Şimdi Ara

Adana'dan çıkıp, TR çevre kıyı turu atacağım, yardım fikir tavsiye ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    12 günlük 15-30 Eylül arası iznim olacak,,

Araç reno sembol 2008,, bakımlı ama tekrar kontrol ettireceğim, %30 ihtimal bozuk yeri varsa dahi değişecek, rot kolu , V kayışı, yağ su vs ..

Çevresel Türkiye turu atmak istiyorum,,

Genel isteklerim;
    ** Otoban olmayacak, sevmem,, 100-110 km yerine 80-90km ideal.

** Gündüz bir ilden diğer il e varıp, gece en uygun otelde konaklayacağım,

** Yiyecek içecek düşkünü değilim, örneğin 15 tl lik poaca bana 3-4 gün gider,, çay çok içerim,

** Akdeniz, Ege, Marmara kıyısı,,,

** Çanakkale mutlaka olacak,, İstanbula uğramadan olmaz, feribot hakkında bilgim yok,,

**Çanakkale, Gelibolu, uçmak dere, Kumbağ,Tekirdağ, İstanbul güney şeridinden sakarya, izmit e, ordan Zonguldak ,,,, ve kıyı Karadeniz den Artvin hopa ya kadar...

** Şehirden uzak, deniz göl kıyısı veya yüksek rakımlı yerler favorimdir,,

**Beni en fazla Trabzon , Rize ve Artvin hopa oyalayacak, yüksek yerler ve doğa açısından..

** Kabataslak olarak şunu çıkarttım ,,

Adana anamur 300km,
    Anamur Antalya 260km,
    Antalya Kaş 200km,
    Kaş Marmaris 230km,
    Marmaris Bodrum 160km,
    Bodrum Kuşadası 155 km,
    Kuş adası İzmir 90km,
    İzmir Çanakkale 320km,
    Çanakkale Tekirdağ 170km,
    Tekirdağ Sakarya 300km,
    Sakarya rize 1100km,
    Rize Hopa 100km,
    Hopa Artvin 70km,
    Artvin Kars 200km.
    Kars Ağrı dağı 200km,
    Agridagi Van 200km,
    Van Mardin 440km,
    Mardin Diyarbakır Urfa 270km,
    Urfa Antep 150km,
    Antep Antakya 200km,
    Antakya Adana 200km,

= ### 3700 *** km .. 42 saat 2 gün,

İki gün boyunca yol gidilmez tabi, gecesi ile beraber = 5 gün. Max 6 gün diyelim,,

= 350 lt gaz ,,, = 1200 tl yakıt, tahmini...

Öneri ve fikirlerinizi bekliyorum,,

Haritada, otoban feribot ve ücretli geçişler kapali dedim, bu resim doğru mu, gidiş hat olarak ...

Adana'dan çıkıp, TR çevre kıyı turu atacağım, yardım fikir tavsiye ???
    Hayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 18 Temmuz 2019; 19:5:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek başına mi çıkıyorsun hocam

• Araçsız yürüyerek yap, temiz deniz haası iyi gelir.
  • Evet, tek başıma,, iş yerinden bi arkadaş daha izin alırsa oda gelir, yoksa tekim.

Mesela evden 9 da çıkar, il ilçe içinde gezerim, gece 2 de evde olurum, fazla dokunmaz bana,,,
    Bir arkadaşım var, 2-3 saatlik yoldan çile gelir..
    Herkes benim nasıl sıkılmadan gezdiğimi anlamıyor .

• Hemşerim bende bu turu 3 hafta önce yaptım,Adana çıkışlı olarak.
    Ödemiş de gölcük ve birgi var,İzmir den Edremit'e geç,şahindere kanyonunda bir yürü,Zeus altarını gör,adatape ve yeşilyurt köylerini gez.
    Behramkaleyi de sakın unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda2007 -- 18 Temmuz 2019; 20:30:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yaya olarak yaptım tavsiyem yanına kimseyi alma fikir ayrılığı oluyor.

İkincisi plansız iş yapma.

Üçüncüsü uyku düzenini bozarsan kafan iyi çalışmaz bu da seyaatini olumsuz etkiler. Üçüncüsü yeme düzenini yine bozarsan kafa iyi çalışmıyor.
  • arda2007 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler tavsiyeler için ,,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • John WICK kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru, bulunduğum yerde bile en yakın arkadaşımla yemek yaptırıp 15-20 dk sonra güzel bir yerde yiyelim diyorum,, diyorki soğur yemek..

Plan yapabildiğim kadar yapacağım, tek kuşkum burada Şakirpaşa Sinanpaşa anadolu gibi yerlerin içinden geçilmez,,, oralarda bu tür yerlere girmeyelim...

Akşam gezmeyi severim, akşam ıssız köhne yere denk gelipde, yol bozukmu değilmi önüne ne çıkar ne çıkmaz vs .. ... en yakın şehir merkezine kadar gece 10-11 olursa, otel bul vs, sorun olur. Plan çok önemli,,,

Adana mersin icinde gece 10 da cehennem deresi vadisinden geçmişim, gezmeyi seviyorum ya,, 1 ay sonra korktum gezdigim yerden, araba tik dese ev yok köy yok, ışık yok, yardım desen telefon çekmez, ses etsen orman hayvanları gelir,,,

Ya Bismillah deyip çıkacaz artık, yoksa hiç bir yere gidilmez, ayrıntıya girersek,,

• Bende Adanaya 1 saat önce giriş yaptım adanadan kıyı boyunca silifke anamur alanya manavgat sideye kadar gidip geri döndüm toplamda 7 gün sürdü tatil proğramım sürekli durarak deniz havası alarak selfisi falan filan baya zaman aldı ama şunu söylim eğer aracı sen kullanıyorsan çok keyif alacaksın bu güzergahta inanılmaz keyif aldım brn çoğunluk tek şerit kıyı yolu ama inanılmaz zevkli bir yol dağ tepelerine çıktığında yer yer çay gözleme yapan yerler var en tepedekilerde dur çayını iç deniz ayaklatın altında ormanın içinde herşeyi unutuyorsun sadece anın tadını çıkarıyorsun.

Edit: bu yol dar bi yol tır kamyon ve otobüslerde bu yolu kullanıyor virajlarda karşı karşıya geldinmi çok dikkatli ol yavaş gir virajlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selçux -- 18 Temmuz 2019; 23:42:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • selçux kullanıcısına yanıt
    Durup resim çekmek kaçınılmaz,,, harikaları saklamak istiyoruz,, sonuç, kamera gördüğümüz gibi çekmiyor, olsun,,,,
    Ben bu yolu 2 sene önce Antalya ya kadar, Silifke alanya Anamur Antalya sahil yolu,,, o mağaraya git bu kaleye çık derken çok zaman aldı,,, tarsus bir günümu aldı mersinde kaldım, alanya kalesi yarım günümü aldi, orda kaldım,, Antalya da akşama doğru oldum, orda kalıp,,, Antalya konya karaman tarafi yukardan geri Adana'ya döndüm, çünkü Marmara egeyi sel alacağı haberleri geldi..

bu sefer Akdeniz ege Marmara sahil seritini ,,, mağara kale uğramadan, sadece saklı cennet misali doğal güzelliği görüp yola devam, mesela ölü deniz gibi,,, takip ....

Yol hesabında yanlışlık var,,
    Tekrar kıyı şeritinden istanbul dahil Zonguldak a kadar, 2500km...

Aynı şekilde kıyıdan hopaya kadar, 1150km...

Hopadan ... > Kars, Iğdır, van, urfa, Antep, harbiye, Osmaniye, adana = 1750 km,, + 1150 + 2500 = 5400km,,
    3 gün saat,,, gece için dinlenme ile 6 gün oluyor,,
    Daha bunun içinde Trabzon rize Artvin hopa gezilecek yerler yok
    Beynim yandı ,,, bi el atın şu işlere, beraber yola çıkalım ,,, hayde .... Takip ...

• arda2007 A kullanıcısına yanıt
    Antalya ya gittim demiştim,,

Zaten bulunduğumuz yer kıyı denize yakın, hiç görülmeyen Karadeniz İstanbul Çanakkale .

Şöyle bir düşüncem var,,
    Tam tersini, biraz kırparak yapmak, kars yok, van yok,,
    Antep > urfa > drek yukarı Artvin > İstanbul > Çanakkale > İzmir > Pamukkale > ... Adana ,,, üç nokta olan yer zaman durumuna göre adana yerine bodrum Muğla olarakda değişebilir ...

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Sevgili kardeşim kaz dağlarını gezmeyi unutma.
    Şahindere nefis bir yer,deniz ayakkabını giy ve gez.
    Zeus altarına çık,körfezi seyret.
    Yeşilyurt ve Adatepe köyü harika.
    Ayvalık da şeytan sofrasında gün batımını gör.
    Cundanın dar sokaklarında yürü,badavutta denize gir,biraz soğuk ama.
    Bu saydıgım yerlerden çanakkale 1.5 saat zaten.
    Höşmerim ye,dut suyu iç.
    Behramkaleyi de unutma.
    Bir Adanalı olarak yemekleri bize biraz uzak ama, lezzetli.
    Temmuz başında bende oraları gezdim,zaten üniversiteyi Balıkesir'de okumuştum.
    10 günlük tur sonucu kürkçü dükkanına döndüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 günde bu kadar yeri rahat gezemezsin. Bence turunu sadece bir bölgeyle sınırla, oraları tam gez daha iyi. Mesela Ege turu yap, Karadeniz turu yap, keyfini çıkara çıkara, yavaş yavaş gez. Bence daha iyi olur ama sen bilirsin tabi.
  • Sağolun Teşekkürler öneriler için ,,
    İzin 18 gün ise 16 gün diyorumki, bir gün dururum dediğim yerde aksilik olur 2 gün,,,
    Daha oturup kağıda geniş plan yapmam lazım,,

Sabah 8-9 da çıkıp , 8 saat bi yere gitsen, gün biter, diğer gün gezmek gerekir. Antalya ya gittim adanadan 4 gün gitti,, böyle olmaZ. 5 yer göreceğime 2 yer görüp, diğer il e atlamam lazım. . Bi günde 2 il mesela,,

İzin 15-16 gün ile sınırlı kalırsa, Karadeniz İstanbul Çanakkale,, duruma göre iç Anadolu dan doğru Adana.
    İzin 26 güne çıkarsa ki tarihi o şekilde uzattım,,,

İstanbul dan izmirden kısa süreli geçip gitmektense,,, izni biraz uzatıp, önerilerinizi rahatça yerine getirmek, daha iyi olacaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 20 Temmuz 2019; 8:44:11 >
    Donald Trump kullanıcısına yanıt
    arda2007 A kullanıcısına yanıt
    Önereceğiniz, harita android programı varmı,, öneriniz olursa yanıma leptop pc yide alacağım,, araçta 220v mevcut,,
    ben adanada dağın yanında olan bir köy yazıyorum, bulunamadı diyor,
    geçen çamlıyayla baştepe yangın gözetlemeye gitmek istedim, navigasyon batı tarafına götürdü, geri döndüm,,, oysaki kuzey batı tarafında,,, halka sormak daha iyi bazen,,,,
    geçendede bolkar dağı karagöl için açtık, girdirdiği yol, tren hattı ile kapalı, geri döndük,, az ilerdeki önerilen yoldan girdik,,,

kötü bir yerde navigasyonun körlüğüne uğramayalım,,

adana kozan niğde kayseri bölgesi, çok gezdiğim için çevrim içi indirdim o bölgeyi fakat,, bunu tüm gezeceğim yerlere göre bölge bölgemi indireceğim,,

aracım nereye ne yakar siteleri varmı bildiğiniz,,,
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Bence Yandex'in haritası Google'a göre daha iyi ama bölgeden bölgeye kimin daha iyi olduğu değişebilir. En iyisi ikisini de kurup denemek.
  • İkiside bulunsun, dediğiniz doğru,, yandex trafik olmayan en kısa yoldan ulaştırıyor, fakat bu durumda çıkmaz veya kötü yola sapan şikayet çok..
    Google harita mevcut,, yandexte komple çevrim dışı bulunsun,,

Planımi detaylandiriyorum,,
    **Gündüz 8-10 saat gezip, sonra nerde konaklayacağıma,,

**Konak yerlerinde mevcut ucuz oteller veya pansiyon,,

** İstanbul a gittim gezdim demek için nerelere uğramaliyim, tam bilemiyorum,,, devamlı haberlerde çıkan sokak serserilerinin otopark yamyamlarina çatmadan, gezmek..

• Hocam Anamur - Kemer arasını iyi bilirim. Bu hatta sormak istediğiniz olursa yardımcı olmaya çalışırım. İyi tatiller şimdiden.

• biz bunun arabada kalmalı versiyonunu arkadas ile yaptık.10 günde 2 bin tl kişi başı
    dışarıdan yedik ve alkolümüz vardı,nerede yorulduk çektik deniz kıyısına uyuduk,arabada yatmak biraz sıcak olsa da yine de zevkli oluyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.