Şimdi Ara

Adaptive SYNC problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha öncede konu açtım fakat bir türlü çözüme ulaştıramıyorum.

"ASUS 27" VG27AQ 1Ms 2K 165Hz WQHD IPS G-SYNC/FREESYNC HDMI DP Gaming Monitör" marka/model monitöre sahibim.

Monitörümden adaptive-sync özelliğini aktif ettiğimde (g-sync tam uyumluluk modu) ile birlikte. Oyun içinde yırtılma, takılma, (flickering, stuttering) sorunları yaşamaya başlıyorum.

Fakat bu özelliği kapatıp nvidia kontrol panelde g-sync yerine vsync(sabit yenileme hızı) aktif edince yırtılma, takılma olayı kayboluyor fakat g-sync özelliğine görede gecikme başlıyor.

Neden olabilir? ne yapmam gerekli. Bilgisi olan var mı.

Monitör normalde 144hz native yenileme veriyor. o.c modu ile birlikte 165hz'e kadar çıkabiliyor. o.c kapatıp kapatmamam hiçbir şeyi çözmüyor.

Teşekkürler.

• Ekran kartı ne ki? Bir de kablo?

• quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Ekran kartı ne ki? Bir de kablo?

Asus TUF RTX O4080
    kabloda display port monitörün kendisinden çıkan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 5 Nisan 2023; 14:14:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BR9 kullanıcısına yanıt

144hz ile dene bence.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

denedim hocam onuda yemiyor maalesef

Başka bir kablo ile denedin mi?

• sniper23 kullanıcısına yanıt

denedim yok ekranın ışığı çok hızlı bir şekilde gidip gidip geliyor oyunlarda flickering oluşuyor işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Control de nexus mod sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Monitörde G-sync modülü olmadığında bahsettiğiniz ani parlaklık değişikliklerine bir çare olmadığını düşünüyorum ama aksi yorumlar da görebilirsiniz.

Diğer sorunlarla ilgili ve genel anlamda bilgi için ayarlar: https://blurbusters.com/gsync/gsync101-input-lag-tests-and-settings/14 ve nedenleri: https://blurbusters.com/gsync/gsync101-input-lag-tests-and-settings/15

Özetle monitörde a-sync, kontrol panelinde g-sync ve v-sync açıp oyun içinde v-sync kapatılması, varsa oyun içi ayarlarda yoksa kontrol panelinde fps limiti (144hz için 141 gibi) koyulması tavsiye ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventserdar -- 6 Nisan 2023; 8:32:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leventserdar

Monitörde G-sync modülü olmadığında bahsettiğiniz ani parlaklık değişikliklerine bir çare olmadığını düşünüyorum ama aksi yorumlar da görebilirsiniz.

Diğer sorunlarla ilgili ve genel anlamda bilgi için ayarlar: https://blurbusters.com/gsync/gsync101-input-lag-tests-and-settings/14 ve nedenleri: https://blurbusters.com/gsync/gsync101-input-lag-tests-and-settings/15

Özetle monitörde a-sync, kontrol panelinde g-sync ve v-sync açıp oyun içinde v-sync kapatılması, varsa oyun içi ayarlarda yoksa kontrol panelinde fps limiti (144hz için 141 gibi) koyulması tavsiye ediliyor.

Sadece ani parlaklık değişimi değil ki. Titreme, ses gidip gelmesi, yırtılma, takılma vs sorunlarda oluşuyor ne yazık ki. ELMB Sync açık gsync kapalı vsync ile 161 fps limit ile oynasam çok şey kaybeder miyim?

141 limit vs hepsini denedim. Asusu mu arayayım ya da ne yapmalıyım hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Oyun içi ayarlarda vsync kapatıp Nvidia kontrol panelinde g-sync ve vsync aktifleştirip fps limiti koyarak denediniz mi?

Yani kontrol panelinde hem g-sync hem vsync açık olacak şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventserdar -- 6 Nisan 2023; 9:49:9 >
  • leventserdar kullanıcısına yanıt

Hocam kontrol panelinde g-sync uyumluluk açık ve 3d görüntüleme ayarlarında düşey senkronizasyondan mı bahsediyorsunuz yoksa g-sync uyumluluk ve sabit yenileme hızı ayarı var buradan mı bahsediyorsunuz

"3d ayarlarının yönetilmesi" diye bir yer olması lazım, şu an evde değilim. Burada vsync açılmalı, fps limiti de burada sanırım.

• leventserdar kullanıcısına yanıt

Oradan düşey senkronizasyonu aktif hale getirip g-sync uyumlu olarak seçtiğimde ise gene aynı problem oluyordu sanırım ama deneyeceğim gene hocam.

Asus desteği arasam yardımcı olabilirler mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 6 Nisan 2023; 10:12:22 >
  • aynı sorun bende de var böyle aradaa sırada göz kırpma aralığında ekranda kararma oluyor bu sorunu çözebilen var mı ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.