Şimdi Ara

Administrator hesabı erişim problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yaptığım bir yanlışlıktan sonra administrator hesabını ve yetkilerini kullanamıyorum.

İşletim sistemim vista, yaptığım yanlışlığa gelirsek kurmaya çalıştığım bir programın kurulum talimatlarını izlerken "newsid" adlı programı çalıştırdım ve yeni bir sid aldım ve yönergede söylendiği gibi makinayı reboot ettim. ve makina yeniden başladığında kullandığım hesap gitmiş herşey sıfırlanmıştı!

biraz araştırdıktan sonra newsid'in işletim sistemine yeni bir sid atadığını ve dolayısıyla yeni bir kullanıcı hesabıyla karşı karşıya olduğumu anladım. eski admin hesabıma ulaşamıyorum "erişim engellendi" uyarısıyla karşılaşıyorum ve yeni bir yönetici hesabı da açamıyorum.
    hesabım "guest" olarak göründüğü için tüm yetkilerim sınırlandırılmış durumda. bütün belgelerim ve dökümanlarım eski kullanıcı adımın altında duruyor fakat erişemiyorum.

-Denetim masası - kullanıcı hesaplarını denedim,
    -Sistem geri yüklemeyi denedim,
    -Kayıt defterinden değiştirmeyi de denedim ama olmadı.

konuyla ilgili bilgisi olan birisi varsa yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Teşekkürler.

• NewSID'i duymuş ve kısa bir süre incelelmiştim; ancak oldukça fazla tehlikeli olabildiği için -senin örneğinde olduğu gibi- kullanmaktan imtina etmiştim...

Bildiğim kadarı ile NewSID, sistem üzerinde çok fazla değişiklik yapıyor. Varolan SID'i de değiştirdiği -ve eski verinin üzerine yazdığı- için yapılmış olan değişikliklerin geri alınmasının pek mümkün olmadığını düşünüyorum :(

Gerçi NewSID, bir backup klasörü oluşturuyor, içinde (galiba) bir de SAM dosya var. Onun içindekiler belki bir kısım şeyleri geri getirmene yardımcı olabilir -Eğer dosya içindekiler kayıt defteri ile ilgiliyse...-.

Alternatif olarak, sistemini herhangi güncel bir Live CD ile açabilir ve eski dosyalarına erişebilirsin diye düşünüyorum.
  • dostum sana şimdi kurtarma konsolundan onar dicem vistada malesef o da yok:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masklow -- 16 Haziran 2009; 9:59:51 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.