Şimdi Ara

Adaptörün kaç mAh Çıkış Verdiğin Nasıl Anlarım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben elektronikten pek anlamam kendi çapımda kopan telleri lehim falan yaparım sadece.

Tablet bilgisayarımın pili bozuldu 30% da kapanıyor. Ben şarj adaptörünün bozuk olduğundan şüpheleniyorum çünkü oldukça titiz kullandım.

Sorum şudur ;

Benim dt-9205b model digital multimeter'im var (altta fotoğrafını görebilirsiniz)

Adaptörün voltaj değerini ölçmeyi başardım fakat kaç mAh olduğunu bir türlü ölçmeyi beceremedim.

Nasıl yapacağımı anlatırmısınız ? Probe'leri nereye bağlayacağım ve ibreyi nereye getireceğim ? Elektronik bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Özetle soru şu : Adaptörün kaç mAh olduğu nasıl ölçülür. ?

Adaptörün kaç mAh Çıkış Verdiğin Nasıl Anlarım ?

• Mah kapasite birimidir senin aradığım ma

adaptörü açıp +kablosunu kesip seri olarak bağlayacaksın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adaptörün çıkış kablosunu kesip + ucuna seri bağlarsanız ,hiç bir değer göremezsiniz ,ancak yük e bağlarsanız ,yük ün çektiği akımı A görürsünüz .

10 ohm 5 watt diremç alacaksınız ,adaptörün + ucuna direnç in bir ayağını bağlayacaksınız , DMM + probunu dirençin açıkta olan ayapına bağlayacaksınız DMM negatif - probunu adaptörün kablosunun - voltaj çıkışına bağlayacaksınız , kısa sürede ölçüm yapmalısınız , okunan değer örnekle 0.1 amper de 10 ile çarpıp 1 amper olarak tekabül eder
    DMM nin kullanım kılavuzunda amper metre nasıl kulanılır yazar . siyah probu com yazan yere . amper değerini bilmediğiniz yükler için en yüksek kademe olan A olan genelde en sol başta olan yere kırmızı probu bağlayacaksınız , önceden kademeye almış olmanız gerekmektedir ,yoksa yük ve voltaj bağlıyken kademe değiştirirseniz DMM zarar görür ,en iyi ihtimal sigortası yanar.
    tablet adaptörü azami 2 amper diye tahmin ediyorum .

• -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    Ucu açık USB kablom var bozuk gamepad'den koparmıştım.

Kabloların ucu boşta olduğu için adaptörü açmadan ölçüm yapabiliyorum.

Sizin dediğinizi tam anlamadım. Multimetre ile ölçemez miyim ?
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Anladım, kapasite birimi olduğu için ölçmek biraz sıkıntılı.

Voltaj değerleri stabil herhangi bir dalgalanma yok. Yani adaptör sağlam diyebiliriz sanırım sadece çıkış voltajına bakarak öyle değil mi ?
  • Çıkışta üzerinde yazan değeri alıyorsanız ,amper değerini ölçmeye pek gerek yok .
    batarya ne kadar zamandır kullanıyorsunuz ,kullanım talimatlarını biliyormusunuz.
    Çıkış değeri 5,35 v benim ölçtüğüm 5,38 v çıkıyor. 0,03 lük bir sapma var fark eder mi ?

Tablet yeni sayılır 3-5 aylık, ama pek kaliteli bir şey değil acer marka zaten garantisi devam ediyor göndereceğim. Adaptör bozuksa onuda göndereyim diye ölçüm yapmaya çalıştım sadece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sakın kurcalamayın hemen yetkili servise verin . 5.35 olması 38 olması hiç bir şey farketmez . zira değer doğru olsa bile sizin basit ve ucuz DMM tolerans değeri bu sonucu çıkarabilir.
    Kurcalamayın derken adaptörü mü kurcalamayayım yoksa tableti mi ? Tableti zaten açmam garantisi devam ediyor. Adaptörde sorun varsa yeni bataryayı da bozar diye geldi aklıma ama adaptör stabil gibi.

Neyse yanıtlar için teşekkürler..

Birde ekleme : Benim DMM çok mu kalitesiz bu model ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAMEHUNTER -- 18 Haziran 2015; 22:27:46 >
  • Kurcalama derken ne adaptörüne ne tablete , vidasını dahi açmayın , garanti kapsam dışı kalabilir ,zaten bahane arıyorlar

DMM sizin için fazlasıyla yeterli . amatör çalışmalar için kullanabilir seviyede .
  • Adaptorun etiketinde yazmiyor mu

• Bence tablet sıkıntılı

• mAh ibaresi bataryalar ,aküler için geçerlidir.
    Adaptör çıkışı mA /A olarak ifadelendirilir.
    Cihazın %30 larda kapanmasının adaptörü ile ilgili olacağını sanmam, zira adaptör çıkış akımı şarj sürecini doğrudan etkiler

Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi garantisi varsa kurcalamadan teknik servisine başvurun.

• Bu tabletlerin adaptörleri yaklaşık 2000mA veriyorlar ve ufacık oluyorlar, çalışırken de el değmeyecek kadar ısınıyorlar, bu ısı adaptör için iyi değil ama sanırım ona göre üretiliyordur. Benim gördüklerim böyle, başka değerde adaptörler de vardır.

Reeder marka bir tablet kullanmışştım, yukarıda bahsettiğim ısı sorunu bu tablete aitti.

Tabletlerin pilleri Li-Po oluyor ve zamanla balon gibi şişiyor. Başka bir tablette karşılaşmıştım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.