Şimdi Ara

AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU] (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.247
Cevap
63
Favori
100.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben kullanıyorum hocam oyun da aldım kaç kere şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bir Ürünün Ücretsiz Versiyonu İle Ücretli Versiyonu Arasında Dağlar Kadar Fark Vardır. Hiç Bir Şirket Kazancı Olmadığı Sürece Piyasaya Zararına Bedavaya Ürün Verir mi Vermez? O Konuyu Çok Araştırdım Ben. Ücretsiz Versiyon Yani İp Şeklinde Olan Kısımda Tüm Verileriniz Toplanıyor? Ama Ücretli Uygulama İle Olan Sürümde Tıpkı Bazı Köklü Vpn Şirketleri Gibi Adguard Reklam Engelleyici de Kayıt Tutmama Politikasına Sahip. Bunu Ben Demiyorum BAĞIMSIZ Test Kuruluşu Firmalar Bunu Söylüyor? Bu Firmalar da Uluslararası Arenada Güven Vermiş Şirketlerdir.

Bu Arada Ücrersiz Sürümde Veri Derken Tüm Bilgileriniz Banka Bilgileriniz den Tutun Aklınıza Ne Geliyorsa 🤣

@oyuncu0

Sonuç olarak ikisi de reklam, takipçi, bilindik zararlı siteleri engelleme işlevi görüyor ama AdGuard DNS'in içerisindeki domain sayısı az olduğu için bu konuda vasat denilebilir. Fakat AdGuard DNS'in veya NextDNS'in kişiselleştirilebilir DNS hizmetine (ücretsiz) üye olup OISD filtresini ekleyebilirsiniz. İkisi de aylık 300K sorguya kadar ücretsiz hak tanıyor ve özellikle NextDNS'in settings sayfasındaki Anonymized EDNS Client Subnet, Cache Boost, CNAME Flattening seçeneklerini aktif hale getirirseniz 300K aylık sorgu fazlasıyla yeterli olacaktır.

OISD'nin içerisinde barındırdığı filtrelere aşağıdan göz atabilirsiniz.

oisd | Included lists

AdGuard uygulamasının başlıca avantajı kozmetik filtreleme. Engellenen reklamların boşlukları kalmaz veya kalsa bile manuel müdahale de bulunabilirsiniz.

DNS filtrelemesiyle engellenen bir reklamın ise bulunduğu alanda boşluklar kalabilir.

AdGuard uygulamasında HTTPS filtrelemesini açarsanız AdGuard cihazınıza root sertifikası yükler, HTTPS (şifreli) trafiğinizin içerisi açar ve reklam engellemesi yapar. Bu işleme Man In the Middle (MITM) denilir. AdGuard'ta şu ana kadar bir skandal yaşandığını okumadım ama bu işleme güvenip güvenmeme kişinin kendisine kalıyor. Ben AdGuard'a güveniyorum deseniz bile bu bahsettiğim konunun yol açtığı açıklar var ve gelecekte de farklı türden açıklar mutlaka olacaktır.

Normal HTTPS bağlantısı kullanıldığında.

AdGuard Reklam Engelleyici [ANA KONU]

AdGuard uygulamasında HTTPS filtrelemesini kullanırsanız.

• ALBAY PARS kullanıcısına yanıt
    AdGuard DNS uygulaması ile telefon ayarlarında özel DNS kısmına dns.adguard.com yazmak arasında temel farklar şunlardır:

1. Kapsam ve Özellikler

AdGuard DNS Uygulaması:

Reklam engelleme, takip koruması ve zararlı sitelere erişim engelleme gibi ek özellikler sunar.

Uygulama, DNS üzerinde daha ayrıntılı ayarlar yapmanıza izin verir. Örneğin, belirli içerikleri engelleme veya güvenlik seçeneklerini özelleştirme.

Arayüzü sayesinde kolay kontrol sağlar ve farklı profiller (Aile koruması, Reklam engelleme vb.) arasında geçiş yapabilirsiniz.

Telefon Ayarlarında dns.adguard.com:

Sadece temel DNS işlevselliği sağlar. Bu, AdGuard’ın genel reklam engelleme ve takip korumasını etkinleştirir, ancak özelleştirme yapamazsınız.

Uygulama olmadan sistem genelinde AdGuard DNS kullanımı için basit bir yöntemdir.

2. Kullanım Alanı

AdGuard DNS Uygulaması:

Uygulama sadece DNS’yi değil, aynı zamanda sistem genelindeki trafiği filtreleyebilir.

Daha ayrıntılı özellikler sunar ve belirli uygulamaları veya web sitelerini beyaz listeye alma gibi ek kontrol sağlar.

Telefon Ayarları:

Sadece DNS değişikliği yapılır. Trafik analiz edilmez; dolayısıyla belirli uygulamalar için ince ayar yapılamaz.

3. Performans ve Güç Tüketimi

AdGuard DNS Uygulaması:

Sürekli arka planda çalıştığı için az miktarda pil tüketimi yapabilir. Ancak modern cihazlarda bu fark genellikle ihmal edilebilir düzeydedir.

Telefon Ayarları:

Özel DNS ayarları telefonun yerleşik DNS sistemi tarafından yönetildiği için ekstra güç tüketimi yoktur.

4. Güvenlik ve Gizlilik

AdGuard DNS Uygulaması:

Daha fazla gizlilik ve güvenlik kontrolü sağlar. Ayrıca HTTPS üzerinden DNS (DoH) ve DNS üzerinden TLS (DoT) gibi daha güvenli protokolleri destekler.

Telefon Ayarları:

dns.adguard.com adresi varsayılan olarak güvenlidir (DNS-over-TLS desteklenir). Ancak gelişmiş gizlilik ayarlarına erişim yoktur.

Özet

Kolaylık istiyorsanız ve gelişmiş özelliklere ihtiyaç duymuyorsanız, telefon ayarlarından dns.adguard.com kullanabilirsiniz.

Daha fazla özelleştirme ve kontrol istiyorsanız, AdGuard DNS uygulamasını tercih edin.

• Android surumunu kullaniyorum ama sag ustte kilit isareti bazen kendiliginden kaybolup program reklam engelleme yapmiyor.programi tekrar acinca engelleme otomatik olarak tekrar basliyor.Pil durumunu kontrol ettim ama kisitlanmamis gozukuyor.Sorun ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pharm4vita -- 18 Aralık 2024; 16:31:10 >
  • pharm4vita kullanıcısına yanıt
    Telefon Modeliniz Nedir?

Ayarlar-Genel-Gelişmiş-Gözetleyici açın düzelecektir.

• Makale için teşekkür ederim. Güzel bir yazı olmuş. Adguard'ı Android telefonumda kullanıyorum. Web sitelerinde mobil tarayıcı chrome ile gezinmeyi severim. Adguard'da bu anlamda gayet başarılı. Sormak istediğim bir şey var. Telefonumda Rec TV isimli bir uygulama var. Adguard'ı anlık olarak devre dışı bıraksam bile Rec TV sürekli olarak uyarı veriyor ve açılmıyor. Adguard'ı kaldırmadan Rec TV çalışmıyor. Adguard içinde ayarlara baktım ama Rec TV yi ayrıcalıklara ekleme gibi bir şey bulamadım. Bu nasıl yapılır? Bilen varmı? Adguard'ı ücretli sürüm mü kullanmak gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar, aşağıdaki resimde gördüğünüz ömürlük plan aklımı çeliyor, bu planın diğer AdGuard ürünlerini de kapsıyor mu merak ettim? Chrome eklentisi olarak ve telefonumda uygulama olarak kullanıyordum ama ücretsizdi ve bana yetiyordu şimdi satın almam gerekli mi emin olamadım.

Vpn disindaki uygulamalari kapsiyor.vpn ayriyeten ucretli ama ucretsiz surumu de var vpn nin.Ben windows ve android icin kullaniyorum hatta kardesime ve babamim telefonuna bile kurdum bende 6 cihaz siniri var sanirim.2 pc 3 de mobilde aktif olarak kullaniliyor benim hesap yani tek abonelik ile isi cozersiniz sanirim.

Ücretli/ücretsiz versiyonlarda farklılıkları gösteren bir sayfa var mı? AdGuard sitesinde bakındım öyle bir şey göremedim. Şuan Chrome tarayıcısındaki eklentiyi oturum gerekmeden kullanabiliyorum, ömürlük lisans alınca ne gibi ayrıcalıklara sahip olacağım?

https://www.stacksocial.com/sales/adguard-vpn-ad-blocker-family-security-suite?

Ben AppStore’dan ücretsiz AdGuard sürümünü indirdim.
    Lisans koduyla giriş yaptım. DNS korumasını açtığımda yerel VPN oluşturuyor. Ve Dns sunucusunu AdGuard seçtiğimde Chrome içindeki reklamları ve uygulamaların içindeki linklere tıkladığımda açılan sayfadaki reklamları da engelliyor. Mesela Instagram’dan bir haber sitesinin linkine tıkladığımda mutlaka reklam gözükürdü. Ancak bahsettiğim ayarı yapınca gözükmüyor. Eğer bu dediğim ayarı yapmazsam, sadece genişletmeler işe Safari tarayıcısındaki reklamları engelliyor.

O halde, AppStore’da bulunan AdGuard pro’nun farkı nedir? Ne sunuyor ekstradan?

———

Tamam öğrendim. Şu an reklam engelleme kabiliyeti olarak ikisi de aynı. Farkları yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 15 Mart 2025; 12:13:31 >

muhtemelen aynı fakat biri direkt satın alma seçeneği sunuyor, diğeri ücretsiz versiyon + daha önce temin edilen kodu girip pro/premium olarak kullanmanızı sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 15 Mart 2025; 22:44:54 >

Destek bakımından eksik gördüğüm firmalar: DH, Zyxel, Toshiba-Carrier-Alarko, BOSCH, Goldmaster, Tunçmatik, Philips, DFI, APC, nVidia, realtek, atheros, conexant
  • Arkadaşlar merhaba Huawei cihazda Firefox kullanıyorum eklentilerden adquard yada ublock origin yüklenmiyor . Aslında calisiyordu devre dışı kalmış silip tekrar yüklemek istedim olmuyor.
    Edit Firefox son sürümünü bulup kurunca duzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 16 Mart 2025; 21:51:38 >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.