Evet arkadaşlar, çok garip bir problemle karşı karşıyayım. Bu programı ilk defa kurdum. AVI dosyası import ediyorum, fakat sadece ses dosyası olarak gösteriyor. Ne yapmam gerekiyor video olarak da göstermesi için?
Video dosyasının codeğini tanımıyordur. Adobe Premiere biraz seçicidir. Her video dosyasını import etmez. WMV, h264 mov, MPEG-1, MPEG-2 Dv-avi gibi dosyalarda sorun çıkarmaz. Ama avi dosyası hangi codecle acaba. Divx ve ya xvid codecli ise premiere bunu import etmeyebilir. Sisteme codec yazılımı yükleyerek deneyebilirsin ama bunun da pek faydası olmuyor genellikle. Quick time yüklemek gerekiyor bazan.
En etkili çözüm videoyu uygun bir converter yazılımla premierin tanıyabileceği formata dönüştürüp öyle import etmek. Convert edilen videodaki kalite kaybı sorun olmayacaksa bunu deneyebilirsiniz. Bahsettiğiniz durumun premiere içinden ya da ayarlarından bir çözümü yok maalesef.
Teşekkür ederim. Videoyu indirdiğim programla alakalı sıkıntı varmış. Başka videoları deneyince sıkıntı olmadığını anladım.