Şimdi Ara

Adobe After Effects CS4 için Eklentiler ve Tutorials lazım . .Gir içeriii >>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Photoshop CS5'den sonra AE'ye de başlamak istiyorum. . PS'da kendimi baya geliştirdim . Yaklaşık 2 yıldır çalışıyorum .

Şimdi de video edit işine el atıyım diyorum. . Yavaştan Grafik-Tasarım'ın tüm detaylarını kapmaya çalışıyorum .

AE'yi de her detaylı kullanabilmek istiyorum. Biliyorum zaman alıcak fakat başarabilirim .

3-4 ay sonra profesyonel çalışmalar hazırlayabilen bir konuma gelmek istiyorum. .

Ama öncelikle bana sıkı bir arşiv lazım . . Nasıl CS5de styles,brushes,plug-ins,actions,shapes varsa AE için de bu gerekenleri depolamak istiyorum öncelikle . .

Acaba yardımcı olucak bu işin erbabı arkadaşlarım varsa bana sağlam linkler verebilir ve bu konuda detaylı bilgi verebilir mi ?

Teşekkürler . .

• Up .

• Biraz kurcalayayım dedim de karışık geldi PS'a göre . .

Acaba temelden eğitip en son profesyonelliğe kadar yetiştiren bir eğitim seti var mı ? Bir de yukarıda verdiğim plug-in - effects arşivi de lazım olucak bana .

After Effects üzerine doktora yapmış arkadaşlarımı konuya bekliyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ControlYourDream

Biraz kurcalayayım dedim de karışık geldi PS'a göre . .

Acaba temelden eğitip en son profesyonelliğe kadar yetiştiren bir eğitim seti var mı ? Bir de yukarıda verdiğim plug-in - effects arşivi de lazım olucak bana .

Bende senin gibiyim AE aynen öyle duruyor masaüstünde photoshopa göre cidden sıkıntılı bi program rahat değil yani 1-2 şey yapmıştım video üzerine logo koyma gibi onlardada videonun kalitesi falan düşmüştü moralim bozulup kapatmıştım . Bu yaz epey bi zamanım olucak öğrenmeyi planlıyorum bu konudada mesajım bulunsun faydalanırım .

• quote:

Biraz kurcalayayım dedim de karışık geldi PS'a göre . .

Valla öyle bir eğitim seti zannımca yok,dediğim gibi Videocopilot ve Vidoehive dışında Total training ve Lynda'nın eğitimleri mevcut onları araştırıp izlemen gerekir. Türkçe kaynak olarakta Abdullah Bükey'in Bukey DVS seti ( 2 küsür gb. ) ve Yusuf Özkoyuncu'nun eğitim seti mevcut o da 79 tl :) Y.Özkoyuncu'nun seti hakkında pek bilgi yok. Bunun dışında dersler ve hazır projelerle öğrenmeye çalışacaksınız.Türkçe yazılı kaynakta yok gibi..Yahut madem niyetlisiniz iyi bir kurs araştıracaksınız.( en güzeli bu aslında. ) After effects'de doktoro yapmış arkadaşların burada olduğunu zannetmiyorum ayrıca, verdiğim linklerin bir kısmı forum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selim Pusat -- 14 Mayıs 2011; 12:57:26 >

• 4 yıldır AE kullanıyorum ben bile profesyonel sayılmam.AE diyince tek dal gelmiyor malesef.Yani bunun gerek tracking olayları var gerek görsel efekleri gerek tanıtım,trailer işleri.Çoğu arkadaş PS daha kolay,ae daha çok karışık demiş.Ben direk AE ye başladım.Şimdi de Ps bana karışık geliyor.O yüzden Resim olarak yapılması gereken çoğu şeyi AE de yapıyorum :) Ders olarak arkadaşlar zaten bilgi vermiş.Verebileceğim en iyi tavsiye aklında bir hedef oluştur.Örnek olarak ben ilk star wars kılıcı yapmayı kafama koymuştum.Sonra geliştiriyorsun kendini işte.Belli bir dönemden sonra aklındakini programa aktarabilecek seviye geliyorsun.

Aklına takılan bir şey olursa sormaya çekinme :)

P.S.: İmla hataları için özür,klavye bozukda :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yalnız gerçekten acayip zormuş . Vallahi billahi ben bile zorlandım . o kadar PS deneyimim , Flash deneyimim var . Ama bu AE çok ayrı bir dünyaymış . Abartıldığı kadar da zormuş gerçekten . Soğuttu beni .

AE'yi adam akıllı kullanabilen sayılı kişi var herhalde . .

Ben de grafik-tasarım için gerekli temel var , ama bu nasıl bir program yav ?

Şu ücretli plug-in leri mi alıyorlar , o yüzden mi böyle güzel çalışmalar ortaya çıkıyor ?
    Bu ücretli plug-inleri , bazı yollardan indiremez miyiz ?

• 10 yıldır kullanıyorum sürekli yenilendiği için sürekli öğrenmek gerekiyor bunun ucu bucağı yok. İmzamdaki linkte yaptığım hazır şablonlar var bi göz at istersen.
  • quote:

Yalnız gerçekten acayip zormuş . Vallahi billahi ben bile zorlandım . o kadar PS deneyimim , Flash deneyimim var . Ama bu AE çok ayrı bir dünyaymış . Abartıldığı kadar da zormuş gerçekten . Soğuttu beni .

AE'yi adam akıllı kullanabilen sayılı kişi var herhalde . .

Ben de grafik-tasarım için gerekli temel var , ama bu nasıl bir program yav ?

Şu ücretli plug-in leri mi alıyorlar , o yüzden mi böyle güzel çalışmalar ortaya çıkıyor ?
    Bu ücretli plug-inleri , bazı yollardan indiremez miyiz ?

Sana her yolu söyledim aslında nowtorrents diyerek.Ayrıca şunu da göz ardı etmemek gerekir after effects cinema 4d,Maya 3d ve diğer irili ufaklı resimlere animasyon eklemek programlarıda dahil olmak üzere ( misal Particle Illusion vb. gibi. ) beraber kullanılabilir. O zaman daha özgün,değişik çalışmalar ortaya çıkar.Misal hazır bir *.mov ( ateş topu ) u yapmak istediğin çalışma içinde kullanabilirsin.PS ile benzerliği sadece katman ve menüdür :) Ha PS işine yarar mı tabiki.

• Kardeş bende senin gibi photoshop ile uğraşıyordum bu gün Ae indirdim

Bu eğitim seti işine yarar

http://www.grafikerler.net/adobe-after-effect-cs4-egitim-seti-t74362.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafax_001

Kardeş bende senin gibi photoshop ile uğraşıyordum bu gün Ae indirdim

Bu eğitim seti işine yarar

http://www.grafikerler.net/adobe-after-effect-cs4-egitim-seti-t74362.html

Şahsi düşüncem "kotalı internet kullanıyrsanız" boşuna harcamayın yazıktır.( o eğitim seti için. )
  • Hazır şablonlar üzerinden çalışmak beni daha iyi geliştirecektir diye düşünüyorum . . Bişeyler ekleyip çıkararak öğrenicem bu AE'yi ..
    Yukarıdaki tecrübeli arkadaşlarımı,abilerimin msn adresi varsa verebilir mi acaba? Tecrübelerinizden faydalanmak isterim .
  • Mesajım bulunsun
  • mesajım bulunsun
  • Videocopilot.net fazlasıyla işe yarar sitedir. Action Essentials 2, Evolution'ı falan torrentte bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

quote:

Hazır şablonlar üzerinden çalışmak beni daha iyi geliştirecektir diye düşünüyorum . . Bişeyler ekleyip çıkararak öğrenicem bu AE'yi ..
    Yukarıdaki tecrübeli arkadaşlarımı,abilerimin msn adresi varsa verebilir mi acaba? Tecrübelerinizden faydalanmak isterim .

Hocam kendini PS hakkında nasıl geliştirdiğini kısaca açıklayabilir misin ?

Pratik yaparak ve görsel anlatımlardan yararlanarak orta seviyeye geldim , kendime yetiyorum açıkçası .

• videocopilot'un 100 küsür eğitim videosu var. Basic tranining'den başlayıp çalışacaksın başka yolu yok sanırım. :) Ben de öğrenmeye niyetlendim yavaş yavaş birşeyler kapıyorum bakalım.
  • AE konusunda tecrübeli arkadaşlarıma birkaç sorum var ;

- videocopilot'dan indirdiğim bir çalışma dosyasına kendi adımı yazıp,üstüne de bişeyler ekleyerek gelişmeye çalışıyorum . Fakat Particle Swirl adında 18sn'lik bir hazır şablonu render edemedim . . Space tuşuna basıp bekliyorum . fakat 8nci saniyeden sonra çalışmanın başındaki yeşil çizgi sona doğru kaybolmaya başlıyor . Yani çalışmanın başı hiç render edilmemiş gibi oluyor . Bunun nedeni nedir ? Nasıl bir şekilde sağlıklı render ederim . .Ayrıca program yaklaşık 5 kere takılıp,kaldı,kapatmak zorunda kaldım . .

Laptopdaki donanım ;
    -Ati Radeon HD4650
    -3GB Ram
    -2.20GHz T6600 İşlemci

Kasması normal midir ?

Gelelim ikinci soruya ;

-Ae'nin replay sahnesinde çok kaliteli gibi gözüken trailer; .avi olarak kaydedince piksel piksek berbat bir görüntü veriyor .
    En sağlıklı ve en kaliteli olarak hangi formatta hangi değerlerde kaydedebilirim ?

SD'yi render yaparak HD'ye çevirebilir miyim?

Çok teşekkürler . .
    Saygılarımla ..

• güzel konu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.