Şimdi Ara

Adil Kullanım Kotası kısaca kotalı internet neden var? Gerçekten “Adil” mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
5
Favori
10.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Mantıklı veya değil fakat kotaya giden yol işte böyle ve biz kullanıcılar katlanmak zorundayız."

    Bundan sonra yazılanların bir önemi yok. Kullanıcı her şeye katlanmak zorundaymış...

  • Adil Kullanım Kotası kısaca kotalı internet neden var? Gerçekten “Adil” mi?
    Acınacak haldeyiz..
  • enevre kullanıcısına yanıt
    bende aynı paketi kullanıyorum (2aydır)açıkçası bana yetiyor gibi şimdilik elbette kendimi kısıtlıyorum tamamen download a falan abanmıyorum ama çok rahat birşekilde günde 6 saat civarı twitch tv de stream izliyorum yine haftalık izlediğim animelerimi indiriyorum(ki belirtiyim ülkemizde yayınlanmadığı için animeleri indirerek illegal birşey yapmış olmuyorum.) 137 gb download yapmışım 16 günde ayı çıkartırım gibi duruyor .açıkçası şuan türkiyedeki en kullanılabilir internet paketi bu ama turksat her yerdok malesef ve olan her yerdede tam verimli çalışmıyor anladığım kadarıyla internette yazılanlardan.elbette bende akk olmasın daha rahat birşekilde kullanayım isterim ama kötünün iyisi işte.
  • Biz daha çok tartışır dururuz. Adamlar DÜNYAYI inceleyip AKN hızını yüzde 50 arttırabilir misiniz diye analiz istiyor. Gidip de kimlere dert yanacağız. Adamlar dünya diye Afrika'nın köylerini incelemiş herhalde. Hadi geçtim indirme hızlarını buna da şükür der geçeriz Türk milleti olarak. Her zaman yaptığımız şey. Asıl biz bu yurt dışı çıkışlarını ve upload hızlarını ne yapacağız? Üretici olmak istiyorsak asıl upload hızımızın artması gerekiyor. Her neyse yine de şunları da söylemek istiyorum. Belki bir bilinç uyandırabiliriz.

    Olması gereken minumum sistem ülkemizde şudur:

    Minumum 10 Mbit download / 5 Mbit Upload

    10/5 den daha büyük olarak satılan paketlerin minumum 10/5 hızı sağlaması koşulu ile AKN sonrası hızın yüzde 80 olarak verilmeye devam edilmesi. Yani 16/5 kullanan birinin AKN sonrası 13/5 olarak devam etmesi , 50/10 olan birinin 40/8 olarak devam etmesi lazım.

    Kota miktarlarının yüksek tutulması lazım. Bir linux isosu için 2016 yılında AKN hesabı yapıp , AKN sonrası 1.5 saat beklemek istemiyorum. Kotanın minumum 300-400 GB seviyelerinde olması gerekiyor. Sanayi devrimi 4.0'ın konuşulduğu şu günlerde , verinin müthiş hızlı bir şekilde insanlara ulaştığı bir dönemde biz ASLA ama ASLA ülke olarak ekonomimizi geliştiremeyiz. Hizmet sektöründen tutun fiziki üretim yapan sektöre kadar bu bilgi hızlıca AKMALI ve insanlara ULAŞMALI!

    Altyapı yalanlarına kesinlikle inanmıyorum. Altyapı problemi yaşıyorsan kardeşim , Ronaldo'yu getirip bana hız lazım dedirtmeyeceksin! Fiberliyoruz diye REKLAM çekmeyeceksin. Bu zamana kadar döşeseydiniz kablonuzu. Borç batağındaki büyük firmaya ülkedeki karı aktarana kadar altyapı yapsaydınız. Şimdi istediğimizi vereceksiniz. Burada devlete büyük görev düşüyor. Devlet bu firmaların kulağını çekip yola getirmezse biz daha çok yazarız burada.

    Neyse bu kadar söylendiğim yeter. Arka planda 1080p videonun dolmasını bekliyordum. Kasvetli hayatıma geri döneyim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Benefit

    "Mantıklı veya değil fakat kotaya giden yol işte böyle ve biz kullanıcılar katlanmak zorundayız."

    Bundan sonra yazılanların bir önemi yok. Kullanıcı her şeye katlanmak zorundaymış...

    Zaten yazidaki tezler sanirim BTK'nin sacmaligi ve bunlardan yola cikiyor Mesüt bey.
    Tarafini belli eder sekilde de ifade etmis zaten.
  • Arap Telekom Mesut'a pizza ısmarlamış anlaşılan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 17 Eylül 2016; 0:35:44 >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle Virgin Media. Zaten ingilterede tekel olmuş gibiydi. Demek istediğim de aynen bu. Yurt dışında insanlar 1Gbit internet kullanabilir hale gelmişler (bir çoğu 100-150Mbit pakete sahip) önlerinde hiç bir sınır yok ve ortalama bir Türk vatandaşından 3 kat daha fazla para kazanmalarına rağmen internet gibi temel bir ihtiyaca bizden çok daha az para ödüyorlar ama benim anlamadığım da bu konuda sert eleştiren hiç bir gazeteci TV kanalı, profesör vs.'nin olmaması.

    Fiyat performans olarak yerlerdeyiz. Az önce baktım Virgin TV, telefon yanında 35£'a 200Mbit internet vermeye başlamış. Bedavaya verdikleri 500Gb hddli netflix destekli set üstü kutuyu, docsis modemi, 245ten fazla kanalı ve asla karşılaştırılamayacak hizmet kalitesi ve stabilitesine deyinmeyeceğim bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükümet satmış Türk telekomu, istediğini yapıyor.
    Karışan yok eden yok.
    Halk hepten uyuyor.
    Yakında bizide satacaklar tv/dizi başındayken.
    Ne zaman uyanır ki bu millet?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 17 Eylül 2016; 9:38:30 >
  • Türk telekomun hiç kabahati yokmuş, dağılın gençler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    Merhaba,

    Evet bedelini öderseniz var. 99TL 25Mbps internet :)

    Ben 80TL ödüyorum ve 50Mbps 250GB kotalı paket yanında Teledünya HD paketini bedava kullanıyorum.

    Yazıda zaten ihtiyaca göre kullanıma yönlendirme için kota olduğundan söz ediyorum.

    Tek bir yeri alıntılayıp kestirip atmak çözüm getirmez.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik

    Eh be Mesut Bey sende mi ?
    ISS'lerden sadece birinde bulunan ve sadece fiber abonelerine sunabildiği bir tarife olan 99 TL'ye 24 Ay taahütlü 24 Mbps Sınırsız AKK'siz internet paketini örnek görtermeyin lütfen.Kendiniz yazmışsınız işte altyapının çok büyük bir kısmının TT'nin elinde olduğunu.Dediğiniz paketi fiber abonesi olduğum halde alamadığımı geçtim(TT altyapısı olduğundan) zaten nerde ne kadar fiber olduğu da ayrı bir tartışma konusu.ADSL kullanan adama sınırsız internet yok.Sanki fiber verebiliyorlarmış gibi.




  • Siz de mi altyapı yetersiz masallarına inandınız Mesut Bey? Ya bari en düşük kota 250 gb olsun be kardeşim. Adsl 50 gb 80 TL. Uyanın artık. Türksat da fiber de yok çoğu yerde. Daha ne kadar yolunacak bu millet? Büyük açıklama akk kalkıyor diye manşet atarak olmuyor bu işler kimse kusura bakmasın.

  • Türk telekom 24 Mbps 75 GB 59.99 + Tivibu Full HD 39.99 ilk yıl 89 2.yıl 99 lira üstüne modem parası bilmem ne parası falan filan oldu sana 1.96 TL 2.106 TL yurt dışın da böyle bir pakete baksak almanya da net flix + 100 Mbps (Sınırsız) diyorum burdaki gibi yazıp göz boyamıyolar. almanya da bu saydığım paket 35€ polonya da Zloty 30€ Türkiye'de asgari ücret 1300 TL - 390€ - 430$ ya fiyatlar düşsün, Yada AKK kalksın.

  • Almanyada yasadigim icin burasi icin sadece bilgi verebilirim.

    Almanya'da hicbir ev ve is hanesinde kotali internet yok. Blginize.

    Öyle cok karmasik bir tarife de yok. Bu altyapiyi yapmak cok mu zor ? Birde devlet kurulusu da degil artik, Özellestirilmis Telekom bu altyapiyi yapmiyorsa kim yapacak.

    Buyurun kullandigim Deutsche Telekomdan tarifeler. 3 tarife bu kadar basit, su kadar AKK bu kadar kota derdi yok. Bunu yapamak bu kadar zor mu zorsa o zaman kusura bakmayin ülkemiz 3.dünya ülkesi.

    Adil Kullanım Kotası kısaca kotalı internet neden var? Gerçekten “Adil” mi?




  • bunlar güzel rakamlar.

    ancak evde gördüğüm max. hız 4.5 mps.

    o yüzden önce bunu düzeltsinler. müşterileri değil !!

    3 mps ye indiğini inanın fark etmiyorum.

  • "2016'nın Türkiye'sinde internet kıtlığı yaşanıyordu." diye okur artık torunlarımız, tabii o zamana kadar akk kalkmış olursa.

  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    hocam google fiber 1000 mbps gibi hız veriyor biz neden okadar hızlı internet de çok pahalı alıyoruz yurdışı veri 100 GB 2 tl gibi bir üçret vardı yanlış hatırlamıyorsam ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 17 Eylül 2016; 0:54:37 >
  • İnternet çağında çağ dışı bir uygulamanın tartışması bile olmamalı. AKK kalksın o kadar! Neyini tartışacağım bunun?

  • quote:

    Netflix ve Youtube gibi servisler çok büyük miktardaki veri aktarmıyla operatörlerin alt yapılarını meşgul ederken operatöre oldukça az para ödüyor ama aynı operatör üzerinden hizmet alan kullanıcıya gösterdikleri reklam ve sattıkları servisler sayesinde operatörden fazla kazanıyorlar.

    netfilix gibi ücretli içerik sunan sitelerin İSS alt yapısını ne kadar zorladığı beni kullanıcı olarak alakadar etmez ben o yayınlar izleyebilmek için önce İSS ücreti ardından içerik sağlayıcı için ayrı bir ücret ödüyorsam yada youtube reklamdan çok kazanıyor da İSS kazanamıyorsa bu kullanıcının problemi değil TVbu diye saçma sapan bir servis sundular kazayla almış bulunduk ilk 1-2 ay güzeldi genel olarak izlemek istediklerimi Netten takip ederim ve Tv de kaliteli içerik azlığından dolayı pek izlemem canı sıkıldıkça TVbudan bazı eğlenceli belgesel kanalları vb. kanalları izlerdim onuda kapadılar kısa süre içinde 2 yıl sözleşme ile TV ile aynı kanallara sahip görüntü kalitesi berbat içeriklere para talep ettiler sonra biz neden kazanamıyoruz demesinler
    başka kurumlara alt yapıları üstünden hizmet sağlatacaklarsa parasını onlardan alacaklar hizmet alan kurumlarda kendi kullanıcısından alacak bunlar benim sorunum olmamalı

    quote:

    Mantıklı veya değil fakat kotaya giden yol işte böyle ve biz kullanıcılar katlanmak zorundayız.

    katlanmak zorunda değiliz protesto hakkımız var gerek her gün telefon ile net hızımı düzeltmelerini isterim gerek forumlardan bu adaletsizliği duyururum duyurmaya davet ederim
    şu başlığı sevmedim fakat altındakileri benim daha önce defalarca yazdıklarımla aynı

    fiber yaygınlaşmalı ayrıca "ping" dediğimiz bir sıkıntı var ara sıra çok yükseliyor google.com bile zor açılır oluyor "ışık hızındaki avrupa ile yarışan hızlı ve kaliteli internet" reklamlarına ters düşüyor
    alt yapısını paylaşmayan servis sağlayıcılar "anti-tekel" kapsamında cezalandırılmalı




  • Bizde kaba ete dört denir, lafı eğip bükmeden yazacağım, kusuruma bakma abi.

    Mesut abi seni severim sayarım ama şu son birkaç haberin ve tepkin ile gözümden düştün, hatta rahatsız edecek seviyede şeyler yazıyorsun. Yakıştıramadım. Şahsen bizim yanımızda olmanı ve yönlendirmeni, yol göstermeni hatta forumdaki konuda milletvekilimiz de varken birlik olup bastırmanızı beklerdim. Meğer para hepsinden tatlıymış, biz boşuna uğraşıyormuşuz ve bizi basit tabiri ile oyalamışsın. Hiç yakışmıyor abi. Para için bizi ve tarafsızlığı satıyorsunuz... Diyeceğim bu kadar.

    Forumda kendime gerekeni alıp otururum. Erdi abi bir yana, diğer Türk editörler bir yana. Haberleri farklı kaynaklardan takip etmeye zorluyorsunuz. Sizi kırmayacağım. Şu forumdaki 3000 satırlık reklam kodları varken yıllardır süren sorunları düzeltmiyorsunuz ya daha ne diyeceğimi bilmiyorum artık saçmalamaya başlamadan mesajı burada kesiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kusura bakmayın Mesut Bey, bu makaledeki fikirlerinizin altını teknik bilginin doldurduğunu düşünmüyorum. BTK gibi bir kurum dahi 2 sene içinde AKK'nin kaldırılmasını teklif etmişken böyle bir bir haberin paylaşılmasını asla masum bulmuyorum. Hatta art niyetli olduğunu hissederek esefle protesto ediyorum.

    İnternette içerik sunmayan kullanıcıların(tüketici diyelim) hızlarını kısıtlamanın teknik bir dayanağı yok. Bunun en yakın ispatı 15 Temmuz darbe girişimi süresince artan data tüketimine rağmen zerre yavaşlamanın oluşmamasıdır.

    Tek tek detaya girmeyeceğim fakat Avrupa ülkelerinde bırakın sabit genişbant internete kota koymayı, 4G LTE'de bile kotasız akk'siz paketler var hem de fiyat olarak çok ulaşılabilir.

    Ezcümle, AKK hakkında bu kadar kamuoyu oluşturulmuşken, işlemeyen paslı devlet kurumları dahi harekete geçirilmişken böylesine -gerçeklerden uzak- bir haberi yayınlamanın mantığını kesinlikle idrak edemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkewCurrent -- 17 Eylül 2016; 1:19:22 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.