Şimdi Ara

Adam Gibi Bi Arabaya Binmek İçin Bir 100.000 den Fazla paramiz mi olmasi gerekiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
0
Favori
6.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3500 lira maas aliyorum esim çalışmıyor kiradayim, arabalari cok seviyorum ama alamiyorum neden bizim ulkemiz boyle diger ülkelerde herkes istediği arabalara biniyor. Avrupada Kıçı kirik 308 lere kimse bakmiyor adamlar 5 maaşıyla aliyor ben 30 katina aliyorum daha dogrusu alamiyorum. nasil alayım bu arabayi sureklu zam zam 110-120 k fiyatı var ulkemzide isyan ediyorum artik. Sadeec 308 degil Megane,Octavia,Civic,Astra vs.. hepsi aynı fiyatlarda. Araba aklimdan cikmiyor alamayacağımi bilemedigim halde surekli netten bakıyorum yazık bize gercekten yazık..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kişi başına yıllık 25 bin doları kim kazanıyormuş? Milli gelir bir ülkede belli bir dönemde üretilen mal ve hizmetlerin net parasal değeridir. Türkiye'nin bir yılda kazandığı toplam parayı nüfusa bölerek bir sonuç çıkarmak gibi salakça matematikler, anca küresel sermayede "biz şöyleyiz, böyle iyiyiz, duble yollarımız var." demekten başka bir şeye yaramaz. Serveti milyar dolarları bulan vatandaşlar ve ultra zengin sayılabilecek %3 gibi bir vatandaş sayısı var. Türkiye'nin %7-10 gibi bir bölümünün toplam mal varlığı kalan %90'lık bölümünün toplamından daha fazla. Hangi memur, hangi işçi yılda 25 bin dolar kazanabiliyor da böyle bir istatistiğe inanabiliyorsunuz aklım almıyor.
    her şey danışıklı dövüş bence
    ben hiç bir muhalefet liderinin dahi gerçekten muhalefet olduğunu düşünmüyorum
    biri lastiği patlattı zaten il başkanı gibi oldu
    diğerleri de hikaye
    hükümet ile ortak iş tutuyorlar bana göre
    yaptıkları ve yapmadıkları ile bunu net olarak ortaya koyuyorlar bence

ülkede suriyeli diye bir vaka var
    her hangi bir parti lideri çıksa ben geldiğim anda bunların alayını gönderiyorum sınıra da duvarı örüyorum dese her partiden oy alır , almaması diye bir durum yok
    ben 11 yıldır sanayilerde gezen adamım , işimi icabı da çok insan ile muhattap oldum
    bunların arasında ihracat yapan firma sahibi de var , tezgahın başında 2bine çalışan adam da var
    kesinlikle suriyeliler burada kalmalı benim şikayetim yok diyene rastlamadım görmedim duymadım
    hem de her görüşten

neden kullanmıyorlar bunu ?
    yıllardır siyasetin içinde olan bu insanların bunun farkında olmaması mümkünmü ?
    toplumun her kesiminin ortak nokta da buluştuğu konular da dahi uyuz uyuz takılıyorlar
    sinan çetin in oğlunun kaza olayı mesela bu da bir örnek

her şey al gülüm ver gülüm
  • Durmak yok yola devam. Fakat onlar milyonluk makam araçlarıyla vatandaşlar ise tabanvayla Yetmez ama evet

• Kaliteli derseniz birde önüne 150-160 binin altına araba yok diyin ona. Full astra full golf yada a 1 serileri. Bunlarında kıçı kırık bu fiyatada kaliteli araba yokmuş malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 model öncesi arabaları arabadan sayma zaten, 2000-2010 arası arabalarda 40.000₺ den başlıyor 40.000₺ altına araba bakma.

Sadece 40.000₺ altı temiz araba olarak Renault Laguna ve Fiat Panda olabilir, başka araba yok.

• Bu sene dediğiniz gibi 100.000 civarları İşin kötüsü seneye 125.000 civarlarında olacak aynı arabalar
  • Kalite arıyorsan çok daha ucuza örneğin E39 al, tak tüpü gez. Hem yeni olsun, hem kaliteli olsun, hem de ucuz olsun dersen birşey bulamazsın.

• Yol var,köprü var bir de avm var, onlara bakmak bedava abime onlari verelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoLaN -- 4 Şubat 2018; 16:38:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birazda halinize şükredin be kardeşim. Hep ağlıyorsunuz.

IMF’nin Satınalma Gücü Paritesi (SPP) raporuna göre, kişi başına milli gelirimiz, 25 bin doların üzerine çıktı. Türkiye, bu verilerle dünyanın 13’üncü büyük ekonomisi oldu. Ekonomimizdeki bu yükseliş AB ülkelerini geride bıraktı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre, satınalma gücü paritesi ile Türkiye’de kişi başına milli gelir 25 bin doların üzerine çıktı. Bu rakamla Türkiye 13. büyük ekonomisi oldu. Önceki gün resmi twitter hesabından ilgili rapora değinen AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz “Kişi başı gelirimiz 2002-2016 döneminde 3 bin 500 dolar mertebesinden 11 bin dolara yaklaştı. Milli gelirimiz, bunca iç ve dış saldırıya rağmen 2002’de 230 milyar dolarken, 2016’da 860 milyar dolara yükseldi. IMF satın alma gücü paritesine göre, milli gelirde dünyada 13. büyük ekonomi olduk. Bu bazda kişi başı gelirimiz 25 bin dolara çıktı. 2002-2016 döneminde yıllık ortalama 5,7 büyüyen ekonomimiz, 2023 hedeflerine de güven ve istikrar içinde yürüyecek” şeklinde paylaşımda bulundu.

BREZİLYA GİBİ RAKİPLERİ SOLLADIK

Geçtiğimiz hafta benzer içerikli bir paylaşımda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de Türk ekonomisinin geldiği noktayı dünyanın en büyük 13. ekonomisi olarak açıklamıştı. IMF’nin satınalma gücü paritesine ilişkin raporunda, kişi başına milli gelir 2017’de 25 bin 780 dolar olarak açıklandı. 2010 yılında 16 bin 900 dolar seviyesinde olan bu rakam 8 bin 800 dolar bir artışa karşılık geliyor. Türkiye gibi yükselen ekonomiler sınıfında değerlendirilen Brezilya’nın satın alma gücü paritesine göre 15 bin 490 dolar oldu. Yine 2010’da ilgili rakam 14 bin 340 dolar seviyesindeydi. Brezilya'da sadece bin 150 dolarlık bir artış yaşadı. Uzmanlar, Türk ekonomisinin rakiplerine göre daha hızlı bir büyümeyi gerçekleştirdiğine dikkat çekiyor.

SİYASİ İSTİKRARIN SONUCU

Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabındaki açıklamasında bu noktaya dikkat çekerek, “16 Nisan sonrası siyasi istikrarı kurumsal güvenceye kavuşturmuş bir ülke olarak, 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyeceğiz. 15 yıla yaklaşan AK Parti hükümetlerinin ekonomide elde ettiği başarı güven ve istikrar kelimeleri ile özetlenebilir” bilgisini paylaştı.

AB ortalamasının üzerinde büyüme

IMF raporuna göre, 7 yıl önce 8 bin 290 dolar olan gelişmekte olan ülkelerin milli geliri 2017’de 11 bin 760 dolar oldu. Böylece Türkiye’nin milli geliri gelişmekte olan ülkelerin de üzerinde büyümüş oldu. Avrupa Birliği ülkelerinin ortalamasına bakıldığında ise, 2010’da 29 bin 440 dolardan 2017’de 35 bin 830 dolara çıktığı görüldü. (Yeni Şafak)

Kaynak : Star gazetesi

• Geçen yıl 400bin olan araç bu yıl 500 bin , geçen yıl 400 bin olan ev bu yıl 500 bin . Hızla gelişen ülkelerde durum böyle oluyor bi alışamadınız .

• Formdas F kullanıcısına yanıt
    kişi başı 25000 dolar ne demek açıklayabilirmisin ?
  • amaç a noktasından b noktasina gitmekse, 0 araç sartsa dacia bakmanızı öneriririm. Ama full olsun, dizel otomatik olsun, her tarafı yumuşak plastik olsun, piyasasi olsun, karizması olsun falan derseniz evet en aşağı 100 bin gerekir, ya da 2. ele yönelmeniz gerekir. Önce 0 mı, 2el mi sonra kaç km yapacaksınız ona göre dizel mi benzinli mi ya da lpg li mi kararınızı verin, ama ne yazık ki fiyatlar 2 yıl öncesine göre mutlaka yüksek gelecektir.

• Evet ülkemizde bazı şeyler pahalı, fakat kimse bu fiyatları koyarken millet bazında olumsuz şeyler düşünerek zam yapmıyor. Gelişmete olan devletlerin tipik bir örneği. Kimse inkar edemez bunu. Keşke daha erken gelişseydik bugün böyle olmazdı belki.

Ekleme: 2012 senesi bile olsa sıfır araç almam. İkinci el sitelerinden bakarım max 5bin km istediğim modellere. Eminim 5 lira daha aşağısına bulunabiliyor. Günümüzdede ikinci el olarak bakarsak 65-70 bin liraya adam akıllı arabaya binilebilir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 4 Şubat 2018; 17:36:53 >
  • Formdas F kullanıcısına yanıt
    Kişi başına yıllık 25 bin doları kim kazanıyormuş? Milli gelir bir ülkede belli bir dönemde üretilen mal ve hizmetlerin net parasal değeridir. Türkiye'nin bir yılda kazandığı toplam parayı nüfusa bölerek bir sonuç çıkarmak gibi salakça matematikler, anca küresel sermayede "biz şöyleyiz, böyle iyiyiz, duble yollarımız var." demekten başka bir şeye yaramaz. Serveti milyar dolarları bulan vatandaşlar ve ultra zengin sayılabilecek %3 gibi bir vatandaş sayısı var. Türkiye'nin %7-10 gibi bir bölümünün toplam mal varlığı kalan %90'lık bölümünün toplamından daha fazla. Hangi memur, hangi işçi yılda 25 bin dolar kazanabiliyor da böyle bir istatistiğe inanabiliyorsunuz aklım almıyor.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Ne var yani anlam veremiyorum. Avatarınızı görünce ne anlam çıkarmam gerekiyor.

• Dün Afyon , Bozüyük arasında , her kavşakta polis ve jandarmayı dikmislerdi . Karşıdan çakarlı konvoy geldi , kurşun gibi . Bir ton siyah araba... Sonra , bir kısmı geri geldi .

Padişahlığımızdaki büyükbaşları il sınırları boyunca karşılayıp göndermekte sorumlu memur olan valiydi , geri dönen...

Lale devri...

Yazık , günah... Ödediğimiz vergiler haram olsun .

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Dün Afyon , Bozüyük arasında , her kavşakta polis ve jandarmayı dikmislerdi . Karşıdan çakarlı konvoy geldi , kurşun gibi . Bir ton siyah araba... Sonra , bir kısmı geri geldi .

Padişahlığımızdaki büyükbaşları il sınırları boyunca karşılayıp göndermekte sorumlu memur olan valiydi , geri dönen...

Lale devri...

Yazık , günah... Ödediğimiz vergiler haram olsun .

Bu sivil plaka araçlarda artık çakarlar yasak olmuştu yanlış mı biliyorum ?? 3-5 tane çakarlı gördüm hepsi siyah passat superb ve normal plakaydı.
    Sizin yaşınızın ileri düzeyde olduğunu sanıyordum. Ama yukarda bana yazdığınız iki cevabı sildikten sonra hakkınızdaki düşüncelerim değişti. Ne gerek vardı sahiden merak ediyorum sildiklerinizi yazmanızda. Zaten gerek yoktu öyle şeylere o yüzden sildiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Sizin yaşınızın ileri düzeyde olduğunu sanıyordum. Ama yukarda bana yazdığınız iki cevabı sildikten sonra hakkınızdaki düşüncelerim değişti. Ne gerek vardı sahiden merak ediyorum sildiklerinizi yazmanızda. Zaten gerek yoktu öyle şeylere o yüzden sildiniz.

Anyhill'e sorabilirsin mesajları neden sildiğini çünkü ben silmedim.
    Peki, özür dilerim hakkınızda söylediklerimden ötürü. Olması gereken olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Formdas

Birazda halinize şükredin be kardeşim. Hep ağlıyorsunuz.

IMF’nin Satınalma Gücü Paritesi (SPP) raporuna göre, kişi başına milli gelirimiz, 25 bin doların üzerine çıktı. Türkiye, bu verilerle dünyanın 13’üncü büyük ekonomisi oldu. Ekonomimizdeki bu yükseliş AB ülkelerini geride bıraktı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre, satınalma gücü paritesi ile Türkiye’de kişi başına milli gelir 25 bin doların üzerine çıktı. Bu rakamla Türkiye 13. büyük ekonomisi oldu. Önceki gün resmi twitter hesabından ilgili rapora değinen AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz “Kişi başı gelirimiz 2002-2016 döneminde 3 bin 500 dolar mertebesinden 11 bin dolara yaklaştı. Milli gelirimiz, bunca iç ve dış saldırıya rağmen 2002’de 230 milyar dolarken, 2016’da 860 milyar dolara yükseldi. IMF satın alma gücü paritesine göre, milli gelirde dünyada 13. büyük ekonomi olduk. Bu bazda kişi başı gelirimiz 25 bin dolara çıktı. 2002-2016 döneminde yıllık ortalama 5,7 büyüyen ekonomimiz, 2023 hedeflerine de güven ve istikrar içinde yürüyecek” şeklinde paylaşımda bulundu.

BREZİLYA GİBİ RAKİPLERİ SOLLADIK

Geçtiğimiz hafta benzer içerikli bir paylaşımda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de Türk ekonomisinin geldiği noktayı dünyanın en büyük 13. ekonomisi olarak açıklamıştı. IMF’nin satınalma gücü paritesine ilişkin raporunda, kişi başına milli gelir 2017’de 25 bin 780 dolar olarak açıklandı. 2010 yılında 16 bin 900 dolar seviyesinde olan bu rakam 8 bin 800 dolar bir artışa karşılık geliyor. Türkiye gibi yükselen ekonomiler sınıfında değerlendirilen Brezilya’nın satın alma gücü paritesine göre 15 bin 490 dolar oldu. Yine 2010’da ilgili rakam 14 bin 340 dolar seviyesindeydi. Brezilya'da sadece bin 150 dolarlık bir artış yaşadı. Uzmanlar, Türk ekonomisinin rakiplerine göre daha hızlı bir büyümeyi gerçekleştirdiğine dikkat çekiyor.

SİYASİ İSTİKRARIN SONUCU

Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabındaki açıklamasında bu noktaya dikkat çekerek, “16 Nisan sonrası siyasi istikrarı kurumsal güvenceye kavuşturmuş bir ülke olarak, 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyeceğiz. 15 yıla yaklaşan AK Parti hükümetlerinin ekonomide elde ettiği başarı güven ve istikrar kelimeleri ile özetlenebilir” bilgisini paylaştı.

AB ortalamasının üzerinde büyüme

IMF raporuna göre, 7 yıl önce 8 bin 290 dolar olan gelişmekte olan ülkelerin milli geliri 2017’de 11 bin 760 dolar oldu. Böylece Türkiye’nin milli geliri gelişmekte olan ülkelerin de üzerinde büyümüş oldu. Avrupa Birliği ülkelerinin ortalamasına bakıldığında ise, 2010’da 29 bin 440 dolardan 2017’de 35 bin 830 dolara çıktığı görüldü. (Yeni Şafak)

Kaynak : Star gazetesi

Metni en sondan okumaya başlayıp okuma işlemini 1. satırdan sonra bırakmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.