Şimdi Ara

Adobe Illustrator hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu yaz yazılım dillerinden ya da Adobe programlarından birini öğrenmeye başlamaya karar vermiştim. Çizim yeteneğim olduğu için ve grafik ilgimi çektiği için biraz araştırdıktan, kurcaladıktan sonra Adobe Illustrator programını öğrenmeye karar verdim. Amacım uzun vadede (mesleğim olması değil) kullanmak için değil. Hem hobim, hem de becerim olması ve kısa vadede (5-6 sene) kullanmam (öğrenci olduğum için), aylık (piyasası nedir bilmiyorum.) 500-600-700.....xxx tl kazanmam.

-Not: Kısa vadede (5-6 sene) derken içine öğrenme zamanını da katıyorum. Ne kadar sürede iyi bir seviyeye gelirim?

Youtube'dan ücretsiz,türkçe,15-20 videoluk bir programı temel öğrenme serisini (biliyorsunuzdur) bitirdim. Şu an boşluğa düştüm. Şimdi ne yapmalıyım? Hangi kaynaklardan yararlanarak, ne yaparak iyi bir seviyeye (iş yapabilecek-para kazanabilecek) gelirim? Profesyonel arkadaşların tüm tavsiyelerini bekliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Çok kısa sürede öğrenebilirsin. Ancak çaba sarf etmem ve yavaştan portfolyo oluşturman gerekiyor. YouTube'dan dersleri tamamladıktan sonra Behance üzerindeki işleri sıfır taklit ederek yapmaya çalışabilirsin. İnan çok zor değil ancak öğrendiğinde iş bulabilirsin. Ajanslar sürekli grafik tasarımcı arıyor. Maaşları iyi değil ama geçinebilecek kadar alırsın.
  • DM attın ama sana geri cevap veremedim. Bu kullanıcı özel mesaj kabul etmiyor diyor. Bu nedenle sorduğun soruya buradan cevap veriyorum: Portfolyo yaptığın ya da yapabileceğin bitmiş işleri gösteren çalışmalar sunumudur. Bir nevi kanıttır. Bu kalitede işler yapabiliyorum demektir. Maaşlara gelince 2020-3000 lira arasında alırlar en fazla. Daha fazla alanı görmedim. Hızlı sirkülasyon söz konusu çalışanlarda. Yeni mezunlardan yetenekli olanı alıp kullanabildikleri kadar kullanıyorlar. Freelance olarak 500 lira kazanabilirsin ama sürekli iş kovalaman lazım ki o da başka bir mesai.

kendine en uygun yolu seç ve üretim üzerinde odaklanman lazım.

kendini eğitmenin en güzel ve kestirme yolu : Yeniden keşiflerden ziyade (ki yoktur zaten) varolan çizimleri incelemen ve daha güzellerini yapmak üzere çalışman.

Sonra kendi tarzını netleştirince bu yol üzerinde artık kafa yorarak ihtiyaca yönelik yeni işler üretmelisin.

Madem öğrencisin, benim tavsiyem ileriye dönük stok işi yapman.
    Shutterstock, freepik bu 2 siteyi öneririm sana..

Bu işlerden sıkılana kadar zaten ufaktan kazanmaya başlarsın, arada bir ajans, yayınevi işi de alabilirsin.

Sosyal medyada Behance, Instagram'da portfolyolarını paylaşmalısın.

Tüm bunlar ha diyerek olmaz, diğer mesleklere benzemez. Birim gereklidir. Ne demek istediğimi zaten zamanla anlayacaksın.

Yolun açık olsun başarılar.

• Ücretsiz İsmek kursları var. Ya da ücretli olsa da gidilmesini öneririm. Çünkü toplu derslerde hocaya bir şey sorabiliyorsun, öğrencilerle fikir, bilgi alış verişinde bulunabiliyorsun ve seni disiplinde tutuyor. Ödevler de verildiği için daha çabuk öğreniliyor. Diğerleriyle karşılaştırma yaparsın ve hangi seviyede olduğunu görürsün.

Bedava işler de yapılabilir belli bir seviyeye gelmek için. Bedava olunca kendini geliştirene kadar boşta kalmazsın. Bu konuda seviyeni ve özgüvenini hissetmeye başlayınca da ücretli işlere geçilir. Adım adım gitmek lazım. Meslek olarak düşünmüyorsun ama belki yeteneğin de bu olduğu için çok seveceksin ve tam zamanlı bir grafik işine de geçiş yapacaksın. Bilemeyiz.

Orijinalden alıntı: Daten

DM attın ama sana geri cevap veremedim. Bu kullanıcı özel mesaj kabul etmiyor diyor. Bu nedenle sorduğun soruya buradan cevap veriyorum: Portfolyo yaptığın ya da yapabileceğin bitmiş işleri gösteren çalışmalar sunumudur. Bir nevi kanıttır. Bu kalitede işler yapabiliyorum demektir. Maaşlara gelince 2020-3000 lira arasında alırlar en fazla. Daha fazla alanı görmedim. Hızlı sirkülasyon söz konusu çalışanlarda. Yeni mezunlardan yetenekli olanı alıp kullanabildikleri kadar kullanıyorlar. Freelance olarak 500 lira kazanabilirsin ama sürekli iş kovalaman lazım ki o da başka bir mesai.
    Portfolyoyu ozalitçide güzel bir kap ile hazırlatmak gerekiyor ki iş görüşmelerinde eli boş gidilmesin.. Ben de portfolyo hazırlama sürecindeyim..

Aslında bir grafik tasarımcı hem tam zamanlı bir işte çalışır hem de serbest işlere girişirse 2020-3000den de fazla kazanır ve ailesini evini geçindirebilecek duruma gelir.

Grafik tasarımcı eleman çok arıyorlar.. Ancak bir de video alanında gelecek var deniyor. After effects için.. Daha çok bunu soruyorlar artık

• quote:

Orijinalden alıntı: fıraktı

kardeşim Illustrator'u öğrendiğine göre,
    -ne çizeğin (illustrasyon, vektör, logo,) ve hangi sektöre (yayınevi, oyun şirketi, reklam ajansı) iş üreteceğin konusunda yol ayırımındasın demektir.

kendine en uygun yolu seç ve üretim üzerinde odaklanman lazım.

kendini eğitmenin en güzel ve kestirme yolu : Yeniden keşiflerden ziyade (ki yoktur zaten) varolan çizimleri incelemen ve daha güzellerini yapmak üzere çalışman.

Sonra kendi tarzını netleştirince bu yol üzerinde artık kafa yorarak ihtiyaca yönelik yeni işler üretmelisin.

Madem öğrencisin, benim tavsiyem ileriye dönük stok işi yapman.
    Shutterstock, freepik bu 2 siteyi öneririm sana..

Bu işlerden sıkılana kadar zaten ufaktan kazanmaya başlarsın, arada bir ajans, yayınevi işi de alabilirsin.

Sosyal medyada Behance, Instagram'da portfolyolarını paylaşmalısın.

Tüm bunlar ha diyerek olmaz, diğer mesleklere benzemez. Birim gereklidir. Ne demek istediğimi zaten zamanla anlayacaksın.

Yolun açık olsun başarılar.
    teşekkürler.. bu tavsiyeye ben de uyayım.. instagramda portfolyo paylaşmak..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.