekonomik büyüklük hemde askeriye için gereklidir bu..

KHK yetkileri görecelidir..yani krallıkla yönetilen ülkelr var avrupada...seçimle gelmiş bir adamın bazı hakları alması normaldir ki aklı basında her insan bu ülkedeki bazı olusumların AKPye sürekli çelme takmaya calıştığını bilir.. cıkardıkları her yasa ,attıkları her adım yargıya takılıyor..adamlar hiçbirseyi yapamıyor haliyle..dolayısıyla statüko dedikleri bu sitemi kırmak ve akıcı uygulanbilir bir sistmi kurmak gerekliydi..referandumlarla engel olsturan statikocu kesim temzilendi.. bunu iyi yada kötü olarak söylemiyorum..ama sonucta bu ülkede carkların dönmediğini görmek için alim olmaya gerek yok...akp nin sloganı bile bunun üzerine yazılmıs..istikrar sürsün.... demokratik bir ülkede sen hem demokrasi diyeceksin hemde halkın istedikerini görmezlikten geleceksin... ondan sonra halk cahil akp amerikancı diye zızlan dur..ankara baro baskanı mı ne vardı..konusmasında chpyi ve solu eleştirmişti.. dah doğrusu bir özeleştiri yapmıstı..t
    ürk solu uyudu..darbelere gıkının cıkarmadı..üstüne düşeni yapmadı..şimdi gelinen noktada da vaty efendin ülke elden gidiyor vay efendin seratcılar basa geçti vay efendim amerika bizi yönetiyor..kac yıldır nerdeydi bu sol...deniz baykal gibi bir addam kac yıl tıkadı solun önünü...

özet olarak bu ülkede statikocular rejimi koruyacaz diye sitemi tıkadılar ,solcular uyudular ,ılımlı islamcılar ise calısıp demokratik yollarla iktidar oldular...oyunu kuralına göre oynayıp kaznadılar..şimdi mızmızlanmanın hiçbir mantığı yok..

bu ülkede RTE döneminde inanılmaz demokratik adımlarda atıldı... gerçi AB ile alakalı birazda ama olsun...

konuyu acan arkadas diyor ki meclsii bypass etti..biraz ciddiyet yahu..hangi yasayı hangi maddeyi referandumla yada meclis yoluyla geçiremezki... sanki meclisi bypass etti derken bir ayrı telden calma mevzusu varmıs gibi yorum yapıyorsunuz...

iyi ya da kötü... millet RTEyi secti.. millete laf edeceğine adam gibi calıssaydılar ,değişime acık olsaydılar malum kesimde iktidar olabilirdi...

eleştirilecek şeyler vvar tabiki..ama gercekci eleştiri lazım..

mesela hapisteki insanlar...davaları yllar sürüyor ,suc beli değil tanık belli değil..bunlara göz yumuluyor k bu eleşirilmeli...

• quote:

quote:

quote:

quote:

+1

gelecek neyi gösteriri bilinmez..lakin su an ki sartlar altında RTE hitlere benziyor diye bir iddia ortaya atmak sacmadır... acıkcası tek tek avrupa ülkelerini arastıramam..ama dünyada büyük olmak isteyen devletlerin nufusunu arttırmak için caba sarfettiğini unutmyaın..yani nufusu artısının istemek sadece hitlere ve RTE ye özgü birsey değil.hitlerde cok cocuk istiyormus RTE de.... sor bakayım avrupa istemiyormu..nufusu yaslanıyor diye sürekli göçmen alıyorlar..genç nufus için cocuk sahibi olan mali destek veriyorlar.. laf olsun diye değil..nufus artsın diye.. çin hindistan gibi asırı nufuslu ülkeler haric ekonomisi iyi giden ülkelr nufus artısıda isterler..hem iş gücü hem ekonomik büyüklük hemde askeriye için gereklidir bu..

KHK yetkileri görecelidir..yani krallıkla yönetilen ülkelr var avrupada...seçimle gelmiş bir adamın bazı hakları alması normaldir ki aklı basında her insan bu ülkedeki bazı olusumların AKPye sürekli çelme takmaya calıştığını bilir.. cıkardıkları her yasa ,attıkları her adım yargıya takılıyor..adamlar hiçbirseyi yapamıyor haliyle..dolayısıyla statüko dedikleri bu sitemi kırmak ve akıcı uygulanbilir bir sistmi kurmak gerekliydi..referandumlarla engel olsturan statikocu kesim temzilendi.. bunu iyi yada kötü olarak söylemiyorum..ama sonucta bu ülkede carkların dönmediğini görmek için alim olmaya gerek yok...akp nin sloganı bile bunun üzerine yazılmıs..istikrar sürsün.... demokratik bir ülkede sen hem demokrasi diyeceksin hemde halkın istedikerini görmezlikten geleceksin... ondan sonra halk cahil akp amerikancı diye zızlan dur..ankara baro baskanı mı ne vardı..konusmasında chpyi ve solu eleştirmişti.. dah doğrusu bir özeleştiri yapmıstı..t
    ürk solu uyudu..darbelere gıkının cıkarmadı..üstüne düşeni yapmadı..şimdi gelinen noktada da vaty efendin ülke elden gidiyor vay efendin seratcılar basa geçti vay efendim amerika bizi yönetiyor..kac yıldır nerdeydi bu sol...deniz baykal gibi bir addam kac yıl tıkadı solun önünü...

özet olarak bu ülkede statikocular rejimi koruyacaz diye sitemi tıkadılar ,solcular uyudular ,ılımlı islamcılar ise calısıp demokratik yollarla iktidar oldular...oyunu kuralına göre oynayıp kaznadılar..şimdi mızmızlanmanın hiçbir mantığı yok..

bu ülkede RTE döneminde inanılmaz demokratik adımlarda atıldı... gerçi AB ile alakalı birazda ama olsun...

konuyu acan arkadas diyor ki meclsii bypass etti..biraz ciddiyet yahu..hangi yasayı hangi maddeyi referandumla yada meclis yoluyla geçiremezki... sanki meclisi bypass etti derken bir ayrı telden calma mevzusu varmıs gibi yorum yapıyorsunuz...

iyi ya da kötü... millet RTEyi secti.. millete laf edeceğine adam gibi calıssaydılar ,değişime acık olsaydılar malum kesimde iktidar olabilirdi...

eleştirilecek şeyler vvar tabiki..ama gercekci eleştiri lazım..

mesela hapisteki insanlar...davaları yllar sürüyor ,suc beli değil tanık belli değil..bunlara göz yumuluyor k bu eleşirilmeli...

Ben ne sordum, siz ne cevap verdiniz. Burası yeri değil ama yine de cevap vereyim.

Ülkedeki işsizlik kol gibiyken, istikrar sadece zenginler için sürerken, bu ülkenin nüfusu zaten artış halindeyken, RTE'nin 3 çocuk istemesine ben mantık göremiyorum. RTE'nin 3 çocuk önerisinin nedeni ile ilgili açıklamasını da hatırlamıyorum. Çocuk rızkıyla gelir, ne kadar çocuk o kadar rızık, ekonomimiz düzelir diye düşündüyse bilemeyeceğim.

Demokrasi nedir?
    Vikipedia'ya göre Demokrasi tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir. Demorasi ile aşağıdaki maddelerin de olması beklenir:

Azınlık haklarını güvenceye alan yönetim;
    Sosyal eşitsizliği yok etmeye çabalayan yönetim;
    Fırsat eşitliği sağlamaya çalışan yönetim;

Görüldüğü gibi bizim ülkemiz demokratik değildir. Demokratik Türkiye lafı tamamen yalandan ibaret. Ülke demokratik olsaydı hükumet sadece aldığı %50 oy aldığı çoğunluğu değil, tüm halkı gözetirdi. Hükumetin attığı demokratik adımlar sadece %50 için demokratik.

Hükumet çıkardığı yasalarda yargıya takılıyorsa, demek ki bu yasalar usulsüz ve kanunlara aykırı. Aslında çelmeyi KHK yetkisini usulsüz kullanan başbakan, başbakanın her dediğine eyvallah çekip yargıya aykırı yasalar çıkartan meclis, tüm muhalefeti görmezden gelen hükumettir. Çelmeyi yiyen de halktır.

• quote:

Ben ne sordum, siz ne cevap verdiniz. Burası yeri değil ama yine de cevap vereyim.

Ülkedeki işsizlik kol gibiyken, istikrar sadece zenginler için sürerken, bu ülkenin nüfusu zaten artış halindeyken, RTE'nin 3 çocuk istemesine ben mantık göremiyorum. RTE'nin 3 çocuk önerisinin nedeni ile ilgili açıklamasını da hatırlamıyorum. Çocuk rızkıyla gelir, ne kadar çocuk o kadar rızık, ekonomimiz düzelir diye düşündüyse bilemeyeceğim.

Demokrasi nedir?
    Vikipedia'ya göre Demokrasi tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir. Demorasi ile aşağıdaki maddelerin de olması beklenir:

Görüldüğü gibi bizim ülkemiz demokratik değildir. Demokratik Türkiye lafı tamamen yalandan ibaret. Ülke demokratik olsaydı hükumet sadece aldığı %50 oy aldığı çoğunluğu değil, tüm halkı gözetirdi. Hükumetin attığı demokratik adımlar sadece %50 için demokratik.

Hükumet çıkardığı yasalarda yargıya takılıyorsa, demek ki bu yasalar usulsüz ve kanunlara aykırı. Aslında çelmeyi KHK yetkisini usulsüz kullanan başbakan, başbakanın her dediğine eyvallah çekip yargıya aykırı yasalar çıkartan meclis, tüm muhalefeti görmezden gelen hükumettir. Çelmeyi yiyen de halktır.

RTE nin üç çocuk istemesi mantıklı diyen yok.ama sırf bunu örnek göstererek hitlere benzetmek sacma..işsizlik var diyorsun da sanki akpden önce çok mu muhtesemdi...ama geneline bakarsan ekonomik durumu düşük insanlar akpye oy veriyor...ister makarna de ister kömür..ama demokratik yolla alıyormu oyu..işsizlik konusu muhalefet etmekten başka bişi değil..zira baska parti olsa işsizlik yine bu seviyelerde olacaktı..ama istikrar için halk akpyi seciyor...

demokrasi vardı ya da yoktu denilemez..ne kadar demokratik, ne kadar demokratik değil denilebilir..

azınlık hakları akpden önce ne haldeydi...kürtlerin hakları ,onu geç laiklik diye dindarlara baskı yapanlar..bakınız bunlar hep akpye gitti...
    sosyal eşitsizlik akpden öncede cok iyi değildi.. sanki calıp cırpan tek partimyiş gibi davranarak gercekci olunmaz..ama bakınız sizin bahane gösterdiğiniz fakirler bile AKPye oy veriyor...demeki söylemlerinizde bir tuhaflık var...
    fırsat eşitliği dersen mesale üni sınavındaki katsayı kalktı..

yani ben akp harika demiyorum..ama akpye oy verenler acısından bakın olaya..o fakir cahil diye hor görüp bahane ettiğiniz insalar bakımından..onlar akp diyor..ve kendilerince haklı gerekceleri var...

ülke akp döneminde demokratik anlamdan gelişmiştir...sizin demokrasi yoktur tarzı chpvari söyleminize rağmen..çünkü akp hala avrupa politikası izliyor ve dahası farklı görüşlere kapısını acıyor...

hükümetin cıkardığı yasalar yargıya takılıyorsa ya senin dediğin gibi yasalarda sorun var ya da büyük ihtimal hükümeti istemeyen statüko her türlü hükümet politikasının baltalamaya calışıyor ki referandumda halk bu konuda da cevabını verdi statükoya...

halk diyorsun hal..ben halk hala akp diyor diyorum.. referandum da %65 aldı adamlar...

bosuna mızmızlanmamak lazım.. adamlar oyunu kuralına göre oynayarak kazandı..bugun seçim olsa gene akp iktidar olacak..sizde hala halk cahil, koyun, meee hükümet halkı sömürüyor, tarzı artık ciddiye alınmıcak yaklaşımlar sergileceksiniz...

gercekleri görmek lazım ki..doğru politikalar belirlenebilsin...deniz baykal gibi adamlar yüzüzünen sol %25 gecemiyor.. bahceli gibi adamlar yüzünden mhp %10lar seviyesinde...halkı küçük görerek birseyi değiştiremezsiniz...bak adamlar her seçimde oylarının arttırdı....siz bu kafayla giderseniz akp %70lere cıkar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 26 Haziran 2012; 15:22:33 >

• quote:

quote:

Demokrasi nedir?

RTE nin üç çocuk istemesi mantıklı diyen yok.ama sırf bunu örnek göstererek hitlere benzetmek sacma..işsizlik var diyorsun da sanki akpden önce çok mu muhtesemdi...ama geneline bakarsan ekonomik durumu düşük insanlar akpye oy veriyor...ister makarna de ister kömür..ama demokratik yolla alıyormu oyu..işsizlik konusu muhalefet etmekten başka bişi değil..zira baska parti olsa işsizlik yine bu seviyelerde olacaktı..ama istikrar için halk akpyi seciyor...

demokrasi vardı ya da yoktu denilemez..ne kadar demokratik, ne kadar demokratik değil denilebilir..

azınlık hakları akpden önce ne haldeydi...kürtlerin hakları ,onu geç laiklik diye dindarlara baskı yapanlar..bakınız bunlar hep akpye gitti...
    sosyal eşitsizlik akpden öncede cok iyi değildi.. sanki calıp cırpan tek partimyiş gibi davranarak gercekci olunmaz..ama bakınız sizin bahane gösterdiğiniz fakirler bile AKPye oy veriyor...demeki söylemlerinizde bir tuhaflık var...
    fırsat eşitliği dersen mesale üni sınavındaki katsayı kalktı..

yani ben akp harika demiyorum..ama akpye oy verenler acısından bakın olaya..o fakir cahil diye hor görüp bahane ettiğiniz insalar bakımından..onlar akp diyor..ve kendilerince haklı gerekceleri var...

ülke akp döneminde demokratik anlamdan gelişmiştir...sizin demokrasi yoktur tarzı chpvari söyleminize rağmen..çünkü akp hala avrupa politikası izliyor ve dahası farklı görüşlere kapısını acıyor...

hükümetin cıkardığı yasalar yargıya takılıyorsa ya senin dediğin gibi yasalarda sorun var ya da büyük ihtimal hükümeti istemeyen statüko her türlü hükümet politikasının baltalamaya calışıyor ki referandumda halk bu konuda da cevabını verdi statükoya...

halk diyorsun hal..ben halk hala akp diyor diyorum.. referandum da %65 aldı adamlar...

bosuna mızmızlanmamak lazım.. adamlar oyunu kuralına göre oynayarak kazandı..bugun seçim olsa gene akp iktidar olacak..sizde hala halk cahil, koyun, meee hükümet halkı sömürüyor, tarzı artık ciddiye alınmıcak yaklaşımlar sergileceksiniz...

gercekleri görmek lazım ki..doğru politikalar belirlenebilsin...deniz baykal gibi adamlar yüzüzünen sol %25 gecemiyor.. bahceli gibi adamlar yüzünden mhp %10lar seviyesinde...halkı küçük görerek birseyi değiştiremezsiniz...bak adamlar her seçimde oylarının arttırdı....siz bu kafayla giderseniz akp %70lere cıkar...

Alıntıları Göster
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25182932

• quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

http://www.ntvmsnbc.com/id/25182932

Alıntıları Göster
    türk halkının zihinsel dünyası totaliter bir yönetim anlayışına sahiptir. yani, başındaki adam sert, baskıcı olmalı. astığı astık kestiği kestik olmalı. yoksa onu kimse ciddiye almaz.

• quote:

türk halkının zihinsel dünyası totaliter bir yönetim anlayışına sahiptir. yani, başındaki adam sert, baskıcı olmalı. astığı astık kestiği kestik olmalı. yoksa onu kimse ciddiye almaz.

Alıntıları Göster
    hitler nasyonal sosyalist biriydi. rte ile aynı kefeye koymak hata olur

Alıntıları Göster
    Ülke yönetenlerin 3 çocuk tavsiye etmesinden neden rahatsız oluyorsunuz ?
    İsteyen dinler 3 çocuk veya 33 çocuk yapar istemeyen yapmaz.
    Her fırsatta fikir hürriyetinden bahsedenler kendisine ters gelen görüşleri de hazmetsinler. Elbette uymak, uygulamak zorunda değilsiniz.

şahsen evlenirsem sadece tek çocuğumun olmasını ve maddi manevi tüm enerjimi ona harcamayı düşünüyorum. Ama başbakanın bu düşüncesinden hiç rahatsız olmuyorum. Rahatsız olanların da başbakanın genel siyasi bakışı, ideolojisinden rahatsız olduğunu ve ne söylerse her konuda külliyen ret etmeliyim şartlanmasıyla baktığını düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.