Şimdi Ara

Adolf Hitler (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
1
Favori
13.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • antonidas kullanıcısına yanıt
    Fitilini ateşledi yani başlattı yani, gerçekler öyle değil nedir? Hitler'in Polonya'yı ele geçirmesi meşru mu yani?

Orijinalden alıntı: el_jericho

Fitilini ateşledi yani başlattı yani, gerçekler öyle değil nedir? Hitler'in Polonya'yı ele geçirmesi meşru mu yani?
    Polonya dediğin yer eski Almanyaydı biliyorsun değil mi hocam ? 1.Dünya savaşından sonra Almanlardan o kısım koparıldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: SiyahPapyon

Polonya dediğin yer eski Almanyaydı biliyorsun değil mi hocam ? 1.Dünya savaşından sonra Almanlardan o kısım koparıldı

Alıntıları Göster
    O zamandan bugüne kadar Avusturya olan bir yerden bahsediyoruz sonuçta. Cermen ırkından bahsedersek "Bugünkü Almanya, Hollanda ve Avusturya başta olmak üzere İngilizler, Fransızlar ve Almanca konuşan İsviçrelilerin önemli bir kısmı Cermen halkına mensuptur." Ona göre bakarsak Hitler'in tüm topraklarda hak iddia etmesi normal. O zaman Fransızlar da hak iddia etsin, İngilizler de hak iddia etsin. Tabi bunu konu itibariyle genişletebiliriz ancak dediğiniz durum yani "Eski Almanyaydı" eskide kaldı. Artık devletlerin olduğu bir zaman, imparatorluk veya krallık değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hatior

Emperyalizmin savaş koşulları bu ittifaklar ne yönde oluşursa o yöne dönersin.

Faşist Hitler sovyetlere saldırdı mı saldırdı . Bunun aşağısı yukarısı yok.

Saldırınca ne oldu karşısında balkan ülkeleri dahil kızıl orduyu buldu .
    ve kızıl ordu ilerlerken önünde hitlerin müttefiki Plonyayı buldu esmi geçmeliydi .
    Polonyayı ezerek Berlin sokaklarına ilerledi bu kadar basit. Gestapoyu bitirdi.

Stalinden sonra ortalıkta komünizm kalmadı. SSCB sadece adı vardı .Partiyi eline O dediklerin ülkeyi sattılar. ancak komünizmin devrilmesi herşeye rağmen 35 yıl sürdü.
    Stalin 1952 den sonra anzaimer oldu kafayı yedi.

Sizin çarlık rusya korkunuz komünizm korkusuna döndü. Yıkılmasından sonra aradan geçen 30 yıla rağmen tükenmedi

Alıntıları Göster
    Hayır ben Polonya'nın sonradan işgalini demiyorum ki ve Polonya müttefik değildi işgal edildikten sonra. Hitler Polonya'yı ele geçirirken Sovyetler'de bundan pay almaya başlıyordu ki aldı hatta. Valla savaşın ilk seyirlerinde durum dediğin gibi hiçte öyle değildi affedersin, hazırlıksız yakalanan Sovyet ordusu Alman Ordusu tarafından yerle bir edilmişti ilk zamanlarda. Hitler balkanları,ukraynayı ve beyaz rusyayı çoktan ele geçirmiş Moskova ve Stalingard'a doğru ilerliyordu.Savaşın sonlarında, sokak savaşında sovyet atağı ve batı'da İngiliz sömürge askerleri ve ABD'nin savaşa girmesi savaşın seyrini değiştirdi. Hitler Polonya'yı almayıp direktmen Sovyetler Birliğin'e savaş ilan etseydi Doğu Komünizimini bitirmek isteyen ABD,İngiltere,Fransa anında savaş ilan edecekti Sovyetlere ve büyük ihtimalle Rus toprakları bu 4'lü devlet arasında paylaşılacaktı. Aynısı Sovyetler Birliği içinde geçerliydi, Nazi Almanyası ne kadar büyürse Batı Avrupa'da onu o kadar çok destekleyecekti ve Nazi Almanyası yardımı ile İngiltere ve Fransa'yı işgale kalkışıp Batı'da büyük oranda söz sahibi olacaktı. He unutmadan söyleyeyim Sovyetler İngiltere'nin aracılığı ile ABD'den savaş mühimmatı alıyordu.(sonradan ödemek koşuluyla). Sovyetlerden 2.Dünya Savaşında korkmak için hiçbir sebeb göremiyorum ben üzgünüm. Şayet korkulacak şey varsa ticaretin dibine vuran ve sattığı mallar nedeniyle ekonomisi fırlayan ABD'de den korkulmaydı.

Çarlık Rusya'sında da stratejik dehalar(Deli Petro etc.)yetişti ve dönemin süper güçlerinden biriydi bunu inkar edemem. Çarlık Rusya korkusu(?)1.Dünya Savaşında bitmişti maalesef. O kadar çoğu cephede başarısızlık sonucu Bolşevik Devrimi olmadı mı? Doğu Cephesinde Almanların üstünlüğü mevcuttu keza 50bin asker 100bin askerleri telef ediyordu. Almanları zorlayan Afrika cephesi(Afrika Sömürgeleri) ve Batı Cephesi oldu,Doğu cephesi bildiğin çerezlikti onlar için. Anında askerleri ısınmadan savaşa süren Çarlık Rusyası'ndan bahsetmiyorsundur umarım :(

Bu arada Rusya'yı bu kadar savunduğuna göre bir Rusluk var gibi sende.(Şaşırdım sadece)

• Rusyayı öven kim
    Ben savaşın 1940-45 arası değerlendirmesini yapıyorum .
    Topikte 10 milyon sivilin o dönemde stalin tarafından öldürüldüğü palavrası iddia edildi. Hepsi bu .

Hitlerle Stalini aynı kefeye koymak akıllara zarar.
    Emperyalizmin sınırlarını genişletmek için uydurduğu palavralardan ibaret

Orijinalden alıntı: Hatior

Rusyayı öven kim
    Ben savaşın 1940-45 arası değerlendirmesini yapıyorum .
    Topikte 10 milyon sivilin o dönemde stalin tarafından öldürüldüğü palavrası iddia edildi. Hepsi bu .

Hitlerle Stalini aynı kefeye koymak akıllara zarar.
    Emperyalizmin sınırlarını genişletmek için uydurduğu palavralardan ibaret
    O iddia hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamam. Şayet Stalin o dönemde değil ama bildiğim kadarıyla Lenin'in ölümünden ve Komünist Parti Genel Sekreteri olduktan sonra iç temizlik yaptığını hatırlıyorum sadece o da 1milyon kişiyi öldürtmüştü. Ben aynı kefeye koymadım ama Stalin'in de masum olmadığı orta da. Küba Krizine kadar başta olsaydı şayet ben Stalin'in bombayı atacağını düşünürdüm ve o da milyonları bulurdu.

He birde Gorbaçov'un ABD'nin adamı olduğu iddiaları da var önce ki mesajına ithafen.

• Ne kadar kolay sallıyorsunuz . 1 milyon kişi imiş .

Elbette bir takım sürgünler oldu. ama abartıldığı kadar değil.
    En büyük rakibi Trocki idi 1926’da Politbüro’dan çıkartıldı, 1928’de de Alma Ata’ya sürüldü.
    Gerisini nette bulursun . Öldürmek istese ta baştan Trockiyi tek kurşuna götürürdü .

Anlattığınız her şey senaryo.

Bundan beteri olamaz diyoruz ama daha kötüsü de olabilirdi. Almanya 1. Dünya savaşından sonra önünde sonunda ırkçı bir düzleme geçecekti. Zamanın bir çok aristokratları ve bazı kişiler çoktan faturayı birilerine kesmişti. Bu ateşin fitilini hitler yaktı. O olmasaydı elbet başka biri yakardı. Hitlerin tek iyi yanı askeri bakımdan yetenekli biri değildi ve kibirliydi bu yüzden yenildi. Eğer hitler olmasa ve onun yerine gelecek kişi yetenekli olsaydı şu an abd yerine almanya olurdu...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • unnamed13 U kullanıcısına yanıt
    quote:

***@rmour*** @ 18 Aralık 2019 08:44:37

quote:

unnamed13 @ 19 Aralık 2019 03:32:23

bazı arkadaşlar hala gerçeği kabullenemiyor galiba
    bir türkün kırım sürgününün sorumlusu olan stalini savunması akıllara zarar doğrusu :)

Vatandaşı birisi Stalinin 10 milyon sivili öldürdüğü palavrasını atıyor
    Delil gösterin dedik siz hala aynı palavraları destekler konuşmalar yapıyorsunuz

Sen ne diyorsun ne kırım sürgünü ?

Stalin ile, Hitleri ve Tokyoya Atom Bombasını sallayanları aynı kefeye koyup yaygara yapamazsınız.
    Hitler ve tokyoda sivillere saldıran ABD savaş suçu işlemişlerdir.

Komünizm korkusu iliklerinize kadar işlemiş.

Doğru dürüst bir Adolf Hitler analizi yapamıyorsunuz.

2. ci dünya savaşında 65 milyon insanı ölümüne neden olmak ile fazladan atıyorum kırımda 100 bin kişiyi sürmeyi karşılaştıramazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatior -- 19 Aralık 2019; 5:8:58 >

• Hatior kullanıcısına yanıt
    bilimsel makalelerden alintilar yaptim ,adamların rus arşivlerini açtığını soyledim ama hala kabul etmeyip türlü gerekçelere sığındın,hala inanmiyorsan da inanma kanka,seni yoldaşınla baş başa bırakalım en iyisi

• ayrica komunizmin bir tehdidi kaldımı ki ondan korkalım:) artık çin,kuzey kore gibi ülkelerde geçerliliğini sürdürür ,doğu türkistanlilara ve hong kong a zulümler yaparak da hayatına devam eder sizin gibi stalinciler de bunları görmezden gelip milleti salak yerine koyarsınız ama yemezler efenim,yemezler.

Karşınızda cahil köylü . Tezgahta domates satıcısı manav yok.
    Onlar dahi yemiyor
    bilim insanlarina da çomarlar gibi ajan yaftalaması yaparsan senle konuşulacak bişey kalmaz.zira ,bilime,tarih bilimine ve onun saygın bilim insanlarına dil uzatıp da saçmalayanlara tenezzül edilmez.stalinle mutluluklar...

***@rmour*** @ 18 Aralık 2019 08:44:37

Vatandaşı birisi Stalinin 10 milyon sivili öldürdüğü palavrasını atıyor
    Delil gösterin dedik siz hala aynı palavraları destekler konuşmalar yapıyorsunuz

Sen ne diyorsun ne kırım sürgünü ?

Stalin ile, Hitleri ve Tokyoya Atom Bombasını sallayanları aynı kefeye koyup yaygara yapamazsınız.
    Hitler ve tokyoda sivillere saldıran ABD savaş suçu işlemişlerdir.

Komünizm korkusu iliklerinize kadar işlemiş.

Doğru dürüst bir Adolf Hitler analizi yapamıyorsunuz.

2. ci dünya savaşında 65 milyon insanı ölümüne neden olmak ile fazladan atıyorum kırımda 100 bin kişiyi sürmeyi karşılaştıramazsınız.

• antonidas kullanıcısına yanıt
    G.. Sallama bir bilgi. 7 Yahudi 3 Alman mış.. Hitler Kavgam kitabında bile okula girememesini Yahudiler iliskilendirmiyor. O dönemde herkesi Bugünün Türkiyesi gibi Üniversiteye almıyorlardi Almanyada.

Sorunlu bir çocukluk geçirmiş ve Birinci dünya savaşının yıkımından Ruh hastası olarak çıkmış birisi.

Sevr Antlaşmasinin ağır maddeleri Almanyayi ve Halkı Mahvetti. Bırakın Hitler, bir eşek çıkıp Angirsa Sevr i tanimiyacagim diye peşine milyonlarca Alman takılırdı.

Eğer Bunalım donemlerinde Aşırı sağ başa gelirse, her daim Motivasyon ve Gazlama ile başarılı bir dönem geçirdikten sonra, Ülkeyi felakete sürükler. Çoğu yerde aynıdır bu. İdeoloji Planlanan yolda yürümek için Avantaj sağlar ama o Avantaj sonunda Saçma ütopik düşüncelere yerini bırakır ve Realist dünyadan kopar. En sonunda felaket ile sonu gelir.

Dünya Nüfusunun %1 ni oluşturan bir Devletin %99 nu kontrol edebileceğini düşünmek ancak Ruh hastası bir kafanın düşüncesi olurdu ki, sonunda o kafa dar ağacında sallandı. Aşırı sağ yada solun denge sorunu hep vardır ve olacaktır.

İslamcılar içinde bu geçerli. Durmaları gerektiği zaman duramıyorlar çünkü İlahi gücün onlar ile beraber olduğunu düşünüyorlar hep..

• Bir görüşe göre hitlerin öldürdüğü yahudiler safkan olmayan yabudilerdi. Bu katliamla hem Yahudi ırkını saflaştırmış oldu hem de safkan yahudilerinin İsrail’e göç etmelerini sağlamış oldu.

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Amerika seviciliğim yok. Amerika savaştaki tutumları yüzünden sevdiğim bir ülke değil. Özellikle Vietnam'da yaptıklarını düşünecek olursak. 2. Dünya Savaşı'nda masum değiller maalesef ama karşılarındaki düşmanları düşünecek olursak çok daha masumlar. İnsanları kampa alıp fırına vermek nedir arkadaş veya insanlar üzerinde yapılan deneyler. Yazarken bile insan rahatsız oluyor.

Fakat burada adamların eline başka bir seçenek gelmedi. Eğer Amerika Japonya'yı işgal edecek olsaydı oluşacak olan yıkım ve ölüm sayısı kat kat yüksek olurdu. Diğer olasılık ise hava bombalamasına devam etmek.

Japonya'nın donanmasının çoğu yok olmuştu zaten. Uçakları da önceki bombalanmalardan yok olmuştur. Japonya'nın askeri gücünün çoğu zaten mahvolmuştu.

Bombanın atıldığı yerler genel olarak askeri yerler fakat Nagazaki liman kenti olduğu için tercih edilmiş. Hiroşima kadar askeri bir yerleşke değil. Asıl amaç bombanın yıkım gücünü gösterebilmek. Evet bu insanların yaşadığı çok çok üzücü ben de üzülüyorum fakat Japonya çıkartması yapılsaydı ölen sayısı daha az olacak değildi. Keşke Japonlar bunu öngörüp direk teslim olsalardı. Fakat akıllarının başlarına gelmesi için bir dünya insan daha öldü. Hatta daha da atılması planlanıyormuş. Umarım bir daha böyle bir şey yaşanmaz fakat insanlığın doğasında yıkım var maalesef.

Tokyo bombalanması deseniz neyse haklısınız özellikle Tokyo gibi yerleşim yerinin bombalanması çok vahşice fakat atom bombasını aynı şekilde görmüyorum. Sonuçta savaştasın ve yastık savaşı yapmadığına göre kayıplar elbette olacak. Asıl sıkıntı ne kadar çok olduğu ve ne kadarının önlenebileceği. Bu bombalarla milyonlarca japon ölümünün engellendiğini düşünüyorum bir yerde okudum Japonlar 20 milyon kişinin öleceğini tahmin etmiş. Tabi yaşanmadan ne kadar olacağını bilmek zor.
    Japonya zaten teslim olmaya hazırdı sadece Japon Imparatoru'na herhangi bir zarar gelmemesi kosuluyla savasi bitireceklerini soylemisti. Bundan dolayi da "Kamikaze" dedigimiz(olume gitmek) bir olay gerceklesti savasin bitimine yakin. Bomba konusuna gelince Harry S Truman bunu bence hiçbir zaman dusunmedi amaci sadece govde gosterisi yapmakti ki zaten Manhattan projesinden haberdar olmasi baskan oldugu zamanda gerceklesti. Truman'in amaci savasi az bir maliyetle ve insanin olumu ile bitirmek degildi elindeki gucu kullanarak dunyaya adini duyurmakti. Manhattan Projesinin amacinin kotuye gittigini anlayan Bilim Adamlari zaten buna karsi cikmisti bile.(Truman'in basa gecmesi ile)

Truman hakkinda da ABD sermayerdarlarinin sayesinde baskan oldugu iddialari da var. Henry Wallace gecseydi o bombayi atmazdi iddialari da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Amerika seviciliğim yok. Amerika savaştaki tutumları yüzünden sevdiğim bir ülke değil. Özellikle Vietnam'da yaptıklarını düşünecek olursak. 2. Dünya Savaşı'nda masum değiller maalesef ama karşılarındaki düşmanları düşünecek olursak çok daha masumlar. İnsanları kampa alıp fırına vermek nedir arkadaş veya insanlar üzerinde yapılan deneyler. Yazarken bile insan rahatsız oluyor.

Fakat burada adamların eline başka bir seçenek gelmedi. Eğer Amerika Japonya'yı işgal edecek olsaydı oluşacak olan yıkım ve ölüm sayısı kat kat yüksek olurdu. Diğer olasılık ise hava bombalamasına devam etmek.

Japonya'nın donanmasının çoğu yok olmuştu zaten. Uçakları da önceki bombalanmalardan yok olmuştur. Japonya'nın askeri gücünün çoğu zaten mahvolmuştu.

Bombanın atıldığı yerler genel olarak askeri yerler fakat Nagazaki liman kenti olduğu için tercih edilmiş. Hiroşima kadar askeri bir yerleşke değil. Asıl amaç bombanın yıkım gücünü gösterebilmek. Evet bu insanların yaşadığı çok çok üzücü ben de üzülüyorum fakat Japonya çıkartması yapılsaydı ölen sayısı daha az olacak değildi. Keşke Japonlar bunu öngörüp direk teslim olsalardı. Fakat akıllarının başlarına gelmesi için bir dünya insan daha öldü. Hatta daha da atılması planlanıyormuş. Umarım bir daha böyle bir şey yaşanmaz fakat insanlığın doğasında yıkım var maalesef.

Tokyo bombalanması deseniz neyse haklısınız özellikle Tokyo gibi yerleşim yerinin bombalanması çok vahşice fakat atom bombasını aynı şekilde görmüyorum. Sonuçta savaştasın ve yastık savaşı yapmadığına göre kayıplar elbette olacak. Asıl sıkıntı ne kadar çok olduğu ve ne kadarının önlenebileceği. Bu bombalarla milyonlarca japon ölümünün engellendiğini düşünüyorum bir yerde okudum Japonlar 20 milyon kişinin öleceğini tahmin etmiş. Tabi yaşanmadan ne kadar olacağını bilmek zor.
    Japonya zaten teslim olmaya hazırdı sadece Japon Imparatoru'na herhangi bir zarar gelmemesi kosuluyla savasi bitireceklerini soylemisti. Bundan dolayi da "Kamikaze" dedigimiz(olume gitmek) bir olay gerceklesti savasin bitimine yakin. Bomba konusuna gelince Harry S Truman bunu bence hiçbir zaman dusunmedi amaci sadece govde gosterisi yapmakti ki zaten Manhattan projesinden haberdar olmasi baskan oldugu zamanda gerceklesti. Truman'in amaci savasi az bir maliyetle ve insanin olumu ile bitirmek degildi elindeki gucu kullanarak dunyaya adini duyurmakti. Manhattan Projesinin amacinin kotuye gittigini anlayan Bilim Adamlari zaten buna karsi cikmisti bile.(Truman'in basa gecmesi ile)

Truman hakkinda da ABD sermayerdarlarinin sayesinde baskan oldugu iddialari da var. Henry Wallace gecseydi o bombayi atmazdi iddialari da var.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.