Şimdi Ara

Adım adım Amazon Türkiye'ye doğru (Güncellendi: Yeni bilgiler) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
2.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkiyede bulamadıgım bazı markalar ve fahiş fiyatla satılan bazı markalar için super bi durum olustu...mesela Tanita BC-545N 1500tl civarında satılırken burdan 500-600 tl gibi bir fiyattan alabiliyorum alacakcalarada tavsiye ederim....

  • Gittigidiyor, hepsiburada.com aklınız varsa bu tür sitelerden alışveriş yapmazsınız nedenine gelecek olursak, hepsiburada.com'da başıma gelen bir olayı anlatayım, traş makinesi alcaktım baktım fiyatlara istediğim model de en ucuzu hepsiburada.com'da idi. siteye girdim ve sepete attım ürünü, satın al seçeneğine tıkladım anında ürün satın alındı dedi ve ben şok oldum çünkü hiç bir ödeme seçeneği yapmamıştım, ben hepsiburada.com'dan sadece bir kere alışveriş yapmıştım üyeliğim yeni sayılırdı, ama bu ahlaksızlar benim kredi kartı bilgilerimi bana sormadan otomatik ödemeye almışlar satın al dediğinde hiç uyarı bile gelmeden direk satın alıyordu. bunun nasıl olduğunu müşteri hizmetlerini arayarak bilgi almak istedim orada verilen cevaplar daha komik ti, satın aldığım ürünün sistemlerin'de aldığım ürüne dair herhangi bir şey olmadığını söylediler. Ama kredi kartın'dan çekmişti neyse bir hafta belki daha az bilemiyorum ürün kargo'ya gelmiş ve teslim aldım, sonra üyeliğimi ve bilgilerimin silinmesi için gerekli işlemleri yaptım.. Bu aklaksızlar sizi donunuza kadar soymak için ellerinden geleni yaparlar

    Gittigidiyor ile bu aya kadar aram iyiydi ama son olan olaylar ona karşı ne kadar iyimser davrandığımı gösterdi. Bir kere peşin almış olduğunuz bir ürün her türlü manipülasyona gebe, gittigidiyor sistemi'nin satıcıya vermiş olduğu tavizlerden dolayı mağdur ediliyorsunuz, şöyle ki satıcı; 1-3 iş günü arasında kargolanır demiş ürün için.
    Bu satıcı denen ahlaksız 3.iş günü gece yarısı (4.iş gününe giriyoruz haliyle) saat 01:20 gibi kargo verildi diye sisteme giriş yapıyor, gittigidiyor saçmalığı burda devreye giriyor, gece yarısı kargo verme saçmalığı nedir ? böyle bir imkan tanımak satıcıya saçmalık, alıcıya tamamen haksızlık, işin komik tarafı ise aradan bir hafta geçtikten sonra beni arıyorlar ellerinde böyle bir ürünün olmadığını size yenisini verebiliriz diye bilgi veriyorlar bu adama gelde küfretme , acınası varlık gelmiş yenisinden bahsediyor, iade etmek istediğimi aktarıyorum işlemleri yapacağım diyor, ardından ürünün onaylandığına dair bilgi geliyor bana, ellerinde olmayan bir ürüne para ödeyip sonra satıcı'nın sahtekarlık yapıp gece yarısı ürünü kargolamış gibi gösterip, sonrada ürün'ün alıcı tarafından otomatik bir şekilde ürünü onaylamasını sağlayan gittigidiyor sitesi ne kadar güvenilirdir ? siz düşünün .. peşin ödenen bir üründe tüm kozlar satıcıda bunu bilerek alışveriş yapın gittigidiyor'un diğer en kötü olduğu durum müşteri hizmletleri, ben bu kadar vasat bir müşteri hizmetleri görmedim, tıkladığınızda sizi sadece sıkça karşılaşılan sorulara yönderiyorlar ama ben mesaj yazmak istiyorum yetkili birilerine mağduriyeti mi anlatmak için ama nafile velasıl kelam bu sitelerden kesinlikle hiç bir şeyi peşin almayın, kapıda ödeme en iyisi seçenek olur..

    Bunları niye yazdım yeni bir marketin türkiye'ye gelmesi(Amazon) bu gibi ahlaksızca müşteriyi haksız yere mağduriyet yaşatan bunun gibi marketlerin sonu olur inşallah, tabi öncelikle tüketici olarak her şekilde haksızlıklara sahip çıkmamız gerek ki bunlar alıp başını yürümesin sonra tepemize çıkarlar (zaten çıkıyorlar ama neyse :/) sanki bunlara mecburuz biraz bilinçli alışveriş yapsak bu ahlaksız satıcılar ve site sahipleri daha fazla önem verir müşterilerine, ama herkez hakettiği gibi yönetilir.. yapacak birşey yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valanis -- 13 Kasım 2016; 19:52:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Avrupa %10 daha pahalidir Amerika ya gore ...

    Kargo bedava olsa ne yazar ...

    Her urun de Turkiye ye gelmiyor .


    Oncelikli yapilmasi gereken her urunun Turkiye ye kargolanabilmesidir ki bu yok .

    Herşeyi birden yapmak yerine adım adım gitmek daha mantıklıdır.
    Amazon.com.tr ye girince amazon.de adresine yönlendiriyor siz halen bu olay sadece almanyadaki türkler için diyorsunuz.
    Belli ki amazon Türkiye pazarına adım adım girmek istiyor.
    Burda fiyatları tartışmıyoruz, zaten tr ye resmi olarak giriş yaparsa o fiyatların ne olacağını biliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şey buldu kıllısını istiyor diye bir laf var ya, burada bazı yorumlar o kafada. Akıl erdirmek mümkün değil sizin gibilere.

    Yıllardır forumda "Amazon'dan alışveriş yapıcam dil bilmiyorum yardım" diye gezenler, "Avrupa çok pahalı Amerikadan alırız" ya da "Neden tamamiyle Türkiye'ye" gelmemiş falan deyip burun kıvırıyor.

    Almayın kardeşim. Biz alırız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4007


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sezginx

    Amazon gelse nolacak millette para yok para!

    Amazon yurtdışında güzel


    Usandırdın be bi bitmediniz

    AK mısın ?
  • El_domingo kullanıcısına yanıt
    500 liraya gümrük vergisi de dahil mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dtsaykopat


    quote:

    Orijinalden alıntı: 4007


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sezginx

    Amazon gelse nolacak millette para yok para!

    Amazon yurtdışında güzel


    Usandırdın be bi bitmediniz

    AK mısın ?

    KARA yım
  • Protein tozunu sepete attığımda türkiyeye yollanıyor diyor. Gümrükte sıkıntı çıkar mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İddaa ediyorum amazonu da kendimize benzetiriz.

  • 2015 de euro 2.7tl idi. o zamanlar olsaydı bu amazon.de cidden çılgınlık yaşanırdı o kur ile.

    Sözde büyüklerimiz TL yi değerlendirmeye çalışsalar biraz. 1 euro 3.5tl nedir arkadaş. komik gibi geliyor ama bir düşünün. adamın 1 birim parası senin paranın 3.5 katı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 11 Kasım 2016; 9:59:1 >
  • amazon.com da çoğu fiyat amazon.de sitesinden daha uygun üstelik amazon.de kargo ücreti almıyor. amazon com alıyor.. bir dil ekleme önemli bir şey ama fiyat uygun olmadıktan sonra boş.. amaerikadan gümrük kargo herşey dahil türkiye fiyatlarının %25- %35 daha uygun oluyor.. anlamadığım şey toptancılar çok daha uygun fiyata ürün getiriyorlar.. neden bu kadar kazıklı satılıyor..

  • arkadaş türk firmaları yandı yanmasını istemezdim ama hakediler de kendilerini hızla düzeltmeliler amazon kaptırmadan pazarı yoksa art arda iflas çökme haberleri duyacağız hadi bakalım

  • Amazon piyasayı sallayabilir. Düşük kar marjı ile çalışırlarsa gerçekten iç piyasayı hareketlendirirler. Avrupa ve ABD de yüksek kar marjı ile çalışmadıklarını duymuştum. 1000 tl ye satılan bir cep telefonunu 800-850 ye alabilirsek gerçekten amazonun faydasını görmüş oluruz. Birilerinin çıkıp bizdeki kan emici tüccarlara dersini vermesi gerekiyor ve Türkiyede bununla ilgili büyük bir boşluk var.Amazon bu fırsatı değerlendirirse internet pazarının 1 numarası olur ve pekçok şirket Türkiyede çöker.

    Düşük kar marjı= çok satış= hedeflerin tutturulması= müşteri memnuniyeti= sürekli alım

    Umarım amazon bu konuda kurtarıcı görevini üstlenebilir.

  • gümrük olayları nasıl oluyor sipariş vermek kolay salladım 100€ bir sipariş verdim aynen buradaki gibi paket elime kadar gelecekmi bu tarz olayları paylaşırsanız sevinirim...

  • Aga çok reklam yapmasınlar bak yeminle söylüyorum. Sonra yurtdışından ürün alımını komple yasaklarlar. Yurtdışından ucuza parfüm alıyorduk çat diye engeli koydular.

    Amazon engellenirse harbi çok fena dalarım.

  • Aliexpress te 6 dolara satılan adaptör burada mağazalarda yok internetten ise 115 TL fiyatlar satıyorlar. Amazon da gelsin hepsi gelsin.

  • Amazon abd nin en pahali sitelerindendir.O bile bize ucuz geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    gümrük olayları nasıl oluyor sipariş vermek kolay salladım 100€ bir sipariş verdim aynen buradaki gibi paket elime kadar gelecekmi bu tarz olayları paylaşırsanız sevinirim...

    Gumruk vergisini alirken oduyorsunuz..Buradada kargo firmasina evrak yolluyorsunuz urun size geliyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti şartları nasıl arkadaşlar? Genelde 1 sene yurtdışında, o garantinin geçtiği birkaç markanın dışında garanti opsiyonu yoksa bazı ürünler için risk olur.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.