Şimdi Ara

Adenokarsinom

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle adenokarsinom nedir açıklayayım;
    Adenokarsinom(akciğer kanseri türü): Akciğer kanserlerinin yaklaşık % 40’ı adenokarsinomlardır. Bu kanserler, normalde mukus benzeri maddeler salgılayan hücrelerin erken versiyonlarında başlar.
    Akciğer kanserinin bu türü, çoğunlukla sigara içen (veya sigara içmiş olan) insanlarda ortaya çıkar, ancak sigara içmeyenlerde görülen akciğer kanserinin en sık görülen tipidir. Kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür ve akciğer kanserinin diğer türlerine oranla genç kişilerde ortaya çıkma olasılığı daha yüksektir.

Geçtiğimiz ay durup dururken başlayan bir baş ağrısıyla başladı maceramız. Babam baş ağrısı sebebiyle gittiği hastanede beyninde 4 adet tümörün ve akciğerinde kanserin olduğunu öğrendi. Bizden 1 hafta sakladı bu durumu çünkü önce kendi şoku atlatmak için küçük bir tatile çıkıp geldi ve sonra bize söyledi.

Babam dünyada görebileceğiniz en hırslı ve çalışkan nadir insanlardan biridir benim tembelliğimin aksine. İnanın görseniz bu adam kanser hastalığına yakalanmış demezsiniz/demezdiniz. Ancak ne yazık ki ilkokul yaşlarından beri sigara kullanıyordu, öyle paket paket içmez ama günde 3-5 içerdi. Her sigara içen kanser olmuyor diyebilirsiniz ancak ben eminim bunu ortaya çıkartan ya da tetikleyen sigara oldu.

Öncelikle 3 boyutlu beyin filminin ardından radyoterapi uygulandı ve beyindeki tümörler giderildi, tek seans ile. (teknoloji bir hayli gelişmiş.)
    1 aydır hastaneye gidip geliyoruz, her gün öğle saatlerinde radyoterapi oluyor kendisi. Doktorumuz 32 gün boyunca (haftasonuları hariç) radyoterapi yazdı ve ayda 1 kemoterapi olacak. İlk kemoterapimizi de geçtiğimiz günlerde olduk.

Babam radyoterapi ve kemoterapiye karşın hala dimdik ayakta en ufak sarsılma yok bünyesi oldukça iyi. Genç olduğu için diye tahmin ediyoruz çünkü henüz 46 yaşında...

Geçen hafta doktor mama gibi bir şeyler verdi, gerekli vitamini alması için. 1-2 gün içti ama aşırı mide bulantısı başladı ve kustuğunu hiç görmediğim adam kusuverdi. Sonra doktor ile görüşüp mamayı iptal ettik, şuan gayet iyi görünüyor yemek yemekte falan sorun yaşamıyor.

Bense 2008 yılında babam kadar sevdiğim dedemi akciğer kanserinden kaybetmiştim. Hala hatırladıkça kötü olurken yine aynı kanser türü babamda çıktı. Ruh halimi size anlatmam mümkün değil, sadece olumlu olmaya çalışıyorum her şeye karşı.

Bugün belkide bu konuyu açmamı sağlayan bir yazar gözlerimi çok doldurdu ekşisözlük'te. (https://eksisozluk.com/entry/28990086)
    Normalde olabildiğince kendimi internette bu tarz şeylerden uzak tutuyorum, çünkü en ufak şey beni mahvediyor. Bugün boşluğuma denk gelmiş olacak ki şirkette o yazıyı okudum ve herkesin içerisinde gözlerim doldu, ama ağlamamam gerektiği için duruşumu bozmadım/bozamadım. Yaşlar geldikçe sildim.

Bu konuyu neden açtım bilmiyorum özetin de özeti yazıyorum ve çok karmaşık yazdığımın da farkındayım çünkü içim karmakarışık.

Sanırım hayatım hakkında DonanımHaber ile ilk defa bir şeyi paylaşıyorum ve inanın teselli alma amacıyla açmadım konuyu. Sadece içimi dökmek istedim çünkü hem işimden dolayı hem de sevdiğim için yazarak içimi dökmek daha iyi hissettirir belki dedim.

Okuyanlara teşekkür ederim.

• geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

geçmiş olsun.

teşekkür ederim
  • Ayni duygulari paylasiyoruz bu aralar benimde annem skuamoz hucreli akciger kanseri yarin hastaneyi yatiyor ameliyat icin sol akcigeri alinacak Allah yar yardimcimiz olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baran18

Ayni duygulari paylasiyoruz bu aralar benimde annem skuamoz hucreli akciger kanseri yarin hastaneyi yatiyor ameliyat icin sol akcigeri alinacak Allah yar yardimcimiz olsun.

sağolasın...

Allah acil şifa versin, zor zamanlar geçiriyoruz.
  • geçmiş olsun. allah şifa versin
    adenokarsinom tek akciğer kanseri anlamına gelmiyor. Kolorektal (Colon, Rektum), Akciğer, Rahim kanser türleri içinde geçerli. Kısaca kötü huylu tümörlere verilen isim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progrock -- 12 Mayıs 2015; 8:56:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebvap

geçmiş olsun. allah şifa versin
    adenokarsinom tek akciğer kanseri anlamına gelmiyor. Kolorektal (Colon, Rektum), Akciğer, Rahim kanser türleri içinde geçerli. Kısaca kötü huylu tümörlere verilen isim

Teşekkür ederim.

Tümörler beynindeyken yaşadığımız sol bacak ve el kontrolünde dengesizleşme ve unutkanlık bugün tekrar başladı..
    Beyninde herhangi bir nüksetme gibi bir durum yok ama dışarıdan çok iyi görünmüyor, genç duran adam şuan sanki 60'lı yaşlarında.

Hayata devam etmek daha da zor bugünlerde benim için, sırtımı dayadığım adamın bu hallerini gördükçe.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANKİLOZAN SPONDİLİT
    8 yıl önce açıldı
    koroner arter hastalığı hk
    10 yıl önce açıldı
    triküspit yetmezliği
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Locked1 kullanıcısına yanıt
    beyindeki tümörlerin büyüklüğüne göre cerrahi yöntem yada gamma knife adı verilen teknikle küçültüp yok edebiliyorlar. akciğer ca ların geneli beyine metastaz yapmakta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.