Şimdi Ara

Adminler.. Bu konu silinsin.. Tavsiye edilen bir mekanın adı darbeci şerefsizlerle anılıyor.. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
957
Cevap
107
Favori
168.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: infest06

quote:

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

quote:

Orijinalden alıntı: infest06

Bende şöle bişey sorayım. Ankara -Antalya yaparken sürekli afyondan geçiyoruz. Afyonun etlerinin sucuklarının güzel olduğu da aşikar.
    Tavsiye edeceğiniz bir kasap var mıdır geçerken etlerimizi alsak.
    Bide etler ucuz mu afyon da hem güzel hem ucuzsa buzlukları dolduralım

işte size tavsiye...

afyon şehir merkezine döneceksiniz... hiç zor değil.. zaten küçük bir yer.. merkezde valiliğin oralarda bir yere park edeceksiniz...

ne ikbal, ne cumhuriyet ve varan vs. vs.. ne bir kilo sucuğa 34 liralar vereceksiniz ne de 1 kg ekmek kadayıfına 14 lira.. daha kaymağı da ayrı değil mi....!!!

park ettin mi aracı.. dön arkanı valiliğe.. tam karşında köşede küçük bir köşebaşı dükkan.. ekmek kadayıfının da kaymağın da kralını alırsınız.. ekmek kadayıfının kilosu 7 lira.. kaymak da 7 lira... en son 3 ay oldu alalı..

merve kasabını sor.... gül kasabını sor... hepsi çok yakın.... kasap sucuğunu merve'den kilosunu 20 liradan aldım peşin.. en son 22'ye düşüyorlardı ama bir selam kelamla 20'ye verdiler.. şimdi vermezler... kredi kartıyla da olursa 24 lira olur...

şimdi efendim herkesin damak tadı farklıdır, sucuk anlayışı farklıdır. vs. vs.. bu martavalları bırakalım...

yıllarca cumhuriyet sucuğu yedim... çok güzeldi, ucuzdu.. kendi yağının üzerine yumurta kırardım.. böyle kırmızılı kırmızılı yerdim... sonra firma el değiştirdi.. zaten sucuk fiyatları 30 lira ve üzeri oldu...

ama işin özü şu... sorun eskilere... et tadını nasıl da alırlarmış... asıl olan da bu zaten.. sucuk, etin saklanması mantığıyla ortaya çıkmış bir şey.. şimdilerde veriyorlar baharatı, kekiği, kimyonu.. tabi ya.. kekiği benim üzerime döksen beni de yersin...

velhasılı .. tavsiyeler satır aralarında...

saygılar..

not: ankara'da sucuk peşinde olanlara da tavsiyem.. kızılcahamam çıkışlı aluçdağı marka.. rize gross market de gördüm..

Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
    @turizmpsikoloğu bir dahaki geçişimde bahsettiğin kasaplara bir uğrayacağım. Aslında sucuk çok fazla tüketmiyoruz ama gene buzlukta bir iki kangal bulunduruyoruz. Cumhuriyet sucuklarını eskiden severdim artık tad alamıyorum.

aluçdağı markasını bir deneyelim, bende Ankarada Birlik Kasap dan kasap sucuğu alıyorum kendileri yapıp dükkanda kurutuyolar şubeleri var gayet başarılı kilo 24 sanırım.

Afyon et piyasası ne civarda acaba?
    Kıymasıdır pirzolasıdır bilginiz var mı?

@oace nin bahsettiği niğdedeki fiyatlar gerçekten çok uygunmuş. Uğrayıp buzluğu doldurmak lazım mış bi bakayım kaç km :)

hep sucuktan bahsetmişim doğru.. lakin o iki kasap sadece sucuk satmıyor.. böyle askıda koca koca danaları görmüştüm.. lop lop et.. kargoyla da gönderiyoruz diyor ama ben kargoyla almam.. gider yerinde görür alırım.. hava durumuna göre taşıma problemin yoksa uğra al.. hesaplı olacağı kesin..

afyona termal otele eğitime gitmiştik. millet ikbalden 1 kangal sucuk, 1 paket ekmek kadayıfı ve 1 kaymağa 50 lira verdi.. ben ise 1,5 kilo sucuk, 1 kg kadayıf ve 1 kaymağa 50 verdim.

• bu arada kızılcahamamda pazar yerindeki kasaplarda kuzu pirzola göğüs kafesin kilosunu 26 dan satıyorlar.. çok da güzel hazırlıyorlar.. kalan kemikleri de alır evde kaynatır çorba yaparsınız.... çöp şişlere takılmış halde ve doğrudan kalem pirzola halinde 2200 gram çıkmıştı. (3,4 kiloluk bir göğüs kafesiydi) 89 lira tutmuştu.. kemikleri atarsanız hazır hali 40 liraya geliyor.. ama kemikler de tam kaynatmalıktı.. bu bakımdan avantajlıydı..

yolunuz düşse de yozgat yerköy kasaplarından falan alsanız.. oralar hep koyuncudur zaten.. illa süt kuzusu olacak diye bir şey yok... kırşehir merkezden bir marketin kasap reyonundan öyle bir koyun kafesinin kilosunu 23 liradan almıştık.. şimdi de en fazla 26 liradır... ama lezzeti on numaraydı hazırlanmış pirzolanın...

saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: narsess

quote:

Orijinalden alıntı: alpakcayoglu

Şimdi Adanadan yola çıkan biri için

Eğer Ankara,İstanbul gibi yukarı illere gidiyorsan sabah kahvaltını Aksaray Ağaçlı Tesislerinde yaparsın.Dönüşte ise Pozantı Akköprü'de pirzolanı yersin.

Konya-Antalya arasında zirve noktası var,çok yüksek bir yer.Orada Zirve Restorant var.Yemekeleri çok lezzetlidir.

Hocam sen Anamur-Antalya taraflarına gidiyorsan,virajlı yoldan gidecem dediysen Narlıkuyuya varmadan önce Ercan Balık Restorant var.Hayatımda yediğim en güzel balık ve salatayı burda yedim.Özellikle salatası muhteşem.Antalyaya giderken solda kalıyor

Tarsus-Adana yolunda Yeniceye varmadan Zafer Sıkma var.Çok güzel sıkması vardır oranın

seydisehiri gecince mı o zirve denemeklazım:D bu arada kıyıdan mı kısa konya uzeri mi kısa Hatay Yolu Antalyadan

Kıyıdan gidersen yol daha kısa ama virajlarda düşük hızla gittiğin ve araçtakilerin midesi bulandığı için ben Konya yolunu tercih ediyorum.Aynı sürede varıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

bu arada kızılcahamamda pazar yerindeki kasaplarda kuzu pirzola göğüs kafesin kilosunu 26 dan satıyorlar.. çok da güzel hazırlıyorlar.. kalan kemikleri de alır evde kaynatır çorba yaparsınız.... çöp şişlere takılmış halde ve doğrudan kalem pirzola halinde 2200 gram çıkmıştı. (3,4 kiloluk bir göğüs kafesiydi) 89 lira tutmuştu.. kemikleri atarsanız hazır hali 40 liraya geliyor.. ama kemikler de tam kaynatmalıktı.. bu bakımdan avantajlıydı..

yolunuz düşse de yozgat yerköy kasaplarından falan alsanız.. oralar hep koyuncudur zaten.. illa süt kuzusu olacak diye bir şey yok... kırşehir merkezden bir marketin kasap reyonundan öyle bir koyun kafesinin kilosunu 23 liradan almıştık.. şimdi de en fazla 26 liradır... ama lezzeti on numaraydı hazırlanmış pirzolanın...

saygılar...

tavsiyeler icin tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İzmit-Didim güzergahı üzerinde mola verdiğim yerler hakkındaki izlenimlerimi aktarmak istiyorum. İlk durağım Bursa ücretsiz otoyolundan Karacabey yönüne doğru çıkar çıkmaz sağda Opet'i geçince "Mintex" tesisleri var. Tesisler diyorum çünkü hem bir dinlenme tesisi gibi hizmet veriyorlar, hem de kendi ürettikleri tekstil ürünlerini fabrika satış mağazası olarak satıyorlar. Yeğenimle randevum Susurluk "Yasa"da olduğu için sadece bir çay molası verdim. Ancak yiyecekleri görünce keşke kahvaltıyı burada yapsaydım dedim. Fiyatlar kesinlikle abartısız. Hele yol kenarı dinlenme tesisi olduğu düşünülürse. Mersin bardağında doyumluk çay 1 TL. Çaylar bitince tekstil reyonuna geçtik. Giderayak eşim 3-4 tane havluyu araya sıkıştırdı. Bunlar Özdilek'ten daha güzel dönüşte de uğrayalım dedi ve tatil alışverişleri için siftahı yapmış olduk.

• Gelelim Susurluk'ta kahvaltı molası verdiğimiz "Yasa" tesislerine. 2 sene önce geçerken belediyeye ait tesislerde mola vermiştim. Geçmiş zaman olduğu için fiyatları hatırlamıyorum. Yasa'da çi börek 7,50 TL. 3 adet büyük boy geliyor ve bir kişiyi rahatça doyurur. Tost 4,50 TL. Klasik Susurluk tostu. Bol kaşarlı, lezzetli ve doyurucu. Ayran 2,00 TL. Bol köpüklü meşhur Susurluk ayranı. Çay 1,00 TL. Fiyatlar bunlar. Lezzetleri yerinde. Sadece bana Çi Börek fiyatı biraz fazla gibi geldi. Daha uygun olabilirdi.
  • Gelelim yolculuğumun karanlık noktasına. Söke'de otobana girmeden önce Mertoğlu Çöp Şiş var. Paranız çoksa uğrayın. Bir porsiyon çöp şiş 20,00 TL. 10 adet şiş geliyor. Her şişte kuş yemi gibi 3 adet et, 1 adet kuyruk yağı oluyor. Ben doyarım diyenin en az 2 porsiyon yemesi gerekiyor. İlla bir şey yiyecekseniz köftenin porsiyonu 15,00 TL. Yanına lavaşı bol tutarsanız tok kalkarsınız. Bu şartlar altında daha mantıklı. Ayran 3 TL. Susurluk ayranına benzetmeye çalışmışlar ama yanına bile yaklaşamaz. Orjinali Susurluk'ta 2,00 TL. E bu kadar kazığın üzerine sağolsunlar çaylar şirketten . Tesis girişinde otobandan önceki son tesis falan yazıyor ama ileride başka tesisler de gördüm. Üstelik bir tanesinde çöp şiş 10,00 TL. diye yazıyordu . Kendi kendime "hani nasıl olsa karnım bile doymadan kazığı yedim, bari burada durup karnımı doyurayım bari" demedim değil.

• Nerede yenirin yanında "nerede yenmez"i de konuşalım bence;

Ankara'dan Konya istikametine sanırım 40-50 km sonra TŞOF-türkiye şoförler ve otomobilciler federasyonunun dinlenme tesisi var. Geçen Mersin'e giderken kahvaltıya duralım dedik. Çünkü eskiden iyi bir uğrak yeriydi. Demez olaydık.

Kahvaltı namına doğru dürüst zeytin peynir bile yok. Domates salatalık bile koymamışlar. Ekmekler bayat, çalışanlar kendilerinden geçmiş, şurayı kapatsalar da biz de bir an önce gitsek modundalar. Üstelik kişi başına da 11 lira alıyorlar, vermedikleri kahvaltı için.

Aman dışarıdan bakıp da, uğrayalım demeyin. Ben bir daha tövbeliyim. Sırf almış bulunduk ayıp olmasın diye devam ettik kahvaltıya ama bırakıp çıksak yeriydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

Nerede yenirin yanında "nerede yenmez"i de konuşalım bence;

Ankara'dan Konya istikametine sanırım 40-50 km sonra TŞOF-türkiye şoförler ve otomobilciler federasyonunun dinlenme tesisi var. Geçen Mersin'e giderken kahvaltıya duralım dedik. Çünkü eskiden iyi bir uğrak yeriydi. Demez olaydık.

Kahvaltı namına doğru dürüst zeytin peynir bile yok. Domates salatalık bile koymamışlar. Ekmekler bayat, çalışanlar kendilerinden geçmiş, şurayı kapatsalar da biz de bir an önce gitsek modundalar. Üstelik kişi başına da 11 lira alıyorlar, vermedikleri kahvaltı için.

Aman dışarıdan bakıp da, uğrayalım demeyin. Ben bir daha tövbeliyim. Sırf almış bulunduk ayıp olmasın diye devam ettik kahvaltıya ama bırakıp çıksak yeriydi.

Bence böyle bir davranışı ilgililere bildirin derim.

Sizin böyle bir yeriniz olsa, çalışanlar böyle işletiyor olsa hoşunuza gider miydi? Belki iş yeri sahibi iyi ilgileniyorlar sanıyordur. Domates salatalık yok bu ne demektir yahu, ben olsam söylenirdim vallahi.

İşte bizim insanlarımız hiç bir şekilde tepkisini dile getirmeyip, "Bir daha uğramayız olur biter" düşüncesinde oldukları için.

Sizin buradaki bildiriminiz ne kadar kişiye ulaşabilir ki? O yüzden ilgili yerlere şikayet edin derim ben.

• vedat milor un programında güzel yerler tanıtılıyor yola çıkmadan internette küçük bir arama ile videolarina ulaşılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcroses -- 28 Haziran 2013; 22:17:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

Nerede yenirin yanında "nerede yenmez"i de konuşalım bence;

Şoförler odasına bir mail atın bence..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Durumu odaya bildirmenin bir işe yarayacağını sanmıyorum. Çünkü mesele sadece kahvaltı değil. Tesisin genelinde bir yorgunluk ve boşvermişlik var. Yani olay sadece kafeterya ile kısıtlı değil. Şu durumda olay sadece işleticinin ya da personelin boşvermişliği değil. Zaten personelin üzerine serpilmiş yorgunluk ve bıkkınlığın, patronajdan kaynaklı olduğu yüzlerinden okunuyor. Yani balığın şu an kokan kısmı kuyruğu değil, koku kuyruğa kadar gelmiş.

• Otoban kenarın daki tesisler mi ? Aman kalsın artık yeminliyim yemek yiyeceksen şehir içinde yiyeceksin bu yol kenarın daki tesisler nasıl bir kazık atmakta anlamadım fiyatlar küfür gibi :) girerim şehir içine giderim bir kebapçıya tıka pasa yerim yol kenarında ki tesislere ödediğim paranın 3'te birini öder çıkarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.PAŞALI -- 29 Haziran 2013; 9:33:25 >
  • K.PAŞALI kullanıcısına yanıt
    Sana bu konuda kesinlikle katılıyorum artık. Yol üstü değil de Söke'nin içine girip te çöp şişçi arasaydım eminim yarı parasına hem de tıka basa doyarak kalkardım o masadan. Otobanda giderken yediğim kazığı düşünmekten mide ülserim de azmazdı en azından.
  • Otoban demişken Ankara İstanbul yolu bolu abant tarafında highway outlet var arkadaşlar içinde burger king hosta gibi fiyatları belli yemek yenecek yerler var hatta makro market var kazıklanmadan içecek bisküvi vs alabilirsiniz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bandırma Biga arasında yer alan Güvemalan köyü var.Eğer bu taraflara yolunuz düşerse uğrayın derim.Köy içinde köfteciler var.Ama en güzeli Köfteci Cemil.40 yıldır bu işi yapıyormuş Cemil Amca köfteler,köfte sosu ve yemek sonu ikram edilen bal müthiş.Üstüne çay ve muhabbet.İlgi alaka çok iyi.Organik ürünlerde bulabilirsiniz hemde fiyatlar çok uygun.İki kişi tıka basa doyduk 18 tl hesap ödedik.Yardımcı olur diye yeri
     Adminler.. Bu konu silinsin.. Tavsiye edilen bir mekanın adı darbeci şerefsizlerle anılıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufradirisi01 -- 29 Haziran 2013; 20:20:58 >

• Yolunuz eğer SİVAS'tan geçerse MİS KEBAP'a uğrayın.. Hatta şehrin dışından geçiyor olsanız da bir yemek molası için şehrin içine girin.. Devasa boyutlu meşhur dönerini görüp tadın.. Köftesini de tadın.. Ama önce leziz tavuk çorbasını içmek gerek.. Yemek sonrasındada sıcacık havuç dilimi tatlıyı unutmayın.. Adres Rahmi Günay Caddesi 8/B Sivas..

• İzmir-Antalya arası güzel yer bilen varmı?
  • Güzel konu olmuş.
    Bu yerleri Navigasyonda POI olarak yapacak kişide olsa ne güzel olur : )

Birde Antalya(Belek)'ten - Izmir'e dönüşte nerelere uğramak lazım.
  • kısmetse cumartesi sabah 03:00 da istanbuldan bodrum'a yola çıkıyorum. Seferi olduğum için oruçta olmayacak susurluk harici tavsiyeleriniz varsa bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.