(Sadece meraktan soruyorum, birini vuracak olsam gelip burda topic açmam xd )
Muşta ile kavgaya girmek silahla girmek kadar büyük suç diye duymuştum. Vede öldürme/ağır yaralama riski çok yüksek.
Bıçakladığınız zaman(belden aşağıya), karşı taraf şikayetçi olmazsa hapse girmiyorsunuz. Fakat siciliniz bozuluyor adam öldürmeye teşebbüsten sabıkaya kadar yolu var. Ve bıçakladığınız kişi 1 haftaya kalmaz ayağa kalkıyor, sanki hiç bıçaklanmamış gibi hayatına devam ediyor.
Zırh (veya döner bıçağı) ile birisine vurduğunuz zamanda sanırım kurtuluşunuz yok. Çünkü bıçağı bi şekilde açıklarsınız, üzerimde vardı kavga çıktı kendimi korumak için o anki panikle sapladım diyebilirsiniz. Ama kavgada döner bıçağı kullanınca bariz bi şekilde kasten kavgaya gittiğiniz belli olur.
aramızda bu konu hakkında deneyimi yada bilgisi olan varsa paylaşabilirmi? (kanunları gözönünde bulundurarak tabi)
Muşta,bıçak,zırh yalan işler bunlar. Bunları kullanan adamlar özgüveni olmayan hanım evlatlarıdır. Bunları kullanan adamların başına zaten her şekilde bir sorun gelir.
bıcaklı yaralamada bıcağı sürekli taşıdığınızı sölerseniz planlı şekilde adam yaralamaya girmez cezası az olur iş döner bıcağına gelince kanunlara göre döner bıcağı silaha eş sayılıyor yani ha döner bıcağıyla yaralama yapmışsın ha silah çekip ayağına sıkmışsın o yüzden biri bana döner bıcağıyla saldırmaya kalksa silahımı çekip sıktığım zaman direk nefsi müdafaya giriyor ve cezasıda olmuyor. yani akıllı olmak lazım