Şimdi Ara

Adobe Premiere Pro CS4 hakkında yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, Adobe Premiere Pro CS4 programında kuzenimin askerdeki yemin töreni görüntülerini editledim, istediğim efekleri yazıyı felan yaptım. Takıldığım yer export olayı. editlediğim vidyo görüntüsünün formatı avi 720x576 çözünürlükte ve boyutu 7.5 GB, export ederken dvd veya diğer görüntü formatlarını seçtiğimde görüntü boyutu küçülüyor ekranın kenarlarında boşluk kalıyor. Nerede hata yapıyorum anlamadım, nerdeyse çoğu export bölümündeki media formatlarını seçtim bi türlü orjinali gibi gözükmüyor görüntü. Bu programı yeni kullanmaya başladım. Adobe Premiere Pro CS4 programı hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bu sorunumda yardımcı olursanız çok sevinirim.

    sorunumu tam olarak anlatabilmek için resim ekliyorum.

     Adobe Premiere Pro CS4 hakkında yardım?


     Adobe Premiere Pro CS4 hakkında yardım?







  • Pek anlamam ama bu daha cok NTSC ve PAL kaynaklı gözüküyor. Premiere'de bir proje açarken sanırım onu NTSC ve PAL olarak belirliyor olman lazım. Ya da görüntüyü render ederken HD olarak yapmayı dene. Kolay gelsin...
  • Hocam sağol verdiğin bilgiler için, dediğin gibi export yaparken pal-ntsc ayarlarını yapıyorum ufak bir önizleme ekranında gösteriyor zaten değişklik yaptığında o ekrana bakarak tamam bu sefer oldu diyorum işlem bittiğinde yine aynı çözemedim ben bu işi
  • 16:9 4:9 gibi ayarlara bakın. 4.9 a lın. olmazsa diğerini deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 23 Ocak 2010; 23:02:50 >
  • sağol ama senin dediğin şekildede defalarca denedim bir sonuca ulaşamadım
  • ulead kullanmayı biliyorsanız onda yapın. tekrar uğraşamam derseniz bir çözüm gösteririm. premierede sorunu düzeltmek en iyisi ama bulamazsanız çözümü aşağıya yazdıklarımı yapın.

    uleada birinci katmana boş bir resim koyun. kendi videonuzu ikinci katmana koyun. resmin uzunluğunu videoyla aynı yapın. birinci katmana fazla müdahale edmezsenizde ikinci katmandaki videoyu istediğiniz şekilde resmin üzerinde ayarlayın. sonunda resim altta kaldığından görünmeyecektir. videonuzun görünümünü istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiz.
  • kullanmakta olduğunuz player'la ilgili de olabilir. videoyu izlerken sağ tıklayıp "video framde"den scretch out of the video gibi bi seçenek var ona basın . ya da başka bir video oynatıcı da deneyin videoyu izlemeyi.
  • Sonuç videonun en boy piksellerine Media player Classic'te file-->properties yazan yerinden bakın bakalım.Yine 720*576 mı yoksa başka bir şey mi.

    Eğer farklı formatlara çevirecekeseniz videonun en boy ayarlarını kontrol edin.Çıktının aynı oranı koruduğundan emin olun..Adobe Media Encoderde hazırlarken videonun ayarlarını buna göre yapın.Farklı piksel oranları sonucu da bu şekilde şekil bozukluğu olabiliyor.Media Encoder ayarları yanıltmış olabilir.Çıktınız orijinal video ile aynı ebatlarda olsun.

    Ayrıca yukarıdaki söylendiği gibi başka bir oynatıcıda mesela windows media playerde oynatmayı deneyin. Dosya menüsü -->özellikler kısmından en boy pikselleri değerine bakın bakalım.

    Diğer yandan Media Player Classic'in en boy oranı ayarı bozulmuş olabilir. Video oynarken Media PLYR Clss'in Viev menüsü-->Pan scan bölümünden düzeltebilirsiniz.

    En iyisi vidoyu timeline da hazırladıktan sonra "export-->movie" deyip çıktıyı DV-avi formatında 720*576 piksellik avi video olarak almanız.Bunu nero vs bir DVD oluşturma programı ile her türlü DVDplayerde izlenebilecek DVD video hale getirebilirsiniz.Ya da Adobe içinde varsa doğrudan DVD formatı üzerinden çıktı alabilirsiniz.




  • Önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Yapmış olduğum düzenleme üzerinden export yaptığımda bu sorun devam etti. Bende bunun üzerine yeniden yaptım bütün ayarlarımı, düzenlemelerimi ama yeni proje oluştururken DV-PAL Standard 48Khz olanı seçtim export yaptığımda tam istediğim gibi oldu. İlk yaptığım projede farklı şeyler seçtim galiba ondan olmadı. Neyse sonuçta bozarak yaparak öğreniyoruz herşeyi o yüzden benim gibi böyle bir problem yaşamak istemeyen arkadaşlar ilk projeyi oluştururken ekran formatına dikkat etsinler. Herkese tekrar teşekkür ederim.
  • Selam, arkadaşlar Premiere Pro CS4-de çalışdığım videonu nasıl kaydede bilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.