Şimdi Ara

Adminler.. Bu konu silinsin.. Tavsiye edilen bir mekanın adı darbeci şerefsizlerle anılıyor.. (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
957
Cevap
107
Favori
168.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yol üstünde lezzet duraklarını sürekli araştırıp değişik tatları seven biriyim öncelikle.
    Şu zamanıma kadar memnun kaldığım yol üstü duraklarını yazayım.
    Öncelikle Tekirdağ ratafına yolunuz düşerse,
    Kesinlikle köfteci Abdi Özcan,Özcanlar değil Abdi Özcan aralarında çok fark var.
    Peynir tatlısınıda sahilin oradaki balkan pastanesinden alın diğerlerinin tadı ile burası farklı tabi fiyatıda.
    İstanbul-Antalya yolunda
    ALİFUATPAŞAalkoçlar dinlenme tesislerinde İmren Izgara.
    Kesinlikle burada kasap köfte yiyin en son 42 tl ydi kilosu.Manda yoğurdunuda kesinlikle deneyin.
    İmren ızgara merkezi bursa yenişehir çeşitli illerde şubeleri var.
    bİLECİĞİN eğer merkezine girerseniz İtimat kilo ile köfte hem ucuz hem lezzetli.Yine Bilecik merkezden Antalyaya giderken istasyonda Ankara lokantası işkembe çorbası çok güzeldir.
    Yine Bilecik Bozüyük yolunda Şelale restaurant burdada et ve kasap köfteyi tavsiye ederim.Kabak tatlısıda çok güzeldir.
    Bursada Özdileğin yanında Köfteci Yusuf ve yine imren ızgara.
    Balıkesir yolunda YASA.
    Bozüyük,Kütahya yolunda Cıngılli akçaabat köfte piyazı ve ayranı çok güzel.Köfteside güzel ama İmren Izgaradaki kasap köfte bir yana.Ama sahipleri çok sempatik,çok sıcak bir ortam var.
    Afyonda merezde gamze döner.Sucuk için Kardeşler,sertçivi.Mutlaka kaymaklı lokum.Et seviyorsanız meşhur ahçı bacaksız.Yalnız biraz et kokusu var ben eşimle gittim o kokudan yemedi ben afiyetle götürdüm.
    Burdurda özsar şiş köfte.
    Antalyada Piyazcı sami yada aksuda şimşek köfte piyaz.
    Konyada havzan etli ekmek.
    Kızılcahamda Belpınar sucukları,Ankarada bazı marketlerdede var tavsiye ederim.
    Eskişehirde tatlıdil köftecisi VE MUTLAKA ŞIRA.
    Aklımda kalan iyi lezzetler bunlar.

• @
    quote:

turizmpsikoloğu

tavsiye mi istiyorsunuz? alın size TAVSİYE...

Gökova-akyaka..

Ottoman Residence ya da Kerme Ottoman Konak ya da Yücelen Otel..

Girin sitelerine özellikle ilk 2 oteli inceleyin, resimlerine bakın, odasına, banyosuna vs..

oda-kahvaltı alacaksınız..

.....................

pislik turizmci kardeşim (affına sığınarak böyle yazdım, zira ilk okuduğumda turizm pislik oğlu diye okumuşum )

tavsiyelerin gerçekten güzel, sağolasın..

ama akyakaya gitmişken sakar'dan aşağı inmeden sağda bir restoran var. bahsetmeden geçemedim, biz pahalıdır diye hiç girmezdik, bir kere uğradık hoşumuza gitti. fiyatlar ucuz değil ama pahalı da değil ki, o manzaraya zaten paha biçilemez. orada yemek bambaşka...

lokum için afyon terminaline --evet doğru okudunuz, terminal-- kesin uğrayın. terminalden bir şey alınmaz, bu altın kuraldır ama bu başka.. feci feci güzel lokumlar var. ucuz mu? değil. ama fiyata değiyor. f/p çok iyi yani..

marmariste çınar restoran var ama feci fiyat politikası yerin güzelliğini gölgeliyor. mekan süper, akan su, ördekler, ağaçlar, yiyecekler çok iyi, doğal... ama 3 kişilik kahvaltı da 100 lira olmaz. olmasın noolur.. ayağımız geri geri gidiyor vallahi.. marmaristen sonra datça tarafında da güzel bir mekan var, onun da fiyatlar nerdeyese aynı..

marmarisi sevip de apart tercih edenlere bir de tüyo vereyim, merkezde, girişinde dövizcilerin olduğu, iki katlı bir çarşı var, içinde mağazalar var, üst katı ağırlıklı restoran, hah, buldum, karacan point centermiş adı, orada ev yemekleri yapan küçücük bir yer var, kuru fasülye, pilav, bir de cacık menü 7 lira falan.. tavuklu menü de aynı fiyat galiba.. 2011 de fiyatlar böyleydi yani.

• belki biraz hazıra yatıcam ama yorumların başları çok eski olduğu için burdan sormak istedim.

Eskişehirden-Rizeye gidicez.
    Yola kaçta çıkalım nerelerde duralım

https://maps.google.com/maps?saddr=Eski%C5%9Fehir,+T%C3%BCrkiye&daddr=Rize,+T%C3%BCrkiye&hl=tr&ie=UTF8&sll=39.765343,30.544814&sspn=0.210858,0.308647&geocode=FZvxXgId7LTRASlfDgwiCD7MFDEImgQ4WTmJvA%3BFZLqcQIduVZqAik3QrL3w3pmQDFUm_uZuABZAQ&oq=r&t=h&mra=ls&z=6&source=gplus-ogsb

güzargah bu şekilde olacak resmini nasıl koyabileceğimi bilmediğim için koyamadım ama linkle tıklayınca rota çıkıyor

• konu sahibi su yazilanlari ilk mesajda toplasa nasil olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkin11

Merhaba arkadaşlar,
    Yol üstünde lezzet duraklarını sürekli araştırıp değişik tatları seven biriyim öncelikle.
    Şu zamanıma kadar memnun kaldığım yol üstü duraklarını yazayım.
    Öncelikle Tekirdağ ratafına yolunuz düşerse,
    Kesinlikle köfteci Abdi Özcan,Özcanlar değil Abdi Özcan aralarında çok fark var.
    Peynir tatlısınıda sahilin oradaki balkan pastanesinden alın diğerlerinin tadı ile burası farklı tabi fiyatıda.
    İstanbul-Antalya yolunda
    ALİFUATPAŞAalkoçlar dinlenme tesislerinde İmren Izgara.
    Kesinlikle burada kasap köfte yiyin en son 42 tl ydi kilosu.Manda yoğurdunuda kesinlikle deneyin.
    İmren ızgara merkezi bursa yenişehir çeşitli illerde şubeleri var.
    bİLECİĞİN eğer merkezine girerseniz İtimat kilo ile köfte hem ucuz hem lezzetli.Yine Bilecik merkezden Antalyaya giderken istasyonda Ankara lokantası işkembe çorbası çok güzeldir.
    Yine Bilecik Bozüyük yolunda Şelale restaurant burdada et ve kasap köfteyi tavsiye ederim.Kabak tatlısıda çok güzeldir.
    Bursada Özdileğin yanında Köfteci Yusuf ve yine imren ızgara.
    Balıkesir yolunda YASA.
    Bozüyük,Kütahya yolunda Cıngılli akçaabat köfte piyazı ve ayranı çok güzel.Köfteside güzel ama İmren Izgaradaki kasap köfte bir yana.Ama sahipleri çok sempatik,çok sıcak bir ortam var.
    Afyonda merezde gamze döner.Sucuk için Kardeşler,sertçivi.Mutlaka kaymaklı lokum.Et seviyorsanız meşhur ahçı bacaksız.Yalnız biraz et kokusu var ben eşimle gittim o kokudan yemedi ben afiyetle götürdüm.
    Burdurda özsar şiş köfte.
    Antalyada Piyazcı sami yada aksuda şimşek köfte piyaz.
    Konyada havzan etli ekmek.
    Kızılcahamda Belpınar sucukları,Ankarada bazı marketlerdede var tavsiye ederim.
    Eskişehirde tatlıdil köftecisi VE MUTLAKA ŞIRA.
    Aklımda kalan iyi lezzetler bunlar.

Antalya İstanbul arası Bozüyük'te Genç Ömür Dinlenme Tesisleri var.. Köftesini kesinlikle tavsiye ederim.. Şahane..

• quote:

Orijinalden alıntı: Delgado

quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

İstanbul-Tekirdağ- Çanakkale yolundada Edirne keşanın girişinde Çamlıbelde ve karşısındaki Gölbaşında güzel satır et yapıyorlar tavsiye ederim.
     Adminler.. Bu konu silinsin.. Tavsiye edilen bir mekanın adı darbeci şerefsizlerle anılıyor..

Adminler.. Bu konu silinsin.. Tavsiye edilen bir mekanın adı darbeci şerefsizlerle anılıyor..

dostum tam olarak yer nerde aslında cok kulandıgım bır yol ama hıc dıkkat etmemısım ısım olarak camlıbelde
    bır suru satır et var ama sen tam olarak bır yerı tarıf et sana zahmet nerelerde yolun gıderken gelırken sagında solunda falan

Çamlıbel tavsiye olunur, pişman olmazsınız.

• Konya üzerinden Ankara-Alanya seyahati için tavsiye edebileceğiniz bir yer var mıdır?

• hep oradan geçerim bir kez bile yemedim. Bir denemek lazım. yolun kenarında bir sürü kamyon mola veriyor köftecide mi duruyorlar acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Otoban demişken Ankara İstanbul yolu bolu abant tarafında highway outlet var arkadaşlar içinde burger king hosta gibi fiyatları belli yemek yenecek yerler var hatta makro market var kazıklanmadan içecek bisküvi vs alabilirsiniz..

Baydöner de var hocam 15tl ye mola verip double iskender yemek çok iyi gelir

• Eğer İskenderun'a yolunuz düşerse,İskenderun çıkışının 9-10 kilometresindeki yörük çadırına uğrayabilirsiniz.Müthiş manzara eşliğinde gözleme yuvarlarsınız

Ya da direk şehre iner İskenderun döneri yersiniz.(şiddetle de tavsiye ederim )

• qwertylion kullanıcısına yanıt
    Evet hocam kamyoncular köfte yemek için duruyorlar orada.Adamlar ağızlarının tadını biliyorlar.Tavsiye ederim,ben beğendim.
  • Değerli Dostlar,

Güzel konu olmuş. Bilgiler harikulade. Ankara İstanbul arasında "İsmailin Yeri" kahvaltı da dahil her öğün için durmaya değer bir yer.

Ankara-Gaziantep arasında

1- Aksaray dolaylarında acıkırsanız ve dayanamazsanız girişte solda ağaçlı çıkışta solda kampüs dinlenme tesisleri var. Özel bir lezzet yok ama ordalar işte acıkanlar olursa.

2- Zaten ben 70-80 dakika daha sebredip Pozantıda duruyorum. Pozantı kuzey girişinde akün tesisleri var, kebapçı fena sayılmaz. Ama bir 60 dk daha sabrederseniz taşpınar tesisleri var, orayı daha çok seviyorum. Malumunuz Adana^da kebap işleri meşur.

3- Adana'dan sonra Mıstık Usta iyi.

4- Zaten Gaziantep'e gelirseniz her yer lezzet durağı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

quote:

Orijinalden alıntı: infest06

Bende şöle bişey sorayım. Ankara -Antalya yaparken sürekli afyondan geçiyoruz. Afyonun etlerinin sucuklarının güzel olduğu da aşikar.
    Tavsiye edeceğiniz bir kasap var mıdır geçerken etlerimizi alsak.
    Bide etler ucuz mu afyon da hem güzel hem ucuzsa buzlukları dolduralım

işte size tavsiye...

afyon şehir merkezine döneceksiniz... hiç zor değil.. zaten küçük bir yer.. merkezde valiliğin oralarda bir yere park edeceksiniz...

ne ikbal, ne cumhuriyet ve varan vs. vs.. ne bir kilo sucuğa 34 liralar vereceksiniz ne de 1 kg ekmek kadayıfına 14 lira.. daha kaymağı da ayrı değil mi....!!!

park ettin mi aracı.. dön arkanı valiliğe.. tam karşında köşede küçük bir köşebaşı dükkan.. ekmek kadayıfının da kaymağın da kralını alırsınız.. ekmek kadayıfının kilosu 7 lira.. kaymak da 7 lira... en son 3 ay oldu alalı..

merve kasabını sor.... gül kasabını sor... hepsi çok yakın.... kasap sucuğunu merve'den kilosunu 20 liradan aldım peşin.. en son 22'ye düşüyorlardı ama bir selam kelamla 20'ye verdiler.. şimdi vermezler... kredi kartıyla da olursa 24 lira olur...

şimdi efendim herkesin damak tadı farklıdır, sucuk anlayışı farklıdır. vs. vs.. bu martavalları bırakalım...

yıllarca cumhuriyet sucuğu yedim... çok güzeldi, ucuzdu.. kendi yağının üzerine yumurta kırardım.. böyle kırmızılı kırmızılı yerdim... sonra firma el değiştirdi.. zaten sucuk fiyatları 30 lira ve üzeri oldu...

ama işin özü şu... sorun eskilere... et tadını nasıl da alırlarmış... asıl olan da bu zaten.. sucuk, etin saklanması mantığıyla ortaya çıkmış bir şey.. şimdilerde veriyorlar baharatı, kekiği, kimyonu.. tabi ya.. kekiği benim üzerime döksen beni de yersin...

velhasılı .. tavsiyeler satır aralarında...

saygılar..

not: ankara'da sucuk peşinde olanlara da tavsiyem.. kızılcahamam çıkışlı aluçdağı marka.. rize gross market de gördüm..

cumhuriyet sucuğu iyi diyenler kocaşaban ailesinin kocaşaban sucuğunu alabilir. hemen çarşıda dükkanı var kilosu 27 lira.

afyonda olduğum için arkadaşımız güzel anlatmış. ikbalin kapısından bile geçmeyin. kazık ötesi. kavşaktan şehre girmek istemezseniz özdilekte yiyin. çarşıda döner tavsiye ederim gamze döner. biraz pahalı afyona göre ama kalitedir. bir de aşçı bacaksızı sorun. tandırın kralı orda.

• antalya'dan korkuteli üzeri fethiye-marmaris-bodrum-denizli-izmir vs. yapanlar....

korkutelinde şişçi ibo...

sabah saatleri ise nur pastanesinde süt + börek

yapılabilir..

çavdır'da tandırcılar var.. ama saç kavurma yemek hem hesaplı hem lezzetli...

marmaris tarafına dönülüyorsa..

denizli'nin tavas ilçesinde elmallı pide... kıymalı pide burada daha bir farklı.. + tahinli ballı pide.. kesinlikle öneririm.. hem sıcak yolculukta bin metre rakımda biraz ferahlamak için iyi bir mola yeri...
  • Ankara- izmir aeasinda bozuyukte alisveris merkezi var, ankaraya giderken tam onunden geciyorsunuz. Bir de inegol ozdilek avmde durulabilir. Yemekleri cok guzel ve fiyati orhan kofte vs. Ye gore bir miktar uygun.

• Önümüzdeki ay arabayla Ankara-Antalya ve Antalya-İstanbul yapacağım. Acaba hangi yolları tercih etmemi önerirsiniz, navi'nin bulduğuna talim etmek yerine varsa daha güzel, kolay yada hızlı yol tavsiyelerinizi almak isterim.

Ayrıca yol üzerinde tavsiye edebileceğiniz yemek/kahvaltı vs. yerlerini yazabilir misiniz? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan Göçer

Değerli Dostlar,

Güzel konu olmuş. Bilgiler harikulade. Ankara İstanbul arasında "İsmailin Yeri" kahvaltı da dahil her öğün için durmaya değer bir yer.

Ankara-Gaziantep arasında

1- Aksaray dolaylarında acıkırsanız ve dayanamazsanız girişte solda ağaçlı çıkışta solda kampüs dinlenme tesisleri var. Özel bir lezzet yok ama ordalar işte acıkanlar olursa.

2- Zaten ben 70-80 dakika daha sebredip Pozantıda duruyorum. Pozantı kuzey girişinde akün tesisleri var, kebapçı fena sayılmaz. Ama bir 60 dk daha sabrederseniz taşpınar tesisleri var, orayı daha çok seviyorum. Malumunuz Adana^da kebap işleri meşur.

3- Adana'dan sonra Mıstık Usta iyi.

4- Zaten Gaziantep'e gelirseniz her yer lezzet durağı.

Ankara-İstanbul arasında Bolu Dağı'ndan gitmeyi herkese tavsiye ederim. Otobanın sıkıcılığından 15 dakika için kurtulmaya çok değiyor.

Dağ manzaralı olan Muhtar'ın Yeri'nde (2 tane var) sınırsız çaylı serpme kahvaltı sadece 15 TL ve hizmet mükemmel.

• Ankara-Antalya arası alternatif yol olarak : Polatlı-Akşehir-Eğirdir-Isparta yolunu önerebilirim . Akşehir'de lezzet kebap tavsiyem . Eğirdir de balık yiyebilirsiniz . Akşehir-yalvac arası su an yol çalışması var , yol kapalı bazı saatlerde .

• Bingöl- Aydın arasında yaklaşık 1500km'lik bir yolculuk yapacağım nasip olursa...Yol çok uzun olduğu için yolu ikiye bölücem...
    1. gün....Bingöl- Elazğ-Malatya-Gürün-Pınarbaşı-Kayseri-Mucur-Sarıyahşi....
    2.gün...Sarıyahşi-Şereflikoçhisar-Kulu-Sarayönü-Çay-Dinar-Denizli-Aydın...

İlk gün nasip olursa Malatya'da 1 saat geçirdikten sonra Darende'de Somuncubaba'da yemek yemeği düşünüyorum...
    Darende-Mucur arasında en azından bir çay içmek için nereye uğramam gerektiği konusunda tavsiyelerinizi alabilirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: governor92

Bingöl- Aydın arasında yaklaşık 1500km'lik bir yolculuk yapacağım nasip olursa...Yol çok uzun olduğu için yolu ikiye bölücem...
    1. gün....Bingöl- Elazğ-Malatya-Gürün-Pınarbaşı-Kayseri-Mucur-Sarıyahşi....
    2.gün...Sarıyahşi-Şereflikoçhisar-Kulu-Sarayönü-Çay-Dinar-Denizli-Aydın...

İlk gün nasip olursa Malatya'da 1 saat geçirdikten sonra Darende'de Somuncubaba'da yemek yemeği düşünüyorum...
    Darende-Mucur arasında en azından bir çay içmek için nereye uğramam gerektiği konusunda tavsiyelerinizi alabilirim..

sarıyahşide konu komşu var sanırım..
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.