Şimdi Ara

ADMİN KONUYU SİL LÜTFEN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haber salın millete konu'da felsefi patlama var.

Öncelikle bak güzel kardesim; Niye sen bu durumdan rahatsızsın ? Onlar gibi boş konusup,kafelerde gereksiz muhabbetlere girip, dandik bir üniversiteden mezun olarak hayatın boyunca görüsmeyecegin o ''kafe arkadaslarına'' nispet yapar gibi ben bu üni.den mezun oldum siz naaptınız diyemeyeksin. (huh bi soluk alalım).

Bak ne güzel kişiliginin farkındasın ki insanların %70'i bunun farkında degildir. Tipin konusunda bi endise duyma. Sana tıpa tıp benzeyen bi arkadasım var okulun en popüler çocugudur kendisi. Hatta konuya 2-3 kere girip,çıktım o mu acaba diye. Demek ki her sey tip de bitmiyomus.

Saydıgın özelliklerin çogu var bende de. Mükemmelliyetciyim. Anadolu İşletme'de okuyorum ama okulu bırakıp Bogaziçi,Odtü,Hacettepe için calısmalara baslıcam. Her seyin en iyisi olsun isterim. Göz teması kuramam insanlarla. Kalabalık içinde ben de konusamam. Sevgilimle her haltı yerim hiç utanmam ama gözlerinin içine zor bakarım. Bana bir keresinde ''Kapalı kutusun ne hissettigini neye ne tepki verecegini bilemiyorum '' demisti. Ben böyleyim dedim. Onun için degismedim. Ayrıldık. Çok da fifi. Hani derler ya ''kapalı kutu bu korkacaksın'' . Korksunlar lan bizden ne diye bundan rahatsızlık duyuyosun ki.

Bak sunu sakın unutma ; ''İnsanlar kendi hatalarına dert yanıp baskalarının hatalarına özenirler'' (hastalık da olur). Her liseli genç Fight Club'dan sonra şizofren olmak ister. Dahi olmak ister. House dizisinden sonra çogu kişi ''ulan aksak olayım ama su adam gibi olayım '' demistir. Dexter'dan sonra içine kapanıklıgı benimsedi bizim millet. Cem Yılmaz; Kısa boylu, kepçe, vücudu biçimsiz. Okan Bayülgen ; Hobbit, Maymuna benziyo, saçına ve sakalına bakım göstermiyo. Ama bu adamlar hazır cevap ve zeki. Emre Aydın mesela; Yakısıklı ve genç kızların sevgilisi ama inanılmaz utangaç.

Sen kiligini çözmüssün kişiligini çözememislere niye özeniyosun ? Bak git bi gün o özendigin arkadaslarının yanına ''Sen Kimsin ? '' de. Kesin içinde a.k ,tarrram geçen dalga amaçlı bi cümle kurar ya da xxx'im olum ben der. Onun için kisilik ya küfürle dısavurumdur ya da isim'dir.

Hayatın sırrı mutlu olmak degil mi ? Sen böyle mutluysan bosver milleti. Yok böyle mutsuzsan da yardım al ve degismeye calıs. Kişiligini degistiremezsin ama bu korkularını yenebilirsin.

Einstein'i mezarından diriltsen '' Keske zamanında karıya kıza sarksaydım da böyle bos işlerle ugrasmasaydım '' der mi ? Yoksa '' Ben zaten o bulusları tanınmak için yaptım '' der mi ?

Ko gitsin kardes takma kafana

• İnsanoğlu çok garip neler neler varmış yahu o_O

Bence bu tür sosyal sorunların büyük çoğunluğu çocukluk ile ergenlik dönemi geçişlerindeki aksaklıkların zamanla beynimizde büyümesi ile meydana geliyor bahsettiğim dönemde sporla uğraşmış,toplum içinde bir alanda faal olarak görev alan kişilerde kısaca o dönemde kutunun içinde kalan birey kesinlikle ilerde hastalıklı bir beyne sahip oluyor sosyal anlamda
  • Ergenliktir, Geçer.
  • kardes bnde 16 yasındayım bende eskiden çok içine kapanıktım yani 12 -13 yasında annemle gezerdim babamla gezerdim felan milletin tabiriyle süt çocuğu ne kavga edebilridim ama biri bana laf ettimi karşılık verirdim anneme sevdiklerime laf ettirmezdm saldırırdım dayak yer otururdum sonra bi gün annemgil bi yere gidecekti 14 yasımda yeni yeni cesaret geliyo zor zor dedim ben gelmem evde kalıcam zar zor ikna ettim gittiler gece oldu tv pc arası takılıyorum ama korkuyorum annem babam yok evde 2 gün şansıma aksam 11 gibi elektrikler gitti semtte korkudan altıma yapıcam oda karanlık geçtim kalorifer dibine 2 saat düşündüm ben nası bi adam olucam felan diye sonra biraz biraz alıstım 1 hafta sonra spora basladım vucud çalısıyorum felan fizik bira gelişmeye basladı 2 ay devam etti dısarı çıkmıyorum okldan gelip sınav mekik vsvs bosa yumruklar felan atıyorum karsımda adam varmıs gibi saldırıyorum yumruk geliyo gibi kaçıyorum babamdan kum torbası istedm saolsun aldı onda çalısdm 1 sene 15 yasıma geldim boksa basladım 16 yasımdayım 13 ocakta 17 olucam ve şimdi bana eskiden süt napıyon sen salaksın sen korkaksın diyenler afedersiniz köpeğim oluyolar bi kere kötülük yaptm 13 yasımda birinden dayak yemiştim yani dayak deilde karsılıklı giriştik o bana dahaçok vurdu bn kendimi geliştirdim felan sonra ölesine bi sebpten buna kafa göz giriştim ha yaptıgım yanlıs ama şimdi birine sinirlenince gidiyorum body ye ağırlık çalısıyorum her seferinde daha çok daha çok daha iyisini yapmaya çalısıyorum diceksinizki bu niye anlatıyo bunları herşey kişilikte bitiyo kardeş seni şimdi eziklemeye çalısanlara kendini ezdirme felan evde şınav çek paso barfiks kitap oku edebiyatın gelişsin iyi bi yere gelirsen daha iyi olur demekten kastım yani şimdi kendimi övmek değil ben birine vursam kaldırmam yerden ama ben adamı yumrugumla dövmek değil paramla zekamla bilgimle dövmek isterim onun içn çok çalısmamız lazım..
    Ne çok Yazdm Be

• daha 14 yaşındasın dostum...bunlar normal bu yaşlarda.
  • ERGEN VOL.2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 5 Ocak 2011; 0:43:22 >
  • oha konuyu komple özet geçin
  • Gözlük = Süt mod, lens mens bişeyler ayarla. Öl ama takma onu.
  • okuyanı ..
  • arkadaşım yaşında daha gerçekten çok küçük bunları düşünme daha ilerde mutlaka yaşayacaksın üzüleceksn sevineceksin bu sıralar kişilik karmaşasına girmiş gibisin geçer takma kendini sana bi abla tavsiyesi zamanı gelince sen asıl olarak buna hazır olduğunda anlarsn zaten merk etme gençliğin tadını çıkar ilerde mutlaka olacak
  • okumuyomgiiiii

asdasdskd,askdsa
    akşam uykum varken saçmalamak istiyorum asdasdsa,ŞDadasda
  • çok uzun yazılar yazılmış ve ben bunu hiç sevmedim her ergen gelip burada problemlerini anlatacaksa yandık

artık konu dışı -ergen- bölümü açılsın orada takılak

• :D bu adam 14 yaşıdamı sulak yerde yetişmiş
  • kendine güvenin olsun birazda çenen olsun gerisi kolay yigenim
  • tedavisi imkansız bir vaka

ama tıp hızla gelişiyor kardeşim. umudunu kaybetme sen
  • Fotoğraflarına bakarak bir tavsiye vereceğim. Gülümsemeyi dene.
    Fotoğraflardan görüldüğü kadarıyla iç dünyanı ister istemez dışa yansıtıyorsun.
    İnsanlarla asık bir suratla ilişki kurarsan çok zorlanırsın bunun bilincinde olmalısın.
    Kimse seni keşfetmek için vaktini harcamaz, eğer durumdan memnun değilsen sen kendini ortaya koymalısın.
    Bu halinle yaklaşırsan insanlarda "acaba laf mı sokar, acaba kötü birşey söyler de keyfimi mi bozar, en iyisi hiç bulaşmayayım takılsın kendi halinde" düşüncelerini uyandırırsın.
    Tabi gülümse dediysem ne ağzının iki yanından elmacık kemiklerine para bandı yapıştırılmış gibi, ne de millete yaranmak için güldürmek için şaklabanlık yapanlar gibi.

Unutma, mutluluk mutluluğu çeker, mutsuzluk da mutsuzluğu. Bu yüzden mutsuz görünen bir insana kimse yaklaşıp durumunu riske atmak istemez. Kimse senin için psikolokluğa soyunmaz, seni çözmeye çalışmaz.

Konuşma olayına gelince, toplum içinde denemeler yapabilirsin cesaretini arttırmak için. Atıyorum bir bakkala gittiğinde televizyondaki program veya maç hakkında bakkaldaki adamla konuş.
    Aklınada bir fikir veya olay hakkında yorum olduğu zaman bunu çevrendekilerle paylaş. Bu gibi şeyler. Biraz da senin ortamına bağlı. Hiç imkânım yok deme.

Bunların hiçbirisini yapamıyorsan mutlaka ama mutlaka insanlarla iletişim kurarken içten bir şekilde gülümsemeyi öğren. Hem anne-baban ile hem de çevren ile iletişim kurmanda etkin bir rolü olacaktır bunun.
    Henüz daha çok gençsin ileride bu problemlerin nispeten daha hafifleyecek ama şimdiden kendini düzeltmeye bakarsan ileride sıkıntı çekmessin ve ileride özlemini çekeceğin bir gençlik yaşarsın.

Yukarıda dediklerimi unutma. Kapalı kutuyu açmak için kimse uğraşmaz, seni çözmek için "acaba neler düşünüyor, belki de iyi biridir" diye kimse uğraşmaz. Sen kendini ortaya çıkarmalısın.

Zor gibi görünüyor ama herşey senin elinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powermove -- 5 Ocak 2011; 7:08:47 >

• ilk olarak kişisel gelişim kitapları oku !
  • Benim arkadaşımda öyle.Kimseyle konuşmuyor konuşmaya çalıştığı kişilerde sürekli onunla alay eden kişiler.Benim konuştuğum kişileri kıskanıp söylüyor takılma onlarla.Konuştuğum kişilerde diyor takılma onunla.Kimseyle konuşmaya çalışmıyor.Bekliyor ki herkez kendisi gibi matematik,fen,din,siyaset,ekonomi konuşacak.Onun yüzünden bir kızla konuşamıyorum.Hemen kıskanıyor...

Çekinme ve onlar gibide olmaya çalışma.Eylenceli kişiler vardır konuştuğun şeyleri değiştirmelisin.Onlar gibi eylenceli şeyler yapmaya çalışmalı,espirili olmalısın,ciddiyet olmamalı.Arkadaşımın en büyük kaybı bu.Bir konu açtığı zaman yanında kimse kalmıyor.Ben bile patlıyorum sıkıntıdır.Zaten eylenli olan,çevresi geniş olan yaşıtların karnesi matematik,fen düşüktür.Sen gidip hep gülmeye çalışan,eylenceli birine denkleri anlatmaya çalışırsan seni görünce kaçmaya başlarla.Ne konuştuğuna bağlı.

Bende senin gibi çekinirdim ama senin gibi değildim tabii.Sonra kopmaca başladı.Bir kaç sene sonra da sevilen biri oldu.Tavsiyen sürekli gülen kızlar önce sinir ederek başlarsın sonra kanka olursun.Yeni gelenlerlemi anlaşamıyorsun bir kaç tenefüs arkadaşların bırakmaz yeni çocuğu.Yeni çocuk tek kalınca kişiliğini öğren ona göre arkadaş ol.Senin aradığın şey arkadaşlık ama gerçek arkadaşlık yoktur.Takılmacadır benim hiç arkadaşım yok hepsi takılmaca...

Alay edilmekten korkuyorsan bu devirce erkekler dışında seni rezil edecek,cinsiyetinle,akrabalarına, ağır derece hakaret edecek bilecek fazla birşey yok.Kızlardanda vardı ama nadiren.O yüzden kızlarla takıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KibreN -- 5 Ocak 2011; 14:18:54 >

• hocam çok iyi anladım seni ama diyeceğim, O lise bitmeden ne yaparsan yap değişsen bile olmaz çünkü o senin üzerine yapışmış artık. Şuan ki ark.larından kurtulmadan o halinden kurtulamazsın. Kurtulsan bile herkes hala sana eski mamalakmışsın gibi davranmaya devam edecek. Bende arada sırada kasıyordum bazı durularda ama kasmaya falan gerek yok.
  • yapman gereken tek bişey var o da utangaç olmamak
    bişey yapıcagın zaman biriyle konuscagın zaman sonucu ne olur , insanlar ne der diye düşünmeden boylamasına dalıcaksın
    sevdiğin kızı gözünde büyütmüceksin , gözünde büyüttüğn anda heycan yapar onu ezik sıradan yoldan gecen bi kız olarak görüceksin
    olay bu

bide dudagın aynı frodoyo benziyor yav
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.