Şimdi Ara

Adobe Premier Pro ve After Effect Vidyo sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
38
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Orjinal creative cloud kullanıyorum. ağırlıklı olarak photoshop İllustrator ve indesgin kullanıyordum. Uzun zaman sonra bir video editlemem gerekti ama Premier pro ve after effecti açıp vidyo eklediğimde timeline alanlarında ses ve video trackları gözüküyor ama iki programda da ses var ama vidyo görüntüsü açılmmıyor. sadece ses var. . Programları kaldırıp artık dosyaları silip yeniden kurdum programları günce versiyonlarını ve eski versiyonlarını da kurarak denedim aynı sonuç. Ekran kartı driveri son versiyon yükledim yine aynı sonuç . Format attım codeckler kurdum Ekran kartını güncelledim yine aynı.

Bilgisayarım "Hp Victus 16 R0047NT Intel Core I5 13500H 16 GB Ddr5 Ram 1 Tb SSD 6 GB RTX4050 .

HELP HELP HELP...

sorun çok büyük ihtimalle Premiere Pro ve After Effects’in GPU hızlandırma / video decode ayarlarından veya Windows’un donanım hızlandırması (Hardware Accelerated GPU Scheduling / H.264–HEVC donanım kod çözücü) ile ilgili. Format atmana ve temiz kurulum yapmana rağmen sorunun devam etmesi bunun ayarlardan kaynaklandığını gösteriyor.

Aşağıda sırasıyla en çok işe yarayan çözümleri yazıyorum. Bunları adım adım uygula, %90 ihtimalle görüntü gelecektir.

1. Premiere Pro > File → Project Settings → General

Renderer’ı şu sırayla dene:

1. Mercury Playback Engine GPU Acceleration (CUDA)
    2. Mercury Playback Engine GPU Acceleration (Software Only)

→ Eğer Software Only seçince görüntü geliyorsa sorun NVIDIA NVDEC donanım video decode ile ilgilidir.

2. Premiere > Preferences → Media

Şunları kapatmayı dene:

⚠ Donanım hızlandırmalı decodingi kapat:

• Enable hardware accelerated decoding (requires restart)Kapalı (OFF) yap
    • Enable hardware accelerated encoding → Kapalı yap (geçici test için)

Programı yeniden başlat → videoyu tekrar timeline’a at.

3. Windows ayarı: Donanım hızlandırmayı kapat

Ayarlar → Sistem → Ekran → Grafik → Varsayılan grafik ayarları

Şunu kapat:

• Hardware-accelerated GPU scheduling (HAGS)Kapalı

Bilgisayarı yeniden başlat.

HAGS, Adobe’nin video decode motoruyla çakışıp sadece ses gösterme sorununa sebep olabiliyor (RTX 4050 dahil birçok kullanıcıda aynı sorun mevcut).

4. NVIDIA Control Panel – Video ayarlarını sıfırla

NVIDIA Denetim Masası → Video → Adjust video image settings

Use player settings seçili olsun.

Video color settings aynı şekilde → With the video player settings olsun.

Bazı ayarlar “Nvidia tarafından yönetilsin” şeklinde olunca Adobe siyah ekran verebiliyor.

5. Codec Kaynağını Test Et

Sorunu genelde yol açan formatlar:

• H.264 (MP4)
    • HEVC/H.265 (özellikle iPhone videoları)

Deneme için bir tane .MOV ProRes veya .MP4 (H.264 olmayan) örnek video indir.

Eğer bunlar düzgün görünüyorsa sorun H.264 / HEVC donanım decoding tarafında.

6. QuickTime Kur (ProRes codec için)

Bazı sistemlerde QuickTime eksik olduğunda tamamen siyah ekran oluşuyor.

👉 QuickTime indir → kur → tekrar dene.

7. After Effects İçin Ek Ayar

AE → Preferences → Previews

Şunu kapat:

• Hardware Accelerate Composition, Layer, and Footage Panels

Sonra AE’yi yeniden başlat.

8. Ekran Kartı Sürücüsünü Studio Driver'a Değiştir

RTX 4050 için Game Ready sürücü bazen video uygulamalarında sorun çıkarıyor.

NVIDIA’nın sitesinden →

👉 Studio Driver yükle

(Genelde Premiere / After Effects için önerilir.)

Eğer istersen — senin sistemine göre en doğru ayarları çıkarabilirim

Aşağıdaki 3 bilgiyi verirsen sana özel çözüm oluşturayım:

1. Videolar hangi cihazla çekildi? (iPhone, GoPro, DSLR, ekran kaydı vs.)
    2. Premiere’de Renderer şu anda ne olarak görünüyor?
    3. Donanım hızlandırma açık mı, kapalı mı?

Hem Premiere hem After Effects'te aynı anda siyah ekran olması %95 ayar / sürücü çakışmasıdır — donanımsal bir arıza değildir, RTX4050 bu iş için fazlasıyla yeterli.

• Bende yapay zekaya sordum 1 gün boyunca sohbet ettik ve sonunda sorunun kaynağını bulduk.

Aynı sorunu yaşayanlara çözüm olması açısından anlatayım.

Windows 11 güncellleme yaptığında İntel Grafik kartının sürücüsünü de otomatik güncellemiş. Buda dahali intel ekran kartının driverındaki uyumsuzluktan dolayı Harici ekran kartı ile çakışıyor.

Nasıl çözdüm önce intel dahili ekran kartının sürücülerini sildim. Sonra HP'nin driver sayfasından HP'nin paylaştığı intel ekran kartı driver'larını buldun. Sürümlerini yapay zekaya sordum hangisi en güvenli ve sorunsuz diye onun verdiği sürüm numaralı driverı kurdum yeniden başlatım düzeldi. Sonra donanım gelişmiş ayarlar içinde donanım kısmında driver güncellemesini kapattım. Bu kadar tamamdır.

Yukardaki arkdaşın paylaştığı yapay zeka cevapları benimde karşıma çıktı, yapay zeka ile kademe kademe ilerleyerek en son sorunu bu şekilde çözdük. Sorunun temeli Windows güncellemesinin İntel ekran kartının driverını değiştirip sorunlu driveri kıurmasıymış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.